מכונה חדשה - תקלה? + שאלות של מתחילים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
coffee_satan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חבר'ה,
לאחר שוטטות בפורום החלטתי לעשות מעשה ולהתחיל להכין לעצמי קפה :)
בגלל שאני לא באמת יודעת איך עושים את זה אבל אני מאד רוצה ללמוד - החלטתי להתחיל בגאג'יה פיור (החלטה טובה?). אני שותה גם אספרסו וגם קפוצ'ינו (קצת יותר קפוצ'ינו). יש לי כמה שאלות של מתחילים (ממש מתחילים...) :
1. איך אני אמורה לדעת כמה זמן צריך להשאיר את כפתור החליטה דולק?, או - כמה מים צריכים לרדת לכוס, עבור כמות סטנדרטית של קפה (לפי כף מדידה)?
2. בזמן שאני מחכה להרתחת המים לקיטור, מתחיל טפטוף קל מהאיזור של הראש של המכונה שתופס את כף החליטה, והטפטוף נהפך למפל קטן ברגע שאני פותחת את ברז הקיטור ואז הוא מפסיק מיד. האם מדובר בתופעה תקינה?
הרמתי טלפון לחנות ואמרו לי שזו הדרך של המכונה לשחרר לחץ קיטור, דבר הכרחי למניעת פיצוץ הדוד. זה נשמעת לי דרך קצת מוזרה, כי אם בטעות אני שוכחת את ידית החליטה במכונה בזמן הקצפת החלב אז אני מקבלת פתאום עוד קפה לא רצוי...
החנות נמצאת בטבריה ולהחזיר את המכונה זה לוותר על דמי משלוח + להוסיף משלוח, ולכן אני רוצה להיות בטוחה לפני שאני עושה את זה...
אני פרנואידית או צודקת?
3. אם זו פעולה תקינה של המכונה ואני מחליטה בכל זאת להחליף, האם הסאקו פוקוס אמורה להיות תחליף ראוי?
האם זה נכון שעבור קפוצ'ינו (למתחילים) יש עדיפות לסאקו פוקוס בעוד שהגאג'יה פיור מצטיינת יותר באספרסו?

תודה מראש וחג פורים שמח!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

0. פיור היא התחלה טובה. איזו מטחנה יש לך?
1. שוט של אספרסו הוא 30 שניות בערך מרגע הלחיצה על הכפתור וגודלו כ 30 מ"ל למנה בודדת (60מ"ל לכפולה)
כדאי למלא את הסלסלה כמעט עד הסוף בקפה ואז לדחוס. רצוי טמפר טוב ולא הפלסטיק הצ'יקמוקי שבא עם המכונה.
2. בגאג'ה פיור אין שסתום פריקת לחץ מהראש. בגלל שהטמפרטורה בדוד עולה בזמן הקצפה גם הראש מתחמם ואיתו הידית והקפה.
אין בקרה על מה שקורה שם ולכן העצה הכי טובה שאת יכולה לקבל היא בדיוק מה שהבנת לבד - לנתק את הידית בזמן הקצפה.
הכוס בכל מקרה יכולה להיות במקום אחר בזמן הזה.
אין שום דבר מקולקל במכונה.
3. לא מכיר את סאקו פוקס ולא יודע למה היא תהיה עדיפה בקפוצ'ינו.
בכל מקרה אם את רוצה לשדרג משהו זה מטחנה אם אין לך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #3 

לא אמור להיות שום טיפטוף בזמן ההקצפה, מדובר בשסתום האוקולון שנמצא במעלה הראש בקצה צינורית המים, השסתום הזה כנראה תפוס ויש לשחררו (תופעה זאת מאפיינת מכונה לא חדשה עם בעיות אבנית אבל לא בהכרח) פעולה לא מסובכת, אבל אם המכונה באחריות כדאי שיטפלו-יחליפו אצלם, אם יש תקלה כשהמכונה חדשה לחלוטין (לא זוכר כמה זמן מיום הרכישה) יש לך את הזכות להחזירה\להחליפה ללא שום תשלום נוסף מצידך-בפרט אם המכירה נעשתה ממכר מרחוק.
ניתן לקחת את המכונה לכל מעבדת יבואן, ושלא יספרו סיפורים ההגנה על הדוד לא מתבטאת בנזילה דרך ראש החליטה.

בהצלחה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #4 

יוסי - אם יש בידית קפה אחרי חליטה ואתה עובר להקצפה אז המים בקפה הזה מתחממים מתאדים וזולגים למטה.
זאת לא נזילה מהדוד - זה אידוי מים מהקפה שבידית וכשאין שסתום תלת ראשי אין מה לך מה לעשות נגד זה.

coffee_satan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

תודה רבה על התגובה המהירה!
אני אחדד: בינתיים הפעלתי את המכונה רק עם מים, בשביל לתרגל על "יבש".
לא השארתי את הידית בראש של המכונה, אלא אני רואה את המים מטפטפים מהראש בזמן המעבר להקצפה (כלומר, בזמן החימום להקצפה), ופשוט חשבתי שאם הידית היתה נשארת במכונה עם פקה בתוכה אז אני מקבלת עוד קפה לא רצוי...
האריזה עדיין אצלי ולא עברו יומיים, להחזיר את המכונה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #6 

אם הידית לא מחוברת למכונה ובמצב הקצפה יורדים מים מהראש זה לא תקין.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #7 

דבוטאנט כתב:אם הידית לא מחוברת למכונה ובמצב הקצפה יורדים מים מהראש זה לא תקין.
...
אכן לזה התכוונתי, כשידית החליטה מותקנת (ויש בה קפה), לא תמיד רואים את הנזילה, כשהידית לא מורכבת כן רואים את הטפטוף.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

זו תופעה שמתחילה אחרי תקופה מסויימת במכונות סינגל בוילר, בודאי לא אמור להופיע במכונה חדשה
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”