בניית חדר קולנוע עם תמונות ==עדכון נוסף== 24.3.12

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
ApexPredator פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.

אינני חדש כאן באתר אך אף פעם לא "טרחתי" להירשם ולרשום תגובות אני מניח שזה נבע ממחסור בזמן אך כעת

לאחר שהוחלט כי קולנוע ביתי הוא דבר אפשרי (כלכלית) ובר ביצוע החלטתי לשתף את כולם בפרוייקט שלי. שאבתי המון

השראה מאתרי HT שונים שבתוכם פרוייקטים שונים ומגוונים (ואת האמת שבמקום לעזור זה רק מבלבל) ולאחר

שגיבשתי רעיון החלטתי לצאת לדרך.

קצת רקע

כשבניתי את הבית החלטנו אישתי ואני שנקדיש את כל קומת המרתף לחדר משחקים כדי

שהילדים יוכלו להנות מחדר רחב ידיים ולהשאיר את כל הבלאגן שלהם במקום אחד הבעיה היתה שאשתי :twisted: לא

רצתה אפילו חדר אחד נוסף בקומה (אפילו לא לאורחים) לאחר דין ודברים הוחלט להשאיר חדר אחד פנימי אשר ישמש לאורחים

לא ייעדתי את החדר לקולנוע ביתי מאחר והיו בו חלונות ולא רצינו לבטלם וכך הוא נשאר מה גם שהחדר אינו סימטרי בעקבות אילוצים בבניה .

רצינו ליצור בהתחלה מין אזור חיץ שכזה מיטה בחלקו הפנימי של החדר ובחלקו החיצוני

מין אגף שיהיה טלוויזיה ופינת ישיבה,הדבר התברר כטעות ולאחר המון עבודה שעשיתי התחלתי לפרק את הכל ולייעד

את כל החדר כולו לקולנוע ביתי. שמתי דגש רב על אקוסטיקה ויצירת הפרדה מרעשי רקע הן מעל הקומה ובצדדיה כדי

ליצור ולקבל הרגשה של חדר קולנוע פרופר. עשיתי המון שיעורי בית בנושא האקוסטיקה ואני יכול להגיד בלב שלם

שנהייתי מקצועי בתחום 8). ידעתי שמבחינה כספית איאלץ להתפשר על משהו וכנראה זה יפגע בציוד אבל ציוד תמיד

אפשר לחדש לכן החלטתי להשקיע קצת יותר ולשים דגש על אקוסטיקה.

מפרט ומידות

החדר הוא בסיסי בגודל של 20 מטרים רבועים בתוכו 3 חלונות כשחלון מרכזי יושב בדיוק במיקום שבו אני מתכנן לשים

את המסך מה שיוצר לי בעיה וצורך לבטלו (אני עוד אגיע לזה) . גובה התקרה הוא 2.60 כשהמטרה שלי היא להנמיכה

פחות 20 סנטימטר וזאת על מנת לתת מקום לצמר סלעים ללוחות הגבס ולספוגים האקוסטיים. רשימת הציוד היא פשוטה

ובסיסית וכוללת בתוכה: 1)מחשב מדיה סנטר HTPC עם מפרט די חזק (לא אפרט) שעליו מיועדים להיות מאוחסנים כל

הסרטים והמוזיקה שלי. הבית עצמו מרושת בכבלי CAT6 שמגיעים לכל חדר ובמשרד שלי ישנו ריכוז של כל הציוד והבית

כולו יושב על שיתוף ומגיע עד החדר קולנוע ובעצם אפשר למשוך ולהוציא כל תוכן שרוצים.

2)רסיבר של אונקיו כרגע אותו אחד שהיה אצלי בשימוש אני מתכנן את החדר כך שיהיה מוכן לתלת מימד לכן רוב הציוד לא ישאר
3)NAD T531 DVD/CD transport עוד מכשיר שאינו בשימוש
4)XBOX360 לעניות דעתי אולי הדבר שאני הכי מחכה לו כשהחדר יהיה מוכן
5)WII
7) XTREAMER קניתי אותו והוא מלא בסרטים אבל עדיין אני לא מוצא אותו שימושי לי מידי
8)PS3 ולו רק בשביל נגן הBLU RAY והתמיכה בתכני תלת מימד
9) המקרן שלי NEC VX320הוא גם משהו שקיים אצלי ואני מתכוון להחליפו בינתיים הוא בסדר

זהו לבינתיים חברים יש המון תמונות המון הסברים וכל כך מעט זמן אעדכן את כולם בהמשך ואעלה תמונות נוספות השבוע

טוב.
מתאר כללי של החדר ולפני שבניתי את המחיצות
 מתאר כללי של החדר ולפני שבניתי את המחיצות
החלונות
 החלונות
הקיר האחורי בצידה השמאלי של התמונה זהו פיר כביסה שאינו בשימוש לכן החלטתי לבטל אותו
 הקיר האחורי בצידה השמאלי של התמונה זהו פיר כביסה שאינו בשימוש לכן החלטתי לבטל אותו
נערך לאחרונה על ידי ApexPredator ב 24/03/2012 10:39, נערך 4 פעמים בסך הכל.

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #2 

לא חבל לסתום את הכוך הזה שם בפינה? אפשר לשים שם מדפים ועליהם כל מה שתרצה... דיסקים או אפילו לדחוף מקרר קטן או מיקרו או מכונת פופקון קטנה.
החלטה שלך...

ניכר כי השטח קיר לתצוגה שלך יחסית קטן. מה המידות של המסך הקרנה שתרצה להוריד מהתקרה ואיזה ציוד סאונד יכנס פנימה? סראונד?

טיפולים בחדר- צביעת קירות, שטיח, ספוגים אקוסטים בקירות, ספות, וכד' יש בתיכנון?
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

Beta כתב:לא חבל לסתום את הכוך הזה שם בפינה? אפשר לשים שם מדפים ועליהם כל מה שתרצה... דיסקים או אפילו לדחוף מקרר קטן או מיקרו או מכונת פופקון קטנה.
החלטה שלך...
...
הייתי מכניס לשם את קופסאות הכבלים (?) שתלויות ליד החלון, שלא יראו אותן. גם יקל על צביעת הקיר.
אפשר אפילו לשים שם את כל הציוד (ממיר, רסיבר וכו') וכך לקבל קיר קדמי חלק לגמרי. (תצטרך לכוון את השלט אחורה כשאתה משתמש בו אבל גם לזה יש פתרונות)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

יש הרבה דברים שאפשר לעשות אך בשביל זה רצוי להעזר באיש מקצוע העוסק בתחום...

בכל אופן אני מבין שהפרויקט כבר גמור, לא?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

ApexPredator פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

חדר קולנוע עם תמונות ==עדכון==

שליחה #5 

שוב שלום לכולם.

קראתי את התגובות אז אני יכול לענות הבעיה עם הכוך כמו שרשם BETA היא בריחה של סאונד מאחר ובמקור הפתח הזה יועד להיות פיר כביסה, ורק עם הזמן הבנו
שאין בו שימוש. הפיר בנוי כמו מין קופסאת מתכת ארוכה שרצה במעלה הבית ברגע שאני אשים שם סאב וציוד אני אקבל רעידות אשר יהרסו לי את כל הטיפול האקוסטי
שמתוכנן לחדר. משזה נאמר להמשך הפרוייקט עצמו אני יכול להגיד שהתכנון שלי כולל מסך הקרנה קבוע 106 אינץ' לא רואים את זה אבל בתמונות החדשות שאני יעלה
אפשר יהיה לראות את השטח שמתוכנן להקרנה. מעבר לזה אני רוצה לשים מערכת סראונד 7.1 כבר חישבתי את מיקום הרמקולים ואת המרחק שיידרש הדבר היחידי הוא
איזה רמקולים(שוב תקציב). אני רוצה ליצור הנמכת תקרה כל החלק הפנימי מלא בצמר סלעים מתחתיו סגירה עם פלטות גבס על הפלטות יבואו ספוגים אקוסטיים על כל התקרה
ובין המחיצה לבין הספוגים יהיו לאטות מעץ שעליהם יולבש הבד האקוסטי השחור ויתן מראה אחיד לתקרה. שאפתני??? אמרתי לעצמי את זה כשתכננתי הכל, כן זה שאפתני
אבל התוצאה שצריכה לצאת היא מדהימה. הוספתי לכם תמונות של הטעות שעשיתי עם המחיצות גבס והפירוק ותחילת הפרוייקט עצמו עוד תמונות בהמשך...
נ.ב.
התמונה עם המיטה זהו קיר ההקרנה אז עכשיו אפשר לקבל פרופורציות פחות או יותר
הקיר שעליו יולבש המסך והחלון שמתבטל
 הקיר שעליו יולבש המסך והחלון שמתבטל
המחיצה
 המחיצה
הסיום של הבניה וההבנה שנעשתה טעות חמורה! מכאן התחיל שלב הפירוק ובניית החדר
 הסיום של הבניה וההבנה שנעשתה טעות חמורה! מכאן התחיל שלב הפירוק ובניית החדר

ApexPredator פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

JEXY כתב:יש הרבה דברים שאפשר לעשות אך בשביל זה רצוי להעזר באיש מקצוע העוסק בתחום...

בכל אופן אני מבין שהפרויקט כבר גמור, לא?
...
אכן הפרוייקט גמור ויצא(לטעמי) מדהים ישנם עוד טיפוליים קוסמטיים כאלה ואחרים אני יעלה תמונות בקרוב של כל הפרוייקט תודה.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #7 

אוהב את היוזמה והפרוייקט (Y) מחכה לראות איך התקדמת ומה יצא :D
Enjoy the Silence

ApexPredator פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

חדר קולנוע עם תמונות ==עדכון נוסף==

שליחה #8 

שוב שלום.

אז כמו שהסברתי בתמונות הקודמות לאחר פירוק של כל החדר התפנתי לעבודה האמיתית של בניית חדר הקולנוע.

החשיבה שלי מההתחלה היתה לגבי אותו בד אקוסטי ומאחר והבד מגיע ברוחב של מטר שמונים ואורך תלוי בכמה רוצים

יכלתי לתכנן את ההנמכת תקרה שלי. מה שבעצם קיבלתי היה שלוש פלטות שמחולקות לשתי מחיצות שיצרו סימטריות יפה

בעין ויתנו לי פתרון לגודל "הבעייתי" של הבד.

כמו שכתבתי בהתחלה לאקוסטיקה היה משקל רציני בהחלטות שלי ורציתי לצמצם כל בעיה שתיווצר הן מההנמכות והן

מטיפול לקוי וחוסר תשומת לב לפרטים. החלטתי לא ליצור הנמכה רגילה אלא לקחת ניצבים ולחתוך אותם לחתיכות של

7 על 7 ולצפות אותם בחומר אשר מונע מעבר של רעידות בתדרים נמוכים או גבוהים וכך יוצר גם מין הפרדה אקוסטית.

לתקרה בגודל שלי יצאו 150 חתיכות כאלה עם חלוקה לשתי מחיצות כההלבשה עליהם יהיו ניצבים באורך של 2.44

בחלק הראשון ו2.05 בחלקו השני. במקביל התחלתי לעבוד על החשמל והקיר שעליו יולבש מסך ההקרנה אטמתי אותו לגמרי עם

צמר סלעים והמשכתי את מסגרת הניצבים עד סוף הקיר וכך קיבלתי מעטפת אקוסטית אמנם קטנה אבל על כל קיר

ההקרנה. הבד שבתמונה זהו בד שחור אטום מלא אני רציתי לכסות את הפלטות של הגבס שלא יראו כלום כי הבד

האקוסטי הוא מעט שקוף. כמו כן בניתי קוליסים מרובעים מחוזקים שעליהם אני מותח את הבד ויוצר תיחום ומכין את הקיר

למסך ההקרנה.

העבודה מייגעת מאחר ואני מבצע אותה לבד עוד תמונות ועידכונים בהמשך...
מה שאתם רואים בתמונה אלה ניצבים חתוכים לחתיכות של 7 על 7 ומצופים בחומר שמונע מעבר של רעידות
 מה שאתם רואים בתמונה אלה ניצבים חתוכים לחתיכות של 7 על 7 ומצופים בחומר שמונע מעבר של רעידות
סלחו לי על השרטוט... זו התקרה היא מחולקת לשתי חלקים כשבכל חלק ישנם שלוש פלטות ליצירת סימטריה ובגלל אילוצים מבחינת גודל הבד
 סלחו לי על השרטוט... זו התקרה היא מחולקת לשתי חלקים כשבכל חלק ישנם שלוש פלטות ליצירת סימטריה ובגלל אילוצים מבחינת גודל הבד
זהו הבד השחור האטום ולצידו אלה הקוליסים מעץ שעליהם יולבש הבד האקוסטי
 זהו הבד השחור האטום ולצידו אלה הקוליסים מעץ שעליהם יולבש הבד האקוסטי

ApexPredator פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

חדר קולנוע עם תמונות ==17.3.12

שליחה #9 

שלום לכולם.

אני מקווה שקראתם את העידכון האחרון שלי לגבי ההתקדמות הקיר הקדמי של מסך ההקרנה הסתיים כולל המתיחה

של הבד האקוסטי (איפה החלון?) התחלתי לעבוד על ההנמכה הזנת חשמל צינורות וחיווט לרמקולים, החיווט לרמקולים

נעשה עם כבלים של MONSTER די פשוטים. כמו כן העליתי תמונה של הצבעים שאני חושב להשתמש בהם לצביעת החדר

עצמו פירטתי שם כל אחד לאן הייעוד שלו זה כמובן נתון לשינויים. עוד עידכונים בהמשך...
צמר סלעים ROCK WOOL בעובי של 10 סנטימטר צפוף ודחוס מאוד ממליץ לכל מי שמתכוון לעבוד איתו לכסות את כל הגוף אחרת הוא מגרד ומציק נורא
 צמר סלעים ROCK WOOL בעובי של 10 סנטימטר צפוף ודחוס מאוד ממליץ לכל מי שמתכוון לעבוד איתו לכסות את כל הגוף אחרת הוא מגרד ומציק נורא
הבד האקוסטי. הוא אינו אטום לחלוטין אבל גמיש מאוד נותן פיתרון ברמת הגימור הגבוהה שלו
 הבד האקוסטי. הוא אינו אטום לחלוטין אבל גמיש מאוד נותן פיתרון ברמת הגימור הגבוהה שלו
החלק הקידמי של מסך ההקרנה גמור ההלבשה של לאטות העץ עם הבד האקוסטי
 החלק הקידמי של מסך ההקרנה גמור ההלבשה של לאטות העץ עם הבד האקוסטי

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #10 

פפפשששש......

מושקע ביותר
יפה מאוד (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

inonlevy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #11 

ממש יפה,

מחכה לראות עוד תמונות מהתהליך

ApexPredator פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

בניית חדר קולנוע עם תמונות ==עדכון נוסף== 24.3.12

שליחה #12 

שלום לכולם.

לא היה לי הרבה מה לעדכן מאחר ורוב העבודה של השבועיים האחרונים הסתכמה בבנית גבס ואין בזה שום דבר מעניין...

למרות זאת הספקתי עוד כמה דברים נוספים התחלתי לעבוד על סגירה הרמטית של פיר הכביסה קניתי מגולמט חומר שעשוי

מגומי קשיח גמיש בצידו האחורי באמצע יריעת מתכת ומקדימה ספוג מה שבעצם הדבר הזה מתוכנן לעשות הוא שברגע

פגיעת גלי הקול הספוג קולט אותם ויריעת המתכת מפזרת אותם על גבי כל המשטח. מאחר וזו נקודה רגישה אצלי בחדר אז

כל הפיר עד גובה 3 מטרים נסגר עם צמר סלעים 2 פלטות חתוכות מגבס על זה יושב היריעה מונעת מעברי קול ועל היריעה

עוד יולבשו 2 חתיכות של ספוג אקוסטי 5 ממ סופג רעש. אני מאמין שאחרי כל זה לא יהיה אפילו חדירה קטנה של רעש.

העלתי את סכמת הצבעים לחדר רשמתי ליד כל אחד למה הוא מיועד למרות שלא כל הצבעים יוכלו להיכנס לחדר(אשמח

לשמוע את דעתכם). זהו זה אני אעדכן בקרוב שבוע טוב לכולם.
היריעה חוסמת הרעשים
 היריעה חוסמת הרעשים

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #13 

כל הכבוד לדעתי מחשבה ממש נכונה לתכנן את האקוסטיקה ואת חסימת הרעש שיוצא מהחדר.

לי היה מזל בנושא והמרתף אצלי מאוד מבודד אקוסטית למרות שהוא לא תוכנן כך ואני יכול לראות סרטים בשעות הקטנות של הלילה בעוצמות ווליום גבוהות בלי להפריע לשכנים או לשאר המשפחה שישנה שנת ישרים.

ואת התכונה הזו קשה מאוד לשפר או לשנות לאחר שהחדר מוכן עם הציוד כך שמה שאתה עושה לטעמי זה הדבר הנכון ביותר ושדרוג הציוד...... גם זמנו יגיע

SharonDesign
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1

איך החדר היום? לאחר שימוש וזמן?

שליחה #14 

אני מבינה שעבר זמן מאז.
מעניין אותי האם החדר השתדרג או שאולי עבר ייעוד ..או שהעצים את התחביב שלך..כול בני הבית\אתה משתמשים בו.. פחות או יותר?
אני גם עכשיו משפצת חלל לטובת חדר הקרנה, מלבני 340X670ס"מ.. אשמח לטיפים
נערך לאחרונה על ידי SharonDesign ב 04/12/2014 11:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #15 

ברור לך שאת מגיבה לשירשור מלפני שנתיים וחצי ...?
העם דורש..... כל מיני דברים

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #16 

sam22 כתב:ברור לך שאת מגיבה לשירשור מלפני שנתיים וחצי ...?
...
· :lol: :lol: :lol: :lol:

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #17 

sam22 כתב:ברור לך שאת מגיבה לשירשור מלפני שנתיים וחצי ...?
...
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

Re: איך החדר היום? לאחר שימוש וזמן?

שליחה #18 

SharonDesign כתב:אני מבינה שעבר זמן מאז.
מעניין אותי האם החדר השתדרג או שאולי עבר ייעוד ..או שהעצים את התחביב שלך..כול בני הבית\אתה משתמשים בו.. פחות או יותר?
אני גם עכשיו משפצת חלל לטובת חדר הקרנה, מלבני 340X670ס"מ.. אשמח לטיפים
...
·

אם תתחלקי איתו בכסף ששילמו לך על עיצוב החלל אז הוא יעזור לך.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”