גיבוי.... גיבוי.... כנסו תקראו והכי חשוב תפנימו

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
shmuela1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 963
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #1 

חברים,
רציתי לשתף אתכם באסון (מחשבים) שקרה לי ואני לא מאחל את זה לאף אחד לכן אני משתף שתזהרו ואל תהיו שאננים כמוני.
אז ככה, יש לי מחשב שבתוכו יש את כל המדיה הדיגיטלית של כל המשפחה שכוללת תמונות, סרטים, אלבומי שירים, תוכנות, משחקים של הילדים וכו...
את הדיסק במחשב חילקתי לשתי מחיצות ואת כל החומר שמתי במחיצה שהיא לא ה system
עשיתי גיבוי של Partition C בלבד (Ghost ) ואמרתי לעצמי גם אם תלך מערכת ההפעלה אני אשחזר את C ואז גם כל המדיה לא תעלם. גיבוי למחיצה עם כל המדיה עשיתי רק חלקית.
ואז ביום רביעי האחרון אני מדליק את המחשב ואני רואה שהוא לא מזהה את הדיסק אני מתקרב למארז ואני שומע זימזומים מחשידים מכיוון הדיסק, באותו רגע חשבתי שאני הולך להתאבד :עצבני: :( :(
תארתי לעצמי שהנורא מכל קרה. הדיסק עצמו עדיין באחריות אבל על המידע בתוכו אין אחריות.
רצתי למעבדה שמשחזרת נתונים שילמתי 116 שקל לבדיקה כדי לקבל הצעת מחיר סופית לשיחזור
אחרי כמה שעות חזרו אלי ואמרו שחייבים לפרק את הדיסק כי הוא תקול פיזית ועלות השיחזור תהיה מינימום
1000 שקל!!!!!!. ברגע שהם פותחים את הדיסק גם הלכה לי האחריות עליו ואני לא יכול לקבל חדש תמורתו כלומר אני גם אצטרך לקנות דיסק חדש שזה אומר נזק של כ - 2000 ש"ח.
יומיים לא ישנתי וכמעט לא אכלתי מרוב שהייתי בדיכאון והקטע הכי עצוב שאני כבר החלטתי לפני כשבועיים לקנות NAS ולשים הכל עליו אבל מטעמי תקציב עדיין לא קניתי.
אחרי וויכוחים רבים עם האישה (שרצתה שאשחזר) בסופו של דבר החלטתי לא לשחזר בגלל העלות הכספית הגבוהה. רוב המדיה הלכה, למזלי חלק גדול מהתמונות היה גיבוי אבל לשאר לא.
קיבלתי דיסק חדש ומאתמול אני מתקין ומתקין את הכל מחדש.

חברים, אני יודע שאתם חברה רציניים ומודעים לבעיתיות של חוסר גיבוי אל תהיו שאננים תגבו את הכל אל תתעצלו!!!!!!!! בפעם הראשונה שדבר כזה קורה זה עולה בבריאות תאמינו לי.
בחיים לא חשבתי שיקרה לי כזה דבר, שנים שיש לי מחשבים בבית ואך פעם לא נדפק לי דיסק.

כבר קניתי דיסק חיצוני נייד ואת כל מה שנשאר לי העתקתי גם אליו כך שעכשיו יהיו לי שני עותקים מכל דבר.

שבת שלום ושוב לא לשכוח לגבות!!!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

עברתי את זה כמה פעמים. היום אני מגבה כל דבר אפשרי לפחות ב-2 מקומות נוספים.

העלות של הגיבוי נמוכה ביחס לצער שהעלמות תוכן תגרום

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #3 

צר לי על המשפט הציני, מי משתמש במחיצות בשביל לבצע גיבוי למידע...
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

shmuela1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

mp3lll כתב:צר לי על המשפט הציני, מי משתמש במחיצות בשביל לבצע גיבוי למידע...
...
עצלן כמוני :(
העניין הוא שלא תארתי לעצמי שהדיסק ידפק ככה. יש לי מחשב בבית בן 8 שנים והדיסק עובד כמו שצריך.

Synology
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 55
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

כיבואני NAS אנחנו נתקלים לא מעט בלקוחות שמאבדים קניין דיגיטלי כתוצאה מתקלות בדיסקים קשיחים.
לצערנו המודעות לצורך לגבות מידע צפה על פני השטח רק לאחר שקוראת התקלה ולא לפני.
אנחנו מצטערים בשבילך שנאלצת לסבול את אובדן התכנים.
אנחנו מאוד מקווים שתשאו את בשורת הצורך בגיבוי תכנים בקרב חברי האתר ותשפיעו על רמת המודעות הנמוכה הקיימת בתחום ולו רק כדי שהמקרה המתואר בפנינו לא יחזור על עצמו בשנית (על משקל ״המציל חבר אחד מפני אובדן קניין דיגיטלי כאילו מציל חיים שלמים״ :D )
המלצה נוספת: לכל אלו הבוחרים בפתרון NAS כפתרון הגיבוי שלהם, חשוב גם לגבות את התכנים המאוחסנים ב NAS במקום אחר כדי שבמקרה ואותו NAS מתקלקל/נשרף/נגנב/נופל עליו טיל (חס וחלילה) תהיה המשכיות לקניין הדיגיטלי...
בברכת שבת שלום!
סינולוג׳י ישראל

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #6 

סיפור מתסכל אבל כל כך נפוץ.
כל כך הרבה אנשים צריכים לחוות אובדן מידע פעם ראשונה, לפני שמפנימים שדיסקים מתקלקלים. אגב, זה שדיסק יתקלקל מתי שהוא (אם לא מחליפים אותו מסיבה אחרת) זו למעשה וודאות.
משה

pargit
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1012
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #7 

רק כדי לצאת לידי חובה, עכשיו אני מגבה את המסמכים שלי... סרטים ומדיה פחות קריטי לי וזה גם הרבה מדי חומר :)

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #8 

אני משתמש גם ב ״ענן״ מאחת החברות הפופולריות .
בנוסף , לiMac שלי יש פונקציה של גיבוי אוטומטי לכונן חיצוני שנקראת time machine , הגיבוי נעשה אוטומטית כ built in במערכת ההפעלה של הiMac

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #9 

בתור אחד שקצת חרד למידע שלו גם אני חיפשתי פתרונות.

במחשב האישי יש לי שני דיסקים של 1tb בתצורת mirror.
מימוש ה- raid, מבוצע כל ידי יכולת של לוח האם אשר כולל בקר raid (קיים בהרבה לוחות אם).
לא יודע למה, אני לא כל כך סומך על הרייד הזה.

בנוסף יש לי nas של 6 דיסקים של 2tb בתצורת רייד 5, כלומר איבוד דיסק אחד לא מאבד מידע.
כל המידע שלי יושב פה.
המידע כולל מוסיקה, סרטים וקבצים אישיים.
מבחינתי רק 2tb מהמידע הוא מידע קריטי שאני לא מסכים לאבד.

עדיין יש בעיה, מה יקרה במקרה של כשל חומרית ב-nas ?
לפתור את זה הוספתי עוד nas קטן יותר 4 דיסקים של 1tb בתצורת רייד 5.
כל לילה מבוצע סנכרון בין ה-nas הראשי ל-nas הגיבוי והמידע הקריטי שלי מסונכרן.

אמנם לא פתרון זול אבל אני ממליץ לכל מי שחרד למידע שלו (מי לא?)

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #10 

אצלי הכל מגובה על דיסק חיצוני של 2 טרה
במחשב יש לי רק מוסיקה ואת המשחקים שקניתי
ככה שאם הולך לי הדיסק במחשב אני יכול להוריד את המשחקים
מחדש מאוריגין וכל השאר מגובה על החיצוני

כבר הלך לפני כמה חודשים כונן של טרה אבל לא אבדתי מידע כי הכל היה מגובה

אם היה לארצינו אפלאוד נורמלי הינו מגבים בענן אבל פה אם אפלאוד עלוב כזה לעלות קובץ של כמה מאות מגות יקח שנתיים וחצי

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #11 

יפה המליץ החבר העוסק בתחום - גם אם אתם מגבים על גיבוי מקומי כלשהו - זו כמעט חובה לגבות במקום אחר.
אני משתמש בשרותי חברת MOZY, לא זול (משהו כמו 120 דולר ל 100 גיגה לשנה), אבל אני לא מוכן לאבד דברים שיש להם ערך נוסטלגי.

shahafkeren
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 235
שם מלא: שחף
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

לי זה היה גם ליפניי שבוע קרס הHD1T שלי עם כל החומר לא עזר גיבוי ולא כלום כל החומר מכל המחיצות הלך כולל הגיבוי בקיצור בלאגןןן רציני תמונות סרטים תוכנות שירים הכל הלך

aviarad3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #13 

צר לי לשמוע על מקרים כאילה או כמו הסיפור שפורסם בחדשות בו סופר שנגנב מחשב נייד של משהי בו כל התמונות של הבן שלה שנפטר והמסכנה מתחננת לגנב השפל שיחזיר לה את המידע - ברור לגמרי שכמו בשאר המקרים זה לא קרה. (וישנם הרבה מקרים כאילה).

לביצוע גיבוי נכון המלצתי כזו.
1. ביצוע גיבוי שוטף בענן (כמו DROPBOX) וזה לכמות קטנה של קבצים 2G חינם יש ל DROPBOX. בד"כ זה יספיק לעבודה שוטפת כמו מסמכים "חמים" (שמתעדכנים מדי כמה ימים) הנה"ח וכו'
2. גיבוי של החומר "הכבד" ע"י דיסק חיצוני או NAS בו יגובו כל התמונות סרטונים וכל החומר החשוב (חומר מכמה ג'גות לכמה טרות). דיסק זה יש לחבר רק לצורך ביצוע גיבוי. בתום הגיבוי יש לנתק אותו, ולאחסן אותו באתר אחר (אצל ההורים, או חבר או בכל מקום מחוץ לבית בו נמצא המחשב).
ניתן לבצע גיבוי "חם" גם לחומר ה"כבד" אך הדבר דורש דיסק\NAS נוסף המחובר תמיד כשאחיו מאוחסן באתר אחר ואחת לזמן קצוב מבצעים (לפי רמת הלחץ) החלפה בניהם.

גיבוי כזה יתן מענה למקרה של תקלה בדיסק/ים, גניבה, שריפה (חלילה)
גיבוי כזה לא יתן מענה אידאלי למקרה של תקלות תוכנה או נזקי וירוסים (לזה יש מענה אחר יותר אינטנסיבי)

גיבוי הוא עיניין חיוני! כמו ביטוח, ההבדל בניהם שגיבוי מצריך בנוסך גם עבודה (זה הקושי למרבית האנשים).

תוכנת גיבוי חינמית מומלצת http://www.cobiansoft.com/cobianbackup.htm
תוכנת גיבוי קלה לתפעול בעברית פחות מומלצת http://www.2brightsparks.com/download-syncback.html
להערכתי התקנה חומרה ותוכנה כ-30 דקות
ביצוע כל גיבוי (ידני) כ-2 דקות (הגיבוי עצמו יכול לקחת הרבה יותר זמן, תלוי בכמת החומר)

אגב הערכת התיקון שנתנו לבחור התחילת השירשור נמוכה מאוד. שחזור כזה (עקב תקלה חשמלית) יכול להגיע למעל 3000 ש"ח.

אז יאללא לעבודה.

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #14 

בדיוק פתחתי שרשור בעניין גיבוי בענן לפני 3 ימים (שלא זכה להמון תגובות...)
http://www.hometheater.co.il/vt163157

כמה שאלות:
nir11, הזכרת MOZY - השירות נתמך רק על ידי התוכנה שלהם, או שאפשר לגבות לשם גם עם תוכנה עצמאית?

aviarad3, אתה יכול להוסיף קצת על COBIANT ולהסביר למה היא יותר טובה מ SYNCBACK, ואם יש לך ניסיון איתה בגיבוי לענן?
ערן

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1232 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #15 

איבוד מידע
אחד האסונות
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9459
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1144 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #16 

הפחדתם אותי!!! מחר אני רץ לקנות עוד כונן חיצוני לגיבוי...

תודה על האזהרה (Y) (לא בציניות בכלל)

aviarad3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

eg99 כתב:בדיוק פתחתי שרשור בעניין גיבוי בענן לפני 3 ימים (שלא זכה להמון תגובות...)

כמה שאלות:
nir11, הזכרת MOZY - השירות נתמך רק על ידי התוכנה שלהם, או שאפשר לגבות לשם גם עם תוכנה עצמאית?

aviarad3, אתה יכול להוסיף קצת על COBIANT ולהסביר למה היא יותר טובה מ SYNCBACK, ואם יש לך ניסיון איתה בגיבוי לענן?
...
SYNCBACK תוכנה בסיסית עם מעט אופציות אך יחד עם זאת יכולה להתאים לרבים
COBIAN תוכנה מקצועית עם הרבה אפשרויות (תמיכה ב VSS,גיבוי לFTP, משימה אחת יכולה לגבות תיקיות שונות, מגנה על המשתמש מחוסר ידע שלו, יכולה לשמור דורות של גיבוי, דיווח במייל על הגיבויים ועוד)
אינני מחסידי הגיבוי בענן (לא עם מהירות העלאה עלובה כשלנו) .
ניתן לגבות בענן באופן אוטומטי גודל של עד כ-2-3GB אך מעבר לכך הטרחה גדולה מדי מה גם שיש את נושא אבטחת מידע.
אין לי ניסיון רב עם COBIAN לגיבוי לענן אבל יש לתוכנה יכולת זו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #18 

eg99 כתב:בדיוק פתחתי שרשור בעניין גיבוי בענן לפני 3 ימים (שלא זכה להמון תגובות...)

כמה שאלות:
...
רק עם התוכנה שלהם

Databox
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

גיבוי בענן

שליחה #19 

[interest]
נערך על ידי עפר: פרסום עצמי
[/interest]

shmuela1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

oris74 כתב:הפחדתם אותי!!! מחר אני רץ לקנות עוד כונן חיצוני לגיבוי...

תודה על האזהרה (Y) (לא בציניות בכלל)
...
זו בדיוק היתה מטרת פתיחת השירשור, אין צורך שאף אחד יחווה את מה שחוויתי שבוע שעבר.
תלך תוציא 500-600 שקל על דיסק חיצוני ותגבה הכל כך תוכל לישון בשקט בלילה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”