שאלה כללית על המערכת שיש ברשותי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
CandyMan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה

יש לי רסיבר:
Yamaha RX-A 810

רמקולים קדמיים:
Monitor Audio BX6

עכשיו השאלה שלי היא כזאת:

במידה ואוסיף סאב למערכת הנ"ל, הרסיבר יוציא צלילים נמוכים לסאבוופר וצלילים גבוהים+MID לרמקולים עצמם?

ברמקולים עצמם יש :
2 x 165mm (6 1/2") C-CAM® bass drivers.
1 x 165mm (6 1/2") C-CAM® bass mid-range driver.
1 x 25 mm (1") gold dome C-CAM® tweeter

השאלה השניה שלי היא אם כל הרמקולים יהפכו להיות MID והטוויטר HIGH או שפשוט 2 הדרייברים האלו יושבתו?

פשוט אני מרגיש שהרמקולים מגיעים לOVERDRIVE בשירים עם המון שימוש בנמוכים בעוצמה גבוה ורציתי לדעת אם אני אוסיף סאב למערכת ירד העומס מהרמקולים ואני יוכל להעלות עוד את עוצמת השמע ובכך לשמוע גם חזק ויותר וגם איכותי יותר.

ושאלה קטנה שלא כל כך קשורה - עד כמה ישנה לי אם אני יחליף כבלים לרמקולים? ואיזה יש מומלצים?

תודה רבה

ISAC69
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151

היי

שליחה

ברגע שאתה מחבר סאב צריך לעשות כמה הגדרות בתפריט המגבר : 1. אתה צריך להגדיר שיש סאב 2. יש אפשרות למגבר להעביר צלילים נמוכים רק לסאב או לשניהם גם לסאב וגם לקידמיים . אצלי זה מוגדר לשניהם אחת הקול שיוצא מהקידמיים הוא קצת אנמי .
לשאלתך השנייה כן יש חשיבות איזה כבלים מחוברים לקידמיים שווה להשקיע שם בכבל איכותי אני שמתי את
Chord Carnival SilverScreen שכוללים סיכוך כפול נגד הפרעות אלקטרומגנטיות והכבל הפנימי מנחושת איכותית וכן חיברתי להם בננות איכותיות מוזהבות השיפור באיכות השמע גדולה . לגבי שאר הרמקולים אפשר להשתמש בכבלים זולים יותר אבל חשוב להקפיד שהנחושת תהיה נקייה ולא לקנות את הכבלים הפשוטים שנמכרים ב 2-4 ש"ח למטר שם הנחושת היא לא נקייה ויש להם נטייה להתחמצן עם הזמן .

CandyMan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כרגע ברגע שאני מגביר את הרמקולים למינוס הקרוב ל0 ויש קטעים חזקים של סאב המגבר קורס מהעומס, מדובר על פחות מ-8, הוא שורד יפה מאוד עד שמגיע קטע של בומים ארוכים ואז יש קריסה.. השאלה היא אם אני אוסיף סאב למערכת העומס ירד מהרמקולים ואני יוכל להעלות לעוצמה גבוה מבלי לגרום לקריסה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

אם תוסיף סאב העומס ירד גם מהרמקולים וגם מהרסיבר, כי פחות או יותר כל הסאבים היום מכילים מגבר בילט-אין משלהם.

עוד אופציה היא שתפסיק להפציץ פול ווליום כשאתה שומע דאבסטפ... 8)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

תגדיר "קורס" ? מה קורה בדיוק ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

CandyMan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

מתכבה.. כשאני מוריד ווליום המגבר נשאר דולק :)
אז בגלל זה השאלה שאם אני אוסיף סאב למערכת העומס ירד (יש מגבר פנימי בסאב) ואני יוכל לנצל יותר תרמקולים בלי לגרום לקריסה שלהם כשיש המון שימוש בתדרים נמוכים

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

עקרונית כן - זה אחד הייעודים הראשיים של סאב במערכת...

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”