סרט עם DTS-HD 7.1 שמשודר לרסיבר 5.1
-
Hertz33
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
העם במקרה הזה אני מאבד ערוצים או שהרסיבר יודע לנתב את הערוצים הנותרים לערוצים הקיימים. תודה.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
הרסיבר אמור לדעת להוציא את ה-Core של קידוד ה-DTS 7.1, ולהעביר את כל המידע הרלוונטי לרמקולים.
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
DTSHD הוא בגדול תוסף לDTS רגיל. אם אין מפענח לתוסף אתה שומע רק את הרגיל.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
Hertz33
-
- חבר ותיק

הרסיבר יודע לפענח DTS-HD. השאלה לגבי הערוצים הנוספים.
"על החתום...."
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

בגדול ממה שאני חושב כן אתה תאבד.
תצטרך אולי להגדיר ברסיבר שהוא 5.1 או מצב פאנטום ל2 הערוצים האחורים וכך הם ינותבו לרמקולים הקיימים.
תצטרך אולי להגדיר ברסיבר שהוא 5.1 או מצב פאנטום ל2 הערוצים האחורים וכך הם ינותבו לרמקולים הקיימים.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

אני לא חושב שצריך להגדיר שום דבר מיוחד - הרסיבר יודע לעשות DOWNMIX ל-DTS 7.1 ולהוציא סיגנל 5.1 במקום...
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

מה זה DOWNMIX ? אין כזה דבר יודע, זה לא אוטומאט, לאן הוא מעביר ? מה הוא מוריד ?
- epony
-
- חבר במועדון 10K

אתה יודע איך רסיבר עובד? הוא מקבל מידע לגבי קידוד האודיו הדיגיטלי (נקרא גם MIX, כי זה שילוב של כל הערוצים ביחד, נניח 7.1), מפצל אותו לערוצים הרלוונטיים, ומעביר את המידע הרלוונטי לכל ערוץ בנפרד באופן אנאלוגי. במילים אחרות, מקבל מידע דיגיטאלי מהמקור ב-HDMI או קואקס, מעבד אותו, ומעביר מידע אנאלוגי לרמקולים/ערוצים...
ב-DOWNMIX, הכוונה היא שהמידע המתקבל לגבי 5.1 או 7.1 ערוצים "משונמך" ל-2.0, 2.1, 5.0 או 5.1 ערוצים - הרסיבר יודע כמה ערוצים מחוברים אליו, (ובד"כ גם כמה ערוצים המשתמש רוצה לנצל) ועפ"י הנתון הזה הוא עושה אחד משני דברים: מעביר רק את המידע הרלוונטי לערוצים האלה או מעביר את כל המידע, אבל משלב את המידע שמיועד לערוצים שלא באמת קיימים במערכת לערוצים האחרים - למשל, אם אין לך ערוצי סראונד אחורי, הרסיבר יכול לשלב את המידע מיועד לערוצים אלה יחד עם המידע המיועד לערוצי הסראונד ולשלוח את כל המידע הנ"ל לרמקולי הסראונד.
באופן דומה, מקודדים כמו DTS:NEO, אודיסי DSX או דולבי PL IIz יודעים לבצע UPMIX - כלומר לייצר מיקס של 5.1, 7.1 ואפילו 9.1 ערוצים מסיגנל סטריאופוני...
ב-DOWNMIX, הכוונה היא שהמידע המתקבל לגבי 5.1 או 7.1 ערוצים "משונמך" ל-2.0, 2.1, 5.0 או 5.1 ערוצים - הרסיבר יודע כמה ערוצים מחוברים אליו, (ובד"כ גם כמה ערוצים המשתמש רוצה לנצל) ועפ"י הנתון הזה הוא עושה אחד משני דברים: מעביר רק את המידע הרלוונטי לערוצים האלה או מעביר את כל המידע, אבל משלב את המידע שמיועד לערוצים שלא באמת קיימים במערכת לערוצים האחרים - למשל, אם אין לך ערוצי סראונד אחורי, הרסיבר יכול לשלב את המידע מיועד לערוצים אלה יחד עם המידע המיועד לערוצי הסראונד ולשלוח את כל המידע הנ"ל לרמקולי הסראונד.
באופן דומה, מקודדים כמו DTS:NEO, אודיסי DSX או דולבי PL IIz יודעים לבצע UPMIX - כלומר לייצר מיקס של 5.1, 7.1 ואפילו 9.1 ערוצים מסיגנל סטריאופוני...
-
Hertz33
-
- חבר ותיק

EPONY 
"על החתום...."
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

זה בדיוק מה שאמרתי, יש צורך להגדיר לרסיבר כמה ערוצים יש לו.למשל, אם אין לך ערוצי סראונד אחורי, הרסיבר יכול לשלב את המידע מיועד לערוצים אלה יחד עם המידע המיועד לערוצי הסראונד ולשלוח את כל המידע הנ"ל לרמקולי הסראונד.
...
- epony
-
- חבר במועדון 10K

אין צורך להגדיר שום דבר - הרסיבר יודע כמה רמקולים מחוברים אליו.agent__smith כתב:זה בדיוק מה שאמרתי, יש צורך להגדיר לרסיבר כמה ערוצים יש לו.למשל, אם אין לך ערוצי סראונד אחורי, הרסיבר יכול לשלב את המידע מיועד לערוצים אלה יחד עם המידע המיועד לערוצי הסראונד ולשלוח את כל המידע הנ"ל לרמקולי הסראונד.
......
אם בכלל, ה-"צורך" להגדיר הוא ספציפי רק למקרים שבהם אתה רוצה להגביל בכוונה את מספר הערוצים - למשל כאשר אתה רוצה לשמוע מקור שמוציא מידע ב-5.1 או 7.1 רק דרך הרמקולים הקדמיים (יעני, סטריאו).
במקרה הזה, "להגדיר" זה בד"כ פשוט ללחוץ על כפתור MODE כלשהו כדי לבחור לשמוע בסטריאו למשל, ולא כפי שעלול להשתמע מדבריך, להיכנס ל-SETUP של הרסיבר ולהתחיל לשנות הגדרות מערכת...