בעיית רזולוצייה במסך ה-lcd, נואשות זו לא מילה גסה....

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
moshiko_91 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן חברים,

רכשתי לפני מס' שנים טלוויזית lcd מתוצרת ITT. אם אני לא טועה הטלוויזיה היא hd ready על אף שלא כתוב שום דבר עליה, ואת ספר ההדרכה שלה מזמן כבר אין לי...
בתחילה הטלוויזיה שימשה אך ורק לצפייה ב.. טלוויזיה, כבלים וכו'.
לאחר מכן התחלתי לשדרג את המחשב והחלטתי להשתמש בטלוויזיה שהיא 32" למטרת שימוש במחשב, בסוני 3, בממיר hd של הוט ובעצם לכל דבר שדורש טלויזיה.
אתם שואלים איך אני מחבר כ"כ הרבה מכשירים לטלוייזיה אחת? אז ככה: דרך רסיבר של Herman Kardon, גם הוא בתצורת hd.
שכחתי לציין, כרטיס המסך שלי הוא מסוג ATI Radeon HD 5800 Serie.

יום בהיר אחד, וכאן מתחילה הבעיה שלי, ניסיתי לשנות רזולוציה במחשב מ-1920x1080. לא נגעתי בשום חיבור של שום מכשיר,לא החלפתי כבלים, בקיצור לא עשיתי כלום..

מאז הטלויזיה לא מצליחה להתחבר דרך הרסיבר (אלא רק ישירות למחשב). והתמונה מרצדת, ניתן לראות שהרזולוציה משתנה מ-1080 ל-720 מבלי הצלחה להתמקד על רזולוציה אחת.

אתחיל ואומר לכם את ניסיונותי להבנת הבעייה:
ניסיתי להסיר את הדרייבר של כרטיס המסך ולהתקין אחד חדש/עדכני יותר - הניסיון לא צלח.
ניסיתי לשנות רזולוציה במחשב לרזולוציה נמוכה יותר - הניסיון לא צלח.
ניסיתי להחליף כבלים - הניסיון לא צלח.
כאשר באתי עם טלויזיית led מהחדר של ההורים שלי, הייתה את אותה בעייה של ריצוד מסך בין 1080 ל-720.
כאשר באתי עם המחשב הנייד של אחותי, אשר גם לו חיבור hdmi, וחיברתי אותו כרגיל דרך הרסיבר למסך ה-lcd, הכל עבד כשורה.

חברים אני לא מליח להבין מאיפה הבעייה, מה לעשות?!

מבקש את עזרתכם. האם לפי כל הכתוב למעלה, אתם חושבים שהבעייה בטלוויזיה? ברסיבר? בכרטיס המסך של מחשב?!

תודה מראש לכל עונה.

moshiko_91 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה #2 

חברים, אין אף אחד שיודע לענות לי על השאלה..?

Benor
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40

שליחה #3 

מלבד רזולוציה, ניסית לשנות את ה"הרצים"?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78881
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #4 

נראה כמו בעיית הגדרות של הרזולוציה. לכרטיסי מסך רבים יש אפשרויות להגדיר הגדרות HDTV (כמו 1080P) סטנדרטיות.

בכל מקרה, נראה שבפורום HTPC תקבל אולי יותר עזרה. מעביר לשם.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”