תשתית בזק במהירות 15, ספק במהירות 100. בזב"ל טוענים שזה יוצר בעיות, האמנם?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
oreach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

שידרגתי את האינטרנט לאחרונה. את הספק שידרגתי ל-100 וכשבאתי לשדרג את בזק, נאמר לי שכרגע אפשר רק 15, ומכיוון שזה לא קריטי עבורי, וגם לא נדרש היה לשדרג את הראוטר, לא ניסיתי אפילו להתעמת איתם מול הטענה הזאת.

בדיקת מהירות מול הספק והתשתית מניבות 15 מגה הורדה, כפי שצריך.
לפני השדרוג, במהירות של 10, הורדות של טורנטים פופולאריים (כאלו שיש להם מקורות רבים) נעשו כמעט תמיד במלוא המהירות, עם מקורות רבים לכל קובץ. כעת, לאחר השדרוג, נראה שיש לחיבור קושי להגיע למלוא המהירות, יש פחות מקורות ממקודם לכל קובץ, וגם לוקח לו הרבה יותר זמן להגיע למהירות "סבירה" (בין חצי לשלושת רבעי המהירות).
בדיקה מקבילה של אותם הטורנטים באותו הזמן אצל חבר שיש לו חיבור זהה למה שהיה לי לפני השידרוג, הניב תוצאות טובות כפי שהיו גם לי לפני השדרוג.

התומך של בזק בינ"ל טען שכיוון שמהירות הספק גבוהה ממהירות התשתית, קורה שחלק מהתעבורה שנשלח אלי מבזק בינ"ל הולך לאיבוד בגלל הפרשי המהירויות. בגלל זה חבילות המידע צריכות להשלח מחדש, מה שמביא לירידה בביצועים. המלצתו הייתה להתקשר לשירות הלקוחות לשנות את הספק גם ל-15.
על-פניו נשמע טיעון הגיוני של Packet Loss, אבל כל האינטרנט מורכב מחיבורים של "צינורות" במהירויות שונות, אז מכולם דווקא החיבור בין צינורות התשתית והספק שלי הוא הבעייתי?

הייתי רוצה לשמוע מכם שמבינים בעניינים האלו, לפני שאני מבזבז את הרבע שעה המתנה לשירות הלקוחות שלהם, ולבסוף עוד לגלות שזה בכלל לא עוזר...
יש מישהו שיוכל למצוא לי הסבר הגיוני?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #2 

שטויות במיץ מה שהתומך אמר לך, איזה מין דברים הוא מקשקש חבלז.
זה מה שאני שונא אצלהם , לא שהם לא יודעים והם אומרים לא יודע, זה שהם לא יודעים וממצאים תאוריות משלהם.

liav5000
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

Class889 כתב:שטויות במיץ מה שהתומך אמר לך, איזה מין דברים הוא מקשקש חבלז.
זה מה שאני שונא אצלהם , לא שהם לא יודעים והם אומרים לא יודע, זה שהם לא יודעים וממצאים תאוריות משלהם.
...
זה לא שהנציגים ממציאים.. גם אני עבדתי בבזק בינלאומי (בשירות)
וזה מה שמלמדים בקורס את הנציגים...

מניסיון אישי שלי, זה בולשיט!

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #4 

אני כבר שמעתי מנציג של בזק שמכיוון שלכבלים יש מהירות 100 מגה וזה רשת שיתופית אז זה מתחלק בין כל דיירי הבניין ואני אקבל פחות....
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

זה לא נכון שלכולם יש סה"כ 100 מגה.
אבל אתה באמת מאמין מה שחברה אחת אומרת על השנייה? זה מאז ומתמיד היה ככה שחברה אחת אומרת דברים שקריים על חברה אחרת.
אני יכול לפתוח אשכול שלם על מה כל ספק אמר על השני חחח

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1894
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

kuku1000 כתב:אני כבר שמעתי מנציג של בזק שמכיוון שלכבלים יש מהירות 100 מגה וזה רשת שיתופית אז זה מתחלק בין כל דיירי הבניין ואני אקבל פחות....
...
הזכרת לי עכשיו את הפרסומת של בזק עם המים החמים במקלחת,שיורדת על הוט :lol:

oreach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה על התשובות.

אז מה יכולה להיות הבעיה?

כששאלתי אותו לגבי אם היו שינויים בניתובים, כיוון שקודם הייתה לי כתובת IP שהחלה ב-79 או 72 (לא ממש זוכר) ועכשיו יש לי ‎109.65.223.X, אז הוא ענה לי שאין שום שינוי בניתוב מהצד שלהם.

יש מקום שאני יכול לבדוק האם הכתובת ה-IP שלי היא מתחום "נכון", ולא שנפלתי על אחד גרוע?
יכול להיות שיש סיבה אחרת לבעיה? למשל אולי ה-D-Link 2650 שלי לא עומד ב-15 מגה כפי שצריך?

intengo
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

kuku1000 כתב:אני כבר שמעתי מנציג של בזק שמכיוון שלכבלים יש מהירות 100 מגה וזה רשת שיתופית אז זה מתחלק בין כל דיירי הבניין ואני אקבל פחות....
...
אני גר קומפלקס של 3 בניינים בעלי לובי משותף - 90 דירות.

בעבר (3-4 שנים) הייתי לקוח של הוט, במהירות 5 מגה. בפועל, ברוב שעות היום המהירות לא עברה את המגה וחצי.

אחרי עשרות שיחות וכמה טכנאים שהגיעו אלי לבדיקת המהירות, הגיע אלי מנהל הטכנאים האזורי. הוא הסביר לי שהיות ורוב הדיירים בקומפלקס הם לקוחות הוט, הוט מתקשה לתת את המהירות המקסימלית לכל דירה.

כך שיש משהו במה טכנאי הוט ל KUKU1000.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #9 

התשתית קצת השתרגה עם השנים ,עם המעבר לDOCSIS 3.0 המצב השתפר ,חוץ מזה שכרגע הם פורסים תשתית FTTH.
נערך לאחרונה על ידי IamEzio ב 12/03/2012 11:51, נערך 3 פעמים בסך הכל.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

intengo מה שאתה אומר זה כמובן ידוע שהתשתית שלהם משותפת, אבל הם אמרו סה"כ 100 מגה, כאילו בחיית קצת הגזימו, טוב שלא אמרו 10 מגה סה"כ.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #11 

Class889 כתב:intengo מה שאתה אומר זה כמובן ידוע שהתשתית שלהם משותפת, אבל הם אמרו סה"כ 100 מגה, כאילו בחיית קצת הגזימו, טוב שלא אמרו 10 מגה סה"כ.
...
(Y)
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

oreach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

ברשותכם אני אסיט את השרשור חזרה לעניין שלי.

יש לכם אולי תשובות לשאלות שהעליתי קודם?

האם יש מקום שאאוכל לבדוק האם הכתובת ה-IP שלי היא מתחום "נכון", ולא שנפלתי על אחד גרוע?
יכולה להיות סיבה אחרת לבעית ההורדות האיטיות? למשל אולי ה-D-Link 2650 שלי לא עומד ב-15 מגה כפי שצריך?

ofir87
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

...
מניסיון (קצר ולא מוצלח) של כשבוע עם תשתית ה-100Mb של HOT...זה נכון. התבטא בשינוי דרסטי במהירות האינטרנט, הן בהורדות Http, תוכנות P2P למיניהן והמחשות מהירות (כפקד פלאש או בהורדה ישירה, גם משרתי ftp).

בנוגע לבעיות גלישה כתוצאה מהבדל בחבילות הגלישה, זה יתבטא יותר כאשר מעורבות מערכות QoS שמוגדרות באופן מסוים (ידני/חצי ידני), פחות אם בכלל במצבים אחרים.

לשם בדיקה ועל מנת לחסוך בירוקרטיה מול שירות הלקוחות, בקש מתמיכת "בזק בינלאומי" יוזר בדיקה במהירות 15Mb (הם הרי אלה שציינו שהדבר גורם לבעיה, זכותך לכל הפחות לבקש יוזר לבדיקה זמנית שיאמת את טענותיהם).

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #14 

איזורים שונים ,תוצאות שונות ,אצלי דווקא רוב היום אני מקבל מעל 90Mbps בהוטנט ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #15 

אני מבולבל, על מה הדיון כאן? יש לך 10 אתה משלם על 100 ומוריד על 10 אז ?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

oreach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

mp3lll,
כנראה שרפרפת מהר מידי על מה שכתבתי :-). דיברתי על תשתית 15 שמורידה בפחות ממלוא המהירות, כפי שהיה לי קודם ב-10. ובלי שום קשר הספק שלי מוגדר על 100 (הכל ב-bits, אם היה לך ספק).
ofir87 כתב:לשם בדיקה ועל מנת לחסוך בירוקרטיה מול שירות הלקוחות, בקש מתמיכת "בזק בינלאומי" יוזר בדיקה במהירות 15Mb (הם הרי אלה שציינו שהדבר גורם לבעיה, זכותך לכל הפחות לבקש יוזר לבדיקה זמנית שיאמת את טענותיהם).
...
גם את זה עשיתי, אבל משום מה זה עבד אפילו פחות טוב... הנציג קשקש משהו על זה שהחשבון לבדיקה לא נועד לבדיקת טורנטים, אלא רק כדי לבדוק את המהירות בהורדות ישירות (למשל בדיקת המהירות שלהם). אמרתי לו שזה לא נשמע לי הגיוני, אבל הוא התעקש. בכל מקרה ברגע שזה עבד פחות טוב, לא היה הרבה מה לעשות... אולי נתן לי חשבון שלא מנותב דרך הכבל החדש?

בכל אופן ה-IP שלי התחלף לתחום אחר ממה שהיה לי קודם וכרגע הוא: ‎79.182.214.X (קודם היה ‎109.65.223.X)
אז אני צריך לבדוק מחדש, אולי שינו משהו.

אני שואל שוב, יש מישהו שיוכל לומר לי לגבי שני ה-IP הללו, האם הם באים מפולים טובים (כאלו שמנותבים אל הכבל החדש למשל), ואיפה אפשר בכלל למצוא מידע על זה?

erezshe
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0

לגבי אי סימטריה בקצבים בין הספק לתשתית

שליחה #17 

רק רציתי להגיד שזה נכון מאוד מה שאמרו לך בבזק בינלאומי.
חוסר סימטריה בקצבים יכול ליצור מצב שנקרא congestion (גודש). מצב זה יגרום לכך שפקטות שמגיעות אליך עלולות "להזרק". כתוצאה מכך פקטות אלו נשלחות שוב ומעמיסות עוד יותר... אם אין בשרתים של בזק "מנגנון חכם" שמודיע לשרתים של בזק בינלאומי להוריד קצב, אתה תרגיש ירידה משמעותית בביצועים.

ורק להדגיש, זה לא קורה ב 100% מהזמן... פשוט בתנאים מסויים (אבל בהסתברות דיי טובה...)

GolD007
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0

Re: לגבי אי סימטריה בקצבים בין הספק לתשתית

שליחה #18 

erezshe כתב:רק רציתי להגיד שזה נכון מאוד מה שאמרו לך בבזק בינלאומי.
חוסר סימטריה בקצבים יכול ליצור מצב שנקרא congestion (גודש). מצב זה יגרום לכך שפקטות שמגיעות אליך עלולות "להזרק". כתוצאה מכך פקטות אלו נשלחות שוב ומעמיסות עוד יותר... אם אין בשרתים של בזק "מנגנון חכם" שמודיע לשרתים של בזק בינלאומי להוריד קצב, אתה תרגיש ירידה משמעותית בביצועים.

ורק להדגיש, זה לא קורה ב 100% מהזמן... פשוט בתנאים מסויים (אבל בהסתברות דיי טובה...)
...
הכל טוב ויפה, אבל זה לא אומר שלא צריך לנסות לפחות, במידה ויש בעיות חוזרים למהירות קודמת.

אני כבר כמה שבועות על 30 בבזק ו 50 בבנלאומי ובנתיים הכל בסדר.
נערך לאחרונה על ידי GolD007 ב 01/04/2012 15:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #19 

מנסיון, חוסר תאום של המהירות בין הספק לתשתית גרם לי להמון ניתוקים.

לא מומלץ בכלל.
שי

oreach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

עדכון:
אתמול החלטתי להוריד את הספק שלי, בזק בינלאומי, חזרה ל-15 כדי שיהיה תואם למהירות התשתית של בזק. לאחר בדיקות אני חייב לציין שהמהירות חזרה למקסימום. כנראה שבכל זאת היה משהו בדבריו של הנציג של בזק בינלאומי.
אז, או שאין מנגנון חכם להורדת מהירות בשרתים של בזק בחיבור שלהם עם בזב"ל (הגיוני בכלל?), או שחוסר תיאום כה קיצוני בין מהירות הספק לתשתית (היה 100 ו-15 בהתאמה, כמעט פי 7), מביא לירידת ביצועים של המנגנון הזה, אם קיים...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”