לא מצליח לשמוע את הסאב וופר ב UMC-1 עזרה בבקשה
-
Foxpc
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
שלום לכולם,
היום סוף כל סוף היה לי את הזמן להתחיל הכל להתקין וכך נעשה.
הרמקולים הם סט שלם של מוניטור אודיו RX6 מוגברים עם מגבר פואר של אימוטיבה XPA-5 ונשלטים על ידי פרוססור UMC-1
לאחר שחברתי הכל והפעלתי, הסאב פשוט לא רוצה לעבוד! ניראה שכבר נסתי כל דבר אפשרי בשביל שהוא יעבוד אבל ללא הצלחה. שאר הסט עובד מצוין.
נסתי לשמוע דרך המחשב אשר מחובר בחיבור HDMI וגם דרך נגן CD.
הסאב מחובר עם RCA 1 לכניסת IN (יש 2 יציאות,ימין ושמואל) אך שאני יודע שזה לא משנה לאן לחבר כי בכל מקרה מדובר ברמקול שהוא מונו. לסאב יש מגבר פנימי.
אשמח חברים לעוד רעיונות ועזרה. למה אני מפספס משהו!
תודה מראש.
היום סוף כל סוף היה לי את הזמן להתחיל הכל להתקין וכך נעשה.
הרמקולים הם סט שלם של מוניטור אודיו RX6 מוגברים עם מגבר פואר של אימוטיבה XPA-5 ונשלטים על ידי פרוססור UMC-1
לאחר שחברתי הכל והפעלתי, הסאב פשוט לא רוצה לעבוד! ניראה שכבר נסתי כל דבר אפשרי בשביל שהוא יעבוד אבל ללא הצלחה. שאר הסט עובד מצוין.
נסתי לשמוע דרך המחשב אשר מחובר בחיבור HDMI וגם דרך נגן CD.
הסאב מחובר עם RCA 1 לכניסת IN (יש 2 יציאות,ימין ושמואל) אך שאני יודע שזה לא משנה לאן לחבר כי בכל מקרה מדובר ברמקול שהוא מונו. לסאב יש מגבר פנימי.
אשמח חברים לעוד רעיונות ועזרה. למה אני מפספס משהו!
תודה מראש.
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
בדיקה פשוטה:
תוציא את הפלאג של הרסיבר מהמגבר ותשאיר אותו מחובר לסאב. תדליק את הסאב, תגביר את העוצמה, תכוון את הקרוסאובר ל140 הרץ, תגע בגיד המרכזי של מחבר הRCA, אם הסאב מרעיש, יש בעיה בהגדרות.
הסאב לא מרעיש, או שהכבל תקול, או שהסאב תקול.
תוציא את הפלאג של הרסיבר מהמגבר ותשאיר אותו מחובר לסאב. תדליק את הסאב, תגביר את העוצמה, תכוון את הקרוסאובר ל140 הרץ, תגע בגיד המרכזי של מחבר הRCA, אם הסאב מרעיש, יש בעיה בהגדרות.
הסאב לא מרעיש, או שהכבל תקול, או שהסאב תקול.
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
נסה להגדיר את כל הרמקולים שלך כ SMALL . זה "יכריח" את הפרוססור להתייחס לסאב.
תבדוק מה תדר החיתוך שנקבע לרמקולים,כלומר, שממנו ומטה כל האינפורמציה מופנית לסאב.
אם אז תשמע את הסאב, תבדוק כיצד ניתן להגדיר בפרוססור שלך את הקדמיים כגדולים אבל שהסאב ייכנס לפעולה יחד איתם.
בהצלחה,
ארז
תבדוק מה תדר החיתוך שנקבע לרמקולים,כלומר, שממנו ומטה כל האינפורמציה מופנית לסאב.
אם אז תשמע את הסאב, תבדוק כיצד ניתן להגדיר בפרוססור שלך את הקדמיים כגדולים אבל שהסאב ייכנס לפעולה יחד איתם.
בהצלחה,
ארז
-
Foxpc
-
- חבר שרק התחיל

JEXY, בסאב יש חיתוך עד 120 ולא 140. אבל אני בכל זאת אנסה מה שציינת.
ארז, לא מצאתי אפשרות כזאת איפה אני קובע איזה "גודל" הרמקולים. הרמקולים כולם חתוכים על 80. בסאב עצמו(יש קרוס משלו) חתכתי על 60.
כמובן שגם נסתי 60 בפרוססור אבל שום דבר לא זז.
ארז, לא מצאתי אפשרות כזאת איפה אני קובע איזה "גודל" הרמקולים. הרמקולים כולם חתוכים על 80. בסאב עצמו(יש קרוס משלו) חתכתי על 60.
כמובן שגם נסתי 60 בפרוססור אבל שום דבר לא זז.
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

אם אתה חותך בפרוססור את כל הרמקולים על 80 , כוון את הקרוס בסאב למקסימום שלו (120 או 140 ). זאת על מנת שהוא לא ישפיע.
האם הגדרת בפרוססור שיש סאב?
האם אין הגדרה בפרוססור לגודל הרמקול?
ארז
האם הגדרת בפרוססור שיש סאב?
האם אין הגדרה בפרוססור לגודל הרמקול?
ארז
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

כנס להגדרות speaker setup .
תקרא בחוברת ההפעלה באמגלית בעמודים 39-40 .
ארז
תקרא בחוברת ההפעלה באמגלית בעמודים 39-40 .
ארז
-
Foxpc
-
- חבר שרק התחיל

ארז, הייתי בהגדרות האלו, ההגדרות שאתה יכול לשנות שם זה לקבוע באיזה תדר כל רמקול ו או לעשות לרמקולים קדמים FULL RANGE כך שנסתי שוב פעם כל האפשרויות ועדין שום דבר.
הסאב מראה שהוא נדלק ויש מנורה כחולה(ניראה תקין) אבל ניראה לי כבר נסתי הכל.
מה הסיכוי שזה פשוט פאק בסאב?
מה הסיכוי שזה פשוט פאק בסאב?
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
ניסית מה שרשמתי?Foxpc כתב:ארז, הייתי בהגדרות האלו, ההגדרות שאתה יכול לשנות שם זה לקבוע באיזה תדר כל רמקול ו או לעשות לרמקולים קדמים FULL RANGE כך שנסתי שוב פעם כל האפשרויות ועדין שום דבר.
מה הסיכוי שזה פשוט פאק בסאב?...
אתה יכול גם להזמין איש מקצוע העוסק בתחום שיחבר, יכוון ויגדיר את המערכת בצורה המיטבית...
-
Foxpc
-
- חבר שרק התחיל

JEXY עכשיו בדקתי והסאב הגיב
זאת אומרת שצריך עוד לחפור בהגדרות ולראות איפה טעינו. לגבי איש מקצוע אני חושב שאין צורך כי אני דיי בתחום(תחום הסאונד לרכב)
- DorM
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4220
שאלה דבילית לאחר שקראתי רק את התגובה האחרונה.
בדקתי את עוצמת הווליום שאליה הסאב מכוון?
בדקתי את עוצמת הווליום שאליה הסאב מכוון?
-
Foxpc
-
- חבר שרק התחיל

כמובן, שמתי עוצמה בין רבע לחצי. אני מאמין בעוצמה כזאת האלמנט צריך לתת איזה סימן חיים.DorM כתב:שאלה דבילית לאחר שקראתי רק את התגובה האחרונה.
בדקתי את עוצמת הווליום שאליה הסאב מכוון?...
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
למה שלא תשלח מייל לחברה בארה"ב.Foxpc כתב:כמובן, שמתי עוצמה בין רבע לחצי. אני מאמין בעוצמה כזאת האלמנט צריך לתת איזה סימן חיים.DorM כתב:שאלה דבילית לאחר שקראתי רק את התגובה האחרונה.
בדקתי את עוצמת הווליום שאליה הסאב מכוון?......
אני בטוח שתקבל תשובה די מהר.
עד כמה שזכור לי (ואולי אני טועה) היו דיווחים בזמנו על בעיה בענין שלך. תעשה חיפוש בפורום שלהם אולי תמצא שם עזרה, יותר מאשר פה, כי לא להרבה יש פה את המכשיר .
-
Foxpc
-
- חבר שרק התחיל

OK חברים יש עדכון. הצלחתי להפעיל ולשמוע את הסאב כאשר פשוט לא הדלקתי את המגבר XPA-5 שמחוברים אליו שאר הרמקולים.
הסאב מנגן אבל מאוד מאוד חלש! אני שמתי עוצמה של חצי ומעלה ושומעים אותו נותן אבל מאוד חלש. אם אני אחבר את שאר הרמקולים בווליום הזה הוא יעלם. וזה בדיוק היה לפניכן ולכן חשבתי שהוא לא עובד.
יש למישהו אולי מושג מזה יכול להיות?
נ.ב שאלה נוספת, אצל UMC-1 יש מערכת כיול אוטומטית. רציתי להשתמש איתה אבל היא דורשת חיבור מיקרופון. רציתי לשאול איזה מיקרופון אני יכול לחבר? האם ב 50-100 ש"ח או צריך משהו מיוחד?
תודה מראש.
הסאב מנגן אבל מאוד מאוד חלש! אני שמתי עוצמה של חצי ומעלה ושומעים אותו נותן אבל מאוד חלש. אם אני אחבר את שאר הרמקולים בווליום הזה הוא יעלם. וזה בדיוק היה לפניכן ולכן חשבתי שהוא לא עובד.
נ.ב שאלה נוספת, אצל UMC-1 יש מערכת כיול אוטומטית. רציתי להשתמש איתה אבל היא דורשת חיבור מיקרופון. רציתי לשאול איזה מיקרופון אני יכול לחבר? האם ב 50-100 ש"ח או צריך משהו מיוחד?
תודה מראש.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

מה הכוונה איזה מיקרופון?????Foxpc כתב:OK חברים יש עדכון. הצלחתי להפעיל ולשמוע את הסאב כאשר פשוט לא הדלקתי את המגבר XPA-5 שמחוברים אליו שאר הרמקולים.
תודה מראש....
לא קיבלת אחד עם המכשיר?
אתה לא יכול לחבר סתם אחד . צריך מיקרופון שמכוייל לעבוד עם תוכנת ה RC שקיימת במכשיר.
- shlomiassaf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
היי
ה-UMC-1 מגיע עם מיקרופון ל-RC.
המיקרופון נמצא בשקית שבתוכה יש גם את אנטנת הרדיו (פלסטיקים שחורים וכבל שקוף)
המקרופון לא נראה כמו אחד סטנדרטי, הוא עגול בצבע שחור, דיי שטוח עם שפיץ שיוצא למעלה באמצע העיגול.
לפי דעתי צריך להעלות את העוצמה ביציאה.
לאחר שאתה עושה RC זה אמור להסתדר...
אם אתה רוצה לעשות את זה ידנית, יש לך כפתור ייעודי בשלט.
השלט מחולק למלבנים, במלבן השלישי מלמטה יש 4 זוגות של חצים, למעלה ולמטה, על אחד מהם רשום SUB
זה מגביר את הסאב.
בהצלחה.
ה-UMC-1 מגיע עם מיקרופון ל-RC.
המיקרופון נמצא בשקית שבתוכה יש גם את אנטנת הרדיו (פלסטיקים שחורים וכבל שקוף)
המקרופון לא נראה כמו אחד סטנדרטי, הוא עגול בצבע שחור, דיי שטוח עם שפיץ שיוצא למעלה באמצע העיגול.
לפי דעתי צריך להעלות את העוצמה ביציאה.
לאחר שאתה עושה RC זה אמור להסתדר...
אם אתה רוצה לעשות את זה ידנית, יש לך כפתור ייעודי בשלט.
השלט מחולק למלבנים, במלבן השלישי מלמטה יש 4 זוגות של חצים, למעלה ולמטה, על אחד מהם רשום SUB
זה מגביר את הסאב.
בהצלחה.
-
Foxpc
-
- חבר שרק התחיל

shlomiassaf, מצאתי את המקרפון באמת נראה מאוד מוזר. חברתי הכל, עשיתי את הבדיקה ועדין הסאב נשמע נוראה חלש! הסאב הוא 500W class d אני חושב בחצי מהעוצמה הוא צריך להרעיד לי את החדר.
http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rx/rxw12/
באיזה "mode" אתה שומע לסאב שלך בסרטים או במוזיקה? עשיתי כיוונים מסוימים לרמקולים?
תודה מראש.
http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rx/rxw12/
באיזה "mode" אתה שומע לסאב שלך בסרטים או במוזיקה? עשיתי כיוונים מסוימים לרמקולים?
תודה מראש.
- shlomiassaf
-
- חבר ותיק

ניסית עם השלט כמו שאמרתי?
לי אין סאב, כרגע אני עם rx8 בטווח מלא
סאב יבוא בהמשך
ניסית ךשלוח להם יייל
לי אין סאב, כרגע אני עם rx8 בטווח מלא
סאב יבוא בהמשך
ניסית ךשלוח להם יייל
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

האם המכשיר מעודכן לגירסת הקושחה האחרונה?
- Borderline1
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
הסאב לא אמור להיות מחובר ליציאה- כלומר out
ולפי התמונה בגב המכשיר החיבור לסאב אינו rca אלא xlr - כך לפחות על פי צילום גב המכשיר באתר אמוטיבה ואם הבנתי נכון.
יכול להיות שאם אתה מחבר את הסאב ליציאת של רמקול רגיל וקובע חיתוך הנתונים לא מגיעים לסאב בשל החיתוך - אל תחתוך ותראה מה קורה.
אחרי עיון נוסף מציע שתקרא את זה:
http://emotivalounge.proboards.com/inde ... read=11627
אם הבנתי נכון אתה צריך להגדיר את תדר החיתוך לכל רמקול ומה שמתחת נסכם ומועבר לסאב- אם העברת את כל התחון לכל הרמקולים האחרים לא יהיה חיתוך שיועבר מהם לסאב.
לא מספיק להגדיר חיתוך בסאב - לפחות לא במכשיר הזה
אני לא מבין כמוכם בחיבורים ומתנצל אם טעיתי
ולפי התמונה בגב המכשיר החיבור לסאב אינו rca אלא xlr - כך לפחות על פי צילום גב המכשיר באתר אמוטיבה ואם הבנתי נכון.
יכול להיות שאם אתה מחבר את הסאב ליציאת של רמקול רגיל וקובע חיתוך הנתונים לא מגיעים לסאב בשל החיתוך - אל תחתוך ותראה מה קורה.
אחרי עיון נוסף מציע שתקרא את זה:
http://emotivalounge.proboards.com/inde ... read=11627
אם הבנתי נכון אתה צריך להגדיר את תדר החיתוך לכל רמקול ומה שמתחת נסכם ומועבר לסאב- אם העברת את כל התחון לכל הרמקולים האחרים לא יהיה חיתוך שיועבר מהם לסאב.
לא מספיק להגדיר חיתוך בסאב - לפחות לא במכשיר הזה
אני לא מבין כמוכם בחיבורים ומתנצל אם טעיתי
- shlomiassaf
-
- חבר ותיק