תמונות מדהימות ממצלמת קנון 5D MkII עם עדשה בת 93 שנים...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78853
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5389 פעמים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
בהחלט מרשים אך רואים שהציפויים של העדשה הענתיקה הזו לא מתאימים לחיישן דיגיטלי.
עופר, העדשות המודרניות של ניקון וקנון לא כ"כ מותאמים לעבודה ידנית ולכן קצת קשה לפקס איתם. בנוסף העינית שיש במצלמות האלו לא מותאמות לעבודה עם עדשות ידניות. בחלק מהמצלמות של ניקון (D300, D3,D4,D800,D700) ושל קנון (7D,5D,1D) ניתן להחליף מסך מיקוד שמאפשר עבודה קלה יותר עם עדשות ידניות. עדשות ידניות של צייס או Voigtlander מגיעות עם טבעת פוקוס ידני חמאתית וקלה שמקלה מאד על עבודה בפוקוס ידני.
עופר, העדשות המודרניות של ניקון וקנון לא כ"כ מותאמים לעבודה ידנית ולכן קצת קשה לפקס איתם. בנוסף העינית שיש במצלמות האלו לא מותאמות לעבודה עם עדשות ידניות. בחלק מהמצלמות של ניקון (D300, D3,D4,D800,D700) ושל קנון (7D,5D,1D) ניתן להחליף מסך מיקוד שמאפשר עבודה קלה יותר עם עדשות ידניות. עדשות ידניות של צייס או Voigtlander מגיעות עם טבעת פוקוס ידני חמאתית וקלה שמקלה מאד על עבודה בפוקוס ידני.
זה לא עדשות, זה צלם
וגם קצת פוטושופ... (מדבר בעל כ15 אם לא יותר עדשות יפיפיות) 
אגב, את מסך מיקוד ניתן להחליף כמעת בכל מצלמה - יש לי מסך כזה על ניקון D50. הוא עוזר, אך לא 100%. הכי טוב זה מגדל X1.3 שמתיישב על VIEWFINDER. ומסך מיקוד עם גרעינות קטנה.
Tenpa - לא רע בכלל...
אגב, את מסך מיקוד ניתן להחליף כמעת בכל מצלמה - יש לי מסך כזה על ניקון D50. הוא עוזר, אך לא 100%. הכי טוב זה מגדל X1.3 שמתיישב על VIEWFINDER. ומסך מיקוד עם גרעינות קטנה.
Tenpa - לא רע בכלל...
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
יש גם טריק לעבודה עם עדשות ידניות במצלמות דיגיטליות ללא מסך פיקוס ייעודי, יש שבב קטן שיושב על הביונט של העדשה במקום המגעים של העדשות הדיגיטליות האוטומטיות וגורם למצלמה לתת AF confirm (צפצוף ונקודה אדומה) השבב גם כותב את נתוני העדשה בתמונה (מפתח, מהירות, פוקוס, אורך מוקד) יש שבבים עם מידע קבוע ויש כאלה שניתנים לתכנות מחדש מתוך המצלמה.
כל המתאמים שלי (להיפוך עדשה, לחיבור עדשה מיצרן אחר) כוללים את זה וזה מאוד מקל על העבודה.
אפשר לקנות מתאמים שכוללים את זה ואפשר לקנות ולהרכיב את השבב לבד.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=See-All-Categories&_from=R40&_nkw=af%20confirm%20chip&_sop=15&_clu=2&_fcid=100&_localstpos=&_stpos=&gbr=1
כל המתאמים שלי (להיפוך עדשה, לחיבור עדשה מיצרן אחר) כוללים את זה וזה מאוד מקל על העבודה.
אפשר לקנות מתאמים שכוללים את זה ואפשר לקנות ולהרכיב את השבב לבד.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=See-All-Categories&_from=R40&_nkw=af%20confirm%20chip&_sop=15&_clu=2&_fcid=100&_localstpos=&_stpos=&gbr=1
בעלי ניקון מקבלים את הפיצר של AF CONFIRM בחינם
למרות שהוא ממש לא עזר לי אף פעם, אולי בחושך כשלא רועים לאן לפקס.
אך חסר לניקון מדידה של אור בעדשות ידניות - מצב A לא עובד במצלמות לא מקצועיות.
צריך להעביר ניתוח לב פתוח על המצלמה כדי להשתיל ציפ של עדשה לתוך גוף. אז המצלמה תחשוב, שעדשה מחוברת - ותעבוד במצב A. כמו כן גם תשלוט על צמצם בעדשות AIS. יש גם ציפים חיצוניים, שמורכבים על עדשות - אך לא בכל עדשה יש מקום להתקנת ציפ... אפילו פלאש יעבוד בITTL
צריך להעביר ניתוח לב פתוח על המצלמה כדי להשתיל ציפ של עדשה לתוך גוף. אז המצלמה תחשוב, שעדשה מחוברת - ותעבוד במצב A. כמו כן גם תשלוט על צמצם בעדשות AIS. יש גם ציפים חיצוניים, שמורכבים על עדשות - אך לא בכל עדשה יש מקום להתקנת ציפ... אפילו פלאש יעבוד בITTL
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
במצלמות ניקון D200,D300,D300s,D7000,D700,D800,D3,D3s,D4 יש לך מדידת אור מלאה עם עדשות AIS. לא ידוע לי על ניתוח למצלמה על מנת לקבל מדידת אור עם עדשות ידניות.s3t כתב:בעלי ניקון מקבלים את הפיצר של AF CONFIRM בחינםלמרות שהוא ממש לא עזר לי אף פעם, אולי בחושך כשלא רועים לאן לפקס.
צריך להעביר ניתוח לב פתוח על המצלמה כדי להשתיל ציפ של עדשה לתוך גוף. אז המצלמה תחשוב, שעדשה מחוברת - ותעבוד במצב A. כמו כן גם תשלוט על צמצם בעדשות AIS. יש גם ציפים חיצוניים, שמורכבים על עדשות - אך לא בכל עדשה יש מקום להתקנת ציפ... אפילו פלאש יעבוד בITTL...
הוספת צ'יפ לעדשות את זה אני כן מכיר וזה נועד לעדשות מסוג F בלבד ללא צ'יפ D שנותן חיווי מרחק בשביל מערכת מדידת האור MATRIX ו TTL.
http://s3t.it/modifications/nikon-d50-light-meter/
עדשה SIGMA תרמה את חלקייה לשם השתלת ליבה תוך גופה של D50, וגם bayonette שהודבק על Helios-40 שהיה עם M39 רוסי.
הוספתי מפסק לתוך תא סוללות כדי להדליק את המצב "MF".
יש לי מצב A כלאסי אפילו ללא עדשה מחוברת, ושליטה על צמצם עובדת מצויין על עדשות AIS, כמו Samyang 8/3.5 ועוד כמה. על עדשות PRE-AI זה עדיין עובד, אך סגירה של צמצם ממשית לא מתאימה להגדרה בתוך מצלמה. למשל שמתי 5.6 על מצלמה, אך עדשה נסגרת עד 2.8.
וואו כמה מצלמות מקצועיות ניקון הוציא - איך הזמן טס
עדשה SIGMA תרמה את חלקייה לשם השתלת ליבה תוך גופה של D50, וגם bayonette שהודבק על Helios-40 שהיה עם M39 רוסי.
הוספתי מפסק לתוך תא סוללות כדי להדליק את המצב "MF".
יש לי מצב A כלאסי אפילו ללא עדשה מחוברת, ושליטה על צמצם עובדת מצויין על עדשות AIS, כמו Samyang 8/3.5 ועוד כמה. על עדשות PRE-AI זה עדיין עובד, אך סגירה של צמצם ממשית לא מתאימה להגדרה בתוך מצלמה. למשל שמתי 5.6 על מצלמה, אך עדשה נסגרת עד 2.8.
וואו כמה מצלמות מקצועיות ניקון הוציא - איך הזמן טס