פרוייקט לפסח - שיפוץ קונסולה משנות ה-70 הכוללת פטיפון+מגבר ורמקולים מובנים

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

חברים יקרים שלום רב
אני ממש לא תופס מעצמי איזה שיפוצניק או איש עם ידי אומן אבל זה שיש לי ידיים טובות אני יודע ויש גם המון רצון טוב.
יש לי במרפסת הישנה שלי שידה או קונסולה אני אפילו לא יודע איך לקרוא לשידה הזאת....:) הקיצר נקרא לה לצורך העניין קונסולה.
הקונסולה ישנה מאד משנות ה-70 לערך מחברה בריטית או אוסטרלית.
כבר המון זמן אני מאד רוצה לשפץ אותה ותמיד דחיתי את זה אבל אני מרגיש שפסח הקרוב זה הזמן הטוב ביותר לנצל את החופשה.
אתם פשוט לא תאמינו אבל כיום אשתי משתמשת בה כחדר אוכל לחתול שלנו ונראה לי שהוא גם אשם בהרס שלה וכנראה אני אצטרך לעבוד קשה מאד כדי להביא אותה למצב מדהים.
הקיצר אני רושם את הפוסט הזה כדי לקבל הדרכה כי אני ממש לא מבין כלום בעבודה עם עץ ושלא לדבר על עבודת האלקטרוניקה שצריך לעשות בה ולכן אני מקווה שכלל המומחים פה יצליחו לעזור לי ואני אפרסם כל כמה זמן תמונות של התקדמות הפרויקט.

לפני שאני מתחיל בשאלות אני אציין את המטרה שלי :
אני מעוניין בשידה "הייטקית" שתתאים לעיצוב של הבית שלי (צבע - לבן? או חום אלון) עם אולי שילוב של ניקל ברגליים (רק רעיון) שהכל יעבוד בה - הפטיפון(אולי אחליף אותו) המגבר ,הרמקולים כמובן ושימו לב לשוס הבא - לשלב בשידה יכולת של Airplay כדי לנגן את המוסיקה מהאייפון שלי באופן אלחוטי.....שאפתני אהה.....

אז דבר ראשון נתחיל במספר תמונות התרשמות מהמוצר המיוחד הזה.

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

ועכשיו תמונות כדי להתרשם מעיצוב הבית שלי על מנת להתאים את עיצוב השידה לבית

תמונה

תמונה

אז כמו שאתם מבינים מצב השידה לא משהו.

ועכשיו לשלב השאלות והעצות :

1. אני חושב שאני רוצה לבצוע את השידה בצבע חום בהיר - אלון כי נראה לי שזה אולי הסיכוי היחידי שאשתי תתחבר לזה ותסכים לשים את זה בסלון או לחלופין לצבוע את זה למשהו מופאע לגמרי - ללבן. אז אשמח לקבל את דעתכם בנושא.

2. כמו שאתם מבינים השידה באופן עקרוני אם אני לא טועה מצופה בפורמיקה (אולי אני טועה) בכלל אפשר לצבוע את זה? ומה אני עושה עם כל העץ שירד ממנה - אפשר להשתמש בשפכטל נגרים גם לאסור הגריל שהחתול הרס? אני ממש לא יודע איך אני אמור לסדר את זה - יש בכלל סיכוי?

אני חושב שאני אתחיל דבר ראשון בלסדר את העץ ואחרי שאסיים אני אתחיל להתעסק עם האלקטרוניקה.
כמו כן חשבתי אולי במקומות שאי אפשר להשלים את העץ לשים פסים של ניקל
מישהו יודע איפה אני משיג רצועות ניקל מבריקות?

טוב זה היה פוסט הקדמה....טיזר ...מה שנקרא.....
אני מבטיח שאמשיך לעדכן ואשמח לקבל את התרשמותכם הראשונית מהרעיון....
תודה רבה על הקריאה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לפני שנתחיל (ויש לי הרבה מה לתרום לך)... האם יש לך תקציב לשיפוץ הזה? זה יכול לעלות לך כמה אלפי שקלים...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אין לי בעיה להשקיע
אבל אלפי שקלים? למה ?
אשמח אם תפרט....

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אפרט בקצרה:
התיבה בנויה מסיבית דחוסה עם הדבקה של טפט, העץ ככל הנראה צריך טיפול נגד פטריה, צריך לקלף את הכל ולמרוח חומר ייסוד, להדביק פורמייקה או טםט אחר לא יניבו תוצעה טובה ביחס לסלון ההייטקי שלך... יותר פשוט לתכנן שידה חדשה עם מיקום לרמקולים והמערכת.
סביר להניח שהמגבר או הפטיפון זקוקים לטיפול (תתחיל בניקוי מגעים, החלפת רכיבים שנראים פגומים לעין, הרצועה של הפטיפון קרועה בטוח, הממברנות של הרמקולים בטח יבשות...

צריך להקצות תקציב לשיפוץ, אחר כך לפרק ולראות מה קורה שם, ואם יש סימני חיים וזה שווה את ההתעסקות, יופי, אם לא, מזבלה קרובה או תרומה...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תראה אני מודה לך על התייחסות אבל בגדול אני רוצה למסות לשפץ את זה לבד ולקבל פה עצות בפורום.
אני יודע שאני יכול לתת את העבודה הזאת למישהו מיקצועי שיעשה את השיפוץ בשבילי ואני בטוח שזה ייצא הרבה יותר טוב אבל - איפה הכיף של לשפץ לבד?
אני יודע שזה דורש המון עבודה אבל אין לי בעיה להשקיע את הזמן והכסף

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

ראיתי תמונות של הקונסולה - ראיתי תמונות של הבית. לו אני אישתך - הדבר הזה לא היה נכנס אלי הביתה. לו אני החתול - הייתי מסרב לאכול ליד הדבר הזה. אני לא רואה את זה קורה איך שאני לא מסובב את זה. מדובר ביצור מאיכות ירודה. לא הייתי משקיע - לא זיעה ולא כסף. בתור פרוייקט ראשון הייתי בוחר במשהו שיש לו פוטנציאל לתת סיפוק בסוף - וזה קורה רק עם דברים שיש להם איזושהי איכות בסיסית בילט-אין. כאן אין. אבל - רצונו של אדם כבודו ואני מעריך את המוטיבציה. זה גם לא הולך לעלות אלפי שקלים. אולי קצת פחות מאלפיים. וגם אין לך, בתור DIY הרבה עבודה כאן. אז נתחיל:

לדעתי מדובר באיזה רהיט מתוצרת Thorn Ferguson זקן ממה שציינת. אני מהמר על 1968-1971. בכל מקרה מדובר ביצרן ומשווק של נורות חשמל אנגלי ממוצא אוסטרי ולא באיזה יצרן hi-fi נחשב. אני הייתי עוזב כרגע את הפטיפון והרמקולים וכל האלקטרוניקה. פרק, נקה מאבק, ושים בצד. עכשיו יש לנו ארון ריק - מאיכות מאוד נמוכה. אם היה עץ אמיתי - חיים שלנו היו קלים יותר ושווה יותר להשקיע. אבל יש לנו חומר זול וירוד.

אז ככה - קלף את הטפט או ציפוי הלמינציה או הפורמיקה מכל פינה אפשרית. הסר את הבד הקרוע. בד אקוסטי אפשר לקנות בחנויות בדים בנחלת בנימין ולא יקר. אם יש חורים בסיבית - אפשר לאטום עם איי.פי.וי (שזה שם מפוצץ לשפכטל לבן לעץ ב-19 ש"ח לליטר - שמתקשה ומשייפים). החלק בשיוף עד כמה שניתן את הקונסולה העירומה ובאופן כללי - סיימת את מה שאתה יכול לבצע לבד.

קח מידות של כל החלקים ופנה לנגרייה כדי שייצרו עבורך לוחות ויניר (מה שנקרא בישראלית 'פורניר' שזה סלייסים מאוד דקים של עץ אמיתי. איזה גוון שתרצה - או מה שתגיד הבוסית. את זה תתקין בהדבקה בעצמך - או תן להם שיעשו עבורך (הובלה יקרה?).

את הרגליים של הדבר הזה אפשר לשייף יפה - ולצבוע עם לזור לעץ. לזור מזכיר קצת שמן לרהיטים רק שהוא מדולל בטרפנטין ומתייבש כמו צבע ונשאר על העץ - בניגוד לשמן שנעלם, מתאדה, נמרח עם הזמן. גם כאן יש עיניין של איכות / מחיר. הולץ לזור גרמני של צוויהורן (יעקובי) הוא חומר איכותי לעבודה הזו. החומר המקומי של נירלט - הוא שערוריה, לדעתי, והוא רק קצת יותר דליל מצבע שמן.

צריך לדעת לעבוד עם לזור. באופן כללי אפשר בהתזה - אך אפשר (אני מעדיף) גם עם מברשת טובה (ללא נשירה - נשירת שערות מהמברשת או הראש, על הלזור - זה אסון שיש להמנע ממנו בכל מחיר והוא מחייב שיוף וצביעה מחדש). מברשת שעולה פחות מ-25 ש"ח - אל תקנה. להזהר מטפטופים ונזילות של החומר ולמרוח אותן לפני שמתייבש, אחרת - ראה מקרה שערות.

בין שכבה לשכבה 8 שעות ייבוש וליטוש עם נייר זכוכית הכי דק שתמצא (ירוק לליטוש רטוב של פח רכב 2000 grain זה מצויין - גם כן גרמני - איך לא?!). לזור מתקשה כמו זכוכית מחוספסת וחדה. אפשר להרגיש עם היד. החלק אותו עם נייר זכוכית עדין - אך אל תסירו. גוון בהיר יצריך 4 או 5 שכבות. כהה קצת פחות. זו עבודה מדוייקת - ומתישה. פספת שכבה אחת - חזור לריבוע הראשון. מברשת יש לנקות בטרפנטין, לשטוף עם סבון כלים במים חמים ולייבש לגמרי לפני שטובלים בלזור. לזור לא הולך עם מים! אם יש עוד חלקים מעץ (בסגנון הרגליים) עשה להם טיפול לזור גם כן.

כשתעבור את זה - פנה אלי בפורום וינטאז' ונראה מה עושים עם כל הגשפט האלקטרוני. סביר להניח שתתבקש לפרק קצת, לחשוף טפחיים ולהעלות קצת פורנו קשה של הפנימה של הרסיבר והפטיפון... אל תתלה בהם הרבה תקוות. ציוד משובח לא מגיע באריזה כזו ירודה. רמקולים - אני כבר אומר מראש - קח להאוזמן ברמת גן. אין שם משהו שאפשר לעשות לבד. סביר גם שלא נשאר מהם הרבה - ועוד יותר סביר שלא שווה לעשות בהם כלום, חוץ אולי, מלהחליף בזוג סיני 'משובח' וחדש. עוד נגיע...

את כל החומרים לשיפוצי עץ שלי (כולל חומר גלם - כשאני לא כורת ביער) אני קונה אצל ירון צור בשיינקין. למרות המיקום הפלצני - המחירים סבירים לת"א, האיש מקצוען, והכי חשוב - יש להם נגריה בכפר סירקין ואין דבר שהם לא יודעים לעשות. ירון יכול לייעץ גם לגבי הניקלים וכל רעיון שיעלה בדעתך. אין דבר שהאיש הזה לא יודע להשיג בעיר.

בהצלחה.

james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

איזה יופי - אני מאד מעריך את העזרה שלך ואכן עזרת לי מאד.
בכל מקרה - האם יהיה בכלל ניתן לקלף את הטפט מזה? ניסיתי קצת וזה ממש קשה....האם יש איזו שיטה טובה?
ולגבי הרגליים - נראה לי עבודה מאד ארוכה ומסובכת . האם לא עדיף כבר לקנות רגלי אלומניום או עגולות ולהחליף?

המון תודה על העזרה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

james341 כתב:... האם יהיה בכלל ניתן לקלף את הטפט מזה? ניסיתי קצת וזה ממש קשה....האם יש איזו שיטה טובה? ולגבי הרגליים - נראה לי עבודה מאד ארוכה ומסובכת . האם לא עדיף כבר לקנות רגלי אלומניום או עגולות ולהחליף?...
...
טפט אפשר לרכך עם מרכך כביסה. אפשר בכח עם שפכטל ואפשר באלימות עם מסיר צבע (להזהר מהחומר הוא חזק מאוד ומסיר גם עור ועיניים).

תוכל גם להחליף את כל החזית והחלק העליון בלוחות עץ אמיתי (אורן - בחירה זולה אך מצויינת - רק להיזהר לא לדפוק את העץ הרך) ולחסוך קילוף סיזיפי.

דווקא הלזור זה practice run לא רע בכלל. לזור מחדש ומרענן ומביא לחיים עץ - ישן ככל שיהיה. כדאי ללמוד לעבוד איתו. לא לפחד ממנו. זה לא מדע טילים. אבל - רגליים של רהיטים - זה כמו נשים. עניין של טעם. מה שבא לך.

הנה כמה דוגמאות משיפוצים שלי על טהרת הלזור (הולץלזור של צוויהורן)
Jackson Desk
 Jackson Desk
Home made Oak / Pine Closet
 Home made Oak / Pine Closet
Joseph Glentz 100 years old vertical piano
 Joseph Glentz 100 years old vertical piano

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #9 

tnsilver - שאפו עלייך ועל כל הפוסטים שלך בכל הפורמים... 8)
ותאמין לי אם היום לי קשרים הייתי מארגן לך תוכנית פריים טיים במיוחד בשבילך ובשביל "האמירות / הציניות / הידע שלך" אבל כיוון שאין לי אז אני אמשיך ליהנות הנאה רבה מקריאת דבריך כאן.

ו- james341 כמובן בהצלחה, נראה שיש לך הרבה עבודה...
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

בהצלחה! מרתק!
Making Products, Mentor, Lecturer