עזרה באפיון מערכת ק"ב/סטריאו

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
guy99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חברים שלום,

מבקש עזרה בבחירת מערכת ק"ב:

1. שימושים: 80% מוזיקה, 20% סרטים. אני מבין שככל הנראה ההמלצה תהיה לכיוון רמקולים רצפתיים אבל יש לי וטו מהאישה לסטליטים (עדיין בוויכוחים לגבי הסאב..).
2. המוזיקה שאני שומע זה בעיקר רוק שנות ה-70/80 (VH1 classic) ולא בווליום מאוד גבוה, לכן חשוב לי שתהיה מערכת שתפיק צליל נקי ועמוק.
3. המיקום הוא בסלון בבית חדש (חלל של 40 מ"ר בערך)
4. חיבור לממיר HD וסטרימר.
5. תקציב 5000 גמיש.

תודה מראש,
גיא

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

דבר ראשון, הייתי מתעקש עם האישה לפחות על מדפיים מלפנים, ולא על סאטליטיים אם אתה רוצה להינות ממוזיקה בתקציב הנתון...

שנית, קשה להתאים רמקולים עפ"י ז'אנר מוזיקלי בלבד ובכל מקרה הייתי ממליץ לך בחום רב ללכת עם כמה קטעי מוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב לחנות מתמחה כדי לעשות "אודישנים" לרמקולים ולמגברים

שלישית, אם התקציב המדובר הוא עבור מגבר ורמקולים ביחד, אז זה תקציב טיפה נמוך למערכת קומפלט, ואז הייתי הולך או על מערכת בשלבים, או על קנייה מיד שניה...

guy99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אהלן. תודה רבה על התגובה.

אחלה רעיון לגבי המדפים מלפנים, לדעתי זה יעבור את אישור הקבינט.

לגבי התקציב מדובר ברמקולים בלבד, יש לך המלצה אילו דגמים ללכת לשמוע?

תודה
גיא

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

רמקולים בלבד זה כבר הרבה יותר לעניין ;-)

איזה רסיבר יש לך?

בתקציב הנתון הייתי משאיר משהו כמו 1,500 ש"ח לסאב - למשל הוורפידייל SW150 או הוורפידייל PC 10 PLUS.

אז נשארו לנו 3,500 ש"ח לרמקולים - בוא נפנה מהדרך גם את האחוריים ונלך על זוג SP1 של מורל למשל במשהו כמו 700 ש"ח - ונגיד שאנחנו נשארים ב-3,000 ש"ח אח"כ (אמרת שאתה טיפה גמיש עם התקציב, אז בוא ננצל את זה :P )

מלפנים בוא ננסה להיצמד על זהות הפירמה וסדרת דגמים עבור הקדמיים והסנטר:
- זוג מוניטור אודיו M2 וה-M סנטר התואם - אולי עם קצת מיקוח ועוד טיפה התגמשות תוכל אפילו להשתדרג לכיוון BX2 וה-BX סנטר מסדרה הברונזה הגבוהה יותר של מוניטור אודיו...
- זוג וורפידייל דיאמונד 10.2 וה-10CS התואם (כדאי לשקול אפילו את הסנטר 10CS הגדול יותר עבור חלל של 40 מ"ר...)
- זוג MISSION מדגם MX2 וסנטר MXC1 תואם
- זוג JAMO מדגם C403 וסנטר C400 תואם
- זוג QUAD L-ITE והסנטר התואם
- זוג ELAC מדגם 53.2 והסנטר CC51 התואם
- זוג DALI מדגם ZENSOR 1 וה-ZENSOR VOKAL 1 התואם

מומלץ מאוד כאמור לעשות השוואה במו אוזניך בין הרמקולים הנ"ל, רצוי כאשר הם מחוברים לרסיבר דומה עד ככל שניתן למה שכבר יש לך בבית.

guy99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה רבה על התשובה המקצועית!! הולך לעשות שיעורי בית ומדווח,.

guy99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ערב טוב,

הייתי בחנות ניופאן אאוטלט בראשוו והציעו לי שם סט 2.1 הרמן קרדון hs 210. שמעתי אותם ונהניתי, אשמח לקבל חוות דעת על המערכת.

שוב תודה,
גיא

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

לא מבין איך מהשקעה של 5,000 ש"ח במערכת סראונד 5.1 עם מדפיים מלפנים, הגעת למערכת סאטליטים משולבת 2.1... :מבולבל:

guy99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

היי.

עוד לא הגעתי...

הבנתי שלצרכים שלי (בעיקר מוזיקה) לא כדאי לי להשקיע בסנטר ואחוריים.

האם אתה ממליץ ללכת על אחת מההמלצות שנתת לעיל בלבד?

ד.א. אני צריך גם רסיבר (אין ברשותי היום)

פשוט הפתרון שהציעו לי שם נתן מענה כולל וזול אז זה פיתה אותי (וגם את אשתי), אבל טרם סגרתי..

תודה,
גיא

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

אם אתה הולך לשמוע אך ורק מוזיקה ואפילו לא קצת קולנוע ביתי, אתה גם לא צריך סאב עקרונית, אלא פשוט להשקיע במגבר סטריאו מכובד (מחירים מתחילים ב-2,000 ש"ח בערך למכשיר איכותי) ובזוג רמקולים "רציני", אפילו אם הם "רק" מדפיים, ועל אחת כמה וכמה בתקציב הנתון (עדיין 3,500 ש"ח, נכון?)

אם כל ה-3,500 ש"ח הולכים נטו לזוג רמקולים מדפיים, אז הייתי בוחן את אחת מהאופציות הבאות:
- מוניטור אודיו RX1 (ממליץ בחום לתת צ'אנס גם ל-RX2, למרות שהוא חורג מהתקציב הנתון - רמקול מדהים!)
- B&W 685
- MISSION 790
- DALI LEKTOR 3
- פוקאל 706
- QUAD 11L2
- טאנוי רבולושן DC4

בפרט, הייתי בודק שילובים עם מגברי סטריאו כגון (הלכתי על הכי זולים שהם עדיין איכותיים לדעתי האישית - כאמור כ-2,000 ש"ח - מן הסתם אם יש לך תקציב מוגדר גם למטרה זו אז אפשר לתת סט המלצות מדוייק יותר):
- מרנץ PM5004
- קיימברידג' אודיו 350A
- NAD C316
- ימאהה S500

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #10 

אם כל ה-3,500 ש"ח הולכים נטו לזוג רמקולים מדפיים, אז הייתי בוחן את אחת מהאופציות הבאות:
- מוניטור אודיו RX1 (ממליץ בחום לתת צ'אנס גם ל-RX2, למרות שהוא חורג מהתקציב הנתון - רמקול מדהים!)
- B&W 685
- MISSION 790
- DALI LEKTOR 3
- פוקאל 706
- QUAD 11L2
- טאנוי רבולושן DC4
...
Quad Quad!!!!
טוב אני משוחד, יש לי Quad ובתור מישהו ששומע מוזיקה כל הזמן, ה-Quad מדהימים!!!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”