הרחבת כיסוי הרשת הביתית
-
erezha
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 243
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום לכולם,
אני מעוניין לבצע הרחבה של הרשת אצלי בבית כך שקלוט בכל הבית.
כרגע ברשותי ראוטר מסוג linksys WRT54GL.
אני מעוניין להרחיב את הכיסוי באמצעות רכישת ראוטר נוסף שישמש כרפיטר (repeater) ויתקשר אל מול הראוטר הקיים שברשותי בצורה אלחוטית.
הבנתי שהצורה הפשוטה ביותר היא מה שנקרא WDS.
רציתי לדעת האם הראוטר הקיים שלי תומך בשיטה זו?
איזה ראוטר הייתם ממליצים לי לרכוש? חשוב לי שיהיה אמין וזול (וכמובן גם עליו לדעת לתמוך בWDS).
תודה לעוזרים.
אני מעוניין לבצע הרחבה של הרשת אצלי בבית כך שקלוט בכל הבית.
כרגע ברשותי ראוטר מסוג linksys WRT54GL.
אני מעוניין להרחיב את הכיסוי באמצעות רכישת ראוטר נוסף שישמש כרפיטר (repeater) ויתקשר אל מול הראוטר הקיים שברשותי בצורה אלחוטית.
הבנתי שהצורה הפשוטה ביותר היא מה שנקרא WDS.
רציתי לדעת האם הראוטר הקיים שלי תומך בשיטה זו?
איזה ראוטר הייתם ממליצים לי לרכוש? חשוב לי שיהיה אמין וזול (וכמובן גם עליו לדעת לתמוך בWDS).
תודה לעוזרים.
- Ron_G
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אם הוא אומר שהוא רוצה לחבר בין ראוטרים בצורת WDS אז AP זה לא פתרון כי אין כבל בין הראוטר הקיים ל-AP.JEXY כתב:אתה לא צריך לרכוש ראוטר ולקנפג אותו כAP, פשוט תרכוש מכשיר AP ייעודי...
לראוטרים של לינקסיס מתאימים מכשירים של D-LINK ו TP-LINK. יקר יותר זה LEVEL1 שבשבילו יש גם אנטנות הרחבה......
אם אני זוכר נכון, צורת חיבור WDS בין ראוטרים מורידה את המהירות לחצי. ז"א ראוטר של 54Mbs יעבוד גג במהירות של 27Mbs.
אם אתה לא יכול להשחיל כבל ולהגיע איתו על ל-AP אז צריך לחשוב על פתרון אחר.
אגב,
גם אם הראוטר לא תומך כרגע ב-WDS אז אפשרי להתקין עליו סוג של מערכת הפעלה אחרת הכולל אופציות מתקדמות. תריץ חיפוש בגוגל "dd-wrt" ואת הדגם של הראוטר.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
למה שWDS יוריד את המהירות לחצי ?! ובלי קשר, גם ככה אתה לעולם לא תקבל את המהירות המקסימלית של החיבור האלחוטי.
AP בד"כ יודע לעבוד גם כrepeater, לצורך כך אין צורך בכבל בין הAP והראוטר. WDS זה לא חובה.
AP בד"כ יודע לעבוד גם כrepeater, לצורך כך אין צורך בכבל בין הAP והראוטר. WDS זה לא חובה.
- Ron_G
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
WDS זה שיטה לחבר בין רכיבים אלחוטיים ראוטר שתומך ב-WDS עכול לשמש גם כ-REPEATER וגם כ-BRIDGE. כל רכיב רשת שאתה מוסיף ומגדיר כסוג של RELAY (רפיטר לדוגמא) מוריד את המהירות בחצי.
אם אני לא טועה, הסיבה היא שיש כמות כפולה של תשדורת שיוצאת מרכיבי התיווך (RELAY) אבל אל תתפוס אותי במילה.
תקרא כאן:
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
אם אני לא טועה, הסיבה היא שיש כמות כפולה של תשדורת שיוצאת מרכיבי התיווך (RELAY) אבל אל תתפוס אותי במילה.
תקרא כאן:
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm