yamaha rxa 710 או 810?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ADIRDABUSH פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אחרי שהתלבטתי קשות שאלתי ולא ענו חפרתי באתרים חיצוניים וצמצמתי את האפשרויות לשני הרסיברים האלו השאלה אם שווה להוסיף את 1500 שקל בשביל שני יציאות HDMI והגברה טיפה חזקה יותר או שיש עוד שוני שלא הבחנתי בו? לגבי הרמקולים יהיו מחוברים מערכת 5.1 שמקדימה ומאחורה יהיו רמקולים מדפיים ולא יודע אם זה משנה אבל הרסיברים יהיו ביבוא אישי מארה''ב

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #2 

ADIRDABUSH כתב:אחרי שהתלבטתי קשות שאלתי ולא ענו חפרתי באתרים חיצוניים וצמצמתי את האפשרויות לשני הרסיברים האלו השאלה אם שווה להוסיף את 1500 שקל בשביל שני יציאות HDMI והגברה טיפה חזקה יותר או שיש עוד שוני שלא הבחנתי בו? לגבי הרמקולים יהיו מחוברים מערכת 5.1 שמקדימה ומאחורה יהיו רמקולים מדפיים ולא יודע אם זה משנה אבל הרסיברים יהיו ביבוא אישי מארה''ב
...
מה שציינת, אלו ההבדלים בדיוק. הגברה ועוד יציאת HDMI
אם זה כדאי ? מאד תלוי אם יש לך בכלל שימוש בעוד יציאת HDMI וכמה הגברה אתה צריך
אם כבר הייתי מתלבט בין ה-710 ל-1010. אני יודע ההבדל כבר גדול במחיר.... :?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

1. הפער הוא $200 באמאזון - איך הגעת לפער של 1,500 ש"ח?

2. הפערים בהגברה (לפחות מבחינת הספק) הם זניחים.

3. עוד יציאת HDMI יכולה להיות חשובה מאוד אם יש לך תכניות לראות תכנים גם על מקרן וגם על טלוויזיה.

4. הבדל זניח יחסית נוסף הוא יציאה לסאבוופר שני ב-810 לעומת יציאה בודדת ב-710. לא משהו ששווה את התוספת במחיר עקרונית...

5. הבדל נוסף שבהחלט יכול להטות את הכף לטובת ה-810 וזה שמערכת הכיול האוטומטית שלו מתקדמת יותר וכוללת מדידה בכמה נקודות האזנה.

6. אחד ההבדלים הכי חשובים בין ה-810 ל-710 הוא של-810 יש PRE-OUT מלא של 7.2 ערוצים, כלומר ניתן לשרשר אותו למגברי כוח, למשל לטובת שדרוג חוויית הסטריאו.

7. ל-810 יש גם כניסת RS-232 שנעדרת מה-710, אבל גם זה הבדל זניח יחסית.

בשורה התחתונה, אם אתה שומע הרבה מוזיקה בסטריאו ו/או אתה בונה גם על מקרן ו/או אתה בונה על שני סאבים, יש בהחלט מקום להעדיף את ה-810 על ה-710.

נ.ב. יהיה מעניין לשמוע עוד קצת על התתחבטויות שלך לפני שהחלטת על שני הזוכים בגמר האישי שלך של על איזה רסיבר ללכת: איזה רמקולים יש לך, מה צרכים שלך, מה התנאים שלך, מה התקציב שלך, איזה רסיברים שמעת, וכיו"ב...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

כמו שכתב לך epony, ה810 פותח לך אפשרויות נוספות לעתיד ואין לזלזל בהן אם אין בכוונתך לשדרג כל שנה -שנתיים.

התוספות של מיתוג ל2 יציאות +2 סאבים + אפשרויות כיול מתקדמות יותר +פרה אווט +הגברה חזקה יותר בהחלט מצדיק תוספת של כ 200-300$.
דרך אגב, הוא מיובא גם ביבוא רשמי לארץ.

אם ברצונכך להזמין מחו"ל, בדוק באיזה מחיר תוכל להשיג A1000 שנשארו במלאי מ 2011.
זה כבר רסיבר בליגה של הגדולים והתוספת תהיה זניחה יחסית.
מנסיון, שווה כל שקל. (Y)

ADIRDABUSH פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אחרי שבדקתי תגובות על המארנץ 5006 ועל אונקיו709 nad t748 הבנתי שזה הרסיברים הכי מישתלמים מבחינת תמורה למחיר כי הימהה 710 יצא לי אחרי עליות מכס ושילוח בסביבות2600 וגם הטכנולוגיה הכי חדשנית אם אמינות שהיא היתה בראש סדר העדיפיות היות ולרסיבר אין אחריות האונקיו משך אותי בהתחלה אבל יש הרבה תלונות בעולם על האמינות שלו .
לגבי רמקולים אחרי בירור אם כמה חנויות הבנתי שהסדר של הקניה הוא קודם רסיבר ואחרי זה רמקולים התקציב שלי לרסיבר 4 אלף וזה אחרי היתפשרות בנושא הרמקולים

דרך אגב מכל ההבדלים שצינתה החשובים ביותר מבחינתי זה פרה האוט למיקרה והחלל יגדל ואני יצתרך לשדרג וגם הכיול אבל קצת פחות

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9047
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #6 

אלעד - אני מריח מישהו הולך להצטרף לנו לחבורה... 8)
epony -קבל LIKE... (Y)
טל - רק תדע שאני עדין ממתין לשרשור שלך על הרסיבר החדש אם השארת אותו אצלך או לא ?
אדיר - אם אתה מהצפון (אני בקריות), אתה מוזמן בכיף לבוא ולהתרשם מה - 710 שלי שגם עשה את דרכו מאמריקה של ארצות הברית... :wink:

רק אתה יכול להחליט לגבי ההבדלים האם קריטיים או לא בלי קשר כרגע לתוספת המחיר.

כפי שרשמו קודמי והנה גם התייחסותי:
אכן ההבדלים בהגברה לא כאלה משמעותיים כי לא חושב שתעבור את ה- 75% של הווליום שלו בשוטף.
יציאה נוספת של HDMI סופר חשובה אם אתה יודע מראש שתחבר 2 רכיבים בעתיד.
כנ"ל לגבי יצאה לסאב נוסף.
וכן לגבי הפרה אאוט אם תהיה בכיוון של להוסיף רכיבי הגברה איכותיים יותר וייעודים למערכת.
לנושא הכיול, אכן מתקדם יותר ב- 810 אבל ניתן לפתור ידנית ב- 710 עם כמה דקות (חד פעמי) של השקעה וכיוונים.
כניסת ה- RS-232 לא מעניינת בכלל.
אין כניסת פטיפון.
עיצוב הפאנל הקדמי שונה.
עכשיו תעבור על ההבדלים ותראה אם חשוב לך כן או לא.
אם ענית יותר כן - אז בהחלט מומלץ לכוון ל 1000 שהוא כבר ליגה אחרת ואם ענית לא אז תוכל להסתפק ב- 710 ותהיה מרוצה עד הגג.
שים לב לא לשכוח להוסיף שנאי מוריד מתח לעלויות אם אתה מביא מחו"ל.

אגב - ע"פ מה שרשמת כיוון שאתה מכוון מראש למדפיים, קח בחשבון שאם החלל שלך יגדל יכול להיות שתצטרך גם לשדרג ככל הנראה לקדמיים רצפתיים.
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 08/03/2012 0:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ADIRDABUSH פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אני דרומי מאזור אשקלון ביקרתי באתר של ימאהה ולא ראיתי את העינין שדובר פה מקודם על יציאת פרה האוט ולפי מה שבדקתי ה1000 דומה מאוד ל1010 מלבד שליטה מהאיפון וכמה דברים קטנים
חוץ מי זה ההבדל במחיר זניח בין כולם בין ה1000 ל810 אין הבדל ו1010 ב100 דולר יותר

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

אשקלון קצת רחוק... :lol:
מה שאני אומר זה שאם אתה מתלבט בין הדגמים אז עדיף להתלבט בין ה- 710 ל- 1010 ולא ל- 810 כי כאן ההבדלים משמעותיים יותר.
שליטה מסמארטפון היא חשובה מאוד בעיני ומאוד נוחה כאשר אתה יכול לנגן את המוזיקה שלך ישירות מהנייד / טאבלט.
ושוב בעיני עדיף ללכת על דגם חדש כי לא כל יום מחליפים רסיבר.
אם תמקד יותר את הצרכים שלך יהיה לך יותר קל להחליט. אנחנו כמובן כאן... 8)
אגב - מה לגבי הרמקולים ? למה חשבת לשדך אותם ? האם גם מחו"ל ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

אגב - שים לב שערכתי את הודעה #6 שלי ואם תקנה את ה- 710 נוכל לעשות חלוקת עבודה בינינו.
אני אהיה אחראי על אזור צפון, אלעד על המרכז ואתה בדרום, חחח... :lol: :lol: :lol:
נפתח קבוצה בפייסבוק, עוקבים בטוויטר, חברים בלינקדאין - תבואו יהיה כיף...

ADIRDABUSH פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

שיהיה לי מערכת נורמלית בכיף השליטה מהאייפון זה לא מה שהדאיג אותי בעיקרון רק הפרה האוט
רמקולים אני מאוד אוהב את המוניטור האודיו פחות את המחירים שלהם חשבתי לייבא קליפש אבל מיסתבר שגם בארה''ב הם לא כל כך זולים אני פתוח ליד שנייה וחשבתי גם ללכת לפיוז ליבדוק כמה מהתצוגות או יד שניה .ראיתי גם כמה דברים טובים על MISSION למיקרה ואני יהיה לחוץ בכסף זה יהיה האופציה הראשונה אבל בעיקרון עדיפות לסאונד אנגלי חם אם הבהירות של הYAMAHA לדעתי זה ישמע מצוין

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

גם אני אמרתי בהתחלה מה צריך שליטה מהאייפון, אבל ברגע שיש לך את זה אז אתה לא מבין איך הסתדרת קודם בלי זה.
אצלי הרסיבר משודך למדפיים פולק אודיו RTiA1 ויש סאונד חמים, נעים והרמוני ביותר (לעומת מורדנט שורט קודמים שהיו לי שנשמעו זוועה בהשוואה).
גם עם וורפידל הם נשמעים מצוין מסדרת הדיימונד שלהם.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אבי רעיון מצויין, סדרת אוונטג' תשלוט מצפון לדרום!!
ADIRDABUSH, גם לאבי וגם לי היה Yamaha RX-V620 לפני ה710 שיש לנו כיום, לשנינו היה את הרסיבר הקודם כ 10 שנים +/-. מאחר ולא כל יום משדרגים מגבר ק"ב, אני למדתי מהנסיון והלכתי על מה שהתאים לי ומה שרציתי מבחינת איכות מבלי להתפשר יותר מידי. רמקולים אפשר לשדרג בחלקים לשנות וכו'.. מגבר בד"כ לא מחליפים כל הזמן, אם יש לך את התקציב לדעתי לך על מה שייתן לך יותר אפשרויות בעתיד, לכן המלצתי ללכת על 1010 או כמו שאמרו כאן ה 1000, זה יספיק לך להרבה שנים של הנאה.

ADIRDABUSH פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אני מחזיק כרגע בימאה RX V800 אז החלטתי שהגיע הזמן לשדרג אז לדעתי זה יהיה ה710 לבנתיים כי בינו לבין ה1010 יש הפרש של 2000 שקל אחרי מיסים ומישלוח כי לבנתיים לצרכים שלי זה יספיק כשנירצה להמשיך לשדרג אני מקווה שעד אז התקציב יהיה שונה ולא נצטרך להתפשר אבל כרגע לחלל הקטן שיש לי זה יספיק לפי מה שאמרתם .מה ששיכנע אותי זה שיש שני אנשים שקנו אותו ונהנים מימנו כרגע והיום אני ילך לישמוע את ה3010 כדי לירקום קצת חלומות וגם אני חושב שאני יזמין כבר את הפולק האודיו מכיוון שהם דיי זולים בארה''ב אבל אני ישמח לרעיונות לרמקולים

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

ADIRDABUSH כתב:אני מחזיק כרגע בימאה RX V800 אז החלטתי שהגיע הזמן לשדרג אז לדעתי זה יהיה ה710 לבנתיים כי בינו לבין ה1010 יש הפרש של 2000 שקל אחרי מיסים ומישלוח כי לבנתיים לצרכים שלי זה יספיק כשנירצה להמשיך לשדרג אני מקווה שעד אז התקציב יהיה שונה ולא נצטרך להתפשר אבל כרגע לחלל הקטן שיש לי זה יספיק לפי מה שאמרתם .מה ששיכנע אותי זה שיש שני אנשים שקנו אותו ונהנים מימנו כרגע והיום אני ילך לישמוע את ה3010 כדי לירקום קצת חלומות וגם אני חושב שאני יזמין כבר את הפולק האודיו מכיוון שהם דיי זולים בארה''ב אבל אני ישמח לרעיונות לרמקולים
...
אם אתה מזמין מחו"ל, רק תזכור את דברי אבי... תזמין שנאי ממיר מתח מספיק חזק
בכל מקרה אשמח לדעת מה אתה מחליט, תעדכן מידי פעם... והמון בהצלחה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

רמקולים זולים מארצות הברית של אמאזון = פולק אודיו.
אם אתה רוצה משהו יותר מושקע, אתה יכול ללכת על קליפש.
אם אתה רוצה סאטליטים יש סט מעולה של אנרג'י בשם TAKE MICRO.

נ.ב. יש עוד חברות רמקולים אמריקאיות רבות, אבל הן לא זמינות באמאזון (ומשם הכי נוח לקנות עקרונית...)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

avihuli כתב:כפי שרשמו קודמי והנה גם התייחסותי:
אכן ההבדלים בהגברה לא כאלה משמעותיים כי לא חושב שתעבור את ה- 75% של הווליום שלו בשוטף.
...
אבי,
לעניין ההגברה, זה לא קשור ש"לא יעבור את ה 75% ווליום".

אני יודע שזה לא מקביל להגיון , אבל ברסיבר בעל הגברה חזקה יותר דווקא מגבירים יותר את הווליום מרסיבר חלש.

למשל את אותו קטע אודיו שתשמע בA710 בווליום 20- , תוכל לשמוע בA810 בווליום 15-, ב1010 A
ב 10-, וב2010 A בווליום 5-.

ומה ההגיון?
נורא פשוט: ככל שההגברה חזקה ואיכותית יותר, הצליל בווליום גבוהה נקי יותר וחף מעיוותים...ולכן טבעי יותר להמשיך ולהגביר לווליומים גבוהים יותר.

ADIRDABUSH פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

הלכתי לישמוע היום כמה רמקולים בחנות פולק האודיו וופרדל mission ה mission נישמעו מעולה במה רחבה מפורטים הדגם הוא mv4
למרות שהמוכר דיבר הרבה שטויות ולא ממש הקשבתי לתובנות הלא מיקצועיות שלו לדוגמה ״ סידרת ה htr בסטנדרת יותר גבוה מ rxa ״וכל מני דברים כאלו אבל הוא אמר משהו לגבי זה שיש מישן שמיוצרים בסין וכאלו שמיוצרים באנגלייה והדגם שנישמע לי טוב מיוצר בסין מכירים משהו שאני צריך לדעת ליפני שאני בוחר סתם?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #18 

ADIRDABUSH

תלמד להשתמש בסימני פיסוק.
אי אפשר לקרוא ולהבין את מה שאתה רוצה ומעוניין להעביר בפוסטים שלך.

מי המוכר שאמר לך דברים כאלו? באיזו רשת/חנות?

ADIRDABUSH פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

מחסני חשמל , אני יודע שזאתי חנות לא מקצועית ,אבל לבנתיים, עד שאני לא יארגן יום סקר בכמה חנויות מיתמחות, חשבתי להיתרשם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #20 

להתייחס אוטומטית בשלילה למשהו רק בגלל שהוא MADE IN CHINA זה כמו שהאמריקאים היו אומרים בשנות ה-50-60-70 על דברים שהם MADE IN JAPAN בזלזול ושאט נפש - זו תפיסה ארכאית, חצי-גזענית ושתם מטופשת שבבסיסה השקר הבזוי שכל מה שמיוצר בסין הוא מאיכות ירודה...

הסיבה שכ"כ הרבה חברות (סתם בתור דוגמה, גם מוניטור אודיו וגם חברה קטנטנה בשם אפל העבירו כמעט את כל הייצור שלהם לסין...) מייצרות היום בסין היא בעיקר עלויות (נדל"ן, כוח אדם וכד') הרבה יותר נמוכות מבערך כל מקום אחר בעולם.

בקיצור, זה שיש רמקולים שמיוצרים בסין זה לא אוטומטית אומר שהם פחות טובים מרמקולים שמיוצרים במקום אחר. מוניטור אודיו מוכרים רמקולים בעשרות אלפי ש"ח לזוג(!!) שמיוצרים בסין ולא נראה לי שתשמע עליהם יותר מדי תלונות. :wink:

נ.ב. רוב הסיכויים שיותר מחצי מכל מה שיש לך בבית ברגע זה ממש מיוצר בסין... :roll:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”