מכונה לשטיפת תקליטים
מזה זמן מה אני מתכנן לפתוח שירשור בנושא שטיפת תקליטים, יתרונות חסרונות, לשמוע על ניסיון של חברים אחרים וכו, והינה הזדמנה לי אמש אפשרות להיות נוכח בהדגמה של מספר מכונות לשטיפת תקליטים והייתי רוצה לחלוק עימכם את שראיתי.
לפי ההסברים של עורכי ההדגמה יש שתי סיבות לישטיפת תקליטים. האחת להרחיק ליכלוך ואבק המיצטברים עם הזמן ובגלל טיפול לא נאות, והשניה להסיר את הקרום העוטף תקליט חדש ואשר מטיבעו סופח ליכלוך. הקרום הוא החומר המפריד הנימרח על "לוח הדפוס" של התקליט, (מטריצה) שתפקידו לימנוע מהויניל להידבק לדפוס. ההרחקה של קרום זה לא אמורה ליפגוע בסאונד.
כמובן שבהדגמה השמיעו תקליט מלוכלך שעשה הרבה פיסטים ופיצטים ורחשים מוזרים כאלו שקטנו מאוד לאחר ניקוי התקליט.
הוצג מיתקן Knosti לניקוי התקליטים, במחיר 43 יורו, שעובד עים נוזל המכיל אלכוהול ומיספר מכונות לשטיפה שעובדות עם נוזלי ניקוי שאינם מכילים אלכוהול. (הסיבה להעדיף נוזל נטול אלכוהול היא העדר הריח החריף שמשחרר הנוזל האלכוהולי שבשימוש אינטנסיבי הוא לא נעים, ויכול ליגרום לכאבי ראש).
עיקרון הפעולה של המכונות זהה. מורחים נוזל ניקוי על התקליט ולאחר שניות מיספר הנוזל שריכך את הלכלוך נישאב. ההבדל בן המכונות, שמחירם נע מ 350 יורו עד בערך 2300 יורו, (בהדגמה הזאת, יש כמובן גם יותר יקרים) הוא נוחות ההפעלה שלהם. בכל המודלים הנוזל נישאב למיכל על ידי המכשיר. במוצרים היקרים פיזור הנוזל המנקה נעשה גם הוא על ידי המכשיר בעזרת זרוע נוספת.
הוצגו המכשירים הבאים:
Okki Nokki MK3, של Cadence בערך 350 יורו
Matrix של ClearAudio
Matrix Clear של ClearAudio בערך 2300 יורו
HW-16.5 של vpi
כפי שניטען אין הבדל באיכות הניקוי בן המודלים השונים אלא בנוחות.
האים יש למישהו ניסיון עם מכונות כאלה? לטובה או לרעה?
מצרף אתר עם נתונים על המכונות:
http://www.phonophono.de/YWaschmaschinen7.php3?Kennung=
.
לפי ההסברים של עורכי ההדגמה יש שתי סיבות לישטיפת תקליטים. האחת להרחיק ליכלוך ואבק המיצטברים עם הזמן ובגלל טיפול לא נאות, והשניה להסיר את הקרום העוטף תקליט חדש ואשר מטיבעו סופח ליכלוך. הקרום הוא החומר המפריד הנימרח על "לוח הדפוס" של התקליט, (מטריצה) שתפקידו לימנוע מהויניל להידבק לדפוס. ההרחקה של קרום זה לא אמורה ליפגוע בסאונד.
כמובן שבהדגמה השמיעו תקליט מלוכלך שעשה הרבה פיסטים ופיצטים ורחשים מוזרים כאלו שקטנו מאוד לאחר ניקוי התקליט.
הוצג מיתקן Knosti לניקוי התקליטים, במחיר 43 יורו, שעובד עים נוזל המכיל אלכוהול ומיספר מכונות לשטיפה שעובדות עם נוזלי ניקוי שאינם מכילים אלכוהול. (הסיבה להעדיף נוזל נטול אלכוהול היא העדר הריח החריף שמשחרר הנוזל האלכוהולי שבשימוש אינטנסיבי הוא לא נעים, ויכול ליגרום לכאבי ראש).
עיקרון הפעולה של המכונות זהה. מורחים נוזל ניקוי על התקליט ולאחר שניות מיספר הנוזל שריכך את הלכלוך נישאב. ההבדל בן המכונות, שמחירם נע מ 350 יורו עד בערך 2300 יורו, (בהדגמה הזאת, יש כמובן גם יותר יקרים) הוא נוחות ההפעלה שלהם. בכל המודלים הנוזל נישאב למיכל על ידי המכשיר. במוצרים היקרים פיזור הנוזל המנקה נעשה גם הוא על ידי המכשיר בעזרת זרוע נוספת.
הוצגו המכשירים הבאים:
Okki Nokki MK3, של Cadence בערך 350 יורו
Matrix של ClearAudio
Matrix Clear של ClearAudio בערך 2300 יורו
HW-16.5 של vpi
כפי שניטען אין הבדל באיכות הניקוי בן המודלים השונים אלא בנוחות.
האים יש למישהו ניסיון עם מכונות כאלה? לטובה או לרעה?
מצרף אתר עם נתונים על המכונות:
http://www.phonophono.de/YWaschmaschinen7.php3?Kennung=
.
מכונות שטיפת תקליטים
יש הרבה לינקים העוסקים בניקוי תקליטים.
לי היה מכשיר ניקוי מסוג
Nitty Gritty ששימש אותי תקופה של שנה פלוס ושבק חיים לאחר שהמנוע של השואב התקלקל (כנראה מחימום יתר עקב שימוש יתר)
כאשר חיפשתי באינטרנט לינק לרכוש אותו שוב- התברר לי שמחירו קפץ בעשרות רבות של אחוזים.
פעולת ניקוי התקליט מתחלקת לשטיפה שלו ושאיבת הלכלוך אל מחוץ לתקליט.
לא צריך להיות מדען טילים כדי להבין ששתי פעולות אילו פשוטות ובסיסיות ולכן ההבדל בין מכשירי הניקוי השונים שעושים את שתי פעולות הללו קטנים, יעילות יחסית דומה ובטח שלא מצדיקה את ההבדלים במחיר.
אני ממליץ על המכשיר הכי פשוט :
KAB
EV-1
http://www.kabusa.com/frameset.htm?/rcleaner.htm
מתחבר לכל שואב אבק ביתי (שמן הסתם יכולת השאיבה שלו לא פחותה מכל מכונת שאיבה)
המחיר שלו קפץ גם הוא בעשרות אחוזים בשנתיים האחרונות.
לגבי מכשירים אחרים שהוצגו בהודעה למעלה- חבל על הכסף.
לי היה מכשיר ניקוי מסוג
Nitty Gritty ששימש אותי תקופה של שנה פלוס ושבק חיים לאחר שהמנוע של השואב התקלקל (כנראה מחימום יתר עקב שימוש יתר)
כאשר חיפשתי באינטרנט לינק לרכוש אותו שוב- התברר לי שמחירו קפץ בעשרות רבות של אחוזים.
פעולת ניקוי התקליט מתחלקת לשטיפה שלו ושאיבת הלכלוך אל מחוץ לתקליט.
לא צריך להיות מדען טילים כדי להבין ששתי פעולות אילו פשוטות ובסיסיות ולכן ההבדל בין מכשירי הניקוי השונים שעושים את שתי פעולות הללו קטנים, יעילות יחסית דומה ובטח שלא מצדיקה את ההבדלים במחיר.
אני ממליץ על המכשיר הכי פשוט :
KAB
EV-1
http://www.kabusa.com/frameset.htm?/rcleaner.htm
מתחבר לכל שואב אבק ביתי (שמן הסתם יכולת השאיבה שלו לא פחותה מכל מכונת שאיבה)
המחיר שלו קפץ גם הוא בעשרות אחוזים בשנתיים האחרונות.
לגבי מכשירים אחרים שהוצגו בהודעה למעלה- חבל על הכסף.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היי ramkol,
תודה.
מאוד מעניין אותי שכתבת שאין הבדל בתוצאה אלא רק בנוחות של הדרך.
מה שניסיתי פעם לעשות בפורום שלי באירלנד הוא לקנות מכונה אחת במשותף בין כמה חברים, שהרי זה לא משהו שמשתמשים בו כל יום כל היום ולכן אם זה ייתחלק בין כמה חברים כך שכל כמה חודשים אתה עובר על האוסף שלך, או לפחות על אלו שאתה בד"כ שומע, זה יכול להיות כלכלי יותר.
אז אנצל את השירשור, מי היה מעוניין לקנות מכונה ביחד?
תודה.
מאוד מעניין אותי שכתבת שאין הבדל בתוצאה אלא רק בנוחות של הדרך.
מה שניסיתי פעם לעשות בפורום שלי באירלנד הוא לקנות מכונה אחת במשותף בין כמה חברים, שהרי זה לא משהו שמשתמשים בו כל יום כל היום ולכן אם זה ייתחלק בין כמה חברים כך שכל כמה חודשים אתה עובר על האוסף שלך, או לפחות על אלו שאתה בד"כ שומע, זה יכול להיות כלכלי יותר.
אז אנצל את השירשור, מי היה מעוניין לקנות מכונה ביחד?
שטיפה, הגרסה הארוכה
רמקול כתב: "ההבדל בן המכונות, שמחירן נע מ 350 יורו עד בערך 2300 יורו (בהדגמה הזאת, יש כמובן גם יותר יקרות) הוא בנוחות ההפעלה שלהם". בעיקרון נכון – זרוע לרוחב התקליט שואבת את הנוזל עם הלכלוך המומס - אם-כי יש כמה ברנשים שטוענים שהמכונות של Keith Monk, שמחירן עולה על 3,000 דולאר עדיפות בגלל שהשאיבה נקודתית. שיהיה.
הייתה לי מכונה של ניטי גריטי. היתרון שלה אחד בלבד: היא תופסת שטח קטן. יכולת השאיבה שלה דלה יחסית.
הדגם המוצלח ביותר ביחס של עלות/תועלת הוא VPi 16.5 (שזה מה שיש לי) שעולה משהו כמו 500-600 דולאר (ב-220 וולט): חזק, יעיל, מכוער, תופס מקום, פשוט לתפעול, רק שואב ולא מפזר נוזל. לגבי פיזור הנוזל: מספר נוזלים דורשים ניעור לפני השימוש כך שהיתרון התפעולי של מכשירים יקרים שמפזרים לא ממש עוזר כאן (הפיזור הוא משהו שילד בן שנה יכול לעשות ולקוח מספר שניות. תסופת המחיר ממש לא שווה). דגמים יקרים יותר נראים טוב יותר עד רמה של מוצר היי-אנד יוקרתי ומדופלם, כאשר בחלק מהדגמים יש אפשרות גם לסיבוב בכיוון ההפוך לניקיון יותר נאוורוטי. http://store.acousticsounds.com/categor ... ment&id=88
diz1 כתב: "לי היה מכשיר ניקוי מסוג Nitty Gritty ששימש אותי תקופה של שנה פלוס ושבק חיים לאחר שהמנוע של השואב התקלקל (כנראה מחימום יתר עקב שימוש יתר).
כאשר חיפשתי באינטרנט לינק לרכוש אותו שוב- התברר לי שמחירו קפץ בעשרות רבות של אחוזים". מה לעשות והניטי-גריטי לא אמינים. המחיר שלהם היה נמוך (כי הם פשוטים) ועלה כי נוצרביקוש מחודש לנושא. לגבי הפשטות ש- diz1 התייחס אליה: זה אכן פשוט מאוד. קופסה, מנוע של פטיפון ישן ושואב אבק – והנה יש לכם. יש תכניות ואין בעיה עקרונית להעתיק את ה-VPi הנ"ל.
diz1 סיכם: "מאוד מעניין אותי שכתבת שאין הבדל בתוצאה אלא רק בנוחות של הדרך". מה שחשוב הוא הנוזל. אפשר להשתמש רק במים מזוקקים, במים מזוקקים עם פוליפרופילן או באלכוהול, או בנוזל על בסיס אלכוהולי המשווק על-ידי כל מיני עסקים בחו"ל, למשל: http://store.acousticsounds.com/categor ... ment&id=86. אני, לעומת זאת, משתמש בנוזל מבוסס חומרים אורגניים (L'Art du Son). זאת אינה הזמנה לקטטה רבתי בפורום בסגנון "האם שמן איילים משפר את הסאונד סטייג'". אבל יש הבדל חד-משמעי באיכות הצליל בשימוש עם התכשיר הנ"ל בהשוואה לחומרים מבוססי אלכוהול שאני מכיר.
מרטין מחפש שותף. גם אני חשבתי שזה רעיון נכון, אבל נראה לי שזה לא יכול לעבוד ממש בפועל, אלא אם כן יש מועדון.
לגבי הביקורות: המכשירים היקרים מאוד של קליראודיו, דנובה וכו' עובדים מצוין ונראים נפלא. אבל אלפי דולרים/אירו לשואב אבק עם פלטה מסתובבת בתוך קופסה זה הרבה.
זה המכשיר החשוב ביותר למי שיש לו תקליטים בכלל ולמי שמוסיף וקונה תקליטים בייחוד משומשים בפרט. ההבדל בין בלי ובין עם הוא לא פחות מאדיר עם תוספת איכות גם אם אין פגמים פיזיים, ובמקרים רבים הוא ההבדל בין שמיעה מהנה ובין אי יכולת לשמוע.
הייתה לי מכונה של ניטי גריטי. היתרון שלה אחד בלבד: היא תופסת שטח קטן. יכולת השאיבה שלה דלה יחסית.
הדגם המוצלח ביותר ביחס של עלות/תועלת הוא VPi 16.5 (שזה מה שיש לי) שעולה משהו כמו 500-600 דולאר (ב-220 וולט): חזק, יעיל, מכוער, תופס מקום, פשוט לתפעול, רק שואב ולא מפזר נוזל. לגבי פיזור הנוזל: מספר נוזלים דורשים ניעור לפני השימוש כך שהיתרון התפעולי של מכשירים יקרים שמפזרים לא ממש עוזר כאן (הפיזור הוא משהו שילד בן שנה יכול לעשות ולקוח מספר שניות. תסופת המחיר ממש לא שווה). דגמים יקרים יותר נראים טוב יותר עד רמה של מוצר היי-אנד יוקרתי ומדופלם, כאשר בחלק מהדגמים יש אפשרות גם לסיבוב בכיוון ההפוך לניקיון יותר נאוורוטי. http://store.acousticsounds.com/categor ... ment&id=88
diz1 כתב: "לי היה מכשיר ניקוי מסוג Nitty Gritty ששימש אותי תקופה של שנה פלוס ושבק חיים לאחר שהמנוע של השואב התקלקל (כנראה מחימום יתר עקב שימוש יתר).
כאשר חיפשתי באינטרנט לינק לרכוש אותו שוב- התברר לי שמחירו קפץ בעשרות רבות של אחוזים". מה לעשות והניטי-גריטי לא אמינים. המחיר שלהם היה נמוך (כי הם פשוטים) ועלה כי נוצרביקוש מחודש לנושא. לגבי הפשטות ש- diz1 התייחס אליה: זה אכן פשוט מאוד. קופסה, מנוע של פטיפון ישן ושואב אבק – והנה יש לכם. יש תכניות ואין בעיה עקרונית להעתיק את ה-VPi הנ"ל.
diz1 סיכם: "מאוד מעניין אותי שכתבת שאין הבדל בתוצאה אלא רק בנוחות של הדרך". מה שחשוב הוא הנוזל. אפשר להשתמש רק במים מזוקקים, במים מזוקקים עם פוליפרופילן או באלכוהול, או בנוזל על בסיס אלכוהולי המשווק על-ידי כל מיני עסקים בחו"ל, למשל: http://store.acousticsounds.com/categor ... ment&id=86. אני, לעומת זאת, משתמש בנוזל מבוסס חומרים אורגניים (L'Art du Son). זאת אינה הזמנה לקטטה רבתי בפורום בסגנון "האם שמן איילים משפר את הסאונד סטייג'". אבל יש הבדל חד-משמעי באיכות הצליל בשימוש עם התכשיר הנ"ל בהשוואה לחומרים מבוססי אלכוהול שאני מכיר.
מרטין מחפש שותף. גם אני חשבתי שזה רעיון נכון, אבל נראה לי שזה לא יכול לעבוד ממש בפועל, אלא אם כן יש מועדון.
לגבי הביקורות: המכשירים היקרים מאוד של קליראודיו, דנובה וכו' עובדים מצוין ונראים נפלא. אבל אלפי דולרים/אירו לשואב אבק עם פלטה מסתובבת בתוך קופסה זה הרבה.
זה המכשיר החשוב ביותר למי שיש לו תקליטים בכלל ולמי שמוסיף וקונה תקליטים בייחוד משומשים בפרט. ההבדל בין בלי ובין עם הוא לא פחות מאדיר עם תוספת איכות גם אם אין פגמים פיזיים, ובמקרים רבים הוא ההבדל בין שמיעה מהנה ובין אי יכולת לשמוע.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- alchimedes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בסביבות ה 2500 שח .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- alchimedes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הי מרטין .MartinHSabag כתב:כלומר, 500$ תורגמו ל-2500 ש"ח?
זה לא רע, או שאתה מדבר על הדגם של ה-300$ ?...
500 $ עולה ה 16.5 כאשר מחירו ריטייל בארץ עומד על סביבות ה 2900 שח ..
אני מאמין שאפשר לקבל עוד 10-15 % הנחה על מזומן פחות או יותר .
נראה לי שהתמחור הישראלי די נח ודי "בסדר" למכשיר זה .
לגבי הרעיון של הביחד ,
זה יכול להיות טוב אם כל המשתמשים יודעים לתפעל את זה כראוי .
התחזוק הוא התכשירים , זאת אומרת החומרים שצריך לרכוש שהם בדרך כלל לא מספיקים לכלום ,
אז אני מניח שכל אחד יצטרך לרכוש לעצמו לפחות סט משלו כי לא תוכלו להתחלק גם בזה .
כמו כן יש גם מן "פסי קטיפה" על זורע השאיבה שהם מתכלים די בקלות .
מנסיון זה בדרך כלל לא כל כך מצליח הרעיון של הביחד .
לדוגמא
אני רוכש כמויות תקליטים לא מבוטלות מכל העולם , בנסיעות , דרך האינטרנט , בחנויות בכל העולם , וגם בארץ מאנשים פרטיים ומחנויות יד שניה וחדש .
אני מבצע ניקוי של תקליטים כמעט כל הזמן גם לחדשים וגם לתקליטי היד שניה שאני קונה .
זה היה יכול להיות די מעצבן כל הזמן שהמכונה "יושבת " אצל מישהו אחר ואני צריך כל פעם לבקש אותה ..
או שמישהו אחר מבקש אותה ממני בדיוק שאני צריך אותה .
זה מאד חברי ומאד "קיבוצי " וזה גם היה יכול להיות רעיון מאד "נכון" בגלל שכפי שכבר אמרתם המכונה לא "אמורה" לעבוד כל הזמן .
אך זה לא תמיד מתאים .
מרטין הצעה חמה לי אליך .
אם יש לך פטיפון רציני (סט אפ אנאלוגי כולל) וסיפרית תקליטים סבירה פלוס שגם גודלת עם הזמן
אחד השדירוגים הטובים ביותר שתוכל לעשות בחייך זה מכונת ניקוי לתקליטים .
אם ניקית פעם תקליטי והקשבת להבדל אז אתה יודע על מה אני מדבר ואם לא אתה לא תאמין עד שלא תנסה זאת בעצמך .
לפעמים זה פשוט משכיח ממך את קיום ה CDP אחרי שאתה שומע תקליטים לאחר ניקוי רציני שכזה.
ההבדל הם שמיים וארץ !
תודה לכל המישתתפים.
בהדגמה שהיתי בה לא יכולתי, מסיבות אוביקטיביות, להיתרכז ולנסות לישמוע הבדל באיכות הצליל, ליפני ואחרי שטיפה. כמובן שכל הפיצפוצים מהליכלוך נעלמו אבל אם הבנתי נכון כאן, אז יש לצפות להבדלים גם בסאונד? האם כך?
יואל,
האם כפי שטענו בהדגמה הנוזלים עם האלכוהול מריחים נורא? הנוזל שאתה מישתמש בו יותר ידידותי?
אלכימדס,
יש מודלים מסוימים של מכונות שהעדפת?
מרטין,
הדגם הזה ניראה לי גם לא רע ויחסית זול מאוד:
http://www.wittmann-hifi.de/hifi/audio/okki_nokki.htm
קראתי פה ושם עוד על הנושא והרבה טענו שחשוב שהניקוי יהיה לשני הכיוונים (עים ונגד השעון). נידמה לי שה vip עונה על הדרישה הזו אך לא מצאתי לכך מידע.
.
בהדגמה שהיתי בה לא יכולתי, מסיבות אוביקטיביות, להיתרכז ולנסות לישמוע הבדל באיכות הצליל, ליפני ואחרי שטיפה. כמובן שכל הפיצפוצים מהליכלוך נעלמו אבל אם הבנתי נכון כאן, אז יש לצפות להבדלים גם בסאונד? האם כך?
יואל,
האם כפי שטענו בהדגמה הנוזלים עם האלכוהול מריחים נורא? הנוזל שאתה מישתמש בו יותר ידידותי?
אלכימדס,
יש מודלים מסוימים של מכונות שהעדפת?
מרטין,
הדגם הזה ניראה לי גם לא רע ויחסית זול מאוד:
http://www.wittmann-hifi.de/hifi/audio/okki_nokki.htm
קראתי פה ושם עוד על הנושא והרבה טענו שחשוב שהניקוי יהיה לשני הכיוונים (עים ונגד השעון). נידמה לי שה vip עונה על הדרישה הזו אך לא מצאתי לכך מידע.
.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ramkol,
תודה. אכן נראה לי הגיוני מאוד, מבחינת עלות זה מחיר נוח שהייתי מוכן להוציא.
אכן על סיפריה של מעל 1000 תקליטים, זה בהחלט מצדיק את זה.
מכיון שאני קורא גרמנית, אבל לא מבין אותה כ"כ, אתה יכול להגיד לי אם הם שולחים לחו"ל ואם רשום שם עלויות שילוח ?
תודה. אכן נראה לי הגיוני מאוד, מבחינת עלות זה מחיר נוח שהייתי מוכן להוציא.
אכן על סיפריה של מעל 1000 תקליטים, זה בהחלט מצדיק את זה.
מכיון שאני קורא גרמנית, אבל לא מבין אותה כ"כ, אתה יכול להגיד לי אם הם שולחים לחו"ל ואם רשום שם עלויות שילוח ?
מרטין,
תן לי יומיים שלושה לברר לך את זה. החנות (מגניבה פחד) שצרפתי למעלה במייל הראשון קרובה אלי מאוד אז אברר הכל ואודיע לך.
מצרף באנגלית את הוראות ההפעלה:
http://www.phonophono.de/pdf/okkinokki_manual_en.pdf
באתר הם טוענים שאיכות הבניה של המכשיר לא ברמה של קליראאודיו ו vip והוא רועש יחסית אליהם. אבל מבצע את עבודתו נאמנה ומחירו אטרקטיבי.
אברר בקרוב עוד פרטים.
.
תן לי יומיים שלושה לברר לך את זה. החנות (מגניבה פחד) שצרפתי למעלה במייל הראשון קרובה אלי מאוד אז אברר הכל ואודיע לך.
מצרף באנגלית את הוראות ההפעלה:
http://www.phonophono.de/pdf/okkinokki_manual_en.pdf
באתר הם טוענים שאיכות הבניה של המכשיר לא ברמה של קליראאודיו ו vip והוא רועש יחסית אליהם. אבל מבצע את עבודתו נאמנה ומחירו אטרקטיבי.
אברר בקרוב עוד פרטים.
.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מעניין האם יש למישהו ניסיון עם MOTH:
http://www.britishaudio.co.uk/rcm.htm
פעם אייל היה מייבא אותם............
קיט נראה נחמד - לשהלים כמה חתיכות MDF זה לא בעיה.
מצד שני מחיר אחרי משלוח כבר מתחיל לגרד את VPI.............
http://www.britishaudio.co.uk/rcm.htm
פעם אייל היה מייבא אותם............
קיט נראה נחמד - לשהלים כמה חתיכות MDF זה לא בעיה.
מצד שני מחיר אחרי משלוח כבר מתחיל לגרד את VPI.............
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
מכונה של VPI
הי,
ברשותי דגם ה 16.5 המפורסם אשר נרכש לפני כשנה וחצי ומומלץ בחום.
אני שומע בעיקר תקליטים ולכן עבורי המוצר הוא כמעט חובה.
ישנה תאוריה האומרת שעדיף לקנות תקליטים במצב טוב, לשמור עליהם ולתת למחט לנקות את התקליט...
תאוריה יפה אבל המציאות לא מושלמת ולכן לחובבי ויניל כדאי להחזיק מכונה בבית עבור תקליטים שרכשתם ביד שניה (וכמובן שכמו יין טוב, תקליט ישן ממהדורה ראשונה ישמע טוב יותר)
כמו כן אפשר ורצוי לנקות את התקליטים מדי פעם במיוחד אם השארתם תקליט על הפטיפון למשך הלילה (אני לא אגלה לכם מדוע)
המכונה של VPI ענקית ויוצרת רעש מטריף כשהיא עובדת אבל בהחלט עושה את העבודה ונוחה לשימוש. המחיר בארץ סביר (קצת מתחת ל 3000 ש"ח), זמן אספקה של 3 שבועות.
הבעיה העיקרית היא המקום שהמכונה תופסת ושחייבים למקם אותה במקום נגיש.
המכונה נחשבת אמינה, אבל לפי מה שהבנתי לא כדאי לנקות איתה עשרות תקליטים ברצף על מנת לא לחמם את המנוע יתר על המידה. ובכל מקרה אחרי 5 תקליטים תרצו לקחת הפסקה בגלל הרעש האיום. המלצה שלי היא בכל מקרה לנקות את תקליט ולשמוע אותו מיד לאחר מכן.
ברשותי דגם ה 16.5 המפורסם אשר נרכש לפני כשנה וחצי ומומלץ בחום.
אני שומע בעיקר תקליטים ולכן עבורי המוצר הוא כמעט חובה.
ישנה תאוריה האומרת שעדיף לקנות תקליטים במצב טוב, לשמור עליהם ולתת למחט לנקות את התקליט...
תאוריה יפה אבל המציאות לא מושלמת ולכן לחובבי ויניל כדאי להחזיק מכונה בבית עבור תקליטים שרכשתם ביד שניה (וכמובן שכמו יין טוב, תקליט ישן ממהדורה ראשונה ישמע טוב יותר)
כמו כן אפשר ורצוי לנקות את התקליטים מדי פעם במיוחד אם השארתם תקליט על הפטיפון למשך הלילה (אני לא אגלה לכם מדוע)
המכונה של VPI ענקית ויוצרת רעש מטריף כשהיא עובדת אבל בהחלט עושה את העבודה ונוחה לשימוש. המחיר בארץ סביר (קצת מתחת ל 3000 ש"ח), זמן אספקה של 3 שבועות.
הבעיה העיקרית היא המקום שהמכונה תופסת ושחייבים למקם אותה במקום נגיש.
המכונה נחשבת אמינה, אבל לפי מה שהבנתי לא כדאי לנקות איתה עשרות תקליטים ברצף על מנת לא לחמם את המנוע יתר על המידה. ובכל מקרה אחרי 5 תקליטים תרצו לקחת הפסקה בגלל הרעש האיום. המלצה שלי היא בכל מקרה לנקות את תקליט ולשמוע אותו מיד לאחר מכן.