דירה מקבלן , מה לבקש ע"מ למנוע חפירות מיותרות לאחר הכניסה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.
במזל טוב רכשתי דירה ראשונה מקבלן. :D
הכניסה העתידית בע"ה אמורה להיות ב אוגוסט 2013.
במפרט הדירה מצויין כי קיימת הכנה ל קולנוע ביתי.
מנסיונכם
האם ההכנה של הקבלן "מכסה" את כל הבעיות העתידיות?
מה ההכנה כוללת?
נכון לעכשיו קיים אצלי מערך ל 5.1 , אני מתכנן לאחר המעבר לרכוש מערכת 7.1 .
מה לאמר לקבלן ? האם בכלל הוא יודע מה זה 5.1 / 7.1 ?
אלו שקעים חיוניים לדעתכם עליי לבקש.
אני מעוניין בהשחלה של חיווט לרמקולים בעובי של 2.5 ס"מ , האם הקבלן יכול לחצוב בקיר ולהעביר
כבל רמקול בעובי פחות מכך , לסתום עם מלט צבע וזהו. ומה אז ? שוב חפירות מצידי ?
אנא האירו עיניי חברים יקרים.
תוד רבה רבה (f)
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #2 

מה יותר פשוט מאשר לברר אצל הקבלן.
אני יודע שלא תקבל תוך דקה תשובה. אבל אם קצת תתעקש, אין סיבה שימנעו ממך.
כל מה שתצטרך זה לבקש ממנו את תוכניות החשמל של הדירה שלך ושם תוכל לבדוק.

לגבי השחלה של כבלים לרמקולים, אני מנחש שיועץ החשמל הנחה את קבלן החשמל להעביר צינור 16 אל נקודות ה 5.1 וזה מספיק כדי להעביר את כבל הרמקול. נהוג שקבלן החשמל משאיר חוט משיכה, משם העבודה מאוד קלה. אתה כנראה התבלבלת כשכתבת שאתה רוצה להשחיל חוט של 2.5 ס״מ, בטח התכוונת ל מ״מ. ואין שום בעיה לבצע השחלה עצמאית. אם בכל זאת אתה רוצה שמישהו אחר יבצע זאת, אפשר לנסות ולפנות לחשמלאי של הקבלן או לכל חשמלאי אחר לאחר שתכנס לדירה.
אם יש לך עוד דרישות לנקודות מולטימדיה בבית, חשוב לפנות לקבלן בהקדם על מנת להכין את הנקודות. אם אתה לא בטוח מה צריך, ניתן. להתייעץ פה בפורום.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

yoav4x4 כתב:מה יותר פשוט מאשר לברר אצל הקבלן.
אני יודע שלא תקבל תוך דקה תשובה. אבל אם קצת תתעקש, אין סיבה שימנעו ממך.
כל מה שתצטרך זה לבקש ממנו את תוכניות החשמל של הדירה שלך ושם תוכל לבדוק.

לגבי השחלה של כבלים לרמקולים, אני מנחש שיועץ החשמל הנחה את קבלן החשמל להעביר צינור 16 אל נקודות ה 5.1 וזה מספיק כדי להעביר את כבל הרמקול. נהוג שקבלן החשמל משאיר חוט משיכה, משם העבודה מאוד קלה. אתה כנראה התבלבלת כשכתבת שאתה רוצה להשחיל חוט של 2.5 ס״מ, בטח התכוונת ל מ״מ. ואין שום בעיה לבצע השחלה עצמאית. אם בכל זאת אתה רוצה שמישהו אחר יבצע זאת, אפשר לנסות ולפנות לחשמלאי של הקבלן או לכל חשמלאי אחר לאחר שתכנס לדירה.
אם יש לך עוד דרישות לנקודות מולטימדיה בבית, חשוב לפנות לקבלן בהקדם על מנת להכין את הנקודות. אם אתה לא בטוח מה צריך, ניתן. להתייעץ פה בפורום.
...
אכן אכן המידות הן במ"מ ולא בס"מ.. :lol:
כן , אני לא בטוח מה צריך לעתיד.
אני יכול לאמר מהי המערכת הקיימת ברשותי כיום:
SAMSUNG 46 B750
ONKYO 809
RTI A7 קדמיים
CSiA6 סנטר
FXiA6 אחורי
סאב : DSWPRO660iw
זה הכל.
כפי שאמרתי חוץ מלהגיע ל7.1 בעתיד , אנני יודע למה עוד כדאי להכין את הסלון .
לעזרתכם אודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #4 

לא לשכוח גם רשת קווית לכל צרכני הרשת בבית - טלוויזיה חכמה, סטרימר, מחשבים, וכו. כמו כן, נקודת חשמל בארון התקשורת של הדירה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9051
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #5 

אנחנו גם עם דירה חדשה ואני יכול להגיד לך שזו חוויה (אמורים להיכנס עוד כמה חודשים).
מניסיוננו - תבדוק ותמפה טוב טוב את נקודות החשמל שנותנים לך ותחשוב על שינויים שהיית רוצה להכניס ותעשה את זה.
בשביל להוזיל עלויות אני מיקמתי את נקודות הרשת (שאותם אשחיל לבד) עם נקודות הטלפון / TV בכל חדר.
תוודא גובה אחיד של מפסקים ברחבי הבית.
אם נותנים שקעי גיוויס, מציע לך לשים מראש קופסאות גדולות ואח"כ תוסיף לבד שקעים בעצמך (גם חוסך עלויות).
לגבי ה- 7.1 פשוט תגיד לחשמלאי איפה לשים את הצינורות והוא יעביר כבר.
אם אתה עושה קיר גבס מקדימה בסלון אין צורך בהעברת צנרת בקיר - מבטל לך 2 נקודות שאתה יכול להשתמש בהן למשהו אחר.
קופסת תקשורת מתחת לארון החשמל שתכלול שקע חשמל וכן תגדיל אותה שתוכל להכניס את המודם / ראוטר אליה ובכך לפנות מקום מסביבת המחשב.
ועוד ועוד... אתה רק בתחילת הדרך. שיהיה בהצלחה (Y) (Y)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

במעבר ל 7.1 היכן עליי לבקש שיחצוב לי הקבלן :
לדעתכם :
1 ) האם לבקש לרמקולים קדמיים גבוהים?
או
2) 2 צדדיים ?

שאלה נוספת:
לעיניין הסאב , היכן לאמר לקבלן להכין תשתית . (הרי יש המון ניסוי וטעיה עד למציאת מקום אידיאלי לסאב !).

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9051
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #7 

7.1 נכנס "מאחורה / צדדים" של הבמה.
לא מכיר את הרסיבר שלך בקונפיגורציה שלו של הרמקולים אבל בשלי (ימהה) יש אפשרות למתג תצורה של 7.1 + 2 קדמיים גבוהים ואני הולך למצות את זה.
אז מציע לך לעצב קיר גבס מקדימה ואז תוכל לשחק עם המיקומים של הצנרת הקדמית בלי הכנות מראש.
סאב - תריץ צינור עבה ריק אחורה. מקדימה זה בכל מקרה מאחורי המזנון (ו/או שתעביר בקיר גבס...)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #8 

לגבי ההתלבטות בריבוי ערוצים (7.1 ומעלה) לגבי איפה למקם את הרמקולים, אז מסתבר שאודיסי עשו מחקר די מקיף בנושא והמסקנות שלהם היו די מפתיעות:
- בעדיפות ראשונה יש למקם את זוג הרמקולים הנוסף כערוץ FRONT WIDE - זה המצב שנותן את האימפקט הכי גדול על חוויית השמיעה
- בעדיפות שנייה יש למקם את זוג הרמקולים הנוסף (או השני אם הולכים על 9.1) כערוץ SURROUND BACK
- רק בעדיפות שלישית שווה למקם זוג רמקולים נוסף כ-FRONT HEIGHT

מה שכן, יש כמה סייגים להמלצות הנ"ל:
1. לרוב האנשים אין את המקום ל-FRONT WIDE, אבל כאמור אם יש אז זו ההמלצה העדיפה באופן חד-משמעי ע"י אודיסי
2. לרוב האנשים אין גם את המקום בהכרח ליישום טוב של SURROUND BACK, כי זה אומר בד"כ שצריך לפחות מטר רווח בין הקיר האחורי לספה, ועוד מקום מצידי הספה למיקום הרמקולים הצדדים (שאופטימלית גם ימוקמו כמטר וחצי מעל גובה הרצפה...)
3. אנשים שיש להם מקרן מרוויחים פעמיים מערוץ ה-FRONT HEIGHT, כי הוא מאפשר לשלב גם את האות של הסנטר ב-FRONT HEIGHT במידה מסויימת כך שהסאונד שאמור לצאת מהסנטר "עולה למעלה" עד לגובה מרכז המסך של המקרן, ונותן חוויה הרבה יותר קולנועית כאילו הקול בא ממש מתוך/מאחורי מרכז המסך (כמו בקולנוע...)
4. כאמור ההמלצות הנ"ל הן של אודיסי, והן מסתמכות על מערכות הכיול ועיבוד הסאונד (למשל DSX) שלהם. יכול להיות שעבור קידודים שונים (DTS NEO:X או דולבי פרו-לוגי'ק IIz למשל) ייווצרו העדפות שונות בפועל.

בשורה התחתונה: הכי מומלץ FRONT WIDE, והכי קל ליישום FRONT HEIGHT... :roll:

Onlyktm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #9 

epony כתב:לגבי ההתלבטות בריבוי ערוצים (7.1 ומעלה) לגבי איפה למקם את הרמקולים, אז מסתבר שאודיסי עשו מחקר די מקיף בנושא והמסקנות שלהם היו די מפתיעות:
- בעדיפות ראשונה יש למקם את זוג הרמקולים הנוסף כערוץ FRONT WIDE - זה המצב שנותן את האימפקט הכי גדול על חוויית השמיעה
- בעדיפות שנייה יש למקם את זוג הרמקולים הנוסף (או השני אם הולכים על 9.1) כערוץ SURROUND BACK

1. לרוב האנשים אין את המקום ל-FRONT WIDE, אבל כאמור אם יש אז זו ההמלצה העדיפה באופן חד-משמעי ע"י אודיסי
2. לרוב האנשים אין גם את המקום בהכרח ליישום טוב של SURROUND BACK, כי זה אומר בד"כ שצריך לפחות מטר רווח בין הקיר האחורי לספה, ועוד מקום מצידי הספה למיקום הרמקולים הצדדים (שאופטימלית גם ימוקמו כמטר וחצי מעל גובה הרצפה...)
3. אנשים שיש להם מקרן מרוויחים פעמיים מערוץ ה-FRONT HEIGHT, כי הוא מאפשר לשלב גם את האות של הסנטר ב-FRONT HEIGHT במידה מסויימת כך שהסאונד שאמור לצאת מהסנטר "עולה למעלה" עד לגובה מרכז המסך של המקרן, ונותן חוויה הרבה יותר קולנועית כאילו הקול בא ממש מתוך/מאחורי מרכז המסך (כמו בקולנוע...)
4. כאמור ההמלצות הנ"ל הן של אודיסי, והן מסתמכות על מערכות הכיול ועיבוד הסאונד (למשל DSX) שלהם. יכול להיות שעבור קידודים שונים (DTS NEO:X או דולבי פרו-לוגי'ק IIz למשל) ייווצרו העדפות שונות בפועל.

...
אתה יכול בבקשה להרחיב על נושא הFRONT WIDE?
אני בימים אלה שוקל להרחיב ל7.1, טכנית הכי קל לי ללכת על FRONT WIDE, אבל איך בדיוק זה מסתדר עם ההקלטה עצמה שבוצעה ב7.1? הרי בהקלטה 2 הערוצים הנוספים כאמור הם מאחורה, לא?

איפה אפשר למצוא את הלינק לBEST PRACTICE הזה?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

כל מעבדי הסראונד בימינו (לצורך העניין דולבי PLIIx או PLIIz, אודיסי DSX ו-DTS NEO:X) יודעים להתאים את הסיגנל המתקבל ברסיבר/פרוססור לרמקולים שיש לך בפועל.

הנה קישור להסבר של אודיסי על ה-DSX - שווה לקרוא הכל (זה לא ארוך), אבל המידע הספציפי ששאלת עליו נמצא תחת הכותרת "Wides before Heights".

עוד קישור לשאלות נפוצות על DSX שכולל עוד אינפורמציה על למה באודיסי חושבים שעדיף ללכת על FRONT WIDE לפני שהולכים על סראונד אחורי או FRONT HEIGHT.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #11 

Onlyktm כתב:
epony כתב:לגבי ההתלבטות בריבוי ערוצים (7.1 ומעלה) לגבי איפה למקם את הרמקולים, אז מסתבר שאודיסי עשו מחקר די מקיף בנושא והמסקנות שלהם היו די מפתיעות:

...
אתה יכול בבקשה להרחיב על נושא הFRONT WIDE?
אני בימים אלה שוקל להרחיב ל7.1, טכנית הכי קל לי ללכת על FRONT WIDE, אבל איך בדיוק זה מסתדר עם ההקלטה עצמה שבוצעה ב7.1? הרי בהקלטה 2 הערוצים הנוספים כאמור הם מאחורה, לא?

איפה אפשר למצוא את הלינק לBEST PRACTICE הזה?
...
http://www.audyssey.com/audio-technology/audyssey-dsx
http://www.audyssey.com/blog/2010/05/a- ... yssey-dsx/

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #12 

כמה הערות הנסיון שלי מהמעבר האחרון (לא רק אודיו):
1. זה שהקבלן תכנן נקודות לרמקולים לא אומר שהן במקום מתאים (מיקום וגובה), הרוב לא באמת מבינים בנושא.
2 תבקש תוכנית חשמל ותעבור עליה בעיון כמה פעמים, על כל סוגי השקעים, חיבורים וכו, תחשוב איפה מתאים לך כל דבר, כרגע קל מאוד לשנות בעתיד זה חציבות יקרות.
3. אף פעם אין מספיק שקעי חשמל, בתוכנית נראה הרבה, וגם במבט ראשון אחרי שמקבלים את הבית. רק אחרי שימוש אתה מגלה פתאום שבדיוק איפה שצריך להיות המאורר בקיץ אין כלום ברדיוס של מטרים, תנסה לאתר את כל המקומות שתצתרך (ותכפיל ב 2 :) )
4. תבדוק שיש לך את כל הנקודות כולל רשת וכבלים בממד - יש נטייה 'לשכוח' שם חלק.
5. רשת - שוב, כמה שיותר.
6. בקבלת הבית, תבדוק שהכל עובד, תמיד שוכחים משהוא ואח"כ לך תרדוף אחרי החשמלאי.
7. אם צריך שקע תלת פאזי איפשהו (כיריים חשמליים למשל) תוודא שיש, זה בד"כ לא בסטנדארט.
8. אפשר להשחיל את הכבלים לרמקולים מראש - חוסך קצת אח"כ, אבל לא קריטי אם השאירו לך חבלי משיכה.
9. היום הייתי מושך גם שני רמקולים למטבח, בשביל מה יש zones?
10. כדאי לבנות תוכנית ההזעקה אם אתה מתכנן כזאת מראש, כולל מיקום גלאים והסוג שלהם.

Onlyktm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

האמת שקראתי את שני אלו עוד בתקופה שבה קניתי את ה609,
זה עדיין לא עונה לי על השאלה,

במקור - בפס קול - איך הקליטו את הערוצים? איך הם תכננו את הSPEAKER PLACEMENT ?
אם הסרט הוקלט בצורה כזאת שצריך 4 מאחורה (2 + 2), אז אני לא רוצה שהמגבר יעשה אינטרפולציה לצליל ויהנדס אותו שישמע נכון לצאת מקדימה.

(אני מדבר על סרטים שהוקלטו במקור ב7.1 כמובן)

זאת השאלה בעצם.
8O

Onlyktm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

arnold כתב:כמה הערות הנסיון שלי מהמעבר האחרון (לא רק אודיו):
1. זה שהקבלן תכנן נקודות לרמקולים לא אומר שהן במקום מתאים (מיקום וגובה), הרוב לא באמת מבינים בנושא.
2 תבקש תוכנית חשמל ותעבור עליה בעיון כמה פעמים, על כל סוגי השקעים, חיבורים וכו, תחשוב איפה מתאים לך כל דבר, כרגע קל מאוד לשנות בעתיד זה חציבות יקרות.
3. אף פעם אין מספיק שקעי חשמל, בתוכנית נראה הרבה, וגם במבט ראשון אחרי שמקבלים את הבית. רק אחרי שימוש אתה מגלה פתאום שבדיוק איפה שצריך להיות המאורר בקיץ אין כלום ברדיוס של מטרים, תנסה לאתר את כל המקומות שתצתרך (ותכפיל ב 2 :) )
4. תבדוק שיש לך את כל הנקודות כולל רשת וכבלים בממד - יש נטייה 'לשכוח' שם חלק.
5. רשת - שוב, כמה שיותר.
6. בקבלת הבית, תבדוק שהכל עובד, תמיד שוכחים משהוא ואח"כ לך תרדוף אחרי החשמלאי.
7. אם צריך שקע תלת פאזי איפשהו (כיריים חשמליים למשל) תוודא שיש, זה בד"כ לא בסטנדארט.
8. אפשר להשחיל את הכבלים לרמקולים מראש - חוסך קצת אח"כ, אבל לא קריטי אם השאירו לך חבלי משיכה.
9. היום הייתי מושך גם שני רמקולים למטבח, בשביל מה יש zones?
10. כדאי לבנות תוכנית ההזעקה אם אתה מתכנן כזאת מראש, כולל מיקום גלאים והסוג שלהם.
...
(Y)

רק קח בחשבון שכל שקע הוא סביב ה350 שח תוספת.
:roll: (זניח ביחס לעלות הבית, ולצערינו הקבלן יודע את זה)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

Onlyktm כתב:האמת שקראתי את שני אלו עוד בתקופה שבה קניתי את ה609,

אם הסרט הוקלט בצורה כזאת שצריך 4 מאחורה (2 + 2), אז אני לא רוצה שהמגבר יעשה אינטרפולציה לצליל ויהנדס אותו שישמע נכון לצאת מקדימה.

זאת השאלה בעצם.
8O
...
אם אתה מדבר על קידוד Dolby TrueHD או DTS Master Audio HD, הרי שמדובר בקידוד סאונד לערוץ סראונד אחורי. הנקודה היא שהקידוד הזה אולי מתאים לאולם קולנוע פרופר, או לחדר קולנוע ביתי ייעודי, אבל הרבה פחות מתאים לסלון הממוצע, והשמשתמש הממוצע ירוויח הרבה יותר מערוץ FRONT WIDE מאשר מערוץ סראונד אחורי.

היות ואנחנו מדברים פה על אפקטים של צליל היקפי, ולא על סטריאו שבו האמינות (fidelity) של שחזור ההקלטה היא קריטית, אז אני באמת לא רואה יותר מדי מקום לבעיה, חשש או דאגה לגבי "הנדסת הקול" שהמגבר יעשה לסיגנל... בדיוק בגלל זה נפתחים (או לפחות נפתחו) פה בפורום שרשורים עם מאות תגובות בנוגע ליכולות העיבוד (ע"ע פרוססינג) של מגברים כאלה ואחרים - כי כח העיבוד הזה הוא בדיוק הערך המוסף שהם נותנים, ולא התמיכה (הבנאלית יחסית) בפורמט קידוד סטדנרטי כזה או אחר...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #16 

זאת השאלה בעצם.
8O
...
צודק (Y) גם לי לא מובן העינין הזה.
בכל אופן אתה יכול להכניס להם שאלה באתר ואתה , ללא ספק, תקבל תשובה .

Onlyktm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

epony כתב:

זאת השאלה בעצם.
8O
...
אם אתה מדבר על קידוד Dolby TrueHD או DTS Master Audio HD, הרי שמדובר בקידוד סאונד לערוץ סראונד אחורי. הנקודה היא שהקידוד הזה אולי מתאים לאולם קולנוע פרופר, או לחדר קולנוע ביתי ייעודי, אבל הרבה פחות מתאים לסלון הממוצע, והשמשתמש הממוצע ירוויח הרבה יותר מערוץ FRONT WIDE מאשר מערוץ סראונד אחורי.

היות ואנחנו מדברים פה על אפקטים של צליל היקפי, ולא על סטריאו שבו האמינות (fidelity) של שחזור ההקלטה היא קריטית, אז אני באמת לא רואה יותר מדי מקום לבעיה, חשש או דאגה לגבי "הנדסת הקול" שהמגבר יעשה לסיגנל... בדיוק בגלל זה נפתחים (או לפחות נפתחו) פה בפורום שרשורים עם מאות תגובות בנוגע ליכולות העיבוד (ע"ע פרוססינג) של מגברים כאלה ואחרים - כי כח העיבוד הזה הוא בדיוק הערך המוסף שהם נותנים, ולא התמיכה (הבנאלית יחסית) בפורמט קידוד סטדנרטי כזה או אחר...
...
הבנתי, טוב זה ענה לי על השאלה.

אני לא מתכנן לשים רמקולים נוספים בשביל לשמוע את הנדסת הקול של המגבר, אם אני אשים זה יהיה בשביל לשמוע כמו שתיכננו שאני ישמע, מעולם לא הפעלתי שום מצב וירטואלי במגבר, ומצבי הDSP שאתה מדבר עליהם הם בדיוק כאלה.

מסקרן אותי לשמוע חדר בתצורה של 7.1 עם זוג קדמיים ולא אחוריים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

לא יודע, אני בסרטים מריץ עובד עם ה-DSP של THX שיש באונקיו 608 הסולידי שלי וזה נשמע יותר טוב מהקידוד המקורי...

Onlyktm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

epony כתב:לא יודע, אני בסרטים מריץ עובד עם ה-DSP של THX שיש באונקיו 608 הסולידי שלי וזה נשמע יותר טוב מהקידוד המקורי...
...
טוב, נו כנראה על טעם ריח.
(Y)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #20 

Onlyktm כתב:
epony כתב:לא יודע, אני בסרטים מריץ עובד עם ה-DSP של THX שיש באונקיו 608 הסולידי שלי וזה נשמע יותר טוב מהקידוד המקורי...
...
טוב, נו כנראה על טעם ריח.
(Y)
...
(f)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”