מעוניין לשלב מגבר סטריאו במערכת שלי - התלבטות בין רוקסן לקיימברידג'
-
ISAC69
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 151
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני מעוניין לשלב מגבר סטריאו איכותי לציוד שלי ברשותי קידמיים MISSIOM MX5 200W לאחר כמה בדיקות שעשיתי אני מתלבט בין 2 מגברים איכותיים באותה רמת מחיר ועם נתונים דומים : ROKSAN KANDY K2 או CAMBRIDGE AUDIO 840A עם נטייה לכיוון הרוקסן . מה דעתכם ?

שני המגברים מצויינים. "מגיע" להם רמקולים יותר טובים. לא שמעתי אותם ראש בראש, אבל לקיימברידג' יש פוטנציאל גדול יותר, הוא חזק מאד ועם טופולוגיה יחודית ומעניינת.
שילוב של אחד מהמגברים הנ"ל עם רמקול בגזרת ה 8-10,000 נראה מתאים יותר. ביד2 ניתן למצוא רמקולים טובים בסביבות ה 5,000 - תנסה אותם מול מה שאצלך היום.
שילוב של אחד מהמגברים הנ"ל עם רמקול בגזרת ה 8-10,000 נראה מתאים יותר. ביד2 ניתן למצוא רמקולים טובים בסביבות ה 5,000 - תנסה אותם מול מה שאצלך היום.
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
לדעתי כדאי לך לבדוק את המגבר הזה במידה ואינך מעוניין בהחלפת הרמקולים
http://www.dtown.co.il/articles/2281.html
יתאים יותר למסגרת המחיר של הרמקולים שלך
יתאים יותר למסגרת המחיר של הרמקולים שלך
-
ISAC69
-
- חבר פעיל מאוד

היי ברקצ
אני חושב על טוח ארוך בינתיים אלה הרמקולים שלי ואני די מרוצה מהם אתה חושב שזה לא יילך איתם ?ברקצ כתב:שני המגברים מצויינים. "מגיע" להם רמקולים יותר טובים. לא שמעתי אותם ראש בראש, אבל לקיימברידג' יש פוטנציאל גדול יותר, הוא חזק מאד ועם טופולוגיה יחודית ומעניינת.
שילוב של אחד מהמגברים הנ"ל עם רמקול בגזרת ה 8-10,000 נראה מתאים יותר. ביד2 ניתן למצוא רמקולים טובים בסביבות ה 5,000 - תנסה אותם מול מה שאצלך היום....
-
ISAC69
-
- חבר פעיל מאוד

היי efi1965
המוכר האמת המליץ לי על המגבר הזה קיימברדידג' שהמלצת . השאלה היא האם יש הבדל רציני בין ה 840 ולרוקסןefi1965 כתב:לדעתי כדאי לך לבדוק את המגבר הזה במידה ואינך מעוניין בהחלפת הרמקולים
יתאים יותר למסגרת המחיר של הרמקולים שלך...
לבינו ? אמנם ה MISSION MX5 לא יקרים יחסית אבל עובדים על הספק גבוה 25-200W והשאלה אם Azur 650a
יצליח להתמודד איתם בהצלחה ?
- efi1965
-
- חבר ותיק

Re: היי efi1965
לא צריכה להיות בעיה, הרמקולים שלך נצילים. בבדיקה השתמשו ברמקולים בעייתיים יחסית והתוצאות טובות.ISAC69 כתב:המוכר האמת המליץ לי על המגבר הזה קיימברדידג' שהמלצת . השאלה היא האם יש הבדל רציני בין ה 840 ולרוקסןefi1965 כתב:לדעתי כדאי לך לבדוק את המגבר הזה במידה ואינך מעוניין בהחלפת הרמקולים
יתאים יותר למסגרת המחיר של הרמקולים שלך...
לבינו ? אמנם ה MISSION MX5 לא יקרים יחסית אבל עובדים על הספק גבוה 25-200W והשאלה אם Azur 650a
יצליח להתמודד איתם בהצלחה ?...
המגברים שהצעת הם ברמה גבוהה משמעותית מהרמקולים שלך. אבל אתה חייב לנסות ולשמוע את הסט יחד כדי לחוות דיעה.
אין שום קשר בין ה"וואטים" שרשומים על רמקול לבין מה שהוא עושה או ההספק של המגבר שמחובר לו - אלא אם כן אתה מתכוון להתפרע עם הווליום עד הסוף ולשבור חלונות בכל השכונה (גם במקרה זה רמקול חלש יזיק יותר מחזק כי ייכנס לעיוותים).
מה שאני ואחרים אמרו פה זה פשוט - אבל אבהיר עוד פעם ליתר ביטחון :
יש בדרך כלל התאמה בין הגברה לרמקולים - מבחינת טיב ומחיר.
לשדך רמקולים טובים עם מגבר פחות טוב זה הרבה פעמים בזבוז - כי המגבר לא יוציא מהרמקול מה שאפשר לקבל ממנו.
לחבר מגבר טוב לרמקולים פחות טובים או יותר פשוטים - יכול לעבוד, כי המגבר יוציא מהרמקולים את המקסימום, והתוצאה לפעמים מפתיעה. מצד שני, כשרואים שילוב כזה גם יש תחושה של "בזבוז" - כי המגבר הטוב עם רמקול טוב יותר היה מגיע לידי ביטוי מקסימלי.
ולכן - לשלב מישן כאלה עם הקיימברידג 650 נראה שילוב הגיוני ומתאים. לשלב אותם עם הגבר יקרה יותר - קרוב לוודאי שייתן תוצאה עוד יותר טובה. ולקנות הגברה טובה , ויום אחד לשדרג גם את הרמקולים - יכול להיות רעיון לא רע בכלל.
הכי טוב כמובן לקנות מגבר טוב ורמקול טוב. THE SKY IS THE LIMIT
לשדך רמקולים טובים עם מגבר פחות טוב זה הרבה פעמים בזבוז - כי המגבר לא יוציא מהרמקול מה שאפשר לקבל ממנו.
לחבר מגבר טוב לרמקולים פחות טובים או יותר פשוטים - יכול לעבוד, כי המגבר יוציא מהרמקולים את המקסימום, והתוצאה לפעמים מפתיעה. מצד שני, כשרואים שילוב כזה גם יש תחושה של "בזבוז" - כי המגבר הטוב עם רמקול טוב יותר היה מגיע לידי ביטוי מקסימלי.
ולכן - לשלב מישן כאלה עם הקיימברידג 650 נראה שילוב הגיוני ומתאים. לשלב אותם עם הגבר יקרה יותר - קרוב לוודאי שייתן תוצאה עוד יותר טובה. ולקנות הגברה טובה , ויום אחד לשדרג גם את הרמקולים - יכול להיות רעיון לא רע בכלל.
הכי טוב כמובן לקנות מגבר טוב ורמקול טוב. THE SKY IS THE LIMIT
-
ISAC69
-
- חבר פעיל מאוד

היי ברקצ
ברקצ כתב:אין שום קשר בין ה"וואטים" שרשומים על רמקול לבין מה שהוא עושה או ההספק של המגבר שמחובר לו - אלא אם כן אתה מתכוון להתפרע עם הווליום עד הסוף ולשבור חלונות בכל השכונה (גם במקרה זה רמקול חלש יזיק יותר מחזק כי ייכנס לעיוותים).
הכי טוב כמובן לקנות מגבר טוב ורמקול טוב. THE SKY IS THE LIMIT...
תודה על תגובתך הרוקסן באופן כללי מקבל שבחים ותגובות הרבה יותר נלהבות מהקיימברידג' גם ב HIFI MAGAZINE הוא גם בנוי כמו פעם בלי שום חידושים והמצאות וכן יש לו חיבר לפטיפון , הקיימברידג' משוכלל יותר
יש לו מחוון אלקטרוני וחיבור כפול לרמקולים אבל אין לו כניסת פטיפון ואז צריך קדם פטיפון . האם בכל זאת אתה ממליץ עליו ואם כן תוכל לפרט יותר למה ?
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
- Yuval11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 365
- שם מלא: Yuval11
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
אם אתה מחפש עוצמה אז אני דיי בטוח שרוב המגברים ברמת המחיר של הרוקסן יתנו לך עוצמה דיי גבוהה.
יש לי קנדי K2 ואני לא יכול להתקרב לחצי מהווליום שלו.
אם יש לך אפשרות לקנות את המגבר המועדף עליך ולשדרג את הרמקולים בטווח הארוך(הלא רחוק
) ,אז זאת אופציה מעולה לדעתי.
יש לי קנדי K2 ואני לא יכול להתקרב לחצי מהווליום שלו.
אם יש לך אפשרות לקנות את המגבר המועדף עליך ולשדרג את הרמקולים בטווח הארוך(הלא רחוק
-
ISAC69
-
- חבר פעיל מאוד

אני רואה שיש מחלוקת בין הדגמים
מי טוב יותר . אני מאזין גם למוסיקה קלאסית וג'אז וגם לתקליטים לרוקסן יש חיבור פטיפון וגם בתפיסה שלו
הוא וינטאג' סטריאופוני נקי לכן אני נוטה אליו -מה דעתכם ?
הוא וינטאג' סטריאופוני נקי לכן אני נוטה אליו -מה דעתכם ?
- efi1965
-
- חבר ותיק

Re: אני רואה שיש מחלוקת בין הדגמים
דעתנו תמיד ללכת עם הלב ועם מה שאתה נוטה אליו, חבל על המאמץ לשמוע דעות במקרה הזה כי רק יקלקלו לך.ISAC69 כתב:מי טוב יותר . אני מאזין גם למוסיקה קלאסית וג'אז וגם לתקליטים לרוקסן יש חיבור פטיפון וגם בתפיסה שלו
הוא וינטאג' סטריאופוני נקי לכן אני נוטה אליו -מה דעתכם ?...
תמיד תמצא פה כאלו שמרוצים מהדגם הזה או אחר, לך עם הלב שלך (והתקציב כמובן).
- Yuval11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 365
- שם מלא: Yuval11
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
אני יכול להציע לך לקפוץ אלי עם הרמקולים שלך איזה יום ונחבר אותם למגבר שלי ותחליט בעצמך. נכון שזה לא יהיה בבית שלך ובתנאים שלך וכו' וכו' אבל זה גם משהו אני מניח.
אולי תגלה שהוא לא נעים לך בכלל. אני אישית נהנה ממנו.
אולי תגלה שהוא לא נעים לך בכלל. אני אישית נהנה ממנו.
-
ISAC69
-
- חבר פעיל מאוד

ל EFI1965
צודק אני צריך להשוות אותם ראש בראש אבל מוזר הרוב פה בעד קיימברידג' בפורומים בחו"ל הרוב דווקא בעד הרוקסאן וגם הביקורות עליו ב HIFI הרבה יותר מפרגנות. למישהו יש המלצות על מגברים אחרים באותה רמה ובאותו תקציב פחוח או יותר ?
-
ISAC69
-
- חבר פעיל מאוד

ל YUVAL11
הרבה תודות על הצעתך הנדיבה אבל להזיז את ה MISSION MX5 כל אחד 30 ק"ג שלי זה לא יהיה פשוט . אחד מבעלי החנויות כנראה יסכים להשאיל לי את הרוקסאן מהתצוגה שלו לשישי שבת הבייתה ואז אבחן אותו .
אז הנה תלמד עוד כלל - לא כל מה שכתוב בז'ורנלים מחו"ל אכן נכון, ומתאים לך.
שני המגברים מצויינים. שניהם "גדולים" על הרמקולים שלך - יתאימו גם לשידרוג רמקולים עתידי, שזה טוב.
שים לב : הקיימברידג' 840 הוא טופ אוף דה ליין שלהם (יצא עכשיו 850 שעוד לא הגיע ארצה ויהיה אולי עוד יותר טוב). הקנדי הוא הדגם ה"פשוט" יותר אצל רוקסאן. הרוקסאן "ממוצב" יותר גבוה בעולם כי יותר וותיק ומוכר, בקיימברידג' ה VFM (תמורה לכסף) ידועה תמיד כמעולה.
גילוי נאות : היה לי את ה 640 שהציעו לך פה. מגבר מעולה, מאוזן ומפורט - ובמחיר מצחיק. יזיז בקלות את המישן שלך. אבל ה 840 הוא ברמה אחרת, ויזיז כל רמקול שתזרוק עליו.
אני לא יודע אם ההמלצה להביא את ההגברה לרמקולים שלך מתאימה במקרה הזה - כי לדעתי אם תקנה הגברה טובה , כאמור, תישאר איתה בעתיד, ודווקא את הרמקולים תשדרג לטובים יותר.
אלה שתי הפרוטות שלי.
שני המגברים מצויינים. שניהם "גדולים" על הרמקולים שלך - יתאימו גם לשידרוג רמקולים עתידי, שזה טוב.
שים לב : הקיימברידג' 840 הוא טופ אוף דה ליין שלהם (יצא עכשיו 850 שעוד לא הגיע ארצה ויהיה אולי עוד יותר טוב). הקנדי הוא הדגם ה"פשוט" יותר אצל רוקסאן. הרוקסאן "ממוצב" יותר גבוה בעולם כי יותר וותיק ומוכר, בקיימברידג' ה VFM (תמורה לכסף) ידועה תמיד כמעולה.
גילוי נאות : היה לי את ה 640 שהציעו לך פה. מגבר מעולה, מאוזן ומפורט - ובמחיר מצחיק. יזיז בקלות את המישן שלך. אבל ה 840 הוא ברמה אחרת, ויזיז כל רמקול שתזרוק עליו.
אני לא יודע אם ההמלצה להביא את ההגברה לרמקולים שלך מתאימה במקרה הזה - כי לדעתי אם תקנה הגברה טובה , כאמור, תישאר איתה בעתיד, ודווקא את הרמקולים תשדרג לטובים יותר.
אלה שתי הפרוטות שלי.