החלפת מודם ע"י הוט - מה לבקש ועל מה להתעקש ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
HaGingi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1675
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #1 

עד היום הייתי מחובר בתשתית להוט ובב"ל ללא חייגן במהירות 12 מגה.
ושידרגתי את שניהם ל-30 מגה, ומחר בבוקר מגיע טכנאי של הוט להחליף את המודם.
ואני מעוניין להשאר בחיבור ללא חייגן.
ואשמח לעזרה/טיפים :|

האם ההחלפה שקופה מבחינתי, ואין צורך להחליף או להגדיר משהו במחשב או בראוטר (Linksys) ?
האם יש משהו שאני צריך לבקש או להתעקש עליו ?
ואיך אוכל לוודא אני אכן אני מקבל 30 מגה (או אפילו כמעט) לאחר ההתקנה ?

תודה
הג'ינג'י
:silly:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

שקוף לגמרי. עבודה ללא חייגן היא ברירת המחדל של ההוט בוקס.
עקרונית אתה יכול לבקש שזה יעבוד במוד של מודם בלבד ללא ראוטר אם אתה רוצה להישאר עם הלינקסיס.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

HaGingi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

pixies כתב:שקוף לגמרי. עבודה ללא חייגן היא ברירת המחדל של ההוט בוקס.
עקרונית אתה יכול לבקש שזה יעבוד במוד של מודם בלבד ללא ראוטר אם אתה רוצה להישאר עם הלינקסיס.
...
תודה.
באופן כללי,יש איזה שהוא ייתרון להשתמש בהוטבוס כראוטר ע"פ הלינקסיס (WRT54GL) ?
הג'ינג'י

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

בהנחה שאתה אכן מקבל הוט בוקס, יש יתרון גדול אחד - הפורטים של ההוט בוקס הם במהירות 1 ג'יגה-ביט, כאשר בראוטר של לינקסיס הם 100 מגה ביט בלבד.
מבחינת קליטת Wi Fi, ההוט בוקס קצת פחות טוב מהלינקסיס, אבל לדעתי לא באופן משמעותי כאשר מדובר במיקום מרכזי בדירה ממוצעת של 100 מ"ר.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #5 

מצד שני ההוטבוקס גם נתב N ככה שביצועי הרשת האלחוטית אמורים להיות טובים יותר ,מה שכן אם להתעלם מהנתונים היפים האלו הוא נתב דיי גרוע ,ואצלי לפחות הוא אוהב לעשות לעצמו ריסטים פעם בכמה ימים כשהוא רוצה .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

HaGingi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אז ...כל עוד אני בחיבור של 30 מגה - האם זה אפשרי בכלל להשתמש בפורטים במהירות של 1 ג'יגה ???
והאם ההגדרה של הההוטבוקס (מודם או מודם+ראוטר) :
זאת פונק' שצריך לבצע בתאום עם הוט (+ ביקור טכנאי) או שאני אוכל לבצע אותה עצמאית (אם וכאשר) ?
הג'ינג'י

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #7 

כדי לשנות את הנתב ממצב משולב (מודם + נתב) למצב של מודם בלבד או ההפך אתה בסך הכל צריך להתקשר להוט ולהגיד להם לעשות את זה ,כי לך אין גישה להגדרות האלו..

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

פורטים של 1 ג'יגה-ביט שימושיים בעיקר להעתקת/הזרמת קבצים מהירה בין מחשבים/סטרימרים/NAS-ים בבית.
לכיוון האינטרנט כמובן שזה לא נותן כלום בחיבור של 30 מגה-ביט.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #9 

אני מפעיל את השילוב הזה בתצורה של הוטבוקס כנתב ללא WIFI מופעל ואת הWRT בתור AP שמחובר אליו ומריץ WIFI

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #10 

מנסיון, תתעקש להפעיל את ההוטבוקס כמודם בלבד - כנתב הוא די גרוע.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #11 

אחרי ביטול הWIFI הוא עובד די טוב נכון להרגע

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #12 

אני גם בדירה יחסית קטנה
אין לי שום בעיית קליטה בהוטבוקס וזה לא פוגע לי בגלישה.
אולי תפתחו פוסט ותנסו להגדיר את ההאלחוטי בצורה טובה
והיום יש פתרונות הגברה לאלחוטי בשימוש של ראוטר נוסף שלכל אחד יש אחד ישן כזה בבית.
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

HaGingi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אחלה.
נראה לי שאני אשאר לבינתיים עם הלינקסיס.
תודה :)
הג'ינג'י

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #14 

IamEzio כתב:כדי לשנות את הנתב ממצב משולב (מודם + נתב) למצב של מודם בלבד או ההפך אתה בסך הכל צריך להתקשר להוט ולהגיד להם לעשות את זה ,כי לך אין גישה להגדרות האלו..
...
או אנשים שאומרים שההוט בוקס הוא נתב גרוע, זה לא נכון. יש הגדרות גרועות!!!!

אני כל הזמן שומע את התשובה הזאת וקצת רע לי בתור איש רשתות, כי זה לא מדוייק.
כל עוד מגדירים רשת בצורה טובה עם כל ההגדרות הנכונות הכל עובד כמו שצריך בייחוד עם ההוט בוקס, ואני האיש האחרון שיפרגן להוט אבל מה לעשות מודם דוקסיס 3 פלוס נתב גיגה מה עוד אפשר לבקש (אלחוטי יותר טוב בקטנה, יש עוד ראוטרים וקווי )
דבר ראשון מי שלא אוהב אותו בתור נתב, תתחילו להגדיר מחשבים כאייפי קבוע ולא לקבל דרך ה DHCP זה מוריד את העומס של מתן הכתובות מהנתב.
מי שבכלל לא רוצה שההוט בוקס יתן כתובות כאילו רק מודם, פשוט תבטלו את ה DHCP שלא יחלק כתובות.
זה הופך את ההוטבוקס מראוטר לסוויץ ברמת הרשת ותגדירו לכל מחשב באופן עצמאי כתובת.
אני מת על ההוט בוקס בנתיים הוא הראוטר מודם סוויץ הכי יציב שהיה שלי ויש לי פה
BR-6574
BR-6527
BR-6424 לא זוכר את האחרון גם מימו 2 אנטנות
עברתי כמעט על כל הראוטרים האפשריים כולם התנתקו לי כל היום עד לפני ההוט בוקס
מאז הכל יציב טפו טפו.................
מי שצריך עזרה עם הגדרות שיבקש אבל שידע מראש שההוטבוקס מצויין אם רק מקנפגים הכל כמו שצריך..... (Y)

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #15 

לא רק שהוא גרוע , הוא גם מוגבל מאוד .

נתב שאפילו לעמוד בחלוקת כתובת DHCP לא יכול הוא לא נתב טוב ..
שנית במצב הנוכחי שלו הוא אחד הנתבים הכי מוגבלים שיצא לי לראות , לפניו היה לי את הDSL-6740u , היה לנתב הזה ממשק מעולה , מלא באפשרויות שונות ואפשרות להגדיר אותו כמו שצריך , חיבור USB בשביל מדפסת רשת או דיסק קשיח , גם לשם שינוי המנורה של הWIFI לדוג היתה מהבהבת לפי הפעילות של הרשת , המנורות שאחראיות על הLAN היו בקדמת המכשיר ולא מאחורה , וביצועי הרשת האליוטית שלו היו טובים ויציבים יותר מאלו של ההוטבוקס ..

וההוטבוקס , הממשק שלו ניראה זוועה , מעבר להגדרות הכי מינימליות איו שם ממש דברים לשנות , אפילו בהגדרות האבטחה של הרשת אתה לא יכול לבחור אבטחה כמו שצריך , אלה רק בWPA/WPA2 .. חיבור הUSB שלו לא עובד עדיין וביצועי הרשת שלו לא כאלו טובים , בקשר לחיבורי ה1Gb גם פה אין הרבה מה לשמוח , הם שם רק כדי שהלקוחות יוכלו לקבל מאה מגה ולא ״כמעט מאה ״ כמו שהיה קורה עם היו לו פורטים של 100Mbps , בעצם בביצועי הLAN To LAN שלו ראיתי תוצאות של כ300Mbps שזה לא משהו , חלק מהנתבים מציגים תוצאות יותר טובות בבדיקות של WAN TO LAN או ההפך ככה שגם בתור סוויץ׳ הוא לא משהו ..

בקיצור מכשיר שאפילו בינוני קשה לקרוא לו כרגע , לפחות עד שלא יקבל קושיה נורמלית עם כמות סבירה דל אפשרויות וגם ממשק חדש שיתאים לשנת 2012 ולא 1912 ..

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

IamEzio אתה חלקית צודק.
עם כל הרשת מוגדרת כמו שצריך הכל חלק ואין בעיות בכלל אצלי באמת (אני לא שולל שהוא מתרסט אצלך). בנוגע לממשק ולאפשריות הנוספות אתה צודק בהחלט.
למרות שמבחינת אבטחה הוא WPA2 AES בדיוק כמו כל הטובים.

ואני הראשון שתקע הארד דיסק חיצוני למודם והתאכזב (עד היום אני מנסה, אבל עד שהם זזים תאמין לי.....), וגם עדיין דופק את השלט שלי כל היום על שולחנות וכמעט זורק אותו על הטלוויזיה כי זה לא עובר לי ערוצים במג'יק HELL HD אחרי שעברנו כבר 10 גירסאות 5 חודשים ועדיין כל גירסה אומרים לי שהכל נפתר, מה לא?????? אין לי כבר מה להגיד על החברים שם בהנדסה. :@ :@ :@ :@ :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol:

מצד שני יש לנו כיום 100 מגה במחיר זול יותר ממה ששילמנו לפני חודש והכל אצלי לפחות יציב!!, בלוק!!, 100 קבוע!!, הורדות כל היום על המקס!!!!. ( טורנטים בפול ספיד, הורדות ישירות) נגמר לי כבר מה להוריד... :D

זה הסיבה היחידה שיש לנו לשמוח ולקוות שלכולם יתייצב כמו שאצלי וכמה מחבריי. (f)
המטרה של כולנו זה שקט, שהכל יעבוד ולא נחשוב ונתעסק כל היום עם השטויות האלה. שיעבוד!!!!

ושיזדרזו עם ההתקדמות כי אנחנו כבר לא מסוגלים להתמודד עם הגירסאות הלא מועילות במג'יק וגם שם יש USB ועד שיתמכו בו, אין לי כוח כבר... וגם הגירסאות של המודם והממשק שלו, להפוך אותו יותר למקצועי וגם קינפוגי מתקדם, ונסיים עם האפלוד המגוחך. (6)

בקשר למהירות של הלאן אתה תמיד מוגבל גם בגלל מהירות הכתיבה של הדיסק עצמו ובכוח המיחשוב שיש לך לא רק פורט 1000 ואתה מעביר ישר ב 125 מגה פיזי
אני פה עם OCZ VERTEX 3 העברת קבצים ממחשב למחשב ב125 מגה לשניה והמקס שרשת גיגה לחלק ל 8= 125 מגה אמיתי נותן.
משני מחשבים תותחים עם מעבדים משוגעים עם הארד דיסק סאטה 2 מקסימום 60-90 הכל תלוי בהארד דיסק של שני המחשבים באיזה מהירות הם כותבים ומוחקים. תעשה בדיקות על ההארד דיסקים שלך ותראה מה המקס, וזה המקס שגם אתה יכול להעביר ברשת.
נערך לאחרונה על ידי TheTurtle ב 11/03/2012 12:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

HaGingi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

המודם הוחלף בהצלחה (והוגדר כמודם בלבד)
תודה על העזרה (f)
הג'ינג'י

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

TheTurtle
הבעיה שעד היום עבדת עם מוצרים מתוצרת פירמה מאוד "איכותית" בשם EDIMAX
נסה להשיג TPLINK 1043 (ולא את שאר הדגמים שלהם) נמכר ב 283 ש"ח
או את ה D-LINK ה655 החדש נמכר ב 490 ש"ח
לגבי ה HOTBOX בתור נתב מאוד לא ממליץ , אחרי בקושי יומיים ששימש אצלי כנתב והיו לי ניתוקים כל העת
ביקשתי מHOT שיהפכו אותו למודם בלבד בקישור ישיר, רכשתי את ה 1043 ועימו אני עובד כרגע ועם הקושחה האחרונה אין ניתוקים ואני מקבל ביצועים נאים גם באלחוטי וגם בקווי.
סתם בשביל ידע כללי , שרות DHCP מבחינת עומס על נתב כמעט שאינו מעמיס, הבעיה היותר גדולה בנתבים היא כוח העיבוד (רצוי צ'יפים נפרדים למקטע קווי, ניתוב ורדיו) והדבר הכי חשוב הוא כמות זיכרון ה RAM בנתב, בנתבים הזולים מאוד לא תמצא מעבר ל 8 או 12 מגה RAM, בנתבים המיועדים למהירויות גבוהות יותר לעומת זאת תמצא כבר 32 או 64 מגה RAM.
יותר זיכרון=נתב מסוגל להתמודד עם כמות גדולה יותר של חבילות מידע(PACKETS)=מהירות גבוהה יותר=ביצועים גבוהים יותר ליותר ממחשב אחד.
הצפנה של WPA2 AES היא ההצפנה היחידה המאפשרת להגיע ברשת אלחוטית N למהירויות גבוהות מעבר ל 54מגה ביט (ניתן אבל לא רצוי לעבוד ללא הצפנה כלל) טיפ קטן, במידה וכל הציוד בבית N מומלץ לעבוד במצב N בלבד
ללא תאימות לאחור, כמו כן מומלץ לעבוד בתדרים פנויים , הנה קישור לכלי עזר קטן שיציג לך את הרשתות האלחוטית באזור שלך ויעזור לך להחליט באיזה ערוץ להשתמש:
http://www.metageek.net/products/inssider/download/
טיפ נוסף גם אם מגיעים למהירות של 300 מגה ביט שנייה ברשת N לעיתים הנתב או תעבורת התקשורת לא מספיק יציבה ואז מומלץ לעבוד עם ערוץ 1 ברוחב 20 MHZ במיקום כמה שיותר פנוי, במקרה זה מהירות הרשת האלחוטית תגיע לכ 60 מגה ביט שנייה אבל תהייה יציבה יותר.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #19 

גם נכון ..שמעתי לא מעט על הEdimax האלו שאוהבים להתחמם ולעשות בעיות .. והרבה .

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אתם צודקים בקשר לאדימקס החלפתי כל כך הרבה דגמים עד שהגעתי ל BR6574 שהיה היחיד היציב, גם אותו כבר היבואן החליף לי אחרי שנה. החלפתי פה עוד 3 דגמים של אדימקס במהלך השנים כל פעם שעשה בעיות, היבואן החליף בחינם לחדש. פיקוק (Y)
עד לפני 5 חודשים שהחלפתי להוט בוקס, היה לי פה מודם שהיה מחובר ל BR6574 בחוטי והעביר לבית באלחוטי, כל היום היו לי ניתוקים. (למרות שהאדימקס הספציפי הזה נתן לי את הכי פחות ניתוקים).
מאז ההוט בוקס (וכמו שחשבתי שיהיה ברגע שאני יחבר מודם נורמלי עם פורטים של גיגה לראוטר) הכל עובד חלק בלי ניתוקים, בלי כלום, (עד ההחלפה הבאה :) ). יציב כמו סוס!

אני מקפיץ ל74 באלחוטי שמקפיץ ל24 באלחוטי וחוץ מזה מההוט בוקס עוד כבל יוצא לסוויץ 1000 שמחלק לעוד ראוטר מימו אדימקס ולכל שאר המחשבים בבית ועושה לופ עם שאר הראוטרים. הכל פיקס לא מתנתק. יכול להיות גם שהסוויץ 1000 ייצב את הקו, לך תדע....

בקיצור בתור טכנאי מחשבים עברתי כמעט כל ראוטר בייתי שקיים( באמת את כולם ) והמסקנה מכולם שהם בדיחה/צעצוע.
רק ראוטר/סוויץ מקצועי של סיסקו או חברת תקשורת רצינית אחרת יעשה את העבודה בלי ניתוקים, תופעות מוזרות.
ראוטרים ביתיים זה כמו צעצוע ליד המקצועיים מכל הבחינות!!!!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”