בעיה מוזרה עם ה- PX4.... מי מכיר?
טוב, יש לי כבר את ה- PX4 כבר חודשיים וסך הכל אני די מרוצה, פרט לתופעה מאוד מאוד מוזרה...
קרה לי כבר שלוש פעמים שהטלויזיה פשוט לא מגיבה יותר.
אי אפשר לכבות, אי אפשר להחליף input, כלום.
לא בשלט ולא בטלויזיה.
אם אני לא טועה, בשלושת המקרים זה קרה (כנראה) כאשר הייתי על input מוחשך אבל זה כנראה לא קשור...
הפתרון שלושת המקרים היה פשוט להוציא את התקע חשמל ממקומו וחזרה לאחר דקה...
פעם אחת מילא, פעמיים ניחא... אבל (ראבאק) שלוש פעמים?
משהו מכיר את התופעה הזאת?
תודה מראש לעונים
קרה לי כבר שלוש פעמים שהטלויזיה פשוט לא מגיבה יותר.
אי אפשר לכבות, אי אפשר להחליף input, כלום.
לא בשלט ולא בטלויזיה.
אם אני לא טועה, בשלושת המקרים זה קרה (כנראה) כאשר הייתי על input מוחשך אבל זה כנראה לא קשור...
הפתרון שלושת המקרים היה פשוט להוציא את התקע חשמל ממקומו וחזרה לאחר דקה...
פעם אחת מילא, פעמיים ניחא... אבל (ראבאק) שלוש פעמים?
משהו מכיר את התופעה הזאת?
תודה מראש לעונים
There is a time to live
And a time to die
There is a time to meet your maker.
There is a time to live,
But isn’t strange…
As soon as you’re born, you’re dying.
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
הבעיה מוכרת וידועה ותיכף אני יסביר. קודם כל זאת לא בעיה זה פשוט מנגנון הגנה שקיים בפלאזמה נגד כבל לא תקין או משהו כזה. יש לך כבל לא תקין מחובר לפלאזמה הוא יכול לעבוד אבל עדיין הוא לא תקין אתה צריך להוציא את אחד הכבלים שמחוברים לפלאזמה ולראות אם הבעיה נפתרה ואם לא אז את כבל הקומפוננט וככה עד שתמצא את הכבל הלא תקין.
זה אמיתי ?
There is a time to live
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
זה בדיוק העניין... העצם העובדה שזה לא כתוב בשום מקום...
האמת היא, שזה עושה לי קצת שכל ...
בהחלט מצאתי שיש לי בעיה של חיבורים בכבל Scart to Scart... כבר מצאתי את עצמי כמה פעמים שומע אבל לא רואה, ואז אני פשוט צריך לחבר את ה- Scart יותר חזק ל- AV2. חשבתי שזה סתם בעיה של מגעים בכבל... באמת אנסה להחליף את הכבל.
אבל, זה נראה לי חשוד שזה לא מתועד בשום מקום.
orenhazan - אשאל שאלה מאוד מחוצפת (הרי סך הכל באת לעזור ואני באמת מודה על כך) - מאיפה המידע הזה שזה מנגנון הגנה של המכשיר?
בהחלט מצאתי שיש לי בעיה של חיבורים בכבל Scart to Scart... כבר מצאתי את עצמי כמה פעמים שומע אבל לא רואה, ואז אני פשוט צריך לחבר את ה- Scart יותר חזק ל- AV2. חשבתי שזה סתם בעיה של מגעים בכבל... באמת אנסה להחליף את הכבל.
אבל, זה נראה לי חשוד שזה לא מתועד בשום מקום.
orenhazan - אשאל שאלה מאוד מחוצפת (הרי סך הכל באת לעזור ואני באמת מודה על כך) - מאיפה המידע הזה שזה מנגנון הגנה של המכשיר?
There is a time to live
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אין שום תיעוד לעניין הזה בשום מקום אפילו טכנאים מנוסים של ח.י לא מכירים את העניין הזה אני מאמין שהרבה פלאזמות הוחלפו בעקבות כביכול תקלה בפלאזמה.
לגבי השאלה שלך מאיפה אני יודע קראתי כתבה מאוד מענינת עם צוות הפיתוח של LG ושם הוזכר המנגנון שקיים ב PX4 שמזהה בעיה בכבל ופשוט חוסם את הפלאזמה ועל ידי כך מסמן ללקוח שמשהו לא תקין באחד החיבורים של הפלאזמה. אם תיכנס לתפריט טכנאי תוך כדי התקלה הוא אומר לך גם באיזה INPUT יש את הבעיה. הרעיון הוא כזה שאתה קורא לטכנאי שירות ואז הוא אמור לפתור את הבעיה. הבעיה היא שהטכנאים פשוט מחליפים את המכשיר ואז זה קורה שוב בפלאזמה המוחלפת אין מה לעשות חוסר הידע כאן בארץ זה אחת הבעיות שלנו.
לגבי התקלה אצלך אני משוכנע ב 100 אחוז שזה כבל הסקארט שעושה לך את הבעיה תחליף אותו ותראה שהבעיה של נעילת הפלאזמה לא תחזור.
בכל מקרה שמחתי לעזור.
לגבי השאלה שלך מאיפה אני יודע קראתי כתבה מאוד מענינת עם צוות הפיתוח של LG ושם הוזכר המנגנון שקיים ב PX4 שמזהה בעיה בכבל ופשוט חוסם את הפלאזמה ועל ידי כך מסמן ללקוח שמשהו לא תקין באחד החיבורים של הפלאזמה. אם תיכנס לתפריט טכנאי תוך כדי התקלה הוא אומר לך גם באיזה INPUT יש את הבעיה. הרעיון הוא כזה שאתה קורא לטכנאי שירות ואז הוא אמור לפתור את הבעיה. הבעיה היא שהטכנאים פשוט מחליפים את המכשיר ואז זה קורה שוב בפלאזמה המוחלפת אין מה לעשות חוסר הידע כאן בארץ זה אחת הבעיות שלנו.
לגבי התקלה אצלך אני משוכנע ב 100 אחוז שזה כבל הסקארט שעושה לך את הבעיה תחליף אותו ותראה שהבעיה של נעילת הפלאזמה לא תחזור.
בכל מקרה שמחתי לעזור.
גם לי זה קרה היום פעמיים וכבר החלפתי את כבל הSCART בחדש אחרי הפעם הראשונה...
בנוסף מחובר גם כבל קומפוננט לDVD (גם הוא חדש.
לא נשמע לי כל כך הגיוני ששני הכבלים השונים גרמו לבעיה והיא לא משתחזרת בכל הדלקה.
ברצוני לציין שגם התיאוריה של "להכנס לתפריט הטכנאים בזמן התקלה" איננה ישימה מכיוון שהמכשיר מפסיק לעבוד ואין אפשרות להפעיל את התפריט...
בנוסף מחובר גם כבל קומפוננט לDVD (גם הוא חדש.
לא נשמע לי כל כך הגיוני ששני הכבלים השונים גרמו לבעיה והיא לא משתחזרת בכל הדלקה.
ברצוני לציין שגם התיאוריה של "להכנס לתפריט הטכנאים בזמן התקלה" איננה ישימה מכיוון שהמכשיר מפסיק לעבוד ואין אפשרות להפעיל את התפריט...
אני לא בטוח שהבעיה בכבל
הבעיה הזאת קיימת אצלי כבר מספר חודשים. החליפו לי מכשיר ובדיוק כמו שאמר אורן, זה חזר. אבל אני חושב (בודק זאת כל הזמן) שהבעיה היא במגעים שבין הכבל למסך, או לממיר.
זאת מאחר שלפעמים הבעיה נעלמת.
בחיבור ל AV2 הבעיה לא הופיעה זמן רב.
שינוי ל AV1 החזיר את הבעיה.
לכן, אני לא משוכנע שצריך לרוץ ולהחליף כבל, כדאי אולי לנסות לדחוף את הכבל חזק יותר ולראות מה קורה.
יניר
זאת מאחר שלפעמים הבעיה נעלמת.
בחיבור ל AV2 הבעיה לא הופיעה זמן רב.
שינוי ל AV1 החזיר את הבעיה.
לכן, אני לא משוכנע שצריך לרוץ ולהחליף כבל, כדאי אולי לנסות לדחוף את הכבל חזק יותר ולראות מה קורה.
יניר
בכל מקרה ושיהיה ברור זה תמיד בעיה בחיבורים של כבל מסויים אל המכשיר יכול להיות כבל לא תקין יכול להיות כבל שלא נמצא בפנים עד הסוף אבל רק זה הבעיה זה לא יעזור גם אם תחליפו כל יום פלאזמה תמיד תישאר אותה בעיה לכן בידקו את הכבלים.