באיזה מרחק לשים את הרמקולים השקועים מהטלויזיה (נתונים בפנים)
היי ,
בדירה החדשה ישנו קיר באורך 3.6 מטר ועליו יהיה מסך 50" (בעתיד ישודרג אולי ליותר).
מרחק הצפיה מהמסך הוא 4.6 מטר.
אני שוקל אולי לשים מקרן בסלון (ואז לפי המחשבון ב projectcentral אני יכול לפתוח תמונה של 120-130")
השאלה שלי היא כזאת , במידה ואני רוצה לשים רמקולים שקועים בקיר , כמה רחוק מומלץ לשים אותם מהטלויזיה והאם בכלל זה כדאי בהנחה שארצה מתישהו מסך הקרנה (אני לא מצליח להחליט בן שקועים לרצפתיים) .
מצורפת סקיצה של הסלון שלי, המסך בתמונה הוא 65" והקיר מאחוריו באורך 3.6 מטר.
מרחק הצילום מהקיר הוא 4.7 מטר.
בדירה החדשה ישנו קיר באורך 3.6 מטר ועליו יהיה מסך 50" (בעתיד ישודרג אולי ליותר).
מרחק הצפיה מהמסך הוא 4.6 מטר.
אני שוקל אולי לשים מקרן בסלון (ואז לפי המחשבון ב projectcentral אני יכול לפתוח תמונה של 120-130")
השאלה שלי היא כזאת , במידה ואני רוצה לשים רמקולים שקועים בקיר , כמה רחוק מומלץ לשים אותם מהטלויזיה והאם בכלל זה כדאי בהנחה שארצה מתישהו מסך הקרנה (אני לא מצליח להחליט בן שקועים לרצפתיים) .
מצורפת סקיצה של הסלון שלי, המסך בתמונה הוא 65" והקיר מאחוריו באורך 3.6 מטר.
מרחק הצילום מהקיר הוא 4.7 מטר.
- Huvenster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1031
- שם מלא: huvenster
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
רמקולים שקועים
היי
אתה מחפש לקנות רמקולים שקועים?
קניתי רמקולים של אנרג'י 8 אינטש ובסוף אני עובר לדירה קטנה ממה שחשבתי...
קניתי רמקולים של אנרג'י 8 אינטש ובסוף אני עובר לדירה קטנה ממה שחשבתי...
Re: רמקולים שקועים
לא יודע עדיין. מחפש המלצות.Huvenster כתב:היי
קניתי רמקולים של אנרג'י 8 אינטש ובסוף אני עובר לדירה קטנה ממה שחשבתי......
ככה יראה הסלון (עשיתי 2 סקיצות עם ריצוף שונה).
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בעולם מושלם אתה סוגר משולש שווה צלעות בין הקדמיים לעמדת ההאזנה שמול ה-TV - כלומר כל המרחקים בין הרמקולים הימני והשמאלי ובין עמדת ההאזנה הם שווים...
רק מה, אצלך יש מטר יותר בערך בין עמדת ההאזנה המתוכננת (4.6 מ' מה-TV) למרחק המקסימלי בין הרמקולים הקדמיים לבין עצמם (3.6 מ') - במקרה כזה שווה להתייעץ עם מומחה, אבל אני הייתי שוקל לנסות פתרון של רמקולים שקועים שמותקנים בקו אחד עם ה-TV (כלומר הקצה העליון שלהם והקצה העליון של ה-TV הם על אותו הקו). כמו-כן, הייתי שוקל לשים את הסנטר מעל ה-TV, ולא מתחתיה, אלא אם זה אומר שהוא יהיה בגובה של יותר מ-1.5 מ' מהרצפה (בוא נגיד ככה: עדיף שהוא יהיה בגובה של כ-1.5 מהרצפה אם אתה הולך לשבת 4.5 מטר ממנו, מאשר בגובה חצי מטר מהרצפה...)
נ.ב. מסך "50 במרחק 4.5 מ' לא ממש ייתן לך חוויית צפייה מיטבית - ממליץ לשקול שדרוג למסך "60 ומעלה, ובהחלט הייתי שוקל בסיטואציה הזאת ללכת על מקרן!
רק מה, אצלך יש מטר יותר בערך בין עמדת ההאזנה המתוכננת (4.6 מ' מה-TV) למרחק המקסימלי בין הרמקולים הקדמיים לבין עצמם (3.6 מ') - במקרה כזה שווה להתייעץ עם מומחה, אבל אני הייתי שוקל לנסות פתרון של רמקולים שקועים שמותקנים בקו אחד עם ה-TV (כלומר הקצה העליון שלהם והקצה העליון של ה-TV הם על אותו הקו). כמו-כן, הייתי שוקל לשים את הסנטר מעל ה-TV, ולא מתחתיה, אלא אם זה אומר שהוא יהיה בגובה של יותר מ-1.5 מ' מהרצפה (בוא נגיד ככה: עדיף שהוא יהיה בגובה של כ-1.5 מהרצפה אם אתה הולך לשבת 4.5 מטר ממנו, מאשר בגובה חצי מטר מהרצפה...)
נ.ב. מסך "50 במרחק 4.5 מ' לא ממש ייתן לך חוויית צפייה מיטבית - ממליץ לשקול שדרוג למסך "60 ומעלה, ובהחלט הייתי שוקל בסיטואציה הזאת ללכת על מקרן!
תודה רבה !!!epony כתב:בעולם מושלם אתה סוגר משולש שווה צלעות בין הקדמיים לעמדת ההאזנה שמול ה-TV - כלומר כל המרחקים בין הרמקולים הימני והשמאלי ובין עמדת ההאזנה הם שווים...
נ.ב. מסך "50 במרחק 4.5 מ' לא ממש ייתן לך חוויית צפייה מיטבית - ממליץ לשקול שדרוג למסך "60 ומעלה, ובהחלט הייתי שוקל בסיטואציה הזאת ללכת על מקרן!...
אם אני הולך על מקרן... מה אני עושה כדאי שהמסך לא יסתיר את הרמקולים ?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
קונה מסך קטן יותר? 
מעבר ליתרון (היחסי) של רמקולים שקועים מבחינת האסטתיקה אני לא רואה סיבה לרכוש אותם.
כבר השקעת במסך 65' , יש לך סלון מרווח מאוד ואתה חושב על אופציה של הקרנה .
לא הייתי מעיז לחשוב על רמקולים שקועים בקיר מכמה סיבות:
1. כפי שציינת - הצגת סרטים עתידית ע"י מקרן.
2. איכות השמע- ברצפתיים תקבל צליל טוב יותר (השקועים מוגבלים יותר מבחינה אקוסטית) .
3. רמקולים הם גם מן סוג של רהיט (מעבר לצליל).
2. איכות השמע- ברצפתיים תקבל צליל טוב יותר (השקועים מוגבלים יותר מבחינה אקוסטית) .
3. רמקולים הם גם מן סוג של רהיט (מעבר לצליל).
האם בהינתן תקציב מסויים לק"ב (בהנחה שיש היום כבר סאב) אז לא עדיף מדפיים בעלות של רצפתיים ובכך לקבל מוצר יותר איכותי באותה עלות?movieman כתב:מעבר ליתרון (היחסי) של רמקולים שקועים מבחינת האסטתיקה אני לא רואה סיבה לרכוש אותם.
3. רמקולים הם גם מן סוג של רהיט (מעבר לצליל)....