איך נפטרתי מהרסיבר - עם חיוך גדול!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
OldMan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בראשית היה הרסיבר - בהתחלה רסיבר YAMAHA ואחר כך DENON - גדול ואימתני, שולט על הכל - הכל עובר דרכו.

ואחר כך באה ההתפכחות - ההתחלה היתה צנועה, נוסף מגבר סטריאו משולב עם קדם מנורתי. פתאום לא בא בחשבון לחבר את הקדמיים לרסיבר. וגם התוצאה שיצאה מיציאת ה-PRE OUT נשמעה עמומה.

ואז נסחפתי להרפתקאה (בעיקר בהשפעת האתר) - רכשתי DAC NOS ב-EBAY . ההבדל ניכר מהרגע הראשון - אותו DAC פשוט שעלה כמה מאות שקלים הביס את ה-DENON ללא כל בעיות. הצליל היה הרבה יותר ברור ונקי, הבמה נפתחה והדרך חזרה נראתה בלתי אפשרית.

ואז החלה תקופת הדמדומים - כאשר מעל התעופפה השאלה מה עושים?

1. משדרגים את הרסיבר? אולי ברסיבר חדש יציאת ה-PRE תהיה יותר נורמלית?
2. עוברים ל-2 ערוצים?

הפתרון שאיתו חייתי במשך יותר משנה היה HTPC -> DAC-> מגבר סטריאו-> רמקולים.

גיליתי את עולם הסטריאו - ופתאום לא היה חסר לי ה-CENTER והנגנים ממש עמדו מולי, כשאני מסוגל לזהות את מיקומם ולשמוע אותם בבהירות מדהימה.

אבל מה עושים עם הרמקולים האחוריים? הדבר הציק לי במיוחד בסרטים. לשדרג לרסיבר רציני היה סיפור רציני ולכן התחלתי להשתעשע עם רעיון להגביר את האחוריים באמצעות מגבר סטריאו נוסף. אבל השאלה שנשארה פתוחה הייתה שאלת המקור - למה אחבר את שני המגברים בו זמנית?

בעודי סורק את שוק המגברים (יד שניה וראשונה) נתקלתי במגבר סטריאו מאותה פירמה של המגבר הראשי שלי ובסכום סביר (בא נגיד חצי מהסכום שהיה נדרש להשקיע ברסיבר). ואז עלה לי הרעיון של כרטיס הקול של ASUS - בחרתי בכרטיס ASUS XONAR HDAV1.3.

היתרון בכרטיס הוא שרכיב הDAC בו הוא מצויין והכרטיס תומך בכל הפורמטים החדשים (ומוציא אותם אנלוגית).

אתמול נחת כל הציוד אצלי ומלאכת ההכבה החלה.

לאחר שעתיים של הברגה וחיבורים הגיע הרגע המושלם. הרגע אליו חיכיתי.

התחלתי עם FOOBAR. לאחר שהגדרתי את כרטיס הקול התפנתי להשמיע כמה SACD ו-DVDA. היכולת של FOOBAR לקרוא את הפורמטים הללו לא הייתה יכולה לבוא לידי ביטוי עם רסיבר רגיל אלה אם כן הייתי ממיר אותם ל-DTS כלשהו (תוך איבוד מידע ועבודה מיותרת).

בהתחלה הצלילים נבעו רק מהרמקולים הקדמיים - לאחר כמה שיפצורים נאותו הרמקולים האחוריים להצטרף לחגיגה - ואיזו חגיגה זו הייתה. לגבי SACD הופיע מיד ההודעה שהכרטיס לא תומך בקצב דגימה של 88.2 - לאחר ששיניתי ב-FOOBAR ל44.1 לא הייתה בעיה לשמוע את הרצועות ב- STEREO. ברצועות של 5.1 לעומת זאת הנגן גמגם ונתקע לאחר כמה שניות - כנראה שאצטרך לשחק עם ההגדרות עד שאמצע את הדרך לפתור את הבעיה.

לגבי DVD-A לא היו שום בעיות - נהנתי לשמוע את LA WOMAN ב5.1 בעיקר את RIDERS ON THE STORM...
לרגע חשבתי שהגשם החל לרדת בחוץ... :D מה שהיה חסר לי זה ה-CENTER. שמעו את הזמר אבל הווליום היה חלש מדי.

משם המשכתי לחגיגה של סרטים והופעות באמצעות VLC בגרסה החדשה. אין מה להוסיף כאן - בחרתי באופציה של 4 רמקולים והתוצאה הייתה מושלמת.

מה נוותר לעשות?

1. לנקות את הבית מהקרטונים הפצפצים והקלקרים - לפני שאשתי תחטוף עלי ג'ננה...
2. לערוך מבחן השוואה עיוור (רק לצורך הסקרנות) בין הכרטיס קול ל-DAC שהיה ידידי הנאמן בשנה וחצי האחרונות.
3. לערוך השוואות בין גרסת HI-RES וגרסאות SHM וגרסאות רגילות של כמה שירים נבחרים.
4. להתחיל לחשוב על פיתרון הגברה ל-CENTER. האמת שבא לי בכלל לשדרג למשהו יותר טוב.
5. פשוט להינות מהחיים ומפורים.

אז שיהיה לכולם פורים שמח ותודה על הסבלנות.

אפרופו - כל החששות שהיו לי לגבי שימוש בכרטיס קול במקום ב-DAC חיצוני נגוזו. מהחוויה שחויתי אתמול אין רעשי רקע והצליל נקי ומפורט...
ולסיכום - פתרון לשלט לכל המערכת - אם יש לכם טלפון ANDROID? תורידו תוכנות REMOTE ל-FOOBAR ול-VLC ולמחשב ופשוט תשבו על הספה ותעשו חיים.

הסט אף שלי כולל:
מחשב HTPC
שני מגברים של AUDIO ANALOGUE : VERDI SETANTE +CRECENDO
רמקולים קדמיים ואחוריים AURUM CANTUS V3 + V2

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #2 

ת.ת.ת. (Y)
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9616
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #3 

:מצלמה: :roll:

Jackel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

OldMan כתב:מה נוותר לעשות?

2. לערוך מבחן השוואה עיוור (רק לצורך הסקרנות) בין הכרטיס קול ל-DAC שהיה ידידי הנאמן בשנה וחצי האחרונות.

...
מחכה להשוואתך בקוצר רוח...

תתחדש ותהנה, נשמע מדהים

pinkman1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 260
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

אני בעד הסטיראו !! אף פעם לא הבנתי את הקטע של הרמקול האמצעי... סטיראו זה לא שמאל או ימין זה כל המרחב בינהם.
אני משתמש בכרטיס קול מקצועי של Echo ורמקולים אולפניים, ההבדל בינו לבין הכרטיס הפנימי משמעותי לדעתי גם לבעלי אוזניים לא רגישות
הצליל ברור יותר, הבאסים יותר מורגשים והתמונה הסטריאופנית בשיאה !! (וכל שאר החירטוטים שמשתמשים כדאי לתאר שמע)

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #6 

תתחדש !
אהבתי את הסיפור ואת כברת הדרך שעברת :D
תמונות בבקשה
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”