התייעצות בנוגע למערכת חדשה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

טוב אז קודם כל אני ממש חדש בכל התחום הזה...אני עד לפני שבועיים לא הייתי בטוח אפילו שאני חייב רסיבר אם אני רוצה לקנות רמקולים ולחברם למחשב.
בקיצור ככתוב למעלה אני מעוניין במערכת של 2 מדפיים (מפאת חוסר מקום, הייתי מעדיף רצפתיים) לחדר.
אני כנראה הולך לקנות את הרסיבר של Yamaha 467...כי אני אולי ירצה לשדרג את המערכת לקולנוע ביתי . כרגע עיקר ההתלבטות היא בין איזה זוג מדפיים לקנות...המליצו לי על Klipsch . השאלה היא איך Klipsch עם הרסיבר הנ"ל...ואם ישנם אלטרנטיבות מומלצות יותר...ובכלל אולי המלצות על רסיבר אחר...כל דבר שיוכל לעשות אותי מעט חכם יותר.
חשוב לציין , עיקר המוזיקה שאני שומע היא אלקטרונית...בוא נאמר 85 % אלקטרונית ו 15 % רוק...
התקציב לרסיבר עד 2,000 שקלים...זוג רמקולים עד 3,000...אפשר גם להגיע ל 3 וחצי אם יהיה כדאי.
תודה ! (Y)

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

ועוד שאלה ששכחתי...יש צורך בהחלפת הכרטיס קול של המחשב? או שדרך הלוח אם זה מספיק?

ISAC69
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

אפשרויות טובות נוספות בתקציב שלך :

B&W 686
MISSION MX2
CANTON GLE-420
DALI LEKTOR 2
WHARFEDALE DIAMOND 9.2

ואם אתה יכול למתוח קצת את התקציב : MISSION 790 או DALI LEKTOR 3

עדיף לשמוע לפני שקונים

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה רבה ! :) יש עוד רעיונות ?

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #5 

הייתי מציע לך ללכת לחנויות ולהקשיב להצעות של סטים, מה שישמע לך הכי טוב תיקח. אם תקנה בנפרד לפי הצעות תמיד יש סיכוי שיהיה חוסר התאמה בין הרכיבים (אלא אם כן תקנה מגבר ותרוץ איתו לכל חנות להתאים לרמקולים)

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

דגשים לקחת בחשבון:
1. ככל שהמערכת בסיסית יותר, כך קל להתאים בין הרכיבים. לפיכך ברמות מחיר האלה, סביר להניח שלא תהיינה הפתעות גדולות מבחינת התאמת הרמקולים למגבר. זה לא אומר שהמערכת גרועה, נהפוכו - זה אומר שיהיה לך קל יותר להנות ממנה מבלי לשבור את הראש לגבי ההתאמה.

2. מההתנסחות שלך אני שם לב שאתה נוטה כרגע לבקש כמה שיותר שמות של דגמים כדי למצות את כל מה שאנשי הפורום החביבים יכולים לתת לך. לדעתי זה לא ייתן לך כלום אלא רק יבלבל אותך. במחירים האלה יש עשרות דגמים של רמקולים, ושל רסיברים. עם זאת, ישנן דרכים רבות להגיע למטרה, וישנם הרבה רמקולים / רסיברים טובים. רוצה לאמר - לא צריך לשמוע אלף מוצרים. שמע 3-4 רמקולים, תבין את ההבדלים, כנ"ל לגבי רסיברים, וקבל החלטה.

3. הייתי מציע לך להתחיל מרמקולים, ולהמשיך משם למגבר. (יותר קל לזהות אופי של רמקולים, בייחוד לאוזן לא מנוסה, מאשר רכיבים אחרים).

4. אתה צריך להחליט מה אתה רוצה. מוסיקה? ק"ב? לקנות ימאהה למוזיקה מתוך מחשבת שידרוג לקולנוע ביתי זה טעות, לדעתי. יש רסיברים מתאימים יותר של חברות אנגליות קטנות שייתנו תמורה יותר טובה לכסף. ARCAM, CAMBRDIGE ועוד.

5. יותר חשוב מאיזה רסיבר תבחר, הוא האופן בו תחבר אותו למחשב. מציע לך לשקול קודם קנייה של ממיר USB חיצוני ולחבר אליו את המחשב, ומשם להתחבר לרסיבר. אל תשתמש בכרטיס הקול הרגיל שלך, כי זה ערובה לצליל מחורבן.

6. בתקציב של הרמקולים שלך הייתי שוקל את החברות הבאות בנוסף: System Audio, Mordaunt Short, ועוד הרבה חברות שמציעות מדפיים במחירים מפתיעים.

לך לחנויות מתמחות. כאלה שמוכרות *רק* סטראו. אולי קצת מסכים. אבל לא רשתות. בהצלחה.

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

קודם כל תודה רבה לך על התגובה הרצינית והמפורטת! :D
לקחתי לתשומת ליבי הכל ותודה רבה,לגבי הרסיברים של קיימברידג' חיפשתי וגיליתי שהם יקרים יותר..השאלה אם באמת שווה למתוח עוד קצת את התקציב (שגם ככה מתוח) ? ובנוסך באמת הדילמה של החיבור למחשב הטרידה אותי והנה אתה מעלה את העובדה שזו באמת בעיה...איזה ממיר USB חיצוני, או ליתר דיוק מזה...לא שמעתי על דבר כזה מעולם...תוכל לפרט? :wink:

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #8 

ממיר USB הוא מכשיר שממיר את הצליל מהדומיין הדיגיטלי לאנלוגי (שם אנחנו שומעים את הצליל). מעשית אפשר להגיד שהוא מעין כרטיס קול חיצוני. לרוב הוא גם מגיע עם ספק כוח משלו (כלומר, לא תלוי בזה של המחשב). ספציפית ממיר USB הוא כזה שאתה מחבר לחיבור ה-USB של המחשב ולא לכרטיס הקול המובנה שלך.

בכל אופן, זו הוצאה נוספת שאתה צריך להכניס לתקציב שלך. דאקים (DAC - DIGITAL TO ANALOG CONVERTER) אפשר למצוא במחירים שנעים מ-300 ש"ח ועד 20 אלף ש"ח. אני ממליץ לך על ה-VALAB DAC NOS שאפשר לרכוש מאיביי בסביבות המחיר של 1000 ש"ח כולל משלוח (קצת פחות אם לא תופסים אותו במכס). אתה יכול גם לשים לב קצת ללוחות, פעמים רבות ניתן לרכוש אחלה דאקים בכמה מאות שקלים. (לדוגמא, אני מכרתי את הואלאב הזה ב-450 ש"ח לפני כחודשיים, אחרי שימוש של שנתיים).

לגבי השאלה שלך על הקיימברידג' - זה תלוי בך בסופו של דבר. אכן, יש יתרון חד משמעי למגברי סטריאו ייעודיים מאשר מגברי ק"ב שמתיימרים לעשות הכל, ובהכרח מחייבים פשרה. המגברים האנגליים כמו הארקאם והקיימברידג' נחשבים לכאלו שגם מספקים איכות סטריאו גבוהה יותר יחסית לרסיברי הק"ב היותר נפוצים (ימאהה, דנון, אונקיו, פיוניר).

תתחיל להאזין, תיהנה מהתהליך, ושיהיה בהצלחה! (Y)

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

זה נהיה מסובך מרגע לרגע...אפשר יותר מידע על איך הכל מתחבר? USB מהמחשב ל DAC ...ה DAC לרסיבר דרך מה? והרסיבר לרמקולים?
עכשיו בטח גם פה יש שילובים מומלצים? יש DAC שלא מומלץ עם רסיבר כזה או אחר? בא לי להישאר עם הלוג'יטק 2.1 שלי כבר... :(

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #10 

הדאק מתחבר לרסיבר לאחת הכניסות. CD למשל, ואז אתה בוחר לשמוע מה-CD. סה טו. לא בלגאן בכלל. והרסיבר לרמקולים, אכן.

שילובים מומלצים זה כבר עניין אחר. יש כמה חוקים כלליים - אם תשלב הגברה חמה לרמקול חם תצא לך (לרוב) תוצאה סתומה. אם תשלב הגברה קרה עם רמקול קר תצא לך תוצאה מאוד מפורטת אבל עלולה להיות צורמת. בקיצור, עזוב דעות - לך תשמע.

ברור שהלוג'יטק פותרים בעיות, הן משאירות אותך בתוך המטריקס. קפוץ לתוך המחילה, גלה עולם חדש. משם זה כבר תלוי רק בך כמה רחוק תגיע.

Amir27
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #11 

לדעתי אין מה להשקיע ב DAC כל עוד אתה משתמש ברסיבר קולנוע ביתי, במיוחד בקטגוריה של ימהה 467. אם המטרה שלך היא סטריאו אז תקנה מגבר סטריאו משולב. אם תרצה אז לשפר את הסאונד תבדוק מה הנק' החלשה הבאה אצלך במערכת, אולי רמקולים, אולי באמת DAC ואולי בכלל אקוסטיקה. אגב אני עברתי לפני קצת יותר משנה ממערכת קולנוע ביתי למגבר סטיראו וכלל לא חסר לי הק"ב בסרטים. כשיש מערכת סטריאו טובה, גם סרטים ישמעו מצויין. כמובן שהרווחתי סאונד הרבה יותר טוב במוזיקה. נכון שאם יעבור מטוס ב 360 מעלות אז לא תשמע אותו עובר מאחוריך אבל בנינו, כבר כמה מטוסים יש בסרטים שעושים סיבוב של 360 מעלות :) .

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

אז זהו שאני לא סגור על הימאהה האמת היא שנראה לי שאני אלך על רסיבר סטריאו...אני לא סגור על כלום...מזה מגבר סטריאו משולב? לגבי ההמלצות של כולם פשוט לשמוע...אני אשמע אני לא יקנה על עיוור על סמך המלצות אני פשוט צמא לקצת ידע טכני בתחום...למנוע טעויות שיעלו לי בכיס ובעוגמת נפש.

Amir27
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #13 

Mindexpender כתב:אז זהו שאני לא סגור על הימאהה האמת היא שנראה לי שאני אלך על רסיבר סטריאו...אני לא סגור על כלום...מזה מגבר סטריאו משולב? לגבי ההמלצות של כולם פשוט לשמוע...אני אשמע אני לא יקנה על עיוור על סמך המלצות אני פשוט צמא לקצת ידע טכני בתחום...למנוע טעויות שיעלו לי בכיס ובעוגמת נפש.
...
http://www.hometheater.co.il/article006 ... 7%9C%D7%A7

ISAC69
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

YAMAHA RX-V567

שליחה #14 

אם כבר אתה קונה אז לך על YAMAHA RX-V567 הוא 7.1 בניגוד ל 467 שהוא 5.1 וגם לא הרבה יותר יקר .
אפשר לעבוד במגברי YAMAHA גם במצב סטריאו והתוצאה לא רעה ובעתיד תוכל לשלב מגבר סטריאו יעודי בפרה אאוט .

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

בקיצור קניתי זוג Klipsch RF - 15, אומנם רצפתיים, אומנם יהיה לי קצת צפוף איתם אבל הם נשמעים פשוט מדהים, יחד עם רסיבר סטריאו RS-500.
נשמע מעולה!

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #16 

תתחדש ................. תביא תמונות

Mindexpender פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

תודה תודה.... :D
יש למישהו מושג אם החלפת כרטיס קול במחשב תביא לשיפור בסאונד עם מערכת כזאת או שאין טעם להשקיע? אני משתמש כרגע ביציאה של האוזניות מכרטיס און בורד די פשוט... :?:

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

תתחדש ותהנה ....תמונות (f) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”