האם ישיבה קרובה למסך מזיקה לעיניים?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
maors3 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

יש לי מסך 46" ומרחק הישיבה הוא 2 מ' האם זה קרוב מידי ?
זה יכול להזיק?
תןדה לעונים.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

לא חושב שזה הוכח מדעית, זה מסוג הדברים שסבתא היתה אומרת.
במקסימום ישיבה קרוב למסך יכולה לעייף את העיניים. כולנו יושבים הרבה יותר קרוב למסכי מחשב ..
2 מטר ל 46 אינטש זה בסדר גמור.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4686
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #3 

maors3 כתב:יש לי מסך 46" ומרחק הישיבה הוא 2 מ' האם זה קרוב מידי ?
זה יכול להזיק?
תןדה לעונים.
...
אם מדובר על צפיה בתכני HD אז זה ממש לא קרוב. למעשה זהו המרחק האופטימלי לצפיה בתכני 1080 במסך בגודל הנ"ל.
עם זאת בצפיה בתכני SD בלבד במרחק זה אתה עלול לראות את רוב המגרעות של המסך אבל זה עדיין לא יזיק לעינייך.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שהסוגיה של ישיבה קרוב מדי ופגיעה בעינים, שייכת לעידן מסכי הCRT.
מסכים כאלה מרצדים והריצוד מפריע יותר ככל שיושבים קרוב למסך בנוסף לכך הם פולטים קרינה אלקרומגנטית ברמה גבוהה יותר מהמסכים הדקים.
No place like home.......... Theater

Jonny123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #5 

opv כתב:אני חושב שהסוגיה של ישיבה קרוב מדי ופגיעה בעינים, שייכת לעידן מסכי הCRT.
מסכים כאלה מרצדים והריצוד מפריע יותר ככל שיושבים קרוב למסך בנוסף לכך הם פולטים קרינה אלקרומגנטית ברמה גבוהה יותר מהמסכים הדקים.
...
עניין נוסף שיש לשים אליו לב הוא שבזמן צפייה ממושכת במסך כלשהו, באופן אוטומטי ממצמצים פחות.
כתוצאה מכך נגרם אצל לא מעט אנשים יובש בעיניים. לכן מומלץ לעשות הפסקות מנוחה לעיניים בזמן צפייה ממושכת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78889
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #6 

Everything in moderation

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #7 

הסיפור הזה כבר לא ממש רלונטי במסכים של היום, ולמעשה לא היה נכון גם בשנות ה 70 ו ה80. סבתא אמרה שאסור לשבת קרוב למסך CRT שריצד לך בתדר של 50 הרץ, מה שאכן גרם לעייפות של העניים בצפיה ממושכת, פשוט כי האישונים שלנו נאלצו להתרחב ושוב להתכווץ מעט 25 פעם בשנייה בכל פעם שהגיע אות BLANKING למסך, כדי לאפשר התחלפות תמונה. לא חושב שזה גרם נזק, אבל זה בהחלט גרם לכאבי ראש ככל שהמסך היה גדול וישבת קרוב יותר. ב LCD אין סריקה אלא הדלקה וכיבוי מטריצי של כל נקודה במסך באופן עצמאיץ אין צורך ב השחרה של המסך במעבר בין פריימים. האפקט היחיד שעדיין מורגש אינו קשור לאופטיקה של העין, אלא יטתר לפסיכו-אופטיקה של המוח, שנאלץ ליצור מציאות מ 50 תמונות בשנייה כאשר 25 מהן חוזרות על עצמן פעמיים.. אכן מסכים עם עיבוד תמונה מתקדם שמוסיפים פריימים בין פריימים קיימים ומעלים את קצב החלפת התמונות ל 100 או אפילו ל 200 תמונות משנייה, יוצרים אפקט טוב יותר ולכן אנו מקבלית תחושה יותר מציאותית בצפייה (יש כאלו שזה מעצבן אותם לראות סרט הולליודי שבגלל עיבוד הצמונה נראה כמו תוכנית ריאליטי שצולמה במצלמה ביתית.. בקיצור, התשובה היא לא, אתה יכול להתקרב למסך כמה שתרצה, השאלה מה זה יתן לך חוץ מלראות גרוע יותר..

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”