רציתי לשתף אתכם באסון (מחשבים) שקרה לי ואני לא מאחל את זה לאף אחד לכן אני משתף שתזהרו ואל תהיו שאננים כמוני.
אז ככה, יש לי מחשב שבתוכו יש את כל המדיה הדיגיטלית של כל המשפחה שכוללת תמונות, סרטים, אלבומי שירים, תוכנות, משחקים של הילדים וכו...
את הדיסק במחשב חילקתי לשתי מחיצות ואת כל החומר שמתי במחיצה שהיא לא ה system
עשיתי גיבוי של Partition C בלבד (Ghost ) ואמרתי לעצמי גם אם תלך מערכת ההפעלה אני אשחזר את C ואז גם כל המדיה לא תעלם. גיבוי למחיצה עם כל המדיה עשיתי רק חלקית.
ואז ביום רביעי האחרון אני מדליק את המחשב ואני רואה שהוא לא מזהה את הדיסק אני מתקרב למארז ואני שומע זימזומים מחשידים מכיוון הדיסק, באותו רגע חשבתי שאני הולך להתאבד
תארתי לעצמי שהנורא מכל קרה. הדיסק עצמו עדיין באחריות אבל על המידע בתוכו אין אחריות.
רצתי למעבדה שמשחזרת נתונים שילמתי 116 שקל לבדיקה כדי לקבל הצעת מחיר סופית לשיחזור
אחרי כמה שעות חזרו אלי ואמרו שחייבים לפרק את הדיסק כי הוא תקול פיזית ועלות השיחזור תהיה מינימום
1000 שקל!!!!!!. ברגע שהם פותחים את הדיסק גם הלכה לי האחריות עליו ואני לא יכול לקבל חדש תמורתו כלומר אני גם אצטרך לקנות דיסק חדש שזה אומר נזק של כ - 2000 ש"ח.
יומיים לא ישנתי וכמעט לא אכלתי מרוב שהייתי בדיכאון והקטע הכי עצוב שאני כבר החלטתי לפני כשבועיים לקנות NAS ולשים הכל עליו אבל מטעמי תקציב עדיין לא קניתי.
אחרי וויכוחים רבים עם האישה (שרצתה שאשחזר) בסופו של דבר החלטתי לא לשחזר בגלל העלות הכספית הגבוהה. רוב המדיה הלכה, למזלי חלק גדול מהתמונות היה גיבוי אבל לשאר לא.
קיבלתי דיסק חדש ומאתמול אני מתקין ומתקין את הכל מחדש.
חברים, אני יודע שאתם חברה רציניים ומודעים לבעיתיות של חוסר גיבוי אל תהיו שאננים תגבו את הכל אל תתעצלו!!!!!!!! בפעם הראשונה שדבר כזה קורה זה עולה בבריאות תאמינו לי.
בחיים לא חשבתי שיקרה לי כזה דבר, שנים שיש לי מחשבים בבית ואך פעם לא נדפק לי דיסק.
כבר קניתי דיסק חיצוני נייד ואת כל מה שנשאר לי העתקתי גם אליו כך שעכשיו יהיו לי שני עותקים מכל דבר.
שבת שלום ושוב לא לשכוח לגבות!!!!