כיול פלזמה בעזרת Spyder2Pro ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כי המסך עדיין בהרצה ואמרו לא לגעת בהגדרות , רק בחיבור HDMI הסרטים כהים...aloni כתב:לא הבנתי, אם התמונה נראית לך כהה למה אתה לא "מבהיר" אותה?...
אם אני מבהיר דרך הכרטיס מסך , מה שקורה זה שהשחור נהיה בהיר יותר (כמו שמבהירים יותר מידי מסך מחשב). ואז אני רואה 2 גוונים של שחור, הרקע של הסרט והשחור של ה WIDESCREEN , בתכלס , שניהם אמורים להיות בגוון אחיד.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
שמע, אם אתה בתקופת הרצה אז גם אין לך טעם לעשות כיול עכשיו לדעתי, חכה שתסתיים ואז תעשה.
לגבי הבעיה שלך דרך ה- HDMI זה ממש מוזר, אצלי תמיד היתה תופעה הפוכה (יותר מואר בכניסה הזאת), אני מניח שיש דרך לסדר את זה גאמות שמאמות וכו'. בטוח יש מי שיעזור לך.
לגבי הבעיה שלך דרך ה- HDMI זה ממש מוזר, אצלי תמיד היתה תופעה הפוכה (יותר מואר בכניסה הזאת), אני מניח שיש דרך לסדר את זה גאמות שמאמות וכו'. בטוח יש מי שיעזור לך.
HiFiMusic IL
יש לי כנראה אפשרות להשאיל spyder2pro מחבר....aloni כתב:שמע, אם אתה בתקופת הרצה אז גם אין לך טעם לעשות כיול עכשיו לדעתי, חכה שתסתיים ואז תעשה.
לגבי הבעיה שלך דרך ה- HDMI זה ממש מוזר, אצלי תמיד היתה תופעה הפוכה (יותר מואר בכניסה הזאת), אני מניח שיש דרך לסדר את זה גאמות שמאמות וכו'. בטוח יש מי שיעזור לך....
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- קיבל תודות: 0
מה שאתה מתאר - כיול לא נכון של ה black level (מה שנקרא "כפתור brightness").ואז אני רואה 2 גוונים של שחור, הרקע של הסרט והשחור של ה WIDESCREEN , בתכלס , שניהם אמורים להיות בגוון אחיד....
צריך לכייל כך ששחור יהיה אכן שחור (ולא אפור, כמו שאתה מתאר), אבל להמנע מכיול ה brightness נמוך מדיי, מה שיגרום גם לאפורים כהים להיות מוצגים כשחורים.
ישנו test pattern שנקרא PLUGE בדיוק בשביל הכיול הזה ב DVE.
לא חובה Spyder לצורך זה. ניתן, עם קצת נסיון ואימון, להגיע לכיול נכון של ה blacklevel ללא חיישן.
Spyder יעזור בכיולים מתקדמים יותר.
בעניין הרצה -
זה שהמסך בהרצה לא אומר שה black level לא צריך להיות מכויל כהלכה.
כל מה שחשוב בהרצה זה להמנע מתמונות בוהקות מדיי - ואת זה ניתן להשיג על ידי הנמכת בקר ה"קונטרסט".
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
בסדר, אבל תחכה עם זה, אלף שמעתי שכיווני הפלאזמה משתנים בעצמם בתקופת ההרצה כך שאין הרבה טעם לעשות עכשיו אם אתה לא מתכוון לתקן אחר"כ. בית - אתה בעצמך אמרת שאתה לא מגביר ערכים על מנת "לשמור" על המסך בתקופת ההרצה, אז מה יעזור אם הספיידר יגיד לך להעלות contrast ואתה לא תעשה את זה? בקיצור, כדאי לך מן הסתם לכייל אבל עדיף אחרי ההרצה. לדעתי הלא מלומדת.
HiFiMusic IL
הspyder אמור לכייל את הכיוונים בכרטיס מסך המחובר למחשב , לא ?aloni כתב:בסדר, אבל תחכה עם זה, אלף שמעתי שכיווני הפלאזמה משתנים בעצמם בתקופת ההרצה כך שאין הרבה טעם לעשות עכשיו אם אתה לא מתכוון לתקן אחר"כ. בית - אתה בעצמך אמרת שאתה לא מגביר ערכים על מנת "לשמור" על המסך בתקופת ההרצה, אז מה יעזור אם הספיידר יגיד לך להעלות contrast ואתה לא תעשה את זה? בקיצור, כדאי לך מן הסתם לכייל אבל עדיף אחרי ההרצה. לדעתי הלא מלומדת....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני לא מכיר את הגירסא של ה-SPYDER שמיועדת לכיול מחשב.
מישהו שיחק עם זה פעם?
מישהו שיחק עם זה פעם?