אינני חדש כאן באתר אך אף פעם לא "טרחתי" להירשם ולרשום תגובות אני מניח שזה נבע ממחסור בזמן אך כעת
לאחר שהוחלט כי קולנוע ביתי הוא דבר אפשרי (כלכלית) ובר ביצוע החלטתי לשתף את כולם בפרוייקט שלי. שאבתי המון
השראה מאתרי HT שונים שבתוכם פרוייקטים שונים ומגוונים (ואת האמת שבמקום לעזור זה רק מבלבל) ולאחר
שגיבשתי רעיון החלטתי לצאת לדרך.
קצת רקע
כשבניתי את הבית החלטנו אישתי ואני שנקדיש את כל קומת המרתף לחדר משחקים כדי
שהילדים יוכלו להנות מחדר רחב ידיים ולהשאיר את כל הבלאגן שלהם במקום אחד הבעיה היתה שאשתי
רצתה אפילו חדר אחד נוסף בקומה (אפילו לא לאורחים) לאחר דין ודברים הוחלט להשאיר חדר אחד פנימי אשר ישמש לאורחים
לא ייעדתי את החדר לקולנוע ביתי מאחר והיו בו חלונות ולא רצינו לבטלם וכך הוא נשאר מה גם שהחדר אינו סימטרי בעקבות אילוצים בבניה .
רצינו ליצור בהתחלה מין אזור חיץ שכזה מיטה בחלקו הפנימי של החדר ובחלקו החיצוני
מין אגף שיהיה טלוויזיה ופינת ישיבה,הדבר התברר כטעות ולאחר המון עבודה שעשיתי התחלתי לפרק את הכל ולייעד
את כל החדר כולו לקולנוע ביתי. שמתי דגש רב על אקוסטיקה ויצירת הפרדה מרעשי רקע הן מעל הקומה ובצדדיה כדי
ליצור ולקבל הרגשה של חדר קולנוע פרופר. עשיתי המון שיעורי בית בנושא האקוסטיקה ואני יכול להגיד בלב שלם
שנהייתי מקצועי בתחום
אפשר לחדש לכן החלטתי להשקיע קצת יותר ולשים דגש על אקוסטיקה.
מפרט ומידות
החדר הוא בסיסי בגודל של 20 מטרים רבועים בתוכו 3 חלונות כשחלון מרכזי יושב בדיוק במיקום שבו אני מתכנן לשים
את המסך מה שיוצר לי בעיה וצורך לבטלו (אני עוד אגיע לזה) . גובה התקרה הוא 2.60 כשהמטרה שלי היא להנמיכה
פחות 20 סנטימטר וזאת על מנת לתת מקום לצמר סלעים ללוחות הגבס ולספוגים האקוסטיים. רשימת הציוד היא פשוטה
ובסיסית וכוללת בתוכה: 1)מחשב מדיה סנטר HTPC עם מפרט די חזק (לא אפרט) שעליו מיועדים להיות מאוחסנים כל
הסרטים והמוזיקה שלי. הבית עצמו מרושת בכבלי CAT6 שמגיעים לכל חדר ובמשרד שלי ישנו ריכוז של כל הציוד והבית
כולו יושב על שיתוף ומגיע עד החדר קולנוע ובעצם אפשר למשוך ולהוציא כל תוכן שרוצים.
2)רסיבר של אונקיו כרגע אותו אחד שהיה אצלי בשימוש אני מתכנן את החדר כך שיהיה מוכן לתלת מימד לכן רוב הציוד לא ישאר
3)NAD T531 DVD/CD transport עוד מכשיר שאינו בשימוש
4)XBOX360 לעניות דעתי אולי הדבר שאני הכי מחכה לו כשהחדר יהיה מוכן
5)WII
7) XTREAMER קניתי אותו והוא מלא בסרטים אבל עדיין אני לא מוצא אותו שימושי לי מידי
8)PS3 ולו רק בשביל נגן הBLU RAY והתמיכה בתכני תלת מימד
9) המקרן שלי NEC VX320הוא גם משהו שקיים אצלי ואני מתכוון להחליפו בינתיים הוא בסדר
זהו לבינתיים חברים יש המון תמונות המון הסברים וכל כך מעט זמן אעדכן את כולם בהמשך ואעלה תמונות נוספות השבוע
טוב.