האם ישיבה קרובה למסך מזיקה לעיניים?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא חושב שזה הוכח מדעית, זה מסוג הדברים שסבתא היתה אומרת.
במקסימום ישיבה קרוב למסך יכולה לעייף את העיניים. כולנו יושבים הרבה יותר קרוב למסכי מחשב ..
2 מטר ל 46 אינטש זה בסדר גמור.
ליאור
במקסימום ישיבה קרוב למסך יכולה לעייף את העיניים. כולנו יושבים הרבה יותר קרוב למסכי מחשב ..
2 מטר ל 46 אינטש זה בסדר גמור.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
אם מדובר על צפיה בתכני HD אז זה ממש לא קרוב. למעשה זהו המרחק האופטימלי לצפיה בתכני 1080 במסך בגודל הנ"ל.maors3 כתב:יש לי מסך 46" ומרחק הישיבה הוא 2 מ' האם זה קרוב מידי ?
זה יכול להזיק?
תןדה לעונים....
עם זאת בצפיה בתכני SD בלבד במרחק זה אתה עלול לראות את רוב המגרעות של המסך אבל זה עדיין לא יזיק לעינייך.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אני חושב שהסוגיה של ישיבה קרוב מדי ופגיעה בעינים, שייכת לעידן מסכי הCRT.
מסכים כאלה מרצדים והריצוד מפריע יותר ככל שיושבים קרוב למסך בנוסף לכך הם פולטים קרינה אלקרומגנטית ברמה גבוהה יותר מהמסכים הדקים.
מסכים כאלה מרצדים והריצוד מפריע יותר ככל שיושבים קרוב למסך בנוסף לכך הם פולטים קרינה אלקרומגנטית ברמה גבוהה יותר מהמסכים הדקים.
No place like home.......... Theater
עניין נוסף שיש לשים אליו לב הוא שבזמן צפייה ממושכת במסך כלשהו, באופן אוטומטי ממצמצים פחות.opv כתב:אני חושב שהסוגיה של ישיבה קרוב מדי ופגיעה בעינים, שייכת לעידן מסכי הCRT.
מסכים כאלה מרצדים והריצוד מפריע יותר ככל שיושבים קרוב למסך בנוסף לכך הם פולטים קרינה אלקרומגנטית ברמה גבוהה יותר מהמסכים הדקים....
כתוצאה מכך נגרם אצל לא מעט אנשים יובש בעיניים. לכן מומלץ לעשות הפסקות מנוחה לעיניים בזמן צפייה ממושכת.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78889
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
הסיפור הזה כבר לא ממש רלונטי במסכים של היום, ולמעשה לא היה נכון גם בשנות ה 70 ו ה80. סבתא אמרה שאסור לשבת קרוב למסך CRT שריצד לך בתדר של 50 הרץ, מה שאכן גרם לעייפות של העניים בצפיה ממושכת, פשוט כי האישונים שלנו נאלצו להתרחב ושוב להתכווץ מעט 25 פעם בשנייה בכל פעם שהגיע אות BLANKING למסך, כדי לאפשר התחלפות תמונה. לא חושב שזה גרם נזק, אבל זה בהחלט גרם לכאבי ראש ככל שהמסך היה גדול וישבת קרוב יותר. ב LCD אין סריקה אלא הדלקה וכיבוי מטריצי של כל נקודה במסך באופן עצמאיץ אין צורך ב השחרה של המסך במעבר בין פריימים. האפקט היחיד שעדיין מורגש אינו קשור לאופטיקה של העין, אלא יטתר לפסיכו-אופטיקה של המוח, שנאלץ ליצור מציאות מ 50 תמונות בשנייה כאשר 25 מהן חוזרות על עצמן פעמיים.. אכן מסכים עם עיבוד תמונה מתקדם שמוסיפים פריימים בין פריימים קיימים ומעלים את קצב החלפת התמונות ל 100 או אפילו ל 200 תמונות משנייה, יוצרים אפקט טוב יותר ולכן אנו מקבלית תחושה יותר מציאותית בצפייה (יש כאלו שזה מעצבן אותם לראות סרט הולליודי שבגלל עיבוד הצמונה נראה כמו תוכנית ריאליטי שצולמה במצלמה ביתית.. בקיצור, התשובה היא לא, אתה יכול להתקרב למסך כמה שתרצה, השאלה מה זה יתן לך חוץ מלראות גרוע יותר..