שימוש בשני ספקים. ממצאים מוזרים. דרושים מומחים.
אני בעל תשתית HOT 100MB
הייתי מחובר לבזק בינלאומי 100MB - ללא חייגן.
היום התחברתי להוטנט 100MB - ללא חייגן. (לא ניתקתי עוד את בזק בינלאומי)
הראוטר של HOTBOX - DHCP, מחובר ישירות למחשב.
עשיתי בדיקת הורדה לקובץ אחד מכאן:
http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/iso
בשעה: 23:15
הוטנט - DHCP
סשן אחד - הוריד בקצב של 1.2 MByte/s
בעזרת DAP (מאיץ הורדות) - 4 MByte/s
אח"כ , נכנסתי לראוטר וקינפגתי L2TP , עם היוזר והסיסמא של בזק בינלאומי. התחברתי. קיבלתי IP של בזק בינלאומי.
והוא גם ציין שיש tunnel דרך IP של הוטנט . (לא מבין בזה כל כך)
התוצאות
סשן אחד - הוריד בקצב של 3.6 MByte/s
בעזרת DAP (מאיץ הורדות) - 7.8 MByte/s
מה לעזאזל קורה כאן ?
ממה שאני יודע החיבור עם L2TP לבזק בינלאומי, אמור להיות איטי מ-100MegaBit,
אבל הוא סיפק ביצועים טובים פי 3 (הכל באותה שעה)
יש למישהו הסבר הגיוני ?
הוטנט - DHCP
אח"כ , נכנסתי לראוטר וקינפגתי L2TP , עם היוזר והסיסמא של בזק בינלאומי. התחברתי. קיבלתי IP של בזק בינלאומי.
התוצאות
מה לעזאזל קורה כאן ?
יש למישהו הסבר הגיוני ?
רוצה לשמוע משהו יותר מצחיק? הצטרפתי ל-100 מגה לפני כשבוע וחצי פחות או יותר, עד היום היה 100 מגה יציב כל היום, כל דקה, כל שניה.
היום חבר שלי גם הצטרף ל-100 מגה, הוא גר לידי, כנראה שאנחנו גם על אותו ארון כבלים, ומאז בכל פעם שאני מתחיל הורדה, המהירות כמעט מתחלקת בינינו, כלומר עשינו בדיקות בזמן אמת, שנינו הורדנו שני קבצים שונים של בדיקות מהירות כמו מבזק בינלאומי וממיקרוסופט וכאשר שנינו מורידים באותו זמן שנינו מקבלים מהירות הרבה יותר נמוכה, הוא לדוגמא מקבל 4MB לשנייה, כאשר אני מקבל 7MB לשניה, וברגע שאחד מאיתנו מבטל את ההורדה פתאום המהירות עולה אחרי 2 שניות ל-11.5-12.4MB
כאילו היינו מחוברים על אותו מודם דרך ראוטר.
מה שעצוב זה שגם מהיום ההוטבוקס שלי מאבד סינכרון ומתאפס כל כמה דקות, במיוחד אם אנחנו מורידים בו זמנית.
טכנאי צריך להגיע מחר, נראה עד כמה הוא יוכל לעזור.
שנינו על הוטנט, אגב, אבל זה לא קשור לעניין.
היום חבר שלי גם הצטרף ל-100 מגה, הוא גר לידי, כנראה שאנחנו גם על אותו ארון כבלים, ומאז בכל פעם שאני מתחיל הורדה, המהירות כמעט מתחלקת בינינו, כלומר עשינו בדיקות בזמן אמת, שנינו הורדנו שני קבצים שונים של בדיקות מהירות כמו מבזק בינלאומי וממיקרוסופט וכאשר שנינו מורידים באותו זמן שנינו מקבלים מהירות הרבה יותר נמוכה, הוא לדוגמא מקבל 4MB לשנייה, כאשר אני מקבל 7MB לשניה, וברגע שאחד מאיתנו מבטל את ההורדה פתאום המהירות עולה אחרי 2 שניות ל-11.5-12.4MB
מה שעצוב זה שגם מהיום ההוטבוקס שלי מאבד סינכרון ומתאפס כל כמה דקות, במיוחד אם אנחנו מורידים בו זמנית.
שנינו על הוטנט, אגב, אבל זה לא קשור לעניין.
אמנם זה החיסרון בהוט ידידי , אבל גם כשאתה מוריד על 4 מגה לשנייה,Foxhole כתב:רוצה לשמוע משהו יותר מצחיק? הצטרפתי ל-100 מגה לפני כשבוע וחצי פחות או יותר, עד היום היה 100 מגה יציב כל היום, כל דקה, כל שניה.
שנינו על הוטנט, אגב, אבל זה לא קשור לעניין....
זה עדיף מלהוריד על 1.7 מגה בלי אפשרות להשתדרג. אני תקוע על 15 מגה , ובזק לא מאפשרים לי שדרוג..
- YardenBenlulu
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
לדעתי זה עצוב אני לא רואה את זה מצחיק, אבל בינינו מה ציפית לקבל במחיר כזה?Foxhole כתב:רוצה לשמוע משהו יותר מצחיק? הצטרפתי ל-100 מגה לפני כשבוע וחצי פחות או יותר, עד היום היה 100 מגה יציב כל היום, כל דקה, כל שניה.
שנינו על הוטנט, אגב, אבל זה לא קשור לעניין....
היום הגיע הטכנאי וסידר את בעית הניתוקים, ככל הנראה הבעיה הייתה במגבר, ועל פי האתר של המודם העוצמות יציבות עכשיו.
ירדן, למחיר אין קשר לעניין, אני משלם 329 ש"ח על הטריפל, שזה נראה לי מחיר הגון, ומכיוון שלהוטנט אין קשר לעניין, אז זו לא בעית ה-20 שקלים אלא בעיה בתשתית עצמה, מה שאומר שגם אם הייתי משלם 600 ש"ח על התשתית התופעה הזו הייתה ממשיכה לקרות.
מה שכן, אני בטוח שהיו עושים יותר מאמץ אם הייתי משלם 600 ש"ח על תשתית והיו דואגים שהמאה מגה יהיה 100 מגה, לפחות מבחינת התשתית, במשך כל היום ולא רק כשחבר שלי בעבודה או לא עושה שימוש אינטנסיבי באינטרנט.
בכל מקרה, אני מקווה שאתה לא מנסה להמליץ בסתר על בזק בנוגע לתשתית, אני עדיין לקוח אצלם (מוקפא)
ואיתם ה-50 מגה שהיו לי היו עושים לי את המוות מבחינת בעיות, ניתוקים, איטיות ודברים אפילו יותר הזויים עם מודם Dlink הידוע שלהם במצב Bridge.
ירדן, למחיר אין קשר לעניין, אני משלם 329 ש"ח על הטריפל, שזה נראה לי מחיר הגון, ומכיוון שלהוטנט אין קשר לעניין, אז זו לא בעית ה-20 שקלים אלא בעיה בתשתית עצמה, מה שאומר שגם אם הייתי משלם 600 ש"ח על התשתית התופעה הזו הייתה ממשיכה לקרות.
מה שכן, אני בטוח שהיו עושים יותר מאמץ אם הייתי משלם 600 ש"ח על תשתית והיו דואגים שהמאה מגה יהיה 100 מגה, לפחות מבחינת התשתית, במשך כל היום ולא רק כשחבר שלי בעבודה או לא עושה שימוש אינטנסיבי באינטרנט.
בכל מקרה, אני מקווה שאתה לא מנסה להמליץ בסתר על בזק בנוגע לתשתית, אני עדיין לקוח אצלם (מוקפא)
ואיתם ה-50 מגה שהיו לי היו עושים לי את המוות מבחינת בעיות, ניתוקים, איטיות ודברים אפילו יותר הזויים עם מודם Dlink הידוע שלהם במצב Bridge.
נסה לבדוק בזמנים שונים ולעשות יותר בדיקות, בדיקה אחת או שתיים זה לא מספיק בשביל לקבוע החלטה מלאה.ygoldgold כתב:אני בעל תשתית HOT 100MB
הוטנט - DHCP
התוצאות
מה לעזאזל קורה כאן ?
יש למישהו הסבר הגיוני ?...
ומבדיקות שיצא גם לי לעשות בזמן האחרון, לכל ספק יש יתרונות וחסרונות, סתם לצורך ההשוואה, ב-012 גיימר קיבלתי את הפינגים הכי טובים שאפשר לחו"ל בשרתי משחק וסתם שרתים רגילים, וצפייה ישירה ב-Youtube גם הכי טובה גם בלי 100 מגה, בבזק בינלאומי קיבלתי פחות או יותר את אותן תוצאות רק קצת פחות טוב, ובהוטנט הורדות ישירות וטורנטים דווקא עובד די טוב, כמובן שלא בסשן אחד אלא עם IDM (מנהל הורדות).
לדעתי אם 012 הייתה מוכנה לספק 100 מגה בחיבור MPLS עם תיעדוף כמו גיימר, כנראה שהייתי עובר אליה גם אם המחיר היה יותר גבוה, כמובן בהפרשים לא מוגזמים.
הבעיה היא שלעבור כעת מספק לספק זה הרבה יותר עבודה וכאבי ראש מאשר פעם שכל מה שהיה צריך לעשות זה להחליף חייגן, ככה שב- MPLS אין לי אפשרות לעשות את אותן בדיקות כמו פעם.
למי ששואל למה לא רשמתי שום דבר לגבי נטויז'ן, זה בגלל שמבחינתי, ואני מאמין שגם מבחינת הרבה אנשים אחרים, נטויז'ן כבר מזמן מחוץ למשחק, גם עם גיימר.
תאמין או לא, עד אתמול הייתי מקבל בין 12.4 ל-11.5 ב-100% מהזמן.Hertz33 כתב:לא יודע מה איתכם, זה מה שאני מקבל בהוט+הוטנט ב85% מהזמן....
נקווה שהוט יחליטו לעשות משהו בנוגע לתשתית אצלנו, כי כרגע חבר שלי הרבה יותר מושפע מהבעיה, אצלו המהירות הרבה יותר גרועה כשאני מוריד, בין בין 4 ל-5 מגה, כמובן כשאני לא עושה כלום באינטרנט הכל עובד אצלו בסדר גמור.
כשאני חושב על זה, חלק מזה זה בגללי, הוא רצה לעשות 30 מגה בהתחלה, אני הדלקתי אותו לעשות 100 חח.
לפותח האשכול (ygoldgold) - הסיבה שאתה מקבל מהירות נמוכה יותר בהוטנט היא שכרגע אין להם שרתי Caching של אקמאי (שמספקת את ההורדה), בעוד שלבזק בינלאומי יש שרתים כאלה בחוות השרתים שלה. לקוחות הוטנט שצריכים לעבור דרך אקמאי מגיעים כרגע עד אירופה בשביל להוריד את הקבצים, וכידוע, ככל שהמרחק (ה-latency) גדל - המהירות פר חיבור יורדת. עקרונית, בבזק בינלאומי אתה אמור להוריד על המקסימום שהקו מאפשר לך מכיוון שהשרתים נמצאים בארץ.
אני מאמין שהוטנט יציבו שרתים כאלה בחודשים הקרובים (במקרה הטוב). הדבר גם יוביל למהירויות גבוהות יותר למשתמשים בגישה לאתרים ולקבצים מסוג זה, וגם להורדת העומס בצורה דרמטית מהקו לחו"ל.
אני מאמין שהוטנט יציבו שרתים כאלה בחודשים הקרובים (במקרה הטוב). הדבר גם יוביל למהירויות גבוהות יותר למשתמשים בגישה לאתרים ולקבצים מסוג זה, וגם להורדת העומס בצורה דרמטית מהקו לחו"ל.
רעיון: אם הוא גר לידך, ואתם חברים כל כך טובים, למה שלא תתחלקו באינטרנט ותחסכו בכסף?Foxhole כתב:היום חבר שלי גם הצטרף ל-100 מגה, הוא גר לידי, כנראה שאנחנו גם על אותו ארון כבלים, ומאז בכל פעם שאני מתחיל הורדה, המהירות כמעט מתחלקת בינינו....
קנו ראוטר חזק,
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
בכל המדי מהירות אני מקבל בין 95 ל98. אבל זה לא ממש מעניין אותי כל עוד יורד לי בלוריי 40 ג'יגה בשעה.loko11 כתב:תבדוק עם מד מהירותHertz33 כתב:לא יודע מה איתכם, זה מה שאני מקבל בהוט+הוטנט ב85% מהזמן....
אנימצאתי ש JDownloader מזייף הרבה (כשהייתי עם 12 מגה הוא הראה לי 1.8 מגה מתי שהיה בכלל 1.2)
...