יש דרך לכבות דיסקים קשיחים? + מחפש המלצה לDOK 32.
יש לי שלושה דיסקים קשיחים במחשב, אחד ראשי שאני משתמש בו ביום יום, ועוד שניים שמשמשים לאחסון ואני ניגש אליהם פעם בשבוע-שבועיים לגיבוי.
יש איזה מתג שאני יכול לחבר אליהם ובכך לכבות אותם? הדרך היחידה כרגע זה לנתק אותם פיזית, יש למישהו רעיון? חבל שיישארו דלוקים חודש בשביל 4 שעות שימוש בחודש.
אגב, על הדרך... יש למישהו המלצה לDOK 32 גיגה אמין מאוד? תקציב של 300-400 שקל, דגש על אמינות.
תודה.
יש איזה מתג שאני יכול לחבר אליהם ובכך לכבות אותם? הדרך היחידה כרגע זה לנתק אותם פיזית, יש למישהו רעיון? חבל שיישארו דלוקים חודש בשביל 4 שעות שימוש בחודש.
אגב, על הדרך... יש למישהו המלצה לDOK 32 גיגה אמין מאוד? תקציב של 300-400 שקל, דגש על אמינות.
תודה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
בהגדרות חשמל מתקדמות יש מיקום בו אפשר להגדיר כיבוי כוננים קשיחים.
מעבר לזה תוכל תמיד להוסיף איזה שהוא מתג על החשמל שלהם.
מעבר לזה תוכל תמיד להוסיף איזה שהוא מתג על החשמל שלהם.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
האמת שמתג נשמע יותר נוח מאשר להכנס כל פעם להגדרות חשמל, איך מקמבנים מתג לשם?agent__smith כתב:בהגדרות חשמל מתקדמות יש מיקום בו אפשר להגדיר כיבוי כוננים קשיחים.
מעבר לזה תוכל תמיד להוסיף איזה שהוא מתג על החשמל שלהם....
- agent__smith
- חבר מכור קשה

מתג זה מתג.... אין יותר מדי חוכמות, אני בטוח שיש פה בפורום חברה שיוכלו להמליץ לך על אחד, רק שים לב שצריך אחד שממתג 4 ביחד, כי כל כבל חשמל הוא בעצם 4.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
אתה לא צריך כל פעם, תגדיר פעם אחת כיבוי דיסק קשיח תוך X זמן וזהו.Bonanja כתב:האמת שמתג נשמע יותר נוח מאשר להכנס כל פעם להגדרות חשמל, איך מקמבנים מתג לשם?agent__smith כתב:בהגדרות חשמל מתקדמות יש מיקום בו אפשר להגדיר כיבוי כוננים קשיחים.
מעבר לזה תוכל תמיד להוסיף איזה שהוא מתג על החשמל שלהם.......
- agent__smith
- חבר מכור קשה

כן אבל ממה שאני זוכר ההגדרה הזו תקפה לכל הכוננים, וזה יגרום גם לכיבוי כונן מערכת ההפעלה.
כמובן שיש,
תוכנה שבלחיצת כפתור מכבה את הדיסק,
בלחיצה נוספת מדליקה אותו,
אני משתמש בה לשימוש דומה לשלך כבר יותר משנה,
http://revosleep.realspooky.de/
http://revosleep.realspooky.de/
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
למה לא לקנות מפצל חשמל עם מתג כיבוי ולהדליק/לכבות לפי הצורך. לגבי הDOK רכשתי את זה: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=11056
זמני גישה מהירים במיוחד. אומנם קצת יקר אבל חוסך זמן. מה אתה מתכוון לגבי האמינות? יש לי DOK של Sandisk 2GB קרוב ל6 שנים שעדיין עובד מעולה. אני מניח שאם אתה לא מתכוון לצאת איתו לטיולי מחנאות הוא יחזיק מצויין.
זמני גישה מהירים במיוחד. אומנם קצת יקר אבל חוסך זמן. מה אתה מתכוון לגבי האמינות? יש לי DOK של Sandisk 2GB קרוב ל6 שנים שעדיין עובד מעולה. אני מניח שאם אתה לא מתכוון לצאת איתו לטיולי מחנאות הוא יחזיק מצויין.
"על החתום...."
נראה מעולה, נלך עליו.Hertz33 כתב:למה לא לקנות מפצל חשמל עם מתג כיבוי ולהדליק/לכבות לפי הצורך. לגבי הDOK רכשתי את זה: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=11056
זמני גישה מהירים במיוחד. אומנם קצת יקר אבל חוסך זמן. מה אתה מתכוון לגבי האמינות? יש לי DOK של Sandisk 2GB קרוב ל6 שנים שעדיין עובד מעולה. אני מניח שאם אתה לא מתכוון לצאת איתו לטיולי מחנאות הוא יחזיק מצויין....
איך אתה מחבר את הכבל SATA POWER למפצל חשמל עם מתג?(הכבל מחובר לספק מודולרי אם זה משנה משהו).
תודה, נשתמש בה עד שנארגן איזה קומבינה עם מתג.drorgon כתב:כמובן שיש,
http://revosleep.realspooky.de/...
בסוף קניתי את מה שהומלץ כאן:HaGingi כתב:יש לי DOK נשלף מסוג SanDisk Cruzer בנפח של 32GB שנקנה ב-2009 בתאילנדBonanja כתב: אגב, לגבי הDOK, יש המלצה?...
ומאז ועד היום...ועובד כמו תותח![]()
![]()
(הכי קרוב ל..טפו טפו טפו)
...
Patriot Xporter XT Rage 32GB USB 2.0
עכשיו נשארנו עם עניין המתג, אם למישהו יש רעיון שירשום, בינתיים אני בחיפושים
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- agent__smith
- חבר מכור קשה

תודה...
והאמת שחיפשתי באיביי\DX\גוגל.
- יונתן_חיפה
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כל דיסק "ירוק" יכבה לבד אחרי כמה זמן שלא משתמשים בו
לי יש דיסק משני ירוק - WD Green WD20EARS 2TB - והוא כבה לאחר תקופת זמן שלא ניגשים אליו (לא יודע כמה זמן בדיוק). הוא עושה זאת לבד, ללא צורך בשום קינפוג. לדעתי, לכל יצרן יש תוכנה שאפשר לכוון בה את זה לכל דיסק, פשוט הירוקים מכוונים ככה מהמפעל.
אזהרה: כאשר כן ניגשים אל הדיסק המנמנם, לוקח לו כ-5 שניות להידלק, ובזמן זה המחשב קפוא כולו, לפחות על הXP שלי. מעצבן אבל לא סוף העולם.
מתג ידני נראה לי רעיון מפוקפק - אם תכבה בזמן שהמחשב ניגש לדיסק ללא ידיעתך (סריקת אנטי-וירוס או משהו), יקרו דברים רעים.
אזהרה: כאשר כן ניגשים אל הדיסק המנמנם, לוקח לו כ-5 שניות להידלק, ובזמן זה המחשב קפוא כולו, לפחות על הXP שלי. מעצבן אבל לא סוף העולם.
מתג ידני נראה לי רעיון מפוקפק - אם תכבה בזמן שהמחשב ניגש לדיסק ללא ידיעתך (סריקת אנטי-וירוס או משהו), יקרו דברים רעים.
Bonanja, כמו שכתבו לך, המערכת הפעלה מכבה את ההארד דיסק לבד אחרי זמן מסויים שהוא לא נמצא בשימוש, והיא מדליקה אותו מחדש שוב כשמנסים לגשת אליו, אתה לא צריך לא מפסק חיצוני ולא תוכנות צד שלישי, את כמות הזמן שעובר לפני שהמערכת מכבה את ההארד-דיסק אתה קובע בחלונות 7 ב:
Control panel > power options > change plan settings > change advanced power settings > hard disk
Control panel > power options > change plan settings > change advanced power settings > hard disk