לסחוט את הסיב: ECI הדגימה קצבים של 100 ג'יגה ברשת הסיבים של חברת החשמל

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
lior19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

הצלחת הניסוי עשויה לסייע למיזם "המוביל הדיגיטלי" המתגבש של חברת החשמל לאספקת שירותי תקשורת על בסיס סיבים אופטיים

תמונה
סיבים אופטיים. ECI הצליחה להגביר פי 10 את קצב התעבורה | צלם: בלומברג

חברת ECI סיימה לאחרונה בהצלחה ניסוי ברשת הסיבים של חברת החשמל במסגרתו הדגימה ECI הכפלה פי 10 של קצב התעבורה ברשת התמסורת עד למהירות של 100 ג'יגה לשניה (לכל אורך גל) ללא שינוי פיזי בתשתיות וברכיבי הרשת. הניסוי נארך בין שני אתרים מרוחקים של חברת חשמל הנמצאים במרחק של 400 קילומטר אחד מהשני.

להצלחת הניסוי יש השלכה על מיזם "המוביל הדיגיטלי" המתגבש לאספקת שירותי תקשורת על בסיס רשת הסיבים של חברת החשמל. הגדלת הקיבולות ברשת התמסורת יכולה לסייע למיזם גם כספק תמסורת (ללקוחות עסקיים גדולים ולאנטנות סלולר למשל) ויכולה גם להשפיע לטובה על המהירות שמגיעה ללקוח הביתי.

מחברת החשמל נמסר: "בחברת החשמל מביעים סיפוק רב מהצלחת הניסוי שמהווה מקפצה טכנולוגית בכל הקשור למעבר נתונים על גבי רשת הסיבים האופטיים שברשותה. הניסוי הציג יכולות מתקדמות וחסרות תקדים שטרם נראו בעבר ברשת התמסורת של החברה. הטכנולוגיה תאפשר ליישם שירותים רחבי פס בכל חלקי הרשת ובתשתיות הכבילה האופטית וזאת באמצעות ניצול המשאבים בצורה מיטבית. זוהי הרשת הראשונה בישראל שבוצע בה ניסוי שדה להעברת שירותים של 100 Gb/s"

אורן מרמור, ראש היחידה העסקית לרשתות אופטיות ב-ECI מציין, כי "פתרונות ה- 100 Gb/s נמצאים בחזית הטכנולוגיה העולמית ומעטים הם ספקי ציוד התקשורת ומפעילי התקשורת אשר מיישמים אותה כרגע. יישום טכנולוגיה זו על ידי חברת החשמל ימקם אותה בקבוצה מצומצמת ונבחרת של מפעילי תקשורת בעולם בעלי יכולות אלו, ויהווה קפיצת מדרגה מבחינת קיבולת הרשת והיכולת לתמוך בשירותים מתקדמים ובגידול התמידי בקצב התעבורה".

כתבה מאתמול (12.03.12) - http://it.themarker.com/tmit/article/18859

אך איזה חלום..100 ג'יגה מהירות! אין ספק שחברת החשמל תביא לנו את השינוי במהירות ה-Upload הנמוכה. יום יום אני מחכה שחברת החשמל תתחיל לספק אינטרנט. ככה גם בזק תגביר בהרבה את מהירות העלאה כדי לא לאבד לקוחות.

בעצם חברת החשמל תעשה לנו את העבודה ותגרום גם לבזק וגם להוט וגם לספקיות האחרות להעלות את מהירות העלאה. כי הם ירצו להתחרות בחברת החשמל. אז בעצם אנחנו לא נצטרך לחכות עד שחברת החשמל תרשת את כל המדינה בסיבים אופטיים, אלא רק נצטרך לחכות שחברת החשמל תתחיל לספק אינטרנט בפועל.
נערך לאחרונה על ידי lior19 ב 13/03/2012 3:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

השאלה היא עוד כמה זמן בדיוק הם הולכים לספק אינטרנט?

lior19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

fighter כתב:השאלה היא עוד כמה זמן בדיוק הם הולכים לספק אינטרנט?
...
קודם כל צריך לבחור משקיע, ואז המיזם יצא לדרך באופן רשמי. במאי כבר היו אמורים לבחור את המשקיע באופן סופי, אבל עכשיו בגלל שהתנאים לא מספיקים למשקיעים, אז משרד התקשורת ומשרד האוצר ישנו את תנאי המכרז של המיזם. ככה שבחירת המשקיע תדחה לעוד כמה חודשים.

אני מאמין שכבר בתחילת 2013 נוכל לראות את חברת החשמל מספקת אינטרנט בפועל. ואז הכל יעבוד מעצמו, וגם חברות אחרות יגדילו את מהירות העלאה שלהם כדי להתחרות בחברת החשמל ולא לאבד לקוחות.

בוא נגיד שאני מאמין ששנת 2013 תהיה שנה טובה לאינטרנט בישראל.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #4 

אני מסכים עם כל מילה ליאור.

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #5 

Class889 כתב:אני מסכים עם כל מילה ליאור.
...
1+

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #6 

קשה לי להיות אופטימי כשמדובר בחברת חשמל.
אני שומע על התשתית הזאת מאז שאני ילד שעוד לא יודע מה זה בכלל אינטרנט.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #7 

גיגבייט אפילו טרהבייט, כל עוד לחול יש זרזיף של אינטרנט אז חבלז.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #8 

400 קמ" וואו (Y)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73363
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #9 

agent__smith כתב:גיגבייט אפילו טרהבייט, כל עוד לחול יש זרזיף של אינטרנט אז חבלז.
...
היום כבר יש 3 כבלים, הצוואר הבקבוק כבר לא בחיסור ל BACKBONE:

http://www.themarker.com/hitech/1.596315

בכיר בתחום התמסורת הבינלאומית ציין כי מד-נאוטילוס פועל כיום בקיבולת נמוכה יחסית של 15% בלבד, וביכולתו לשרת את צורכי התקשורת גם כאשר הביקוש לקיבולת בינלאומית יגדל מהותית. להערכתו, היקף הקיבולת היוצא מישראל לחו"ל הוא כיום 0.3 טרה-ביט בלבד. להערכתו, חברות האינטרנט הישראליות צפויות להעביר חלק מהקיבולת שלהן ממד-נאוטילוס לכבל החדש של זבלודוביץ - בעיקר כדי ליצור עמדת מיקוח טובה יותר מול מד-נאוטילוס, הפועל כיום כספק בודד. עם זאת, הוא אינו צופה ירידה חדה במחירי קיבולת האינטנרט מישראל לחו"ל, שכן הוא צופה כי המפעיל החדש יעדיף להתיישר למחיריו של מד-נאוטילוס.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #10 

צוואר הבקבוק הוא לא הכבלים עצמם ,אלה הקמצנות של הפסקיות שקונות רוחס פס מזערי .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”