שאלה לגבי הקשר של הספק המגבר לאלה של הרמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ISAC69 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אני שוקל להחליף את המגבר שלי שכבר נכנס פעם שנייה ברציפות תוך חודש לתיקון מעבדה .
יש לי רמקולים של MISSION (התנדות 8 אום) הספק 200W כל השאר רמקולים של WHARFEDALE ( כולם התנגדות 6 אום) הסנטר בהספק 150W הסראונד 100W והבק סראונד 75W .
השאלה שלי איזה הספק של מגבר אני צריך וכן אני נתקל בכמה מונחים שקשה לי להבין למה אני צריך להתייחס כשאני רוכש מגבר :
minimum RMS power out put
dynamic power per chanel
maximum power per chanel
לכל אחד מהם מוגדר ערך W שונה למה להתייחס ? האם בגלל שהקידמיים שלי 200W אני צריך מגבר כמו ה YMAHA RXV 3900 שהוא 140/180W ? ראיתי מגברים שמצאו חן בעיני ברמות מחירים סבירות אבל הם רק 95W לכל עירוץ האם זה לא חלש מדי בשבילי ?

:?: :?: :?:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

להספק בוואטים יש מעט מאוד קשר למציאות בכל הנוגע להגברת רמקולים כמו שצריך - לצורך העניין, עבור רמקולים רצפתיים של MISSION מדגם MX5 היצרן ממליץ על הגברה של 25-200W... מה שחשוב להבין מהטווח הגדול הזה זה לא שמגברים מעל 200W לא טובים עבור הרמקולים האלה, אלא שגם מגברים בעוצמה של 25W בלבד יכולים בהחלט להספיק עבור הרמקולים האלה..!

יותר חשוב שתגדיר תקציב ושתבחן רסיברים בתקציב הנתון במו אוזניך, מאשר שתיתפס לנתונים יבשים שהקשר בינם לבין החוויה עצמה הוא מאוד מעורפל.

ISAC69 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

היי EPONY

שליחה #3 

על הכוונת שלי CAMBRIDGE AUDIO 551R יש לו יציאת HDMI 1.4 אבל לטלוויזיה שלי יש כניסת HDMI 1.3
הדור הקודם , האם ניתן יהיה לחבר בינהם עם כבל HDMI 1.3 ? אתה מכיר את הרסיבר הזה ? מה דעתך עליו ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

לא מכיר את הרסיבר הזה מספיק טוב בשביל לחוות דעה מוצקה...

אין בעיה של תאימות לאחור ב-HDMI, כך שלא תהיה בעיה לחבר את הרסיבר ל-TV בכבל HDMI 1.3 - מה שכן, פיצ'רים שהוצגו בגירסה 1.4 של HDMI, לא ייתמכו במצב זה, למשל:

- (Audio Return Channel (ARC (שזה האפשרות להעביר אודיו מה-TV לרסיבר בנוסף לאפשרות הסטנדרטית של העברת וידאו מהרסיבר ל-TV - שימושי לבעלי טלוויזיות עם ממיר דיגיטלי מובנה...)

- תמיכה בתלת-מימד

- חיבור רשת מעל כבל HDMI

- תמיכה ברזולוציה של 4K (פי 4 מ-1080P או מה שנקרא לפעמים FULL HD...)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”