שאלה בנושא לחץ כשהראש פתוח

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
avramm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

ברשותי Andreja Premium עם ראש E61. כשהראש פתוח ללא הפורטפילטר, המשאבה מופעלת והמים זורמים חופשי, הלחץ בשעון החליטה מגיע ל 4 באר. גם קצב הזרימה ניראה לי חלש. האם זה יכול להצביע על הצטברות אבנית במערכת הסיפונית? הרי אם המערכת פתוחה ללא סתימות, הלחץ במצב זה היה אמור להיות מאוד נמוך נכון?
אשמח מאוד אם אנשים עם מכונה דומה יכתבו כאן איזה לחץ רואים במצב כזה כשהמשאבה מופעלת ללא פורטופילטר.
תודה..
נערך לאחרונה על ידי avramm ב 09/03/2012 12:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

בודאי שכהראש פתוח ללר פורטפילטר תראה 4 באר(שזהו לחץ המים בלבד) המרכיב שיוסיף התנגדות ועל ידיד כך יתבטא בשעון הלחץ שלך הוא קפה טחון בסלסלה. ככל שיהיה יותר קפה והוא יהיה טחון דק יותר ואתה תלחץ חזק יותר על הטמפר(במידה והכל מתוך ידע ולמידת המכונה ולא דחוס עד כדי סתימה-אח מיבר זמני של מים)הרי שתראה ערכים גבוהים יותא בשעון לחץ המשאבה בין 8.5ל 9.5 באר-גם זה עניין של טעם. בלי קשר: מה אתה עושה נגד אבנית-רפואה מונעת היא הרפואה הכי טובה, בריטה לבד לא מספיק!, אם אתה מחובר לצנרת הבית אז מיכן 8 ליטר של רזין-חובה,ואם למיכל מייים, קנקן בריטה+פילטר רזין קטן בקצה צינור היניקה. אם הזרם דל, או שלא מספיק חם, או שאתה יודע שלא טיפלת נגד אבנית וחש שביצועי המכונה ירדו-פנה למעבדת שירות(אספרסימו למשל)לשם ניקוי אבנית שאינני מציע לעשות לבד למכונת מחליף חום.יש לך מכונה נהדרת-שמור עליה, וכאמור 4 באר בלי פורטפילטר ובלי כלום-זה תקין ממש.
it is the unexpected which plays the biggest role in life

avramm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

סליחה, כניראה שלא הסברתי את עצמי כראוי.

שליחה #3 

כיוון שאין קפה, חשבתי שהלחץ אמור להיות מאוד נמוך. הרי אם המערכת פתוחה לחלוטין שעון הלחץ היה אמור להראות 0. אם אני רואה 4 באר זה אומר שיש התנגדות מסוימת למים בדרך ליציאה. לכן, ככל שהלחץ במערכת פתוחה גבוה יותר כך המערכת יותר "סתומה" למעשה.
אז שוב, אני מבקש לשמוע עד כמה עולה אצלכם הלחץ ללא פורטפילטר כשהמשאבה מופעלת. אני חוזר שוב... ככל שהמערכת נקיה יותר הלחץ אמור להיות נמוך יותר. השאלה מופנית בעיקר לבעלי מכונות HX עם ראש E61.
תקנתי את הפוסט המקורי שיהיה ברור יותר.
תודה..

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

זאת מכונה עם חיבור ישיר? אם כן אתה רואה את לחץ הרשת.
אם לא אז הלחץ ייבנה מול הצנרת.
כשאין ידית הלחץ צריך להיות אפס והספיקה מכסימלית - כל מה שמעל זה מצביע על התנגדות לזרימת מים שמעלה לחץ.
מעניין מה יש לבעלי מכונות דומות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

avramm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אין חיבור ישיר. עדיין מחכה לתגובות מבעלי מכונות דומות
Artificial Intelligence is better then NONE...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #6 

אם השעון מחובר למחליף חום אז הלחץ שאתה רואה יחסי לטמפרטורה

avramm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

השעון מחובר לצינור הנחושת שיוצא לראש, ממש כ 5 מ"מ מראש החליטה. אין קשר לטמפרטורה. אני רואה בדיוק אותה קריאה גם כשהמכונה קרה לחלוטין.
אינני מבין את אנשי הפורום... מעל 200 איש קראו את השירשור ואף אחד שיש לו HX E61 לא מוצא לנכון להגיב?
Artificial Intelligence is better then NONE...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #8 

אם השעון מחובר לצינור שיוצא לראש אז הוא מחובר למחליף חום - בגזים הקשר בין טמפרטורה ללחץ הוא ישיר (לא בנוזל אבל במחליף יש גם קיטור וגם מים). מכונה קרה אבל פועלת? קרה זה אומר שהלחץ בדוד אפס?

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #9 

avramm כתב:אינני מבין את אנשי הפורום... מעל 200 איש קראו את השירשור ואף אחד שיש לו HX E61 לא מוצא לנכון להגיב?
...
לא לכל המכונות יש שעון לחץ חליטה - וחוץ מזה זה לא שיש לנו זמזם ליד המכונה כל פעם שיש הודעה בפורום שצריך לבדוק על המכונה...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

אפשר לראות כאן בסרטון
http://www.htcafe.co.il/p-1.article02311
לפני החליטה יש לו 2 בר וככל שהוא מחכה הלחץ עולה לפי מה שהוא דיווח

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #11 

הסיבה לכך פשוטה
במכונות של קוויק מיל יש דיזה בכניסה לראש
הדיזה גורמת ל 2 התופעות שאתה מתאר, לחץ של 4 באר (כיוון שהדיזה גורמת להתנגדות), וגם זרימה איטית של מים מהראש
אגב, הדיזה הזו עוזרת ליציבות הטמפרטורה במשך החליטה, ומונעת תופעה הקרויה e61 stall
בכל מקרה, נראה שהכל אצלך תקין

avramm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

קודם כל ממש תודה לאלו שטרחו וענו ובמיוחד ל - Benk שפתר לי את הדילמה.

דבוטאנט: אכן התכוונתי שהמכונה קרה, אני מדליק ומיד מפעיל משאבת חליטה - המים זורמים חופשי ואני רואה 4 באר. כעת אני מבין שההתנגדות ליציאת המים היא מאותה דיזה - תודה Benk.
תודה על מאמר השידרוג - הסירטון אינו מדגים את העניין כיוון שהראש אינו פתוח... אגב ה2 באר לדעתי הינו Pre-Infusion אם כי ניראה קצר מידי. אצלי ארוך יותר וגם אז הלחץ 4 באר.

avshalog: אל תכעס... לא התכוונתי שתתקין זמזם... :wink: פשוט התפלאתי שמתוך 250 איש שקראו את השירשור לא היה אף אחד עם מכונה שיש בה שעון חליטה ושיהיה מוכן לבדוק. בכל מקרה אני בדרך כלל אוהב את הערותך בפורום.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”