בכל מקום שקראתי מצד אחד קראתי שמכל בחינה הנעת הרצועה עדיפה בכל מה שנוגע לאיכות השמע.
ההסבר היה שבהנעת רצועה בניגוד להנעה ישירה, המנוע לא ממוקם מתחת לפלטה ולפעמים ממש בחלק נפרד של הפטיפון יחסית הרחק מהפלטה ובכך נמנע JITTER בצורה די דרסטית גם אם לא לחלוטין.
מצד שני לפי כל מה שקראתי בפורום הזה ההמלצה היא תמיד על הנעה ישירה.
עקב כך קניתי בזמנו פטיפון יד שניה של טכניקס SL-1300 ב500 שקלים(זה שווה את המחיר?)
את הפטיפון שלי קניתי בלי מחט ובלי מכסה, לא שזה משנה כ"כ כי מצאתי לו נישה ומחט איכותית יותר ממה שמקבלים בכל מקרה הייתי קונה, אמנם קניתי את את הפטיפון ברדיו סטאר ולא מבן אדם וקבלתי אחריות של 3 חודשים אבל בכל זאת.
השאלה היא למעשה.
א' האם לא יצאתי טאמבל שרכשתי את הטכניקס בסכום כזה ולאור מה שתארתי.
ב' האם הנעה ישירה אכן טובה יותר מהנעת רצועה.
ג' האם זה בגלל שמדובר פשוט בהימור הבטוח יותר כשקונים פטיפונים ישנים יותר, מבחינת העמידות וזה פחות הימור?
(אציין שהפטיפון שלי שוקל בסביבות ה23 ק"ג עד כמה שאני זוכר ויש לו צלחת די מסיבית).
הנעת רצועה vs הנעה ישירה
-
eitanh1982
- חבר פעיל

- תגובות: 74
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
תשובות
א) מחיר כזה הוא סביר לטכניקס כנ"ל במצב טוב מאד או מצוין, ללא מחט ומכסה (כלומר הוא היה שווה אפילו יותר עם הנ"ל).
ב) לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות, ואפשר להתווכח על זה בלי סוף. לדעתי הנעה ישירה בכלל וטכניקס בפרט זה האופטימום.
ג) לא הבנתי את השאלה הזאת, אבל מה שבטוח זה שהפטיפון שלך לא שוקל 23 ק"ג, אולי משהו כמו חצי מזה. בכל מקרה זה לא נאמר לחובתו.
ב) לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות, ואפשר להתווכח על זה בלי סוף. לדעתי הנעה ישירה בכלל וטכניקס בפרט זה האופטימום.
ג) לא הבנתי את השאלה הזאת, אבל מה שבטוח זה שהפטיפון שלך לא שוקל 23 ק"ג, אולי משהו כמו חצי מזה. בכל מקרה זה לא נאמר לחובתו.
-
eitanh1982
- חבר פעיל

- תגובות: 74
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
Re: תשובות
הפטיפון לפי כל הSPECS בכל אתר שוקל כ23 ק"ג.dragon כתב:א) מחיר כזה הוא סביר לטכניקס כנ"ל במצב טוב מאד או מצוין, ללא מחט ומכסה (כלומר הוא היה שווה אפילו יותר עם הנ"ל).
ג) לא הבנתי את השאלה הזאת, אבל מה שבטוח זה שהפטיפון שלך לא שוקל 23 ק"ג, אולי משהו כמו חצי מזה. בכל מקרה זה לא נאמר לחובתו....
גם הרמתי אותו, הוא מרגיש לפחות 20 ק"ג.
לא שזה משנה הסמנטיקה, רק ציינתי את העובדה שהוא מסיבי כמשהו שייתכן שטוב ביחס למוצר שאני מקווה שיחזיק מעמד גם אחרי כמעט 40 שנים.
עריכה: צודק, בדקתי שוב...
הוא שוקל כ12 ק"ג, משום מה הייתי בטוח שהוא 20+.