דירה מקבלן , מה לבקש ע"מ למנוע חפירות מיותרות לאחר הכניסה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
עוד טיפ קטן - תנסה לארגן כבלי רמקול ולתת לחשמלאי להתעסק עם זה - ככה - אם הוא העביר לא טוב את הצינור בקיר/חסם אותו - הוא זה שיצטרך לפתור את הבעייה. וזה עוד טרם הכניסה שלך לבית.
כבר יצא לנו לא פעם להגיע לבית "גמור" ולגלות שהחוטים לא עוברים. גם הנסיון שלנו לא עזר - ולבסוף או שהחשמלאי עשה איזה פטנט, או שפתחו את הקיר
אני ממליץ ללכת על גובה תלייה של קדמיים משהו שיכסה את הגובה של רוב הרצפתיים, ואו מדפיים על מזנון.
אלא אם אתה יודע מראש שאין מה לעשות והולכים על משהו שיתלה על הקיר. אז כדאי ללכת מעט גבוה יותר.
ממליץ באמת לשקול לאן החוטים הולכים.
מה שכן, כדאי לך לעשות סיבוב קל לקבל רעיונות. היום למשל אפשר בכלל לשים את כל הציוד לא מתחת למסך, בטח כשיש רסיבר טוב. ולמשוך את הכל לארון שיושב בצד/מאחורה, או בכלל בצד השני של הקיר.
תתחדש!
כבר יצא לנו לא פעם להגיע לבית "גמור" ולגלות שהחוטים לא עוברים. גם הנסיון שלנו לא עזר - ולבסוף או שהחשמלאי עשה איזה פטנט, או שפתחו את הקיר
אני ממליץ ללכת על גובה תלייה של קדמיים משהו שיכסה את הגובה של רוב הרצפתיים, ואו מדפיים על מזנון.
אלא אם אתה יודע מראש שאין מה לעשות והולכים על משהו שיתלה על הקיר. אז כדאי ללכת מעט גבוה יותר.
ממליץ באמת לשקול לאן החוטים הולכים.
מה שכן, כדאי לך לעשות סיבוב קל לקבל רעיונות. היום למשל אפשר בכלל לשים את כל הציוד לא מתחת למסך, בטח כשיש רסיבר טוב. ולמשוך את הכל לארון שיושב בצד/מאחורה, או בכלל בצד השני של הקיר.
תתחדש!
אוסיף לדיון הערת אזהרה אחת
לא משנה איזה תכנון מפורט תעשה בחדרים אחרי מקסימום שנה אשתך תהפוך הכל...
לפי פרמטרים שאודיו ווידאו לא נמצאים בהם...
לפי פרמטרים שאודיו ווידאו לא נמצאים בהם...
דוקא לא עוסק בתחום
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4852
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
בתור מי שגם מתכנן בית ובקרוב הולך למתכנן החשמל השרשור הזה היה לי יעיל מאד!
תודה!
שאלה-
בקיר שמשותף לבית הצמוד (בית דו-משפחתי) ניתן להתקין רמקולים שקועים או שזה יפריע לבית השני?
תודה!
שאלה-
בקיר שמשותף לבית הצמוד (בית דו-משפחתי) ניתן להתקין רמקולים שקועים או שזה יפריע לבית השני?
- avve1959
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 367
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
זה כמו להשתין דרך חור המנעול של השכן ולשאול אותו אם זה עובר לצד השני ? סססתם בצחוק.Mistoffelees כתב:בתור מי שגם מתכנן בית ובקרוב הולך למתכנן החשמל השרשור הזה היה לי יעיל מאד!
תודה!
שאלה-
בקיר שמשותף לבית הצמוד (בית דו-משפחתי) ניתן להתקין רמקולים שקועים או שזה יפריע לבית השני?...
השרשור הזה מועיל ביותר.
אני אחרי פגישה עם החשמלאי ואני רוצה עכשיו למזער נזקים.
איך שאני מבין לא כדאי לבקש יותר משקע אחד מהקבלן (יקרר) אלא כדאי לבצע
שינוי אחרי כניסה לדירה ולשנות את הפאנל, זו הנחה נכונה?
איזה מודול של גוויס כדאי לבקש מהחשמלאי להתקין?
הקבלן נותן הכנה לרמקולים קדמיים בלבד - מכיוון שאנחנו הולכים על קיר גבס צף
הייתם מוותרים על ההכנה הזו ומעבירים אותה לרמקולים האחורים וכל הכבלים יעברו בקיר גבס?
אני צריך להחליט על מיקומי הנקודות.
בצינור של טלפון יעבור גם כבל CAT6 (צינור 25 מ"מ) - מיקמתי אותו בגובה 50 מתחת לשולחן.
בכל צינור של כבלים יעבור כבל CAT6 - להשאיר את הפאנל שנותן הקבלן ולהחליט לפאנל כפול לבד?
כרגע ביקשתי למקם את הנקודות בגובה 1.7 מ' - מה אתם חושבים על הגובה הזה?
באיזה גובה מומלץ למקם רמקולים קדמיים ? ואחוריים?
כרגע ביקשתי 1.6 לשניהם - נראה לי שזה קצת גבוה לקדמיים - אולי להוריד לכיוון 140.
המון שאלות ולא נותר הרבה זמן להחליט.
תודה לעוזרים!
אני אחרי פגישה עם החשמלאי ואני רוצה עכשיו למזער נזקים.
איך שאני מבין לא כדאי לבקש יותר משקע אחד מהקבלן (יקרר) אלא כדאי לבצע
שינוי אחרי כניסה לדירה ולשנות את הפאנל, זו הנחה נכונה?
איזה מודול של גוויס כדאי לבקש מהחשמלאי להתקין?
הקבלן נותן הכנה לרמקולים קדמיים בלבד - מכיוון שאנחנו הולכים על קיר גבס צף
הייתם מוותרים על ההכנה הזו ומעבירים אותה לרמקולים האחורים וכל הכבלים יעברו בקיר גבס?
אני צריך להחליט על מיקומי הנקודות.
בצינור של טלפון יעבור גם כבל CAT6 (צינור 25 מ"מ) - מיקמתי אותו בגובה 50 מתחת לשולחן.
בכל צינור של כבלים יעבור כבל CAT6 - להשאיר את הפאנל שנותן הקבלן ולהחליט לפאנל כפול לבד?
כרגע ביקשתי למקם את הנקודות בגובה 1.7 מ' - מה אתם חושבים על הגובה הזה?
באיזה גובה מומלץ למקם רמקולים קדמיים ? ואחוריים?
כרגע ביקשתי 1.6 לשניהם - נראה לי שזה קצת גבוה לקדמיים - אולי להוריד לכיוון 140.
המון שאלות ולא נותר הרבה זמן להחליט.
תודה לעוזרים!
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
- נתן תודות: 1587 פעמים
- קיבל תודות: 1355 פעמים
מעבר למה שעניתי להודעה שלך בפרטי, רק רוצה לציין כי צריך לתכנן טוב טוב את כל המיקומים של הנקודות (חשמל, רשת, טלפון, TV) בצורה דקדקנית.
הכי טוב זה לקחת את כל המוצרים שיש בדירה הנוכחית ולמקם אותם "וירטואלית" במיקומים השונים בדירה החדשה.
אם מתכננים לקנות מוצרים נוספים כדאי גם להכניס גם אותם - החל מרמת הקומקום, שקעים לטעינה פלאפונים, שואב אבק, מיקומי רמקולים, טלפונים אלחוטיים, נקודות רשת לממירים, ארון תקשורת (כולל חשמל בו) ושיהיה מספיק גדול להכניס שם ראוטר, מודם וסוויצ' אם צריך.
לא לחסוך על שום פרט בתכנון וגם בביצוע !! כי אח"כ אם לא מתכננים הכל פתיר אבל קצת יותר מסובך.
מבחינת המודולים תוודא שיש לך קופסאות מספיק גדולות לכל השקעים שאתה רוצה להחליף, שים לב שאסור להעביר כבלי חשמל 220V עם כל סוגי הכבלים האחרים (רשת, טלפון, TV).
אכן אתה יכול לוותר על ההכנה בקדמיים ולהעביר אחורה אבל זה בתנאי שכל הקיר צף מקצה לקצה ואתה לא מתכנן לשי את הרמקולים על הקיר בלוקים, אחרת תצטרף להעביר את הצנרת בתוך הקיר.
מבחינת הגבהים זה תלוי אם אתה הולך על מדפיים או רפתיים, קח בחשבון גם את גובה המזנון והסגנון שלו והאם ניתן להסתיר בו את הכבילה.
מיקום סאב שגם דורש נקודת חשמל וכו' וכו' וכו'...
והכי חשוב - קח הכל בכיף - כי זה לא נגמר, זה בור בלי תחתית כפי שכולם אומרים ורק שנמצאים שם חווים את זה...

הכי טוב זה לקחת את כל המוצרים שיש בדירה הנוכחית ולמקם אותם "וירטואלית" במיקומים השונים בדירה החדשה.
אם מתכננים לקנות מוצרים נוספים כדאי גם להכניס גם אותם - החל מרמת הקומקום, שקעים לטעינה פלאפונים, שואב אבק, מיקומי רמקולים, טלפונים אלחוטיים, נקודות רשת לממירים, ארון תקשורת (כולל חשמל בו) ושיהיה מספיק גדול להכניס שם ראוטר, מודם וסוויצ' אם צריך.
לא לחסוך על שום פרט בתכנון וגם בביצוע !! כי אח"כ אם לא מתכננים הכל פתיר אבל קצת יותר מסובך.
מבחינת המודולים תוודא שיש לך קופסאות מספיק גדולות לכל השקעים שאתה רוצה להחליף, שים לב שאסור להעביר כבלי חשמל 220V עם כל סוגי הכבלים האחרים (רשת, טלפון, TV).
אכן אתה יכול לוותר על ההכנה בקדמיים ולהעביר אחורה אבל זה בתנאי שכל הקיר צף מקצה לקצה ואתה לא מתכנן לשי את הרמקולים על הקיר בלוקים, אחרת תצטרף להעביר את הצנרת בתוך הקיר.
מבחינת הגבהים זה תלוי אם אתה הולך על מדפיים או רפתיים, קח בחשבון גם את גובה המזנון והסגנון שלו והאם ניתן להסתיר בו את הכבילה.
והכי חשוב - קח הכל בכיף - כי זה לא נגמר, זה בור בלי תחתית כפי שכולם אומרים ורק שנמצאים שם חווים את זה...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
אני מתכנן רמקולים שקועים בגבס ולשים צינורות על התשתית של הגבס להעברת הכבילה.avihuli כתב:מעבר למה שעניתי להודעה שלך בפרטי, רק רוצה לציין כי צריך לתכנן טוב טוב את כל המיקומים של הנקודות (חשמל, רשת, טלפון, TV) בצורה דקדקנית.
והכי חשוב - קח הכל בכיף - כי זה לא נגמר, זה בור בלי תחתית כפי שכולם אומרים ורק שנמצאים שם חווים את זה...![]()
...
יש לי מזגנון ששם נמצאים הרסיבר והHTPC.
המזגנון בגובה 65 ס"מ אורך 210 ס"מ.
גובה רמקולים - 1.4 מטר.
היכן אתם ממליצים למקם את נקודת ההסתעפות?
סתם שאלה איך מטפלים במצב שהכבל לרמקול התנתק והרמקול שקוע בקיר גבס?
תודה.