שאלה לגבי תלת מימד (כתוביות וכו...)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
VirtualLevel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום השבוע רכשתי LG LW450Y עם אחריות יבואן ח.י עם ממשק עברי ובמחיר זול (לפי מה שנראה לי ) אני מאוד מרוצה מהטלוויזיה.

הטלויזיה כמובן תומכת בתלת מימד.
השאלות שלי הם:
1.הבנתי שהפורמט הנופוץ ביותר לסרטי תלת מימד הוא SBS . והבעיה הנובעת מהפורמט הזה שהכתוביות הרגילות (SRT) שאני מביא מהאינטרנט , תואמות אבל יושבות באמצע של הסרט וכאשר אני מפעיל את התלת מימד הם לא יושבות טוב.

מה אפשר לעשות בנידון? ניסתי להתמיע את הכתוביות על הסרט , אך לא הצלחתי (על פי מה שרשמו בשירשום הזה:
http://www.httv.co.il/vt139233.%D7%9E%D ... 7%95%D7%AA)

לא חשוב לי שהכתוביות יה יהיו על הסרט פשוט שיפעלו טוב...

2.תחושת תלת מימד:
כאשר אני צופה בסרט תלת מימד לדוגמא Transformers.Dark.of.the.Moon.3D.2011.1080p.BluRay.Half.Over.Under ששוקל 21 גיגה. התחושה של התלת מידד לא קרובה לתחושב בקולנוע (מרגישים עומק אבל לא ברמה שראיתי בתצוגה)

לעומת זאת כאשר הפעלתי את הסרטון הדגמה מהיוטיוב עם אופצית התלת מימד :

התחושה היתה ממש הרבה יותר איכותית ומרהיבה! :roll:

יש הסבר לזה? ממש מעניין אותי...

תודה למגיבים !
*חשוב להבין שאני מנגן את הסרטים ממחשב נייד רגיל ללא תמיכה בתלת מימד . כמו כן יש לי אקסטרימר פרו אבל איתו עדיין לא ניסתי

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

א. לגבי כתוביות מהמחשב תשתמש בתוכנה הזאת לניגון ותפעיל את האופציה הרלוונטית:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1518416

ב. אם תנגן מה USB הכתוביות יטופלו בלי בעיה. רק שמה USB תצטרך להמיר את האודיו ל AC3

http://www.videohelp.com/tools/MKV2AC3

ג. לגבי איכות התלת - זה תלוי באיכות הסרט, אבל גם בהתאמת ההגדרות של המחשב והטלוויזיה. תבדוק גם את הניגון מ USB.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #3 

תתחדש.
בסרט של הרובוטריקים התלת לא רע, אבל יש סרטים טובים ממנו (למשל הרולד וקומר בחג המולד, אווטאר, הוגו ועוד..)
לא כל סרט מציג תלת מרהיב, לאחרונה ראיתי את FRIGHT NIGHT שעושה רושם שהתלת בסרט הוטמע כגימיק ולא כפיצ'ר מרכזי.
מצד שני, אולי האקסטרימר יכול לשכנע אחרת, אני משתמש בו ולא ב PC וממש נהנה ממנו והנוחיות שלו.

לגבי התרגומים:
1. אחרי שבדקת שהתרגום שהורדת מסונכרן עם הסרט ותואם לו, עליך להמיר את הכתוביות בתוכנת 3DSUBTITLER.
2. בתוכנה אתה מזין את הקובץ, בוחר לאן לייצא אותו, בלחצן הימני INPUT ואז מבצע PREVIEW בחלונית ומבצע את ההתאמות של גודל הפונטים,
גובה הכתוביות ועוד.
הערה חשובה, להקפיד לבחור את SBS או את OU, תלוי בסרט עצמו.
ההמרה אורכת דקות ארוכות.
3. אחרי שהמרת לקובץ המתאים, עליך לפתוח את התוכנה TSMUXER, שלתוכה אתה מכניס את קובץ הסרט, קובץ התרגום והתוכנה בעצם
מבצעת את ההטמעה של התרגום לתוך הסרט.
אתה בוחר את הפורמט הסופי M2TS להמרה ולוחץ על המרה, שלוקחת דקות ספורות.
הקובץ הסופי הוא הסרט עם תרגום מובנה, אותו מיד עם ניגון הסרט אתה בוחר ככל תרגום מובנה אחר.

VirtualLevel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

תודה רבה חברים! עזרתם לי מאוד

הגעתי למסקנה שאת התלת אני ינגן דרך המחשב במקרה והתלת בפורמת DST . (עם התוכנה המעולה שהומלצה לי)
ואת התלת ה"נוח" אני ינגן דרך הUSB של המסך כי הכתוביות יפעלו באופן מוצלח.

חוץ מזה האקסטרימר ינגן תכני HD לא תלת . ויהיה הUSB למסך

תודה רבה עזרתם המון!

pinkman1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 260
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

באיזו שיטת תלת מימד ניתן להשתמש אם יש לי את שני הצדדים בקבצים נפרדים (חוץ מSBS)?
בעזרת תוכנה כמו Stereoscopic Player
טלויזה דומה לשלו.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”