שלום לכולם,
בספטמבר 2010 הצטרפתי לאורנג' בתוכנית ל-36 חודשים.
מאז עבר זמן, התוכנית התיישנה, ובסוף נובמבר 2011 העבירו אותי לתוכנית אחרת בעקבות הצעה דומה מסלקום.
מה שהפתיע אותי, זה שהמעבר לתוכנית החדשה איפס חזרה את חודשי ההתחייבות ל-36.
למיטב הבנתי, לפי התיקון לחוק, החל מ-8 לנובמבר 2012 אסור להכניס לקוח להתחייבות, לקוח המעוניין להתנתק מהסכם שחתם לפי תאריך זה יכול להידרש לשלם קנס בגובה 8% מהחשבון * חודשי ההתחייבות, ולכן מבחינתי זה יהיה הוגן שישאירו את חודשי ההתחייבות כמו שהם, אבל לאפס אותם חזרה ל-36 אחרי ה-8 לנובמבר נשמע לי לא חוקי.
הם טוענים שמכיוון שאני לקוח עסקי הם יכולים לעשות מה שהם רוצים, אבל פתחתי את החוק וכתוב במפורש:
"מנוי" – מי שהתקשר בהסכם התקשרות
משולב, בין השאר, לקבלת שירותי רדיו
טלפון נייד למאה קווי טלפון לכל היותר,
ואשר ממוצע החשבונות החודשיים שלו
נמוך מ 5,000- שקלים חדשים;
אני עונה להגדרה זו, על אף היותי מנוי עסקי, אני לא רואה שוב הבדלה בין עסקי לפרטי לפי החוק.
אם זה אכן חוקי, בעצם חברות הסלולר יכולים לגלגל התחייבות לנצח, והתיקון לחוק בכלל מאבד אפקטיביות.
מה דעתכם?
תודה
שאלה לגבי התיקון לחוק התקשורת (נראה לי שפרטנר מנסה להתחכם איתו בצורה בוטה)
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
אני לא רוצה להטעות אותך, אבל אם אני לא טועה החוק מדבר על לקוח ביתי בלבד, אפילו שאתה לא מגיע ל 5.
לא משנה כמה אתה מגיע, החוק בא להגן על לקוח ביתי "חלש" ולא על עסקים.
לא משנה כמה אתה מגיע, החוק בא להגן על לקוח ביתי "חלש" ולא על עסקים.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
אני חושב שאתה טועה, אין שוב הבדלה בחוק בין לקוח "עסקי" ל"פרטי", עצם העובדה שאני עסק של אדם אחד לא הופכת אותי לתאגיד ענק וחזק אלא באותה קטגוריה כמו לקוח ביתי "חלש".mp3lll כתב:אני לא רוצה להטעות אותך, אבל אם אני לא טועה החוק מדבר על לקוח ביתי בלבד, אפילו שאתה לא מגיע ל 5.
לא משנה כמה אתה מגיע, החוק בא להגן על לקוח ביתי "חלש" ולא על עסקים....