אפסון 3010 TW5900 VS + טיפ לשיפור הביצועים

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

ברקע שלי התמכרות לפנסוניק (כפי שתגלו, התמכרות היא מילת מפתח אצל הח"מ). בסלון ביתי התכבדו כבר מקרני AE 900,2000 ו-4000. הפעם החלטתי, בצל שגעון ה 3D, ללכת על האפסון הזול ביבוא אישי מלינקולן, נברסקה, יו.אס.איי (ומי שלא התמכר למעקב אחרי המוצר מתקדם בעולם לעברו באתר FEDEX אינו יודע התמכרות מהי).

לאחר שקראתי את הביקורת המצויינת של OPV הלכתי לבדוק את נתון הניגודיות ב- 3010 שהוזמן והגיע מחו"ל לפני כמה ימים ועדיין נמצא אצלי בסידרת כיולים אין סופית (קללותיה של יונתי שתחייה בכל פעם שהיא רואה את תפריט המקרן מהדהדות בעמק:)).

נדמה לי שיש להשוות בעת תמחור של 3010 וה-TW6000 שכן הופתעתי לגלות, שה5900 אינו זהה ל 3010. יחס הניגודיות המוצהר באחרון עומד על 1:40,000 (בניגוד ל1:20000 של ה-5900), כך שלכאורה רמת השחורים צריכה להיות טובה יותר, אפילו אם הנחנו שאפסון מגזימה בנתונים. הבדלי הבהירות המוצהרים בין שני המקרנים אינם יכולים להיות אקוטיים לטעמי. ה 3010 הוא שמש של ממש, עוצמת האור שלו אדירה ממש, והוא מוצהר ב 2200 לומנס בלבד במנוגד ל 2400 של אחיו האירופאי.

דווקא נתון החדות הטריד אותי וחבר נוסף שרכש עימי את ה 3010. אין ספק שמי שהתרגל לפנסוניק מהדורות האחרונים ב 2D יעמוד מאוכזב מול ביצועי התמונה מבחינה זו, שכן לעושר הצבעים (העז מדי) ועוצמת התאורה האדירה של האפסון מתלווה תחושה ברורה שהפרטים בתמונה אינם חדים מספיק.

אלא שלאחר שהעמדתי את המקרן ב-90 מעלות למול המסך, וביטלתי כל אופציה לשימוש ב keystone (האוטומטי) הבחנתי בשיפור אדיר ברמת הפרטים. אמנם, עדיין אל פנסוניק AE4000, אך בהחלט תמונה ראויה לחלוטין ויותר מכך. המסקנה היא שמי שרוכש את המקרן, החסר את אופציית השיפטלנס צריך לדעת שהתקנתו עשויה לדרוש ויתורים כואבים (כמו חיי משפחה:)), אם בכוונתו לראות תמונה ברורה וחדה במלוא הפוטנציאל.

רן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תתחדש!
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

ומה גרם לך לבחור דווקא בוא ולא ב HD33 של אופטומה ?

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5006
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #4 

גם אני קראתי ביקורות ולפי הביקורות (וגם יחס הניגודיות) זה נראה כי יש להשוות את ה- TW6000 אל ה-3010 ולא את ה-5900 ל-3010 .

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

ולאיזה מסך אתה מקרין את 3010 ?

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

לגבי האופטומה, מצאתי מספר התייחסות לקיום של תופעת הקשתות. אני רגיש לעניין ולכן לא רציתי לקחת סיכון. לגבי המסך, כיון שאני במעבר. דירה לא תליתי אותו, אבל מדובר בחשמלי עם גיין של 1.1

יש גם תובנות לגבי השחורים. אין ספק שהשחור הוא לא באמת שחור. הביצוע פה לא מתקרב לפנסוניק 4000 וגם לא ל 2000

בסצנות מסוימות זה ניכר, אך לעומת זאת באחרות המקרן מחפה על ידי תמונה מאד עשירה בצבעים. כמו כן ניכרת רמה נמוכה יותר של תמונה בכללי בשידורי sd. הייתי אומר שהשוס פה הוא תלת מימד. המשחקים בפלייסטיישן נראים מדהים. סרטים ב 1080p בהחלט נראים טוב, אך לא ברמת הפנסוניק כאמור.

אני שואל את עצמי מה יקרה אם אתקין עדשה שתקטין את עוצמת התאורה בחושך מוחלט, והאם זה ישפר את השחורים שכרגע פשוט מאירים את החדר באור שחור, בחושך מוחלט

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #7 

smaster_1,
הוספת פילטר ND תשפר את השחורים אבל לא תשפר את הניגודיות שהיא צוואר הבקבוק העיקרי של המקרן.
No place like home.......... Theater

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אכן. אתה צודק. בהתייחס לכך שהמקרן מכפיל את הניגודיות המוצהרת של ה 5900 המצב קשה עדיין. נראה לי שהדרך היחידה לקפוץ ברמה היא להוסיף עוד אלפיית ירוקים ולקנות את ה 5010.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5006
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #9 

smaster_1 כתב:אכן. אתה צודק. בהתייחס לכך שהמקרן מכפיל את הניגודיות המוצהרת של ה 5900 המצב קשה עדיין. נראה לי שהדרך היחידה לקפוץ ברמה היא להוסיף עוד אלפיית ירוקים ולקנות את ה 5010.
...
וזה בדיוק גם מה שאני חושב (ולכן אני מתכנן לרכוש אותו בעוד כחודשיים) .
איך אתה מתכונן לרכוש אותו ?? אתה / חבר / טסים לחו"ל ??

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תראה, זה לא בדיוק אלפייה, אלא יותר נכון 1.5K$ לפני מיסים (לדגם ה E), ואם אתה רוצה גם משקפיים אז תוסיף עוד 100-200 ירוקים. כאן בדיוק השוס. אתה שואל את עצמך מה רע כל כך בתמונה. התשובה - בכלל לא רע. האם השיפור שווה עוד 1700$. אני לא בטוח, אבל אני מודה שאם מישהו יציע לי מחיר טוב על האפסון, כנראה שאתפתה. שוב - זה כשל שכלי שלי, לא שאני משוכנע שזה שווה את זה...כי זה נראה טוב, נשמע טוב, ובהחלט למעלה מבינוני.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”