עזרה עם סנסואי 6060
שלום לכולם,
קיבלנו לפני שנתיים מקלט וינטאז' מההורים של אשתי: סנסואי 6060. אחרי קצת התעסקות והיכרות עם מכשיר שגילו עולה על שלי, הצלחתי לחבר אותו בהצלחה לממיר של הלוויין ולמזרימדיה שיש לנו, ואפילו לשמוע בו קצת FM בסטריאו.
בתקופה הזו חזרה על עצמה תופעה קצת מעצבנת - מדי כמה חודשים הוא פשוט מפסיק לעבוד. הוא אמנם נדלק (כלומר, הנורות שעבדו לפני התקלה עדיין מאירות) אבל לא מוציא קול לרמקולים או לאוזניות. כשאני מדליק אותו אין רעש סטטי כזה של רמקולים, ובעצם הוא דומם לחלוטין. בפעם הראשונה שזה קרה ניתקתי אותו לכמה שבועות ואז חיברתי מחדש והוא חזר לעבוד. מאז מדי כמה חודשים אני חוזר על הרוטינה של ניתוק, מנוחה וחיבור מחדש.
בגדול, אני די אוהב את המקלט הזה והוא גם חשוב לנו מסיבות רגשיות. אשמח לדעת מה אני יכול לעשות בכדי לסייע לו לעבוד כמו שצריך (שתי הנורות של המחטים בכלל לא עובדות וגם חלק מהתאורה של סקאלת הרדיו נכבית ונדלקת לסרוגין). אני מקווה שעבודה על המכשיר הזה תחזיר אותו לתפארת העבר שלו...
תודה על העזרה.
קיבלנו לפני שנתיים מקלט וינטאז' מההורים של אשתי: סנסואי 6060. אחרי קצת התעסקות והיכרות עם מכשיר שגילו עולה על שלי, הצלחתי לחבר אותו בהצלחה לממיר של הלוויין ולמזרימדיה שיש לנו, ואפילו לשמוע בו קצת FM בסטריאו.
בתקופה הזו חזרה על עצמה תופעה קצת מעצבנת - מדי כמה חודשים הוא פשוט מפסיק לעבוד. הוא אמנם נדלק (כלומר, הנורות שעבדו לפני התקלה עדיין מאירות) אבל לא מוציא קול לרמקולים או לאוזניות. כשאני מדליק אותו אין רעש סטטי כזה של רמקולים, ובעצם הוא דומם לחלוטין. בפעם הראשונה שזה קרה ניתקתי אותו לכמה שבועות ואז חיברתי מחדש והוא חזר לעבוד. מאז מדי כמה חודשים אני חוזר על הרוטינה של ניתוק, מנוחה וחיבור מחדש.
בגדול, אני די אוהב את המקלט הזה והוא גם חשוב לנו מסיבות רגשיות. אשמח לדעת מה אני יכול לעשות בכדי לסייע לו לעבוד כמו שצריך (שתי הנורות של המחטים בכלל לא עובדות וגם חלק מהתאורה של סקאלת הרדיו נכבית ונדלקת לסרוגין). אני מקווה שעבודה על המכשיר הזה תחזיר אותו לתפארת העבר שלו...
תודה על העזרה.
ה 6060 הוא מגבר ששווה השקעה .
בתנאי שהוא ישודך לרמקולים נצילים או מדפיים .
אבל זה סיפור של לפחות 1000 ש"ח
במחיר הזה אפשר להביא ביד 2 מגבר יותר טוב ממנו .
ככה שזאת דילמה לא קטנה .
אני הייתי מחפש דגם של מגבר וינטאג' גבוה יותר ומשפץ אותו ומחליף לו את כל הקבלים לחדשים פשוט לא משאיר אחד ישן .
אני גם חושב שמדובר בכמה הלחמות רופפות
בתנאי שהוא ישודך לרמקולים נצילים או מדפיים .
אבל זה סיפור של לפחות 1000 ש"ח
במחיר הזה אפשר להביא ביד 2 מגבר יותר טוב ממנו .
ככה שזאת דילמה לא קטנה .
אני הייתי מחפש דגם של מגבר וינטאג' גבוה יותר ומשפץ אותו ומחליף לו את כל הקבלים לחדשים פשוט לא משאיר אחד ישן .
אני גם חושב שמדובר בכמה הלחמות רופפות
נערך לאחרונה על ידי yehudaa ב 11/03/2012 19:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
היי, ברוך הבא לפורום,
נשמע כמו בעיה של הלחמה קרה,עקוב אחר ההלחמות בלוח והיכן שהן רופפות עבור עליהן מחדש
נשמע כמו שכל הבעיות שנובעות הן מהסיבה הזו.
בהצלחה.
נשמע כמו בעיה של הלחמה קרה,עקוב אחר ההלחמות בלוח והיכן שהן רופפות עבור עליהן מחדש
נשמע כמו שכל הבעיות שנובעות הן מהסיבה הזו.
בהצלחה.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
ה-6060 שלך הוא קשיש וינטאג' בא בימים.כדאי שיראה טכנאי שיחליף לו את הנורות, יחזק הלחמות,ינקה מגעים
ויחליף כמה רכיבים.אם אתה רוצה לעשות לו שיפוץ כולל-זה שיקול שלך,כי זה סיפור יקר משמעותית מתיקון רגיל,והדגם הזה,למרות שהוא נשמע מצוין כשהוא תקין,הוא אחד מהקטנים בסידרה ופחות חזק "ובריא" מהדגם שמעליו,ה-7070,ששונה
ממנו מאוד ברמת האלקטרוניקה.
ויחליף כמה רכיבים.אם אתה רוצה לעשות לו שיפוץ כולל-זה שיקול שלך,כי זה סיפור יקר משמעותית מתיקון רגיל,והדגם הזה,למרות שהוא נשמע מצוין כשהוא תקין,הוא אחד מהקטנים בסידרה ופחות חזק "ובריא" מהדגם שמעליו,ה-7070,ששונה
ממנו מאוד ברמת האלקטרוניקה.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
ברוך הבא לממלכת הוודו של סדרת X0X0. הסימפטומים ידועים למחלות מוכרות. 90% מהבעיות האלה נפתרות באמצעות ניקוי הקונטרולים, וביחוד סוויץ' בורר המקור, באמצעות מנקה מגעים איכותי. ממש קסם! אבל - למען ה-10% הנותרים אני אנסה לתת רשימת פתרונות ידועים. איני יודעת מה רמת כישורך בתחום ולכן אציין פתרונות מהקל אל הכבד. אל תעלב אם חלק מהפתרונות נראים טרוויאליים ופשוטים מידי - הרבה נפלו בקטנות
נתחיל עם שאלות בסיסיות כחומר למחשבה ובדיקות מהירות המתייחסות למכשיר כשהוא במצב שלא מוציא סאונד כמו שתארת:
בסיסי:
הגדר שוב מה זאת אומרת 'לא נדלק'? האם הנורית האדומה לא הופכת לירוקה? האם אין 'קליק' מממסר ההגנה? האם אין שום תגובה נראית / נשמעת מהמכשיר כשאתה לוחץ על כפתור ההפעלה?
האם הטייפ מוניטור דלוק או כבוי? (צריך להיות כבוי אם לא מחובר טייפ - והבורר על AUX או FM)
האם השתקת FM לחוץ (דלוק) או משוחרר (כבוי) - צריך להיות משוחרר
האם השתקת אודיו לחוץ (דלוק) או משוחרר (כבוי) - צריך להיות משוחרר
האם שומע רעש סטטי ב-FM ובטוח שיש קליטה (טפשי - אבל לפעמים תחנת שידור כמו 88 FM משדרים שקט כמה דקות) נסה אנטנת FM מסוג T ב-40 ש"ח אם זו הבעיה.
האם ניסית לחבר CD לשקעי AUX ולהאזין במקום FM?
האם ניסית לחבר אוזניות ולהאזין למקור כלשהו? (קראתי שכן - האם לכל המקורות?)
נתקדם:
האם במצב רגיל נורית בקרת הגנה בצבע ירוק - וכשהמכשיר ממפסיק להישמע היא באדום? (אם כן - אענה בפוסט אחר בנושא כיוונון DC offset ו-bias current )
האם אתה שומע את ה'קליק' של ממסר מעגל ההגנה כשהמכשיר נדלק? אם לא - אענה בפוסט נפרד בנושא טיפול והחלפת protection circuit relay
מתקדם יותר: (איש מקצוע היה מבצע את הפעולות הבאות לאחר ניתוק מהחשמל ופריקת הקבלים)
שליפה, בדיקה (והחלפה - אם צריך) וניקוי של הפיוזים המסומנים במעגלים צהובים והתושבות שלהם
שליפה של החיבורים המהירים (פלסטיקים) המסומנים בעיגולים אדומים - ניקויים והרחבת הדק הנחושת בכל פתיל כדי לייצר מגע טוב יותר עם הפין עליו הוא יושב. (ניתן לשלוף כל פתיל בלחץ של מברג קטן ומשיכה של החוט החוצה). ייתכן וזה יסדר את הריצוד של הנורות בפאנל הראשי
ניקוי במנקה מגעים (איכותי שלא משאיר משקע לבן) של כל הקונטרולים והסוויטצ'ים בפאנל הקדמי. לא מדובר בהשפרצה עיוורת. צריך לפתוח את הפאנל התחתון ולהגיע לחור ההתז (יש כזה) בכל קונטרול בנפרד. נדרשת תושייה לשם כך ותאלץ לפרק את ה-faceplate הקדמי עם כל הכפתורים (שנשלפים בקלות).
פירוק של האמבטיה הלבנה המסומנת חץ כחול באמצעות הברגים המסומנים בעיגולים כחולים (דרוש קצת תימרון כדי לשלוף אותה הכולל קצת אינטראקציה עם הסביבה). בתוכה ימצאו הנורות של הפאנל והתושבות. בדוק, החלף ונקה נורות וגם את התושבות, שאותן רצוי לכווץ מעט עם פלייר, ליצירת מגע טוב יותר.
כנ"ל לגבי הנורות במדי הסיגנאל והטון - פרק/פלס דרכך פנימה בעדינות - וחזור על פרוצדורת ניקוי הנורות והתושבות.
מתקדם עוד יותר
בדיקה מהירה לאיתור חוטי חשמל משוחררים ומנותקים והלחמתם מחדש (במקומם כמובן)
פירוק הפאנל התחתון ומעבר עם מלחם ובדיל על כל נקודת הלחמה שנראית עמומה, סדוקה או פגומה (קרה). נקודות הלחמה תקינות אמורות להיות בצורת חרוט הר-געש ומבריקות.
כללי:
ניקוי באמצעות מברשת צבע רכה ואיכותית (שלא סובלת מנשירה) ואלכוהול עיסוי (IPA) או מתנול לדילול פוליטורה (ספירט) שקוף, ולא כחול, של כל הלוחות המודפסים מכל צדדיהם.
IPA לא מייצרים בארץ - ואם תמצא בבית מרקחת - הוא יקר ויתכן שלא מספיק טהור (צריך 91% ומעלה). עובדי הי-טק יכולים 'להשאיל' קצת ממקום העבודה - אבל לא סביר שירצו להסתכן בשינוע חומרים דליקים למטרה זו.
ולכן:
אזהרה: מתנול הוא רעיל ודליק, ובוער בלהבה בלתי-נראית.
אם חלילה תעלה באש - חבריך יחשבו שנתקפת בטראנס ריקוד מוטרף לפני שיריחו בשר חרוך ויבינו כי אינך משוגע - אלא רק בוער להנאתך. לכן הימנע מכך והרחק ממקור חום, ניצוץ, או להבה גלויה.
טוב - מספיק לבינתיים. אני מקווה שנמצא פתרון כבר בשלבים המוקדמים יותר. דווח לנו ועדכן.
בהצלחה.
נתחיל עם שאלות בסיסיות כחומר למחשבה ובדיקות מהירות המתייחסות למכשיר כשהוא במצב שלא מוציא סאונד כמו שתארת:
בסיסי:
הגדר שוב מה זאת אומרת 'לא נדלק'? האם הנורית האדומה לא הופכת לירוקה? האם אין 'קליק' מממסר ההגנה? האם אין שום תגובה נראית / נשמעת מהמכשיר כשאתה לוחץ על כפתור ההפעלה?
האם הטייפ מוניטור דלוק או כבוי? (צריך להיות כבוי אם לא מחובר טייפ - והבורר על AUX או FM)
האם שומע רעש סטטי ב-FM ובטוח שיש קליטה (טפשי - אבל לפעמים תחנת שידור כמו 88 FM משדרים שקט כמה דקות) נסה אנטנת FM מסוג T ב-40 ש"ח אם זו הבעיה.
נתקדם:
האם במצב רגיל נורית בקרת הגנה בצבע ירוק - וכשהמכשיר ממפסיק להישמע היא באדום? (אם כן - אענה בפוסט אחר בנושא כיוונון DC offset ו-bias current )
האם אתה שומע את ה'קליק' של ממסר מעגל ההגנה כשהמכשיר נדלק? אם לא - אענה בפוסט נפרד בנושא טיפול והחלפת protection circuit relay
מתקדם יותר: (איש מקצוע היה מבצע את הפעולות הבאות לאחר ניתוק מהחשמל ופריקת הקבלים)
שליפה, בדיקה (והחלפה - אם צריך) וניקוי של הפיוזים המסומנים במעגלים צהובים והתושבות שלהם
שליפה של החיבורים המהירים (פלסטיקים) המסומנים בעיגולים אדומים - ניקויים והרחבת הדק הנחושת בכל פתיל כדי לייצר מגע טוב יותר עם הפין עליו הוא יושב. (ניתן לשלוף כל פתיל בלחץ של מברג קטן ומשיכה של החוט החוצה). ייתכן וזה יסדר את הריצוד של הנורות בפאנל הראשי
ניקוי במנקה מגעים (איכותי שלא משאיר משקע לבן) של כל הקונטרולים והסוויטצ'ים בפאנל הקדמי. לא מדובר בהשפרצה עיוורת. צריך לפתוח את הפאנל התחתון ולהגיע לחור ההתז (יש כזה) בכל קונטרול בנפרד. נדרשת תושייה לשם כך ותאלץ לפרק את ה-faceplate הקדמי עם כל הכפתורים (שנשלפים בקלות).
פירוק של האמבטיה הלבנה המסומנת חץ כחול באמצעות הברגים המסומנים בעיגולים כחולים (דרוש קצת תימרון כדי לשלוף אותה הכולל קצת אינטראקציה עם הסביבה). בתוכה ימצאו הנורות של הפאנל והתושבות. בדוק, החלף ונקה נורות וגם את התושבות, שאותן רצוי לכווץ מעט עם פלייר, ליצירת מגע טוב יותר.
כנ"ל לגבי הנורות במדי הסיגנאל והטון - פרק/פלס דרכך פנימה בעדינות - וחזור על פרוצדורת ניקוי הנורות והתושבות.
מתקדם עוד יותר
פירוק הפאנל התחתון ומעבר עם מלחם ובדיל על כל נקודת הלחמה שנראית עמומה, סדוקה או פגומה (קרה). נקודות הלחמה תקינות אמורות להיות בצורת חרוט הר-געש ומבריקות.
כללי:
ניקוי באמצעות מברשת צבע רכה ואיכותית (שלא סובלת מנשירה) ואלכוהול עיסוי (IPA) או מתנול לדילול פוליטורה (ספירט) שקוף, ולא כחול, של כל הלוחות המודפסים מכל צדדיהם.
IPA לא מייצרים בארץ - ואם תמצא בבית מרקחת - הוא יקר ויתכן שלא מספיק טהור (צריך 91% ומעלה). עובדי הי-טק יכולים 'להשאיל' קצת ממקום העבודה - אבל לא סביר שירצו להסתכן בשינוע חומרים דליקים למטרה זו.
ולכן:
אזהרה: מתנול הוא רעיל ודליק, ובוער בלהבה בלתי-נראית.
טוב - מספיק לבינתיים. אני מקווה שנמצא פתרון כבר בשלבים המוקדמים יותר. דווח לנו ועדכן.
בהצלחה.
-
- Sansui 6060 inisde
- Kosh
- גורו וינטאג'

ל-6060 אין ממסר הגנה,ב-7070 ומעלה יש כזה.tnsilver כתב:ברוך הבא לממלכת הוודו של סדרת X0X0. הסימפטומים ידועים למחלות מוכרות. 90% מהבעיות האלה נפתרות באמצעות ניקוי הקונטרולים, וביחוד סוויץ' בורר המקור, באמצעות מנקה מגעים איכותי. ממש קסם! אבל - למען ה-10% הנותרים אני אנסה לתת רשימת פתרונות ידועים. איני יודעת מה רמת כישורך בתחום ולכן אציין פתרונות מהקל אל הכבד. אל תעלב אם חלק מהפתרונות נראים טרוויאליים ופשוטים מידי - הרבה נפלו בקטנות![]()
בסיסי:
נתקדם:
מתקדם עוד יותר
כללי:
ולכן:
אזהרה: מתנול הוא רעיל ודליק, ובוער בלהבה בלתי-נראית.אם חלילה תעלה באש - חבריך יחשבו שנתקפת בטראנס ריקוד מוטרף לפני שיריחו בשר חרוך ויבינו כי אינך משוגע - אלא רק בוער להנאתך. לכן הימנע מכך והרחק ממקור חום, ניצוץ, או להבה גלויה.
בהצלחה....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

Kosh כתב:...ל-6060 אין ממסר הגנה,ב-7070 ומעלה יש כזה......
-
- Sansui 6060 On-Board Protection Circuit Relay
-
- Sansui 6060 F-2648 (Protection Circuit) Block Diagram
-
- Sansui 6060 F-2648 (Protection Circuit) Schematic Diagram
- Kosh
- גורו וינטאג'

טעות שלי! מודה באשמה..tnsilver כתב:Kosh כתב:...ל-6060 אין ממסר הגנה,ב-7070 ומעלה יש כזה......העיגול הצהוב חולק עליך...
...
תשובות
תודה לכולם על התגובות.
קיבלתי הודעה פרטית עליה אינני יכול לענות (משתמש חדש) - התשובה היא שאני לא מעוניין להחליף/למכור את המכשיר. זה עונה גם למי שהציע שאעבור למכשיר מתקדם יותר וכו'. אני פשוט רוצה לתקן/לשפץ את המכשיר שברשותי, גם בגלל שאני די מחבב אותו וגם בגלל שהוא ניתן במתנה ויש לו ערך רגשי.
מצד שני, הידע שלי בתחום מינימלי, ואפשר להגדיר אותי כמי שעולם הוינטאז' חדש לו לחלוטין, והוא מעוניין לפסוע את צעדיו הראשונים בתחום. זה אומר שאני לא יודע להלחים או אפילו לנקות מגעים - אבל אשמח ללמוד.
אני מתייחס לתגובתה המפורטת (תודה!) של tnsilver, לפי הסדר:
לא נדלק - רק עכשיו הבנתי שיש נורית אדומה/ירוקה. היא כנראה שייכת לאיזור של הנורות שלא עובדות. הכוונה היא שבלחיצה על כפתור ההדלקה חלק מהמכשיר מאיר, אבל באמת אין את הרעש הייחודי הזה שמתלווה להדלקה (קליק ממסר ההגנה?), להבדיל מהמצב הרגיל בו יש את הרעש הזה ואז המכשיר גם מנגן. אז יש תגובה נראיץ (האורות שעובדים נדלקים) אבל אין תגובה נשמעת.
בסיסי:
הטייפ מוניטור כבוי, והבורר על FM AUTO או DOLBY FM ADAPTOR. ככה היה תמיד ושניהם עבדו.
השתקת ה-FM כבויה. פעם כשהייתי מבטל את ההשתקה הייתי יכול לשמוע רדיו, אבל בזמן התקלה לא.
השתקת אודיו כבויה.
אין רעש סטטי ברדיו. אני לא זקוק לאנטנה כי בזמן שהמכשיר חוזר לעצמו יש קליטה טובה מאוד (כולל סטריאו, ואז הנורה המתאימה נדלקת באדום).
חיברתי את המזרימידה שלי גם ל-AUX וגם ל-PHONO ואין תגובה.
חיברתי את האוזניות וניסיתי להאזין לכל המקורות. אין תגובה.
כלומר - הכפתורים והתצורה זהים לאלה שהיו בזמן שעבד כמו שצריך. עכשיו במשך כמה ימים/שבועות לא יהיה קול, ופתאום העסק יסתדר בלי שאשנה דבר ויהיה קול. התופעה היא של דממה (אין אפילו פיפס) שמסתדרת מעצמה.
מתקדם:
איפה נמצאת נורית בקרת ההגנה? אם היא באיזור של כפתור ההדלקה - הנורות שם לא עובדות. גם הנורות של ה-ON וה-OFF לא עובדות. בעצם, כל החלק השמאלי של המכשיר (כולל חלק מהאיזור של תדרי הרדיו) לא מאיר, והשאר מאיר לסירוגין.
תודה על העזרה!
קיבלתי הודעה פרטית עליה אינני יכול לענות (משתמש חדש) - התשובה היא שאני לא מעוניין להחליף/למכור את המכשיר. זה עונה גם למי שהציע שאעבור למכשיר מתקדם יותר וכו'. אני פשוט רוצה לתקן/לשפץ את המכשיר שברשותי, גם בגלל שאני די מחבב אותו וגם בגלל שהוא ניתן במתנה ויש לו ערך רגשי.
מצד שני, הידע שלי בתחום מינימלי, ואפשר להגדיר אותי כמי שעולם הוינטאז' חדש לו לחלוטין, והוא מעוניין לפסוע את צעדיו הראשונים בתחום. זה אומר שאני לא יודע להלחים או אפילו לנקות מגעים - אבל אשמח ללמוד.
אני מתייחס לתגובתה המפורטת (תודה!) של tnsilver, לפי הסדר:
לא נדלק - רק עכשיו הבנתי שיש נורית אדומה/ירוקה. היא כנראה שייכת לאיזור של הנורות שלא עובדות. הכוונה היא שבלחיצה על כפתור ההדלקה חלק מהמכשיר מאיר, אבל באמת אין את הרעש הייחודי הזה שמתלווה להדלקה (קליק ממסר ההגנה?), להבדיל מהמצב הרגיל בו יש את הרעש הזה ואז המכשיר גם מנגן. אז יש תגובה נראיץ (האורות שעובדים נדלקים) אבל אין תגובה נשמעת.
בסיסי:
הטייפ מוניטור כבוי, והבורר על FM AUTO או DOLBY FM ADAPTOR. ככה היה תמיד ושניהם עבדו.
השתקת ה-FM כבויה. פעם כשהייתי מבטל את ההשתקה הייתי יכול לשמוע רדיו, אבל בזמן התקלה לא.
השתקת אודיו כבויה.
אין רעש סטטי ברדיו. אני לא זקוק לאנטנה כי בזמן שהמכשיר חוזר לעצמו יש קליטה טובה מאוד (כולל סטריאו, ואז הנורה המתאימה נדלקת באדום).
חיברתי את המזרימידה שלי גם ל-AUX וגם ל-PHONO ואין תגובה.
חיברתי את האוזניות וניסיתי להאזין לכל המקורות. אין תגובה.
כלומר - הכפתורים והתצורה זהים לאלה שהיו בזמן שעבד כמו שצריך. עכשיו במשך כמה ימים/שבועות לא יהיה קול, ופתאום העסק יסתדר בלי שאשנה דבר ויהיה קול. התופעה היא של דממה (אין אפילו פיפס) שמסתדרת מעצמה.
מתקדם:
איפה נמצאת נורית בקרת ההגנה? אם היא באיזור של כפתור ההדלקה - הנורות שם לא עובדות. גם הנורות של ה-ON וה-OFF לא עובדות. בעצם, כל החלק השמאלי של המכשיר (כולל חלק מהאיזור של תדרי הרדיו) לא מאיר, והשאר מאיר לסירוגין.
תודה על העזרה!
- Kosh
- גורו וינטאג'

באשר לכניסת ה-PHONO,אין לחבר אליה שום דבר פרט לפטיפון! גם אם המגבר שלך היה תקין,היא מיועדת רק לאות הנמוך שמגיע מראש הפטיפון,ולא ל-GAIN של מקורות רגילים.במקרה הטוב תשמע משם צליל מעוות,במקרע הרע גם תקצר
את כניסת ה-PHONO.
את כניסת ה-PHONO.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 12/03/2012 12:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

Re: תשובות
אל תתרגש מהודעות פרטיות - תמיד יהיה מישהו שינסה לקמבן על חשבון מצוקה של מישהו אחר. ב-general principal אל תמכור! צודק!דןהגרזן כתב:...מצד שני, הידע שלי בתחום מינימלי, ואפשר להגדיר אותי כמי שעולם הוינטאז' חדש לו לחלוטין, והוא מעוניין לפסוע את צעדיו הראשונים בתחום. זה אומר שאני לא יודע להלחים או אפילו לנקות מגעים - אבל אשמח ללמוד......
אבל - כדי לטפל בבעיה של המכשיר שלך - נדרשים כישורים מינימליים (מעבר לניקוי מגעים ועבודה עם מלחם) שמי שאין לו אותם (וגם לפעמים למי שיש) מסכן בצורה חמורה את עצמו ואת המכשיר שלו בנסיון תיקון עצמאי. ולכן, הרושם שלי, שבמקום לתת לך עצות לכיוון DC offset ו-bias current ב-Sansui 6060 שכוללות עבודה עם מולטי-טסטר והבנה בסיסית באלקטרוניקה - ועלולות ליצור מפגש מסוכן שלך עם מתח קיר גבוה, אחרוג ממנהגי.
פשוט, בניגוד לעקרונות שלי, אפנה אותך לטיפול של מקצוען. (יש כאן בפורום כמה כאלה - תשאל את החברים על מי הם ממליצים). לא צריך להיות יקר התיקון שלך - לא מצריך יותר מידי עבודה - אז אל תיתן לאף אחד לסחוט אותך בהמלצות לטיפול מקיף יותר. אם תרצה - בצע שיפוץ כללי - רק לאחר תיקון הבעיה העכשווית.
באשר ללימוד הדרגתי - אם אתה קורא אנגלית - אתה יכול להתחיל מכאן כדי ללמוד על הלחמה בסיסית. אני בטוח שיש גם בעברית (רק שאני לא מכיר). באותו אתר - אתה יכול ללמוד כאן על רכיבים אלקטרוניים. (גם כאן). תתחיל בקטן. מינימום ציוד נדרש זה מלחם באיכות סבירה של 25 וואט ומטה (עד 15 וואט) עם בדיל ומשחת הלחמה - ומולטי-טסטר סביר. הכל ביחד אפשר לרכוש בהשקעה של עד 200 ש"ח. לא מדובר בטופ אבל זה מספיק כדי להתחיל.
ה-6060 שלך - זה בדיוק סוג המכשירים שכיף להתחיל ללמוד איתם. אז אם בא לך - לך על זה בכוחות עצמך - רק קרא את כל האזהרות והשמר ממתח קיר גבוה ומתח שיורי בקבלים גדולים. ככלל אצבע - אתה חייב שיהיה בידך את מדריך השירות (service manual) של המכשיר שאתה מטפל בו. ניתן למצוא הרבה מהם כאן - או לרכוש העתקים בכמה דולרים ממקורות רבים כמו eBay.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
העלתי את מדריך השירות: https://rapidshare.com/files/2477998343 ... 0_6060.pdf
שמור אותו כיוון שהקישור יימחק תוך חודש.
ושוב כמו שכבר הזכירו מעלי, חשוב מאוד לקרוא לפני שניגשים לתיקון, להקפיד על כללי בטיחות.
שמור אותו כיוון שהקישור יימחק תוך חודש.
ושוב כמו שכבר הזכירו מעלי, חשוב מאוד לקרוא לפני שניגשים לתיקון, להקפיד על כללי בטיחות.
מצטרף להמלצות של מכובדי הקודמים :
שמור את המכשיר אצלך, והיזהר מכל מיני אינטרסנטים.
זהו מכשיר מצויין ! ( אף, כפי שנאמר, יש בסדרה טובים ממנו ).
אם אינך בעל נסיון אל תתפתה להתעסק איתו בעצמך, פנה לבעל מקצוע.
ואחרון חביב: אתה בטוח שקולט FM סטריאו באיכות טובה לרוחב הסקלה ללא אנטנה?
אנטנה, ולו הפשוטה ביותר, תשפר מאד את הקליטה ( תוכל לעשות חיפוש בפורום בנושא ).
בברכה.
שמור את המכשיר אצלך, והיזהר מכל מיני אינטרסנטים.
זהו מכשיר מצויין ! ( אף, כפי שנאמר, יש בסדרה טובים ממנו ).
אם אינך בעל נסיון אל תתפתה להתעסק איתו בעצמך, פנה לבעל מקצוע.
ואחרון חביב: אתה בטוח שקולט FM סטריאו באיכות טובה לרוחב הסקלה ללא אנטנה?
אנטנה, ולו הפשוטה ביותר, תשפר מאד את הקליטה ( תוכל לעשות חיפוש בפורום בנושא ).
בברכה.
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.