התחדשתי בA300, זקוק לעזרתכם במספר שאלות

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
MikeyS פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
שם מלא: מיקי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן לכולם,
כבר תקופה שאני קורא כאן בפורום אבל לא יצא לי ממש להגיב.
התחדשתי בA300 (בעיקר עבור ההורים, לפנק אותם קצת) ומדובר בסטרימר הראשון שלי. :D
יש לי מספר שאלות שאני אשמח אם תוכלו לענות לי או אפילו להפנות אותי למקום הנכון שבו יש תשובות.
1. יש לי את האנטנה של אדימקס מחוברת לסטרימר, משום מה כשאני נכנס לחנות אפליקציות ולוחץ על כפתור הHOME, האינטרנט האלחוטי מתנתק ורק בכניסה מחודשת להגדרות ומשם להגדרות רשת, הסטרימר מתחבר שוב.
אני עם ראוטר 1043ND , הMAC מוגדר בסטרימר וכשהוא מחובר לראוטר, יש אינטרנט מלא - השאלה היא מדוע יש את הניתוקים האלה? אני עם הקושחה האחרונה שיצאה.
2. בתוך הסטרימר הכנסתי כונן 2TB של סמסונג, אחרי התקנת הNMT ופירמוט ההארד דיסק התחלתי להעביר סרטים מהארד דיסק 2.5" בחיבור USB קדמי והעברה איטית... איטית מאוד, אני עושה משהו לא בסדר? יש דרך יותר מהירה להעביר קבצים? (מדובר בMKV'S שנעים בין 5-13 ג'יגה)
3. קיבלתי עם הסטרימר כבל כחול שמתחבר לUSB-PC, בחיבור שלו לסטרימר ולמחשב שלי אני לא רואה את הסטרימר במחשב, גם כאן השאלה היא אם אני עושה משהו לא בסדר.

זהו בעקרון, אני אשמח בכל מקרה גם לעצות או טיפים נוספים אם יש לכם על מנת שאוכל לנצל את הסטרימר בצורה המקסימלית.
מיקי

MikeyS פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

אף אחד לא יכול לעזור?

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #3 

שלום לך ,
הסטרימר הנ"ל הוא יחסית חדש בארץ (2-3- חודשים) ואני לא בטוח שכל מי שרכש אותו משתמש באופציות שאתה משתמש עםהנתב הנ"ל.

לגבי סעיף 1:
גם לי יש את הסטרימר הנ"ל - אך לא ניסיתי בו את האפשרות האלחוטית- אצלי סללתי כבל רשת ישירות מהנתב לסטרימר.
מה שכן - קורה לי מדי פעם (פעם בשבוע-שבועיים) שאני מדליק את הסטרימר וכשאני רוצה להיכנס לרשת הוא מראה שאני לא מחובר.
אני פשוט מכבה ומדליק את הראוטר (גם כן 1043 כמו שלך) ואז הכל מסתדר.

אני מציע לך לנסות את הדבר הבא:
כשהניתוק קורה - נסה לכבות ולהדליק את הראוטר בלבד - ככה תדע האם הראוטר "משתגע" לאחר הקודה הנ"ל או
שהראוטר בסדר ורק הסטרימר "משתגע" .

לגבי סעיף 2 (קשור גם לסעיף 3 ) :[/b]
לגבי הדיסק , אצלי הכל נמצא במחשב ויש לי דיסק חיצוני (2.5') שמחובר דרך USB לסטרימר - לא חוויתי שום בעיית מהירות.
אני גם מזרים ממש חלק תכני BD מהמחשב .
מה שאני מציע לך - היות ולמכשיר יש חיבור USB SLAVE למחשב - פשוט תחבר אותו ישירות למחשב - ככה תוכל להעתיק סקרטים במהירות גבוהה.
אגב - המכשיר והיציאות/כניסות שלו תומכים ב-USB בגרסה 3.0 .

לגבי סעיף 3:
אני לא ניסיתי את זה - אך אתה אמור לחבר את המכשיר למחשב ולראות עוד "כונן" במחשב ולהעתיק אליו את המידע .
אתה לא רואה את הנגן במחשב כנראה בגלל שפרמטת את הדיסק שלך ע"י המכשיר עצמו (EXT3) .

אני אנסה השבוע לפרק את המכשיר שלי ולחבר אותו למחשב ואז אוכל לתת לך עוד מידע .

טיפים: (אין לי יותר מדי):
בהזדמנות הקרובה בשיפוץ - תסלול כבל רשת לסטרימר .
שים למכשיר "רגליים" ככה שהוא יהיה גבוה יותר ויהיה אוורור מלמטה (שלי מאוד מתחמם ומחמם את הממיר שנמצא מתחתיו.
יש מלא מידע בוויקיפדיה על המכשיר ועל האופציות שלו.
תריץ חיפוש ב-YOUTUBE על מה שאתה צריך - יש הרבה חבר'ה שמעלים סרטון שמסביר דברים שלב אחר שלב .

מקווה שעזרתי במעט .

MikeyS פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה על התגובה.
בסופו של דבר אחרי מחקר ארוך של כיומיים וחצי בשיטוטים מצאתי את הדרך לחבר את הסטרימר למחשב - היה צורך בהורדת תוכנה לPC בשם EXT2 Volume Manager וכיבוי כמעט מוחלט של הסטרימר כדי שיהיה ניתן להעביר קבצים ישירות מהמחשב.
אין צורך לפרק את הכונן מה שגם זה לא המטרה, החיבור היה אמור להיות פשוט אבל בגלל שמדובר בEXT3 כנראה שצצה האי תאימות בין המחשב לסטרימר.

לגבי העתקה מכונן USB חיצוני, עדיין מדובר בקצב איטי יחסית אבל בזה אני מחבר, מעתיק ושוכח מזה... :D

לגבי הניתוקים, הבעיה היא לא בראוטר אלא במתאם של הסטרימר / קושחה של הסטרימר - כל שאר המוצרים בבית שמחוברים לראוטר אלחוטית לא מתנתקים.

עוד לא יצא לי להזרים מדיה דרך הראוטר מאחר ויש לי כונן 2TB בתוכו, אני גם מנסה למזער את ההתעסקויות עם הסטרימר מאחר והוא בשימוש של ההורים ואני לא רוצה לסבך אותם.

שוב, תודה על התגובה ותודה על העצה בקשר ל"רגליים" :D

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #5 

" לגבי העתקה מכונן USB חיצוני, עדיין מדובר בקצב איטי יחסית אבל בזה אני מחבר, מעתיק ושוכח מזה...

לגבי הניתוקים, הבעיה היא לא בראוטר אלא במתאם של הסטרימר / קושחה של הסטרימר - כל שאר המוצרים בבית שמחוברים לראוטר אלחוטית לא מתנתקים. "

1. שים את המכשיר בלילה שיעתיק את הקבצים מהמחשב. בבוקר זה כבר יהיה מוכן .

2. גם אצלי שמתי לב שהמחשבים אינם מתנתקים ורק הסטרימר , אבל כשאני מכבה ומדליק אותו - זה עובד.
כנראה הכרטיס רשת בסטרימר לפעמים "נרדם בשמירה" או משהו וה-כיבוי/הדלקת הנתב "מעירים" אותו .

3. יצא לנתב עדכון קושחה חדש (תרשום את ההגדרות שלך על דף (כי לא תוכל לשחזר אותם לאחר העדכון אפילו אם הם שמורים כקובץ) - אני אעדכן ואבדוק אם יש שינוי.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”