עזרה עם נתיך למגבר technics sa 600.
אהלן
קיבלתי לידיי מגבר שכמעט ולא היה בשימוש לעולם מדגם technics sa 600.
כאשר ניסיתי להפעיל אותו נדלקה נורית safety, לכן פירקתי את המכסה (איזה מכסה יפה...), שם גיליתי נתיך שרוף.
עברתי במספר מקומות בכדי למצוא את הנתיך הספציפי ולא מצאתי.
הנתיך הוא 125V 1A (מגבר מארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות).
אחד מהחשמלאים בחנויות תיקונים נתן לי נתיך במתח הנכון אח בזרם של 2A וטען שזה לא משנה.
האם זה באמת לא כל כך משנה? ואם כן, איפה ניתן להשיג כזה נתיך באיזור הוד השרון?
קיבלתי לידיי מגבר שכמעט ולא היה בשימוש לעולם מדגם technics sa 600.
כאשר ניסיתי להפעיל אותו נדלקה נורית safety, לכן פירקתי את המכסה (איזה מכסה יפה...), שם גיליתי נתיך שרוף.
עברתי במספר מקומות בכדי למצוא את הנתיך הספציפי ולא מצאתי.
הנתיך הוא 125V 1A (מגבר מארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות).
אחד מהחשמלאים בחנויות תיקונים נתן לי נתיך במתח הנכון אח בזרם של 2A וטען שזה לא משנה.
האם זה באמת לא כל כך משנה? ואם כן, איפה ניתן להשיג כזה נתיך באיזור הוד השרון?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
זה כן משנה..ואם מגבר גורם לשריפת הנתיכים,יש לחפש מה גורם לו לעשות זאת,ולא רק להחליף את הנתיך בלבד,שכאמור,
צריך להיות בערך הנכון! אתה לא רוצה לגרום לנזק נוסף.והדגם הזה הוא מכובד למדי של טכניקס,70 וואט לצד,עדיף
שתיקח אותו לטכנאי שמבין במגברים.
צריך להיות בערך הנכון! אתה לא רוצה לגרום לנזק נוסף.והדגם הזה הוא מכובד למדי של טכניקס,70 וואט לצד,עדיף
שתיקח אותו לטכנאי שמבין במגברים.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 11/03/2012 20:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
ה-service manual היחידים שמצאתי הם של ה-sa5570 וה-sa700 ששניהם יותר חזקים - אך הם דומים במבנה ל-sa600. הערך שציינת לפיוז לא מסתדר. אתה בטוח שהוא של 1A ולא 7A (לפעמים לא רואים טוב והכיתוב על הפיוזים לא ברור). בכל מקרה זה מגבר שיוצר בכמה גרסאות. הכסופים מיועדים לשוק האמריקאי והמושחרים לאירופאים (יש גם אוסטרלים ומזה"תים). אם יש לך כסוף - סביר שיש בורר מתח ואתה חייב לודא שהוא מכוון ל-240V. כל הפיוזים שלך חייבים להיות במתח של 250V ועכשיו נשאר לנו רק לברר כמה אמפרים.
מקומבינציה של שני המדריכים נראה לי שיש לך עוד שני פיוזים ראשיים שיושבים בפאנל האחורי מתחת למכסה פלסטיק מוברג. שלוף אותם ובדוק מה הערך שלהם. הם חייבים להיות מינימום 5A ובדגמים אירופאים - הם של 10A. (לכן לא סביר שהערך של הפיוז שמצאת תחת המכסה, שב-sa5570 מוגדר כ-power fuse יהיה בערך של 1A. (אלא אם אדם כזה או אחר החליט להרכיבו שם ללא שיקול דעת).
המדריך של ה-sa5570 מדבר על שני פיוזים - בערכים של 7A ו-15A אך ללא המדריך של ה-sa600 קשה מאוד לדעת אם זה המצב אצלך. צריכים לברר כמה פיוזים יש בסה"כ ומה הערכים שלהם. לכן, הכן רשימה של כל הפיוזים והערכים שלהם, מיקומם (אל תבלבל את המיקום) ואם תמצא - גם את מספרם על הלוחות השונים (לדוגמה 'F-701'). אם יש לנו מזל, על חלק מהמעגלים יהיה רשום ערך הפיוז בהדפס או במדבקה. בליווי כמה תמונות שתפרסם כאן והרשימה - אוכל לבדוק עד כמה קרובים המדריכים שיש בידי - למגבר שלך. ונוכל להתקדם ולראות שהפיוזים נשרפו רק כתוצאה מערכים ומתח לא נכונים - ולא מפאת בעיה אחרת (כמו טרנזיסטורים מקצרים). או שפשוט תרכוש service manual יעודי של ה-sa600 בעבור כמה דולרים בודדים. אז עדכן.
בכל מקרה - המדריכים מזהירים מפני קצר בחיבור לרמקולים ו/או רמקולים תקולים. ולכן אני מציע, שלעת עתה, נתק את המגבר מהרמקולים. אם יש לך חיבורי מעקף בפאנל האחורי בין pre in ו-main out שלוף גם אותם החוצה לפני ההפעלה הבאה.
בהוד השרון - לא מתאפשר לי אפילו לתפוס מונית לת"א. אם אתה מצליח - יש חנות בדיזינגוף סנטר בשם 'דקאדה' - בקומה השלישית באגף המערבי, ויש להם פיוזים. קנה לפחות שתי חבילות של 10 (אבל לא לפני שנברר מה הערכים שאתה באמת צריך).
מקומבינציה של שני המדריכים נראה לי שיש לך עוד שני פיוזים ראשיים שיושבים בפאנל האחורי מתחת למכסה פלסטיק מוברג. שלוף אותם ובדוק מה הערך שלהם. הם חייבים להיות מינימום 5A ובדגמים אירופאים - הם של 10A. (לכן לא סביר שהערך של הפיוז שמצאת תחת המכסה, שב-sa5570 מוגדר כ-power fuse יהיה בערך של 1A. (אלא אם אדם כזה או אחר החליט להרכיבו שם ללא שיקול דעת).
המדריך של ה-sa5570 מדבר על שני פיוזים - בערכים של 7A ו-15A אך ללא המדריך של ה-sa600 קשה מאוד לדעת אם זה המצב אצלך. צריכים לברר כמה פיוזים יש בסה"כ ומה הערכים שלהם. לכן, הכן רשימה של כל הפיוזים והערכים שלהם, מיקומם (אל תבלבל את המיקום) ואם תמצא - גם את מספרם על הלוחות השונים (לדוגמה 'F-701'). אם יש לנו מזל, על חלק מהמעגלים יהיה רשום ערך הפיוז בהדפס או במדבקה. בליווי כמה תמונות שתפרסם כאן והרשימה - אוכל לבדוק עד כמה קרובים המדריכים שיש בידי - למגבר שלך. ונוכל להתקדם ולראות שהפיוזים נשרפו רק כתוצאה מערכים ומתח לא נכונים - ולא מפאת בעיה אחרת (כמו טרנזיסטורים מקצרים). או שפשוט תרכוש service manual יעודי של ה-sa600 בעבור כמה דולרים בודדים. אז עדכן.
בכל מקרה - המדריכים מזהירים מפני קצר בחיבור לרמקולים ו/או רמקולים תקולים. ולכן אני מציע, שלעת עתה, נתק את המגבר מהרמקולים. אם יש לך חיבורי מעקף בפאנל האחורי בין pre in ו-main out שלוף גם אותם החוצה לפני ההפעלה הבאה.
בהוד השרון - לא מתאפשר לי אפילו לתפוס מונית לת"א. אם אתה מצליח - יש חנות בדיזינגוף סנטר בשם 'דקאדה' - בקומה השלישית באגף המערבי, ויש להם פיוזים. קנה לפחות שתי חבילות של 10 (אבל לא לפני שנברר מה הערכים שאתה באמת צריך).
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 14/03/2012 18:26, נערך פעם 1 בסך הכל.