טרקלין חשמל - הזוי!!!
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
שמעו סיפור טרי מאתמול..
מזה זמן שאני זומם על מסך לד של סוני nx720 בגודל 40 לחדר השינה שלי. מכיון שאני לא לחוץ, אני ממתין קצת לבואם של הסדרות החדשות בחודשים הקרובים בתקווה שהמחיר של המסך יתרכך קצת (כ7000 ש"ח).
ועכשיו לסיפור.
אתמול אני מסתובב לי עם האישה יד ביד בקניון רננים, אנחנו עוברים ליד חנות של טרקלין חשמל ופתאום אני קולט שבכניסה של החנות הם שמו לתצוגה את המסך המדובר בגודל 55. כמובן שישר התקרבתי אליו והתחלתי להתלהב ובעיקר להלהיב את אישתי על המראה המונוליטי שלו ועל העובי. כשאני מספר לה שזה המסך הבא שלנו בחדר שינה.
תוך דקה בערך יוצא מהחנות אחד המוכרים ועושה כזה "יפה הא?" אני מהנהן ואז הוא אומר לי "זה יכול להיות שלך". אמרתי לו שזה גדול עלי ואני צריך 40 אינץ. הוא אומר לי "אין בעיה אני יביא לך" אז אני מחייך כזה ועושה לו כמה זה יעלה? אומר לי 4000 שקל.. נדלקתי (הייתי בטוח שהוא טועה) אמרתי לו תביא!!!
אנחנו נכנסים לחנות הוא הולך בביטחה לכיוון ערימת המסכים ושולף לי מסך.. ואומר לי "קח! זה שלך". אני קצת מופתע.. ניגש למסך ואני קולט שזה בכלל מסך אחר. הדבר היחיד שדומה הוא שכתוב עליו סוני והוא 40 אינץ.
אני אומר לו אחי זה לא אותו מסך מה אתה מסטלבט? אז הוא עונה לי "זה בדיוק אותו מסך יש לו אינטרנט סקייפ וכו"...
תוך כדי שבכלל לא דיברתי איתו על אינטרנט או על תכונות בכלל רק על הקטע שהוא יפה חיצונית..
אז אני אומר לו "ההוא בכניסה זה nx720, ואתה נותן לי כאן ex520.. זה מסך אחר.."
והוא ממשיך להתעקש זה אותו מסך פשוט בגודל 40 הם קוראים לו ex..
עכשיו אני כבר קולט שהוא סתם נוכל אז אני מתעקש אני רוצה מונוליטי ב40 אינץ.. לא רוצה את מה שאתה נותן.
אז הוא עושה כזה "רגע אני אברר" פתאום הוא אומר יש את זה ב40 אבל זה יקר.. אני שואל כמה? הוא עונה 7000.
אמרתי תודה ויצאתי מהחנות.. ואישתי בשוק מכל הקטע (חשב אני טמבל).. אני מתעכב בחוץ ליד הכניסה שוב מסתכל על המסך אז המוכר עוד יוצא אחרי וצועק לי "עשיתי לך מחיר מיוחד".. גם עם אתה בא עם כסף אני צריך אישור מיוחד למחיר הזה" זה אנחנו היבואנים אף אחד לא יכול לתת לך מחיר כזה...
אחכ אני ממשיך ללכת וחושב מה עם כל האנשים הפשוטים שלא ממש מבינים ומבקשים מסך אחד ומקבלים אחר...
למה?? למה זה צריך להיות ככה? היה לי הרגשה מגעילה.. למה מוכר בשביל לעשות מכירה צריך לנסות לשקר?? ואם לא הייתי מבין הייתי נופל בפח..
בדיוק אני חושב על בן דוד שלי שלא מבין הרבה שקנה לפני כמה חודשים באחת הרשתות ב4000 שקל מסך מעפן שלא הייתי משלם עליו 2500.. בטח כל האנשים האלה התמימים נופלים בפח של אנשי מכירות תחמנים ושקרנים..
דבר אחד ברור לי.. מסך רק בחנות מתמחה!!! ובטח לא ב*** חשמל!!!!
מזה זמן שאני זומם על מסך לד של סוני nx720 בגודל 40 לחדר השינה שלי. מכיון שאני לא לחוץ, אני ממתין קצת לבואם של הסדרות החדשות בחודשים הקרובים בתקווה שהמחיר של המסך יתרכך קצת (כ7000 ש"ח).
ועכשיו לסיפור.
אתמול אני מסתובב לי עם האישה יד ביד בקניון רננים, אנחנו עוברים ליד חנות של טרקלין חשמל ופתאום אני קולט שבכניסה של החנות הם שמו לתצוגה את המסך המדובר בגודל 55. כמובן שישר התקרבתי אליו והתחלתי להתלהב ובעיקר להלהיב את אישתי על המראה המונוליטי שלו ועל העובי. כשאני מספר לה שזה המסך הבא שלנו בחדר שינה.
תוך דקה בערך יוצא מהחנות אחד המוכרים ועושה כזה "יפה הא?" אני מהנהן ואז הוא אומר לי "זה יכול להיות שלך". אמרתי לו שזה גדול עלי ואני צריך 40 אינץ. הוא אומר לי "אין בעיה אני יביא לך" אז אני מחייך כזה ועושה לו כמה זה יעלה? אומר לי 4000 שקל.. נדלקתי (הייתי בטוח שהוא טועה) אמרתי לו תביא!!!
אנחנו נכנסים לחנות הוא הולך בביטחה לכיוון ערימת המסכים ושולף לי מסך.. ואומר לי "קח! זה שלך". אני קצת מופתע.. ניגש למסך ואני קולט שזה בכלל מסך אחר. הדבר היחיד שדומה הוא שכתוב עליו סוני והוא 40 אינץ.
אני אומר לו אחי זה לא אותו מסך מה אתה מסטלבט? אז הוא עונה לי "זה בדיוק אותו מסך יש לו אינטרנט סקייפ וכו"...
תוך כדי שבכלל לא דיברתי איתו על אינטרנט או על תכונות בכלל רק על הקטע שהוא יפה חיצונית..
אז אני אומר לו "ההוא בכניסה זה nx720, ואתה נותן לי כאן ex520.. זה מסך אחר.."
והוא ממשיך להתעקש זה אותו מסך פשוט בגודל 40 הם קוראים לו ex..
עכשיו אני כבר קולט שהוא סתם נוכל אז אני מתעקש אני רוצה מונוליטי ב40 אינץ.. לא רוצה את מה שאתה נותן.
אז הוא עושה כזה "רגע אני אברר" פתאום הוא אומר יש את זה ב40 אבל זה יקר.. אני שואל כמה? הוא עונה 7000.
אמרתי תודה ויצאתי מהחנות.. ואישתי בשוק מכל הקטע (חשב אני טמבל).. אני מתעכב בחוץ ליד הכניסה שוב מסתכל על המסך אז המוכר עוד יוצא אחרי וצועק לי "עשיתי לך מחיר מיוחד".. גם עם אתה בא עם כסף אני צריך אישור מיוחד למחיר הזה" זה אנחנו היבואנים אף אחד לא יכול לתת לך מחיר כזה...
אחכ אני ממשיך ללכת וחושב מה עם כל האנשים הפשוטים שלא ממש מבינים ומבקשים מסך אחד ומקבלים אחר...
למה?? למה זה צריך להיות ככה? היה לי הרגשה מגעילה.. למה מוכר בשביל לעשות מכירה צריך לנסות לשקר?? ואם לא הייתי מבין הייתי נופל בפח..
בדיוק אני חושב על בן דוד שלי שלא מבין הרבה שקנה לפני כמה חודשים באחת הרשתות ב4000 שקל מסך מעפן שלא הייתי משלם עליו 2500.. בטח כל האנשים האלה התמימים נופלים בפח של אנשי מכירות תחמנים ושקרנים..
דבר אחד ברור לי.. מסך רק בחנות מתמחה!!! ובטח לא ב*** חשמל!!!!
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
חברה אמורה לכבד את עצמה ואם היא מעסיקה עובדים שלא מבינים, שלא תתקיים !pinkman1 כתב:על תכעס עליו, הוא גם לא ממש מבין......
גועל נפש, מצער לשמוע את זה..
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

ועוד שרוב המסכים בתצוגה היו כמובן סוני...
זה היה מראה מגוחך כי עובדים נוספים שהיו שם פשוט עמדו והסתכלו ולא התערבו..
- Pixelicous
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
בתור ישהו שמחפש עכשיו טלויזיה בכל הוח אתה תזדעזע לשמוע כמה מקומות ״מכובדים״ עושים לי טובה שנותנים שירות לקוחות..
תת רמה חבל שמצב המחירים והשירות בארץ יישאר ככה שנים על גבי שנים, אין מודעות או תרבות צרכנות כזאת שתאפשר שינוי
תת רמה חבל שמצב המחירים והשירות בארץ יישאר ככה שנים על גבי שנים, אין מודעות או תרבות צרכנות כזאת שתאפשר שינוי
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
אני הייתי מתלונן עליו
זו פשוט מצווה להתלונן על נוכלים. יכול להיות שהרשת כזו ככולה אבל לא בהכרח. ולמי שיש כח תמיד אפשר לכתוב למועצה לצרכנות. אני בטוח שהם ישמחו לשמוע דברים כאלה..
לפני כמה ימים הייתי בשקם אלקטריק בראשון, ביקשתי הצעת מחיר לפלזמה של סמסונג,
המוכר טען ש"זה גרוע, אתה הבן אדם הראשון שקונה פלזמה" והמליץ על האייר שבה "הלבן יותר טוב מטושיבה".
ייאמר לזכותו שהוא המליץ גם על LCD של פנסוניק וסמסונג אבל לטעון שפלזמה זה גרוע, פשוט חוסר מקצועיות.
המוכר טען ש"זה גרוע, אתה הבן אדם הראשון שקונה פלזמה" והמליץ על האייר שבה "הלבן יותר טוב מטושיבה".
ייאמר לזכותו שהוא המליץ גם על LCD של פנסוניק וסמסונג אבל לטעון שפלזמה זה גרוע, פשוט חוסר מקצועיות.
הטעות שלכם היא בכך שאתם חושבים שהמוכר הוא נוכל
רוב המקומות שהאלה מעסיקים אנשים שלא מבינים בכלל מה הם מוכרים
הנוכלים הם המעסיקים שלהם
בטרקלין דיברתי עם מוכר על ה D490 SAMSUNG
מסתכלים עליה והוא אומר לי תשמע זו LCD מצויינת
אני אומר לו פלאזמה.... הוא אומר, כן LCD....

הנוכלים הם המעסיקים שלהם
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
בדיוק כך..dman23 כתב:הטעות שלכם היא בכך שאתם חושבים שהמוכר הוא נוכל
הנוכלים הם המעסיקים שלהם
...
המו"ח"ר ממש לא נוכל ולא צריך ללכת רחוק עם ההגדרות,
המוכרים שנמצאים בחנויות האלו הם לא העיפרון המחודד ביותר בקלמר,
ולרוב לא מבינים יותר מדי, ומכאן מה שקרה לפותח השרשור, נוכלות זה לא..
נערך לאחרונה על ידי gechts ב 14/03/2012 20:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

אני דווקא כן חושב שהוא ניסה לנכל..
כי במקרה שלי זה ממש נוכלות.. ביקשתי מסך מסויים שנמצא בתצוגה מול העיניים שלי.. והוא מאכיל אותי במסך אחר תוך כדי התעקשות שזה אותו מסך.. לא צריך להיות מומחה גדול לדעת שזה לא אותו מסך..
מה שעיצבן אותי בעיקר זה עוד איזה 4 עובדים שהיו מסביב.. צפו והקשיבו לכל הדיאלוג ואף אחד לא פצה פה..
מה שעיצבן אותי בעיקר זה עוד איזה 4 עובדים שהיו מסביב.. צפו והקשיבו לכל הדיאלוג ואף אחד לא פצה פה..
א. מה אתה כועס?adirbooking כתב:חברה אמורה לכבד את עצמה ואם היא מעסיקה עובדים שלא מבינים, שלא תתקיים !pinkman1 כתב:על תכעס עליו, הוא גם לא ממש מבין......
גועל נפש, מצער לשמוע את זה.....
ב. אל תלך לחנויות שלא מבינות מהחיים שלהם ותצפה שהם יבינו..
ג. עוד לא ראיתי מוכר שמבין ברשתות, לא בשקם/אל"מ/ וכו'...
בקיצור אני לא מתרגש... יש היום אינטרנט עם מספיק מידע ויש כאן אנשים בפורום שיודעים על מה הם מדברים
זה מספיק!
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
א. מה אני כועס ? - זה שירות שניתן לצרכנים שלא יודעים מה זה פורום HT, ולא מבינים את ההבדלים בין פלאזמה ל-LCD או LED..
ב. לא כולם כמוך וכמוני, רוכשים בחנויות מתמחות ועושים סקר מקיף על כל פיקסל שזז במסך, אני בטוח שיותר מ-90% מהאנשים שאתה מכיר הם כאלו וה-10% לא, בגלל שהם מכירים אותך..
ג. אני "זכיתי" לראות, אך עדיין זה עצוב..
אל תתרגש, יש אנשים שגם היום לא מחוברים לאינטרנט, יש אנשים שגם היום לא יודעים לתפעל מחשב, יש אנשים שגם היום לא עושים סקר שוק מקיף לפני רכישה וכו' וכו'..
אז כל הכבוד לנו, האנשים שזה כן מעניין אותם וכל הכבוד לפורום הזה שממשיך להתקיים, אך המצב רחוק עדיין בכדי להיות אדיש למצב.. מיליוני צרכנים בעולם פשוט נכנסים לחנות ורוכשים כך מסך.
ב. לא כולם כמוך וכמוני, רוכשים בחנויות מתמחות ועושים סקר מקיף על כל פיקסל שזז במסך, אני בטוח שיותר מ-90% מהאנשים שאתה מכיר הם כאלו וה-10% לא, בגלל שהם מכירים אותך..
ג. אני "זכיתי" לראות, אך עדיין זה עצוב..
אל תתרגש, יש אנשים שגם היום לא מחוברים לאינטרנט, יש אנשים שגם היום לא יודעים לתפעל מחשב, יש אנשים שגם היום לא עושים סקר שוק מקיף לפני רכישה וכו' וכו'..
אז כל הכבוד לנו, האנשים שזה כן מעניין אותם וכל הכבוד לפורום הזה שממשיך להתקיים, אך המצב רחוק עדיין בכדי להיות אדיש למצב.. מיליוני צרכנים בעולם פשוט נכנסים לחנות ורוכשים כך מסך.
לא ברורה לי הלהיטות לקנות ממישהו שמבין, זו קניה, לא רומן.
בהנחה שאתה סגור על הדגם שאתה רוצה, מה בדיוק יוצא מזה שקונים אצל מביני דבר? מחמאה לאגו?
אני מעדיף ארנק שישאר טיפה יותר שמן, ואני לא שוכח אף פעם שכל המוכרים חיים ממכירה, לא מייעוץ.
בהנחה שאתה סגור על הדגם שאתה רוצה, מה בדיוק יוצא מזה שקונים אצל מביני דבר? מחמאה לאגו?
אני מעדיף ארנק שישאר טיפה יותר שמן, ואני לא שוכח אף פעם שכל המוכרים חיים ממכירה, לא מייעוץ.
מסכים לגמרי עם ניר.
אני הייתי סגור על LG כלשהי עם IPS, חיפשתי בהרבה מקומות.
בכל חנות שבדקתי בה - נוכחתי לדעת שהפאנל שונה.
כשסרבתי לרכישה - אנשי המכירות תמהו תוך כדי שהם מסתלבטים עלי ועל הדרישות הרדיקליות שלי.
כתכנית ב', עברתי לחפש סמסונג באותו הגודל עם PVA.
כשהגיע הדגם המבוקש וגיליתי שאכן מדובר בPVA - חייכתי בשמחה.
לא אשכח את הפנים של המוכר מטרקלין שעד היום חושב שאני פסיכי..
ונסיים בציטוט דיאלוג שלי עם איש מכירות מח.י. אלקטרוניקה:
- "אוקיי, ואפשר לבוא לבדוק את המדבקה על הקרטון?"
- "מה יש לבדוק? זה הדגם שביקשת!"
- "אני פשוט רוצה לוודא שהיא מגיעה עם IPS..."
- "אין IPS, יש רק LCD."
כשסרבתי לרכישה - אנשי המכירות תמהו תוך כדי שהם מסתלבטים עלי ועל הדרישות הרדיקליות שלי.
- "אין IPS, יש רק LCD."
- Pixelicous
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
ישנה אפשרות לדעת את הפאנל לפני שפותחים את הקופסא? שיערתי שיהיה רשום רק בפנים..giladriel כתב:מסכים לגמרי עם ניר.
- "אין IPS, יש רק LCD."...
אני לאט לאט מתחיל אולי לסטוט לכיוון סמסונג d7000, מה בדיוק אמור להיות רשום על הקופסא עבור הפנל הנורמאלי?
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3735
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 863 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
כאחד שעבד בעבר לפני כ7 שנים באחד מרשתות השווק הגדולות.
הייתי שומע הרבה שטויות בנוסח של "מה שהקונה היה רוצה לשמוע" כמה שהמוצר מעולה ,מתאים .וגם לי יש אחד כזה בבית.וכ"ו.
ממש עצבן אותי! אני לעומת זאת השתדלתי לומר אמת אבל לצערי זה לא עזר הרבה למכירות בגלל זה ברחתי משם. גם היום אני בטוח שחלקכם מגיע לחניות ושומע מהצד הסברים של מוכרנים ללקוחות שבא לך להתערב בשיחה.
יש לציין שבימי עיון שמקיימים היבואנים על המוצרים שלהם . שם נאמרים דברים נכונים ומדוייקים וחבל שהמוכרנים מעבירים אינפורמציה שיקרית ללקוח.
דעו לכם שלרוב המוכרנים "מתוגמלים" בעמלה גבוה על מוצר מסוים משאר המוצרים מה שמאפשר לו "לדחוף בכל הכח" את המוצר ללקוח.
פשוט חבל אבל כך זה אצלנו.
המלצתי היא לפני שרוכשים מוצר. כיום בעידן האינטרנט יש אפשרות לחקור וללמוד את המוצר לפני שניגשים לחנות.
הייתי שומע הרבה שטויות בנוסח של "מה שהקונה היה רוצה לשמוע" כמה שהמוצר מעולה ,מתאים .וגם לי יש אחד כזה בבית.וכ"ו.
ממש עצבן אותי! אני לעומת זאת השתדלתי לומר אמת אבל לצערי זה לא עזר הרבה למכירות בגלל זה ברחתי משם. גם היום אני בטוח שחלקכם מגיע לחניות ושומע מהצד הסברים של מוכרנים ללקוחות שבא לך להתערב בשיחה.
יש לציין שבימי עיון שמקיימים היבואנים על המוצרים שלהם . שם נאמרים דברים נכונים ומדוייקים וחבל שהמוכרנים מעבירים אינפורמציה שיקרית ללקוח.
דעו לכם שלרוב המוכרנים "מתוגמלים" בעמלה גבוה על מוצר מסוים משאר המוצרים מה שמאפשר לו "לדחוף בכל הכח" את המוצר ללקוח.
פשוט חבל אבל כך זה אצלנו.
המלצתי היא לפני שרוכשים מוצר. כיום בעידן האינטרנט יש אפשרות לחקור וללמוד את המוצר לפני שניגשים לחנות.
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
ועל כך נאמר "בוקר טוב אליהו" . . .
יש לי חבר שעבר שנתיים ברשת חשמל גדולה.
הם היו מתוגמלים על כל מכירה של מותג מסויים - עפ"י תוכנית מכירות בשיתוף היבואנים.
בקיצור - במשך שבועיים מסכי סמסונג למשל כויילו כמו שצריך והשאר - בהיר\כהה\יותר צבע\פחות צבע וכו'.....
אחרי שבועיים - המותגים השתנו ושוב - חוזר חלילה.....
השיטה "חיה ובועטת" עד היום.....
כמה קונים באמת ביקשו שלט וכיילו את המסך לטעמם - בחנות ?
יום טוב !!!
איתן.
יש לי חבר שעבר שנתיים ברשת חשמל גדולה.
הם היו מתוגמלים על כל מכירה של מותג מסויים - עפ"י תוכנית מכירות בשיתוף היבואנים.
בקיצור - במשך שבועיים מסכי סמסונג למשל כויילו כמו שצריך והשאר - בהיר\כהה\יותר צבע\פחות צבע וכו'.....
אחרי שבועיים - המותגים השתנו ושוב - חוזר חלילה.....
השיטה "חיה ובועטת" עד היום.....
כמה קונים באמת ביקשו שלט וכיילו את המסך לטעמם - בחנות ?
יום טוב !!!
איתן.