כנראה שאצטרך להתפשר על סילביה בבוא הזמן. מצורפת תמונה ושאלה, בעלי רוקי על איזו דרגה אתם טוחנים לבריקה? תודה
התחדשתי במטחנה של רוקי, כרגע לבריקה
לפני כחודש שאלתי לגבי מעבר מבריקה למטחנה ומכונת אספרסו זולה. ביום שישי חגגתי יום הולדת והפתיעו אותי (טוב, ידעו שהתעניינתי בה) במטחנת רוקי חדשה. השלב הבא לחסוך וולהמשיך למכונת אספרסו הבעייה, ראיתי את המכונות הזולות של גגיה ואסקסו ואז ביקרתי חבר וגיליתי אצלו אסקובר ממש התלהבתימ ופתאום ההם נראו מכונות צעצוע 
כנראה שאצטרך להתפשר על סילביה בבוא הזמן. מצורפת תמונה ושאלה, בעלי רוקי על איזו דרגה אתם טוחנים לבריקה? תודה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בהנחה שאפס זה באמת הגבול הכי נמוך מאזור ה 10 עד 20 זה יהיה בסדר - צריך לנסות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
expobar אקספובר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אולי אני לא אובייקטיבי (שאל כאן בפורום אחרים) כי אני בעל סילביה, אבל סילביה היא ממש, אבל ממש לא פשרה.nizan_d כתב:...כנראה שאצטרך להתפשר על סילביה בבוא הזמן.......
היא סוס עבודה מקצועי במחיר שפוי ושווה לכל נפש.
מכונה זו היא אחד השקלולים הטובים של איכות\אמינות ומחיר. לדעתי.
קודם כל תודה על התיקון אכן אקספובר http://www.sapore.co.il/מכונות_קפה_מקצועיות.aspx
לגבי ההתיחסות שלי לסילביה, אני מתנצל. בלינק שצרפתי שתי המכונות באותה קטגוריה של מכונות מקצועיות. אין לי ידע וכלים להשוות בניהן ואפילו בבריקה אני מתלמד
אני בטוח שמכין קפה מיומן יוציא קפה מעולה בשניהן ובקשר לתמורה הכספית בטוח שהסילביה מובילה. ובכל זאת: ראיתי בכל מיני שרשורים שכשממליצים על מכונות לפי ההשקעה הכספית הנדרשת אז יש את הגגיות והאסקסות אח"כ את הסילביה והאוסקר ובסוף האקפובר, בזרות ועוד סוגים שלא התוודאתי אליהם. מבחינה ויזואלית האקספובר מאוד מרשימה, ידית חליטה גדולה ועוד... עיצובית היא "עושה לי את זה"
בטח רבים שאלו האם להתחיל עם מכונת אספרסו של 1000, 2000 או 3000 שקל. אני מכיר את זה מתחום האופניים. אם אתה קונה אופניים זולים אז אתה לא נהנה מהרכיבה לכן עדיף להשקיע קצת יותר מאופני כניסה דבר שיבטיח הנאה וסיכויים להשאר בתחום ליותר זמן.
אם נחזור לעינייננו, סילביה בהחלט לא "אופני כניסה"
לגבי ההתיחסות שלי לסילביה, אני מתנצל. בלינק שצרפתי שתי המכונות באותה קטגוריה של מכונות מקצועיות. אין לי ידע וכלים להשוות בניהן ואפילו בבריקה אני מתלמד
בטח רבים שאלו האם להתחיל עם מכונת אספרסו של 1000, 2000 או 3000 שקל. אני מכיר את זה מתחום האופניים. אם אתה קונה אופניים זולים אז אתה לא נהנה מהרכיבה לכן עדיף להשקיע קצת יותר מאופני כניסה דבר שיבטיח הנאה וסיכויים להשאר בתחום ליותר זמן.
אם נחזור לעינייננו, סילביה בהחלט לא "אופני כניסה"
להתחיל עם הסילביה ואז לעבור למכונה יותר יקרה כמו אקספובר ברוטוס זה קצת כמו ללמוד נהיגה על גיר ידני (ברכב עם מנוע קטן) ואז לקנות רכב אוטומטי מנהלים עם מנוע גדול והמון כח סוס
בסילביה כל פרמטר משנה המון כשהכי בעייתי זה יציבות הטמפרטורה - ומכאן טכניקות הגלישה
לגבי איכות בנייה\מחיר אין לסילביה מתחרים
כל המכונות מתחת לרמה של הסילביה יפתחו בעיות תוך שנתיים שלש ובאמת איכות הבניה שלהם לא כל כך טובה
בסילביה כל פרמטר משנה המון כשהכי בעייתי זה יציבות הטמפרטורה - ומכאן טכניקות הגלישה
לגבי איכות בנייה\מחיר אין לסילביה מתחרים
כל המכונות מתחת לרמה של הסילביה יפתחו בעיות תוך שנתיים שלש ובאמת איכות הבניה שלהם לא כל כך טובה
סילביה מתאימה כמכונה שניה ולמי שמעוניין להשקיע קצת בהכנת הקפה. אני חושב שהיא נותנת את האספרסו הטוב ביותר יחסית למחיר. כל מכונת סינגל בוילר ביתית דורשת התמקצעות כדי להוציא ממנה שוט טוב - הדוד קטן, הלחץ גבוה מידי, טמפ' לא יציבה במיוחד, אין פרה-אינפיוז'ן (מים בלחץ נמוך בתחילת החליטה). אפשר לומר שככל שהמכונה זולה יותר, העבודה איתה קשה יותר, ופוטנציאל המנה נמוך יותר. במקרה של הסילביה, פוטנציאל המנה גבוה משמעותית מחברותיה למשפחה בזכות OPV שפותר את בעיית הלחץ הגבוה, והדוד שלה גדול מספיק ליציבות סבירה. שתיתי מנות רוצחות מסילביות, מהידיים של זיוית ודבוטאנט. וגם אני הכנתי כמה טובות בעצמי. עדיין, 500 ואפילו 1000 שח פחות מאוסקר או אקספובר זה הפרש שהופך אותה לפחות רלוונטית, מכל בחינה שהיא מלבד מראה.
what's next?
- amirya2009
- חבר פעיל

- תגובות: 51
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
קצת גדולה עליה הרוקי אבל תתחדש