יס YES מתעלמים מהודעת ניתוק בפקס

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
averaraz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333

שליחה

יס מתעלמים מהודעת ניתוק בפקס - כידוע ישנו חוק התנתקות משירותים מתמשכים אשר בחוק מצוין שניתן לדרוש ניתוק בטלפון/פקס/דוא"ל.
בטלפון הם יכולים לטעון שלא ביקשנו להתנתק לכן שלחנו פקס בתאריך 13.3.12 לגבי ניתוק מחברת יס(יש אישור שליחה של הפקס).

שמתי לב שיס לא מתקשרים להציע מגוון הצעות להישאר(דבר שלא עומד על הפרק מבחינתנו) לכן צלצלתי אליהם היום 15.3.12 תוך עשרים דקות הגעתי למחלקת ניתוקים(היה עומס) והמוקדנית ציינה בפניי שאין שום אזכור על בקשת התנקות וכל בקשת התנתקות מיס נעשית רק בטלפון(התעלמות מהחוק?) ציינתי בפניה את החוק שהזכרתי והיא אמרה שהיא לא מכירה אותו וניתוקים מיס נקבעים רק בטלפון(אי ידיעת החוק אינה פוטרת).
ביקשתי להתנתק ושאלתי מה האם נחויב על היומיים הללו שהם "לא קיבלו" את בקשת ההתנתקות וכמובן שהיא השיבה: אתם תחויבו עד הניתוק כי אנחנו עדיין מעניקים לכם שירות ואם אתם רוצים תבקשו מהוט להחזיר לכם את החיוב על היומיים הללו.

סתם רציתי שתדעו... שירות לקוחות במיטבו + התעלמות מפקס התנתקות(דבר המותר לעשות ע"פ חוק)
נערך לאחרונה על ידי averaraz ב 16/03/2012 11:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nissan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345

אפשר לתבוע אותם על זה...

שליחה

חוץ מזה, יש עוד אתר שעוזר

https://www.netek.co.il/

אני מצטט:

פיצוי לדוגמא - אם המשיך העוסק בחיוב הצרכן לאחר מועד סיום ההתקשרות יוכל הצרכן לתבוע ממנו פיצויים לדוגמא, ללא הוכחת נזק עד לסכום של 10,000 ₪.
Who turned off the lights ?

Nissan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345

הביטול יכנס לתוקף תוך 3 ימי עסקים ממסירת ההודעה לעוסק

שליחה

:)
Who turned off the lights ?

averaraz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בלי שום קשר לפיצוי(כי זאת לא המטרה אנחנו רק רוצים לשלם את מה שאנחנו חייבים להם), למזלי הייתי ערני ושמתי לב שהם עדיין לא התקשרו אלינו להציע הטבות למינהן או לתאם איסוף ציוד.
לכן התקשרתי אליהם וגיליתי שלא התקבל פקס ולטענת המוקדנית ניתוקים נעשים רק באמצעות הטלפון.

אבל למה המוקדנית לא אומרת אנחנו נבדוק את הנושא?

היא אומרת לנו לבקש מהוט פיצוי...

ושוב המטרה היא לשלם את מה שאנחנו חייבים ולא שקל יותר וכמובן שתדעו להבא שפקס לא תמיד מספיק.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709

שליחה

כדי להמנע ממקרים כאלה,
יש להתקשר לספק כמה דקות לאחר השליחה, ולוודא הגעת הפקס בצורה תקינה וקריאה.
כמו כן לקיחת שם הנציג שאיתו דיברתם, השעה ואישר את הגעת הפקס. והקלטה רצוי מאוד של השיחה.

אין להסתמך רק על שליחת הפקס. ולחשוב שתנותקו עכשיו...
הם תמיד יוכלו לטעון שלא קיבלנו...היה לא קריא... נגמר הדיו...מתי בכלל פנית אלינו?

בפניה לבית משפט במקרה זה (שלחתם, אושר קבלה ע"י נציג החברה, לא בוצע ) - תקבלו פיצוי ב 100% ולחברה אין אפשרות להתחמק.
במקרה אחר - תגידו שלחתם, הם יגידו לא הגיע. למה לא אישרת הגעת הפקס? - עכשיו יחל הסרט.

--------
מקרה שקרה לי עם נטוויז'ן ודודה שלי. ביקשנו בפקס להתנתק. ציטטתי גם את החוק בבקשת הניתוק.
כתוב שם גם שאיננו מעוניינים לקבל שיחה משימור לקוחות. פשוט לנתק תוך 72 שעות מרגע קבלת הפקס ולא לחייב אותנו בשירותים שלהם.
התקשרתי לוודא את הגעת הפקס. הנציגה אישרה אבל אמרה ששימור לקוחות ירצו לדבר איתה. אמרתי להם לא מעוניינים. רוצים להתנתק. עברה לחברה אחרת. החוק אומר שליחת פקס 72 שעות ואנחנו מנותקים. אמרה אבל זה לא ככה. אמרתי לה זה החוק. המשיכה לנסות. אמרתי לה ביי.
היא נותקה אחרי 72 שעות.

averaraz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@b2k

אכן כדאי לבצע את כל הצעדים שציינת.

אבל חבל שצריך לבצע את הצעדים הללו כי החוק אומר בפירוש שמספיק פקס... לי יש אישור שהפקס נשלח ומבחינת החוק זה אמור להספיק.

ושנציגה של יס ממחלקת "קשרי לקוחות" אומרת לך שאנחנו לא עושים ניתוקים בפקס רק בטלפון זה כבר אומר הכל לדעתי...

דרך אגב, אחרי פרסום המקרה ב5 פורומי צרכנות + דף הפייסבוק של יס(המקרה + לינקים לפורומים) הם ביקשו שניצור איתם קשר לבירור המקרה(הם כבר לא שולחים אותנו להוט שיפצו אותנו חח).

טיפים מאתר המועצה לצרכנות:

* אם הודעתם על התנתקות בעל פה, שלחו גם הודעה בכתב, כדי שתוכלו
להוכיח שביקשתם להתנתק.

* בהודעת ההתנתקות רשמו את מלוא הפרטים הדרושים: שם, מספר
זהות, כתובת, מועד ההתנתקות.

* מומלץ מאוד לציין בהודעה כי אם העסק ימשיך לחייב אתכם לאחר
המועד הקבוע בהודעה או בחוק, אתם תגישו תביעה לפיצוי ללא הוכחת
נזק בהתאם לחוק הגנת הצרכן. ייתכן כי זה יהווה תמריץ לכבד את
הודעת ההתנתקות.
* ספק השירות מתעלם מהודעת הניתוק? זה הזמן לפנות למועצה לצרכנות.
רוצה למכור מוצר באיביי? בדוק מה יהיו העמלות והרווח שלך מהמכירה.
https://play.google.com/store/apps/deta ... calculator

גלית_yes
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 99

שליחה

היי averaraz,
כאמור, פנינו אליך אתמול. אנו נערוך את הבדיקות ונשיב לך כבר ביום א' :)
סופ"ש חמים ונעים לכולם!
גלית
פניות הציבור
yes

averaraz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

סיכום המקרה:

ביום שני בבוקר 19.03.12 התקשרו אלינו מחברת יס על מנת לבצע ניתוק + קביעת מועד אסיפת ציוד, בסוף השיחה הנציגה אמרה שאנחנו נצטרך לשלם דמי התנקות בסך 135 ש"ח.
אנחנו הופתענו כי הרי אנחנו לא בהתחייבות כלשהי שהחלה בסוף אפריל 2011(פרטים בשורה הבאה)...
באפריל 2011 התקשרנו ליס על מנת לבדוק המשך התקשרות עם החברה, בסוף השיחה סוכם עם הנציג שנשלם סכום מסוים תמורת מסלול ללא התחייבות(השיחה מוקלטת).
לאחר מספר שבועות אנחנו מקבלים מכתב לביתנו בסגנון "תודה שהצטרפת למבצע החדש מחיר המבצע ישמר ל18 חודשים" לכן שוב התקשרתי לחברת יס והנציגה אמרה שאכן אנחנו לא נמצאים במסלול בהתחייבות והמכתב כנראה נשלח בטעות(השיחה מוקלטת).

ב19.03.12 בצהריים התקשרתי שוב לחברת יס למחלקת קשרי לקוחות, השמעתי לנציגה את השיחה המוקלטת והיא הסכימה איתי שאנחנו לא אמורים להיות בהתחייבות(לפי השיחה) אך במחשב רשום שאנחנו מחוייבים והיא לא יכולה לעזור כי פנינו למחלקת שירות כתובה של יס והם ימשיכו את הטיפול.

הדבר שמציק לי הוא שאם לא היה לי הקלטות של השיחות לא הייתה לי שום הוכחה שאנחנו לא בהתחייבות ובעצם חברת YES הייתה יכולה לגבות מאיתנו את דמי ההתנקות(דרך אגב הקלטת השיחות נעשתה בעקבות מקרה דומה שהיה בעבר גם עם חברת יס שהכניסו אותנו למסלול התחייבות ללא הסכמתנו דבר שניסו לעשות שוב אך כעת הייתה בידנו הקלטת השיחה שאנחנו לא מחויבים).

ב19.03.12 התקשרה לביתנו גלית מYES (נציגה בפורום צרכנות תפוז/HOMETHEATER) וסיכמנו את הדברים כך:
1) הניתוק יהייה ממועד שליחת הפקס
2) אין לכם קנס יציאה
3) חברת יס תחשיך את המסכים אצלנו עד לאסיפת ציוד
3) יתבצע איסוף ציוד

מסקנות:
תקליטו את השיחות שלכם! כל טלפון חכם יכול להקליט את השיחות בימינו ואם אין בידכם טלפון כזה אתם יכולים לקנות מכשיר הקלטה ב120 שקלים בערך.
אל תאמינו לנציגי חברת יס בנוגע למסלולים/מחירים - אני לא יודע עם זו הוראה של דרגים מלמעלה או שזה חייל משוחרר/ סטודנט שמרוויח עמלה על כל לקוח שהוא מכניס למסלול מסוים אבל בשורה התחתונה נציגי החברה יכולים לחייב אתכם ללא ידיעתכם ואתם תצטרכו הוכחה על מה שסוכם בינכם ובין הנציג.
תשתמשו באינטרנט, אם נגרם לכם עוול תפרסמו את זה.

תודה לגלית מYES שבסוף רק היא בעצם הצליחה לטפל בנושא.

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335

שליחה

ביזיון.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574

שליחה

הבעיה היא לא אצל יס, הבעיה אצל כל החברות, ובעצם משרד התקשורת שממשיך להעביר חוקים אבל לא אוכף אותם, קרה לי פעמיים אותו הדבר, פעם אחת עם בזק בנלאומי, והפעם השניה אני אפילו כבר לא זוכר אם איזו חברה, עד שאמרתי לנציג שיש לי שיחה מוקלטת, פתאום הוא "שם לב" שרשום שאני ללא התחייבות, אם על כל מקרה כזה חברה הייתה מקבלת 200K ש"ח קנס, דיי ברור שזה לא היה קורה יותר, אבל אחר כל יגידו שאין תקציבים ( למרות שקנס אחד יתן תקציב למשך שנים ) הכל עבדוה בעיניים

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”