הממיר החדש של דב מורן - הפיכת כל טלויזיה לסמארט טי.וי.

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
ofir_nim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 338
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #2 

דרך אגב, למי שלא הבין למה הוט מגבילים בחוזים שלהם 50 גיגה תעבורה בתשתית ,
זאת בדיוק אחת הסיבות.
ממירים שישתמשו בתשתית אינטרנט של הוט ויציעו חבילות טלוויזיה = פגיעה בעסקי הטלוויזיה של הוט.
מי שבכל זאת ירצה את זה יאלץ לשלם כסף על תעבורה של מעל ל 50 גיגה.
נראה מה יאמר הרגולטור בעתיד בנושא כשהם יחלו ליישם את ההגבלה ומה יהיה המחיר על כל גיגה מעל ה 50.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #3 

זהו שנושא IPTV לא הוסדר מבחינה חוקית בארץ. ויש היום כבר שירותים כאלה, כמו kartina.tv, המספקים IPTV בעיקר עם ערוצים ברוסית.
אבל לגבי הרעיון שהוצג - לדעתי זה לא ילך כל עוד יש שילוב של חומרה יעודית (להממיר). לא נראה לי שמישהו בעל ממיר yes או הוט וטלויזיה חדשה יוסיף עוד ממיר נוסף...
אם הם היו מספקים רק תוכנה (לפחות widget) הניתנת להתקנה על טלויזיה זה היה הרבה יותר קל ונוח.
וגם אם טלויזיה לא תומכת באפליקציות, רוב האנשים שמעונינים בזה הם בעלי סטרימרים, אז אפשר לספק תוכנה נהיתנת להתקנה בסטרימר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78925
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

יש כאן כל כך הרבה בעיות שאין לי אפילו מאיפה להתחיל..

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

הבעיה כאן זה אפילו לא מגבלות של ספקים של 50 ג'יגה, אלא יותר של האנשים, של משתמשים פוטנציאלים. אם נסתכל על הפורום הזה, אם לפני שנתיים אנשים ראו בסטרימר או מחשב HTPC מרכז מדיה בבית, היום יש לא מעט הודעות מאנשים שרכשו טלויזיה ופתאום מתפלאים שטלויזיה לא מנגנת קובץ מהמחשב. העניין הוא בהכנסת עוד קופסה לתוך שידת המדיה בבית, כאשר אנשים ויצרני טלויזיה משתדלים לצמם את כמות הקופסאות האלה ליד הטלויזיה. ובגלל זה הרעיון נועד לכישלון לדעתי.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #6 

כתבה בדה מרקר עם קצת יותר פרטים וגם סרטון עם המחשת ה-UI:
קומיגו של דב מורן משיקה פעילות: "חוויה חדשה של טלוויזיה"

מעניין איך המוצר החדש הזה ישרוד בשוק אכזר שהוא רוויי למדי כבר היום.
חברת קומיגו (Comigo) של היזם דב מורן שהוקמה לפני שנה וארבע חודשים, נחשפה היום לראשונה באירוע השקה לעיתונות. החברה קמה במטרה "ליצור חוויה חדשה של טלוויזיה עם הרבה יכולות ועושר של מה שהמשתמשים יכולים לקבל" - כך מסר היום (ד') מורן שחשף את קומיגו לקראת כנס גדול בנושא ה-IPTV שיחל השבוע בלונדון.

קומיגו הקימה מערכת שלמה להקמת פעילות טלוויזיה רב ערוצית למפעילות תקשורת כחלק מהטרנד בו חברות הסלולר מקימות פעילות טלוויזיה. המערכת כוללת מערכת שרתים למפעילה, ממיר לבית הלקוח, ממשק לטלוויזיה, לטאבלט או לסמארטפון.

החברה מסבירה כי "פלטפורמת הטלוויזיה החכמה של קומיגו כוללת: אפליקציות לסמארטפונים וטאבלטים מבוססי אנדרואיד ו-iOS, ממיר חכם (Smart Set-Top-Box) מבוסס אנדרואיד, ממשק למפעילי IPTV /OTT לחברות מדיה, ושרתי מערכת המאפשרים ותומכים בתכונות הפלטפורמה ויכולותיה.

"הקופסה מבוססת אנדרואיד ומאפשרת להפוך את הטלוויזיה לסוג של מחשב. ההבדל שלנו מול HOT ו-yes זה שירותים הרבה יותר מחוכמים", אמר מורן. הוא הדגים את יכולות המערכת, שכוללות VOD, צפייה לינארית, הקלטת תוכניות, הזמנה של חבר לצפות בסרט בו אתה צופה, יצירת צ'ט בין חברים, מעבר בין מכשירי צפייה ושאר אפליקציות האנדרואיד כמו מייל ומשחקים.

החברה הוסיפה: "הפלטפורמה מציעה חווית צפייה אישית המתקדמת ביותר בתחומה. המשתמש יכול לקבל גישה לתוכן שמתאים לו, בין אם מדובר בערוצים חיים (ערוצי IPTV ו-DTT), תוכן מבוסס אינטרנט, VOD או תוכן מקומי. המשתמש יכול ליצור רשימת צפייה אישית, להגדיר מועדפים, לחלוק המלצות, לנהל אינטראקציה עם חבריו במהלך הצפייה ועוד".

"הפלטפורמה של קומיגו מאפשרת למפעילים, למשדרים ולחברות המדיה להרחיב את הפוטנציאל העסקי שלהם בזירת הטלוויזיה החכמה באמצעות ניתוח הרגלי הצפייה של המשתמשים ומאפייני ההתנהגות החברתית שלהם. יכולות אלו מאפשרות ייזום קמפיינים ממוקדים והפצת תוכן רלוונטי על ידי שימוש בכוחן הוויראלי של הרשתות החברתיות", נמסר מקומיגו.

החברה הוקמה על ידי יוצאי מודו, המיזם הקודם של מורן שלא צלח. החברה מעסיקה 25 עובדים וכעת יוצאת לגיוס כסף אחרי שעד כה מורן מימן את הפעילות בעלות של כמה מיליוני דולרים. לחברה עדיין אין לקוחות אך מורן ציין כי קומיגו מנהלת מגעים עם חברות תקשורת בישראל ובעולם. ההשקעה הכספית בחברה היא ברובה מההון העצמי של מורן.
...

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #7 

מאוד מזכיר את אנונה ז"ל אך אם ימצא יזם חזק כלכלי זה יכול לתת משוב רציני עבור הצרכנים

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #8 

oferlaor כתב:יש כאן כל כך הרבה בעיות שאין לי אפילו מאיפה להתחיל..
...
עופר, תתחיל תתחיל.

או שאני אתחיל.
יש פה עלויות חומרה ועלויות תוכן לא קטנות, כל מה שהרג את כל הנסיונות האחרים.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

Nissim כתב:
...
עופר, תתחיל תתחיל.

או שאני אתחיל.
...
לא נראה לי שיש כאן עלויות תוכן, כי הם מספקים רק את ה-settop box, תוכן אמור להמכר ע"י ספקי תוכן.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

dima_vy כתב:
Nissim כתב:
...
עופר, תתחיל תתחיל.

או שאני אתחיל.
...
לא נראה לי שיש כאן עלויות תוכן, כי הם מספקים רק את ה-settop box, תוכן אמור להמכר ע"י ספקי תוכן.
...
dima_vy,
עלויות תוכן הן כבדות אפילו לספקים, זו אחת הסיבות למה יש חבילות בכבלים ובלוויין.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

Nissim
ברור שיש עלויות של תוכן לספקי תוכן, אבל הסטארט-אפ הזה מוכר קופסה, שמספקת ממשק עם כל מיני אפשרויות, כגון גישה לאינטרנט, גישה לקהילות, גישה לתוכן. אבל היא לא מספקת את התוכן. תראה את זה מעין ממיר להתחברות ל-Netflix לדוגמא, שצריך לטלויזיה שאין לה חיבור לאינטרנט.

יש עוד נקודה מאוד חשובה - קצב גידול של מהירות החדירה של שירותי אינטרנט, ומסכים חכמים הולך וגודל (שים לב, אני מדבר על גידול הקצב). זה אומר שאנחנו ממש מהר מתקדמים. עד שישלימו את הפיתוח של הממיר, כבר יהיו טלויזיות, מבוססות מערכת הפעלה גמישה (אנדרואיד לדוגמא), נגישות לא רק בשווקים מערבים (שהם מתקדמים צבחינה טכנולוגית), אלא גם במדינות שהן קצת מפגרות בתחום. שים לב, שלא כל היצרני סטרימרים שורדים...

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

dima_vy,
אוקיי,
אם הוא מוכר קופסא אז הוא יצטרך להתחרות בענקים ובשוק עם הרבה מאוד אפשרויות.
אני כבר כמה קופסאות אנדרואיד לא רעות.

אם הוא מוכר ל ISP, ה ISP יצטרך לכסות את עלויות החומרה והתוכן שירצה להפיץ.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

אז מה שאני אומר, שבעתיד הלא רחוק ממש (או אצל חלק מהאנשים זה בהווה כבר) צפויות לנו טלויזיות שבהן כבר שולב כל דבר שנמצא כרגע בקופסאות החיצוניות. הקופסאות האלה (ממירים) ממהוות רק שלב ביניים. הן מיועדות לטלויזיות שלא מסוגלות לבצע פעולות מסויימות. בעבר היה ממיר של טלויזיה אנלוגית בכבלים, ואח"כ התווסף היפר-בנד בטלויזיה. עכשיו יש לנו סטרימרים, ואפשר לראות כי יותר ויותר יש טלויזיות בעלות גישה לאינטרנט ואפשרויות ניגון קבצים מהרשת. כך שקופסא חיצונית זה שלב ביניים לדעתי, ומה שישחק תפקיד זה תוכנות, אותן ניתן להתקין על גבי הטלויזיה ותשתית לקבלת התוכן, כדוגמת נטפליקס או הולו.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #14 

dima_vy כתב:אז מה שאני אומר, שבעתיד הלא רחוק ממש (או אצל חלק מהאנשים זה בהווה כבר) צפויות לנו טלויזיות שבהן כבר שולב כל דבר שנמצא כרגע בקופסאות החיצוניות. הקופסאות האלה (ממירים) ממהוות רק שלב ביניים. הן מיועדות לטלויזיות שלא מסוגלות לבצע פעולות מסויימות. בעבר היה ממיר של טלויזיה אנלוגית בכבלים, ואח"כ התווסף היפר-בנד בטלויזיה. עכשיו יש לנו סטרימרים, ואפשר לראות כי יותר ויותר יש טלויזיות בעלות גישה לאינטרנט ואפשרויות ניגון קבצים מהרשת. כך שקופסא חיצונית זה שלב ביניים לדעתי, ומה שישחק תפקיד זה תוכנות, אותן ניתן להתקין על גבי הטלויזיה ותשתית לקבלת התוכן, כדוגמת נטפליקס או הולו.
...
זה בעייתי...

יש דברים שעדכון תוכנה לא יכול לפתור.

אתה לא רוצה לשדרג טלוויזיה כל פעם שיוצא פורמט/סטנדרט חדש שלא נתמך ע"י החומרה בתוך הטלוויזיה.
עובדה גם היום לא כל הטלוויזיות תומכות ב- MKV, DTS, ואודיו HD. אפילו עידן+ אולי ישתנה ויצטרכו להחליף ממירים - תאר לך שזה היה חלק מהטלוויזיה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

בגלל זה קיים שוק של ממירים, שמוסיפים פונקציונליות נוספת לטלויזיה שלא תומכת. אגב, כל הדברים שהזכרת ניתן לעשכן בתוכנה. דברים שאתה לא יכול עדכן בתוכנה זה רק משהו רציני יותר, כמו שיטת שידור חדשה לדוגמא.
אבל כל הדברים כמו קודקים... זה ממש לא העניין

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

Nissim כתב:dima_vy,
אוקיי,

...
עם תמיכה בארץ ?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

uh99 כתב:
אוקיי,

...
עם תמיכה בארץ ?
...
אני לא חושב שהארץ זה השוק לחברה הזאת, בכל מקרה לא נראה לי ש-ISP בארץ רשאים לספק שירותי טלויזיה בינתיים, ולכן לא נראה לי שהן יהיו הלקוחות של המוצר הזה...

בחו"ל - אולי, תלוי במדינה ומדינה

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

dima_vy כתב:
uh99 כתב:
אוקיי,

...
עם תמיכה בארץ ?
...
אני לא חושב שהארץ זה השוק לחברה הזאת, בכל מקרה לא נראה לי ש-ISP בארץ רשאים לספק שירותי טלויזיה בינתיים, ולכן לא נראה לי שהן יהיו הלקוחות של המוצר הזה...

בחו"ל - אולי, תלוי במדינה ומדינה
...
השאלה אם lsp יכנסו לזה כלכלית בארץ

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

למה שירצו לעשות את זה?

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

uh99,
בנתיים כל ISP שנכנס לזה זנח את הרעיון.
יש שוב פעילות אצל כל ה ISPs שכנראה תחשף בקרוב או שתשאר בארון כמו שקרה בעבר.
לדוגמא, מיזם בלוקבאסטר וסלקום.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”