שדרוג רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

ברשותי הסט הבא:
מסך: סמסונג 50B450 (פלזמה HDR)
מקרן: אפסון 8500 (מקרן FHD)
רסיבר: אונקיו 607
רמקולים: וופרדייל 10.5, 10CM, 10SR
סאב: טאנוי 1001.

אני מאוד מרוצה מחווית הצפייה והשמע במע' ובעיקרון לא מחפש שיפורים (למרות שזה יהיה מאוד נחמד).
מה שכן, העובדה שלרסיבר יש יציאה אחת בלבד מפריעה לי מאוד (בכדי לצפות בסטרימר בפלזמה אני כל הזמן צריך להעביר את חיבור הקומפוננט מהYESMAXHD לסטרימר ובחזרה וזה קורא כמעט כל יום).
ניסיתי לשם מפצל אקטיבי ביציאה אבל האיכות במקרן ירדה בצורה די משמעותית (אני לא מוכן לקבל שום פגיעה באיכות) לדעתי כיוון שהמקרן הוא FHD והפלזמה היא HDR.
כמו כן אני מאמין כי בשנה הקרובה אני אתקדם למקרן 3D ואין לי אפשרות להעביר כבל נוסף כך שאצטרך רסיבר תומך 3D.
לכן המטרה היא למצוא רסיבר עם 2 יציאות בלתי תלויות (כך שאיכות התמונה במקרן לא תיפגע למרות שהפלזמה היא HDR) שגם תומך תלת מימד, בסכום הנמוך ביותר האפשרי ללא פגיעה באיכות השמע:
האופציות שבינתיים עלו:
אונקיו 809 ביד שנייה בכ-6,000 ש"ח עם אחריות של כשנתיים של טופ אודיו - נראה לי קצת יקר (חשבתי יותר לכיוון ה-5,000 ש"ח, סכום שהמוכר לא מוכן לקבל כרגע) ומה שיותר מפריע לי שאני לא סגור ש-2 היציאות שלו אכן בלתי תלויות ולכן לא תהיה פגיעה באיכות הצפייה במקרן.
ימהה 3067 ביד שנייה בכ-7,000 ש"ח עם אחריות של SG - מעל התקציב שלי בצורה יותר משמעותית מה-809 אבל להבנתי ברור לחלוטין כי לא יפגע באיכות התמונה במקרן. החיסרון: אני מאוד אוהב את הצליל שה-607 נותן וחושש שהימהה למרות היותו רסיבר טוב משמעותית לא יתן צליל דומה (בכל זאת, אין לי כוונה להחליף את הרמקולים בשום מקרה).
גם יבוא אישי זה אופציה אבל נראה לי שיד שנייה ברסיבר זה עדיף (אולי קצת יותר יקר מיבוא אישי של חדש אך עדיין באחריות וללא ממיר).

אשמח לקבל הצעות מהמומחים באתר.

בברכה ובתודה מראש,

עידן

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #2 

100 צפיות ואין שום הצעה?

1. האם לאף אחד אין מידע לגבי האם ניתן באונקיו 809 להשתמש ב-2 היציאות כאשר אחת מחוברת למקור FHD (מקרן) והשנייה ל-HDR (פלזמה) ללא פגיעה באיכות הצפייה במקןר ה-FHD?
2. האם לאף אחד אין המלצה לגבי עדיפות בין 3067 ל-809? ואם עדיף ה-3067 בעד איזה הפרש?
3. אופציות אחרות? (כמו 810 בגלל העובדה (אם אכן נכונה) כי אתה מקבל אמנם כביכול פחות בשביל הכסף אבל בגלל איכות הרמקולים שאין כוונה להחליפם בכל מקרה לא תוכל להנות מהיתרון האיכות של ה-3067 למשל על ה-810?)

עידן

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #3 

ה-809 שלי עובד יפה מאוד עם מקרן ומסך באותו זמן אבל אצלי הם FULL שתייהם.
רסיבר מצויין ומאוד מומלץ .
המחיר נראה לי גבוה מדי

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

ה-3067 הוא מגבר במשהו כמו 2-3 רמות מעל ה-809 ולעניות דעתי בהחלט מצדיק תוספת של 1,000 ש"ח. (Y)

אם ההתלבטות (המאוד לגיטימית!) היא מבחינת חתימת הצליל, אז חזקה עליך לדעתי לבחון את הרסיברים עם הרמקולים שלך - אם מדובר במוכר רציני, לא צריכה להיות לו שום בעיה להשאיל לך את המכשירים לבדיקה אצלך בבית (מקסימום כנגד פיקדון).

ה-809 ביבוא אישי מארה"ב יעלה לך בסה"כ משהו כמו 5,000 ש"ח (כולל שילוח ומיסים, אך לא כולל ממיר מתח בעוד כ-600 ש"ח...) - בהפרש הזה לדעתי פשוט לא משתלם ללכת על יבוא אישי לעומת האלטרנטיבה שיש לך מיד שנייה עם אחריות מקומית לעוד שנתיים.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #5 

עידן כאשר ביקרתי בביתך הסאונד היה מצויין ולכן היתי נשאר עם מגבר מסוג אונקיו אם אתה אוהב את גוון הצליל כיום,ולכן היתי שוקל את ה809.
אתה מוזמן להתרשם מה809 .

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

epony,

תודה על התגובה.
אני מסכים איתך לחלוטין כי עדיף 809 יד שנייה עם אחריות לשנתיים על יבוא אישי.
הבעיה היא שאני לא סגור ש-2 היציאות שלו תומכות ב-2 מקורות שאינם עם רזולוציה זהה (מקרן FHD ופלזמה HDR).
לגבי הימהה אני יותר בטוח לגבי היציאות אך אני מאוד מרוצה מהשילוב בין האונקיו עם הרמקולים שלי ואני חושש שהשילוב עם הימהה לא יהיה אותו דבר.
אני גם לא בטוח שברמקולים שיש לי אני אנצל את הימהה כמו שצריך ואפילו חושש שבגלל שרמת הרמקולים לא מתאימה לאיכות הרסיבר אני עוד עלול לשמוע פחות טוב.
לגבי הבדיקה בביתי, כמובן שללא אופציה כזו אין סיכוי לעסקה, השאלה היא רק על מה ללכת קודם.

עידן

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

עידן,
אני מכיר היטב ושמעתי את הרמקולים שלך...הדיימונד 10.5.
זה רמקול מדוייק ווקאלי המתאים למוזיקה יותר מאשר לקולנוע ביתי (בשביל שילוב של שנייהם יש את ה 10.6).
בזמנו כתבתי עליו שהוא נשמע כמו סנטר ענק... המיד זה האלמנט הכי בולט אצלו.
הנוכחות והבמה שלו אינה מספקת בייחוד שהבאס מופק מאותו אלמנט /וופר של המיד באס.
רסיבר כמו אונקיו 809 או יאמהה 810 זו הרמה המקסימאלית להפיק ממנו את המיטב.
ברסיברים ברמה יותר גבוהה מאלו לא תשמע שיפור בצליל.

דרך אגב, בזמנו שמעתי אותו משודך לאונקיו כמדומני 608 ואח"כ משודך ליאמהה 567.
עם היאמהה הצליל היה יותר לטעמי...אבל לא בשינוי גדול ומהותי מהאונקיו.

לצרכים שלך לך על ה 809 או על יאמהה 810 חדש .
התוצאה תהיה דומה ולדעתי עם עדיפות קלה דווקא ליאמהה.

בהצלחה. (f)

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

עדכון,

אתמול הותקן ימהה 767.
נרכש מתצוגה של חנות מתמחה שאני רוכש בה באופן קבוע כאשר נראה שמעולם לא חובר לחשמל (כל המסביב כולל השלט היה עדיין באריזה המקורית) עם אחריות מלאה ל-3 שנים.

נראה כי החשש הכי גדול שלי (ירידה באיכות הצפייה במקרן ה-FHD בגלל השימוש ב-2 יציאות כאשר השנייה מוחברת למקור HDR) לא התממש, בצפייה די קצרה (בסופ"ש אני אשקיע בזה יותר זמן) נראה שאין שום פגיעה באיכות התמונה ויש אפילו שיפור קל באיכות התמונה בפלזמת ה-HDR בגלל המעבר לחיבור HDMI במקום Component.
בעניין הסאונד (שוב מהתרשמות ראשונית, ללא כיול) נראה כי הסאונד די דומה אבל מה שכן הרגשתי זה שאני יכול להגיע לעוצמות גבוהות יותר מבלי לפגוע באיכות הסאונד (בהשוואה ל-607).
יתרון נוסף זה ה-OSD שלא היה ב-607 ויש ב-767

שוב, בסופ"ש אני אשקיע יותר זמן בבדיקה אבל על פניו נראה לי שהגעתי למה שרציתי בסכום סביר.

רציתי להודות שוב ל-טלHD ו-epony על הסיוע בנושא.

עידן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #9 

הנוכחות והבמה שלו אינה מספקת בייחוד שהבאס מופק מאותו אלמנט /וופר של המיד באס.

לא הבנתי את ענין האלמנט?
למה זה קשור?
אתה יודע שבטאנוי הרציניים יש גם אלמנט אחד שמפיק את הבס והמייד. האמן לי הם נשמעים חבל"ז.

יכול להיות שהנוכחות והבמה לא מספקים(לא יודע כי לא שמעתי) אבל אני לא ממש בטוח שהסיבה היא בגלל ענין האלמנט המשותף למייד ולבאס.
...
...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #10 

ת.ת.ת. (f) 8) (Y)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #11 

תתחדש (Y) :מצלמה:

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9062
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #12 

תתחדש... ושים לנו תמונות של הקדימה עם השאסי ולא לשכוח את האלמנט... 8)
אחלה רסיבר - תהנה !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #13 

אין כמו שדרוג :lol:
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #14 

תתחדש ותהנה (f) מחכים לתמונות (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

תתחדש ותהנה ...תן לנו בתמונות חבר.. (Y) (f)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”