שאלה לגבי סוויצ'
שלום !
כרגע יש לי בבית שתי תשתיות נפרדות של הוט ובזק עבור האינטרנט , אחת תשתית בשבילי ואחת בשביל ההורים , כרגע אני מעוניין להתחבר לאינטרנט של 100 מ"ב ולסגור תשתית אחת (של בזק כנראה) , השאלה שלי היא איזה התקן אצטרך לרכוש כדאי שבאמת ידע לנתב מהירויות גלישה בין מחשבים בבית , הכוונה שלי היא שלמרות שיהיה לי 100 מ"ב כאשר אני אוריד משהו דרך מחשב אחד בשאר המחשבים הגלישה תהיה מאוד איטית , מה שאני שואל זה האם אפשר באמת לחלק ולהקצות מהירות עבור כל מחשב בנפרד , ושמחשב אחד לא יפגע בגלישה באינטרנט כאשר מחשב אחר מוריד משהו .
תודה.
כרגע יש לי בבית שתי תשתיות נפרדות של הוט ובזק עבור האינטרנט , אחת תשתית בשבילי ואחת בשביל ההורים , כרגע אני מעוניין להתחבר לאינטרנט של 100 מ"ב ולסגור תשתית אחת (של בזק כנראה) , השאלה שלי היא איזה התקן אצטרך לרכוש כדאי שבאמת ידע לנתב מהירויות גלישה בין מחשבים בבית , הכוונה שלי היא שלמרות שיהיה לי 100 מ"ב כאשר אני אוריד משהו דרך מחשב אחד בשאר המחשבים הגלישה תהיה מאוד איטית , מה שאני שואל זה האם אפשר באמת לחלק ולהקצות מהירות עבור כל מחשב בנפרד , ושמחשב אחד לא יפגע בגלישה באינטרנט כאשר מחשב אחר מוריד משהו .
תודה.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אתה צריך בכל מקרה גם נתב (router) וגם מתג (switch).
הנתב עושה פעולות הבאות:
1. מחבר אותך לאינטרנט
2. יוצר תרגום מרשת מקומית שלך לרשת אינטרנט וחזרה.
מתג (switch) ממתג מידע בין התחנות (מחשבים) ברשת הפנימית שלך.
ישנם לא מעט מוצרים המשלבים את הנתב ואת המתג, כמו D-link DIR 655, או Linksys 4200 לדוגמא. בדרך כלל יש בהם switch של 4 פורטים בלבד, כך שאם יש לך יותר תחנות בבית תצטרך מתג יותר גדול.
זה על קצה המזלג
הנתב עושה פעולות הבאות:
1. מחבר אותך לאינטרנט
2. יוצר תרגום מרשת מקומית שלך לרשת אינטרנט וחזרה.
מתג (switch) ממתג מידע בין התחנות (מחשבים) ברשת הפנימית שלך.
ישנם לא מעט מוצרים המשלבים את הנתב ואת המתג, כמו D-link DIR 655, או Linksys 4200 לדוגמא. בדרך כלל יש בהם switch של 4 פורטים בלבד, כך שאם יש לך יותר תחנות בבית תצטרך מתג יותר גדול.
זה על קצה המזלג
מה שאני מתכנן זה שה100 מגה יתחלקו בין 3 מחשבים , מחשב 1 יהיה מחובר פיסית לראוטר ואמור לקבל 70% מרוחב הפס ובין השנייים האחרים יתחלק שווה בשווה אבל בחיבור אלחוטי , לכן השאלה שלי עם מספיק לי ראוטר והכרטיסי הרשת האלחוטיים שיש לי במחשבים ?
האם באוטרים שצויינו בתגובה הקודמת קיימת האופציה של QOS גם DOWNLOAD וגם UPLOAD ?
האם באוטרים שצויינו בתגובה הקודמת קיימת האופציה של QOS גם DOWNLOAD וגם UPLOAD ?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לא יודע לגביי כל הדגמים אבל אצלי בtp-link wr1043nd (שהוא ראוטר מצויין ומומלץ, אגב) יש את האופציה הזו, לא ניסיתי בעצמי אבל אפשר להגביל לטווחי IP וטווחי פורטים ספציפיים רוחב פס עולה ויורד, מינימום ומקסימום בKbps וגם לפי סוג פרוטוקול (TCP\UDP).
וזה לא ממש QOS, מה שQOS עושה זה לתת עדיפות למידע מסוג מסויים בגלל אופי מסויים של האפליקציה, כמו למשל VOIP או לייב סטרימינג למיניהם, שבהם יותר חשוב שהמידע יהיה רציף ויגיע בזמן-אמת. אם תקבל מייל כמה שניות מאוחר יותר לא יקרה כלום אבל אם יהיו קיטועים בשמע או בוידאו זה לא טוב. QOS הוא אוטומטי ולא ניתן להגדרה בראוטרים ביתיים. מה שאנחנו מנסים להשיג בשרשור הזה זה bandwidth control (ייתכנו שמות שונים במכשירים שונים)
וזה לא ממש QOS, מה שQOS עושה זה לתת עדיפות למידע מסוג מסויים בגלל אופי מסויים של האפליקציה, כמו למשל VOIP או לייב סטרימינג למיניהם, שבהם יותר חשוב שהמידע יהיה רציף ויגיע בזמן-אמת. אם תקבל מייל כמה שניות מאוחר יותר לא יקרה כלום אבל אם יהיו קיטועים בשמע או בוידאו זה לא טוב. QOS הוא אוטומטי ולא ניתן להגדרה בראוטרים ביתיים. מה שאנחנו מנסים להשיג בשרשור הזה זה bandwidth control (ייתכנו שמות שונים במכשירים שונים)