לאחר שוטטות בפורום החלטתי לעשות מעשה ולהתחיל להכין לעצמי קפה
בגלל שאני לא באמת יודעת איך עושים את זה אבל אני מאד רוצה ללמוד - החלטתי להתחיל בגאג'יה פיור (החלטה טובה?). אני שותה גם אספרסו וגם קפוצ'ינו (קצת יותר קפוצ'ינו). יש לי כמה שאלות של מתחילים (ממש מתחילים...) :
1. איך אני אמורה לדעת כמה זמן צריך להשאיר את כפתור החליטה דולק?, או - כמה מים צריכים לרדת לכוס, עבור כמות סטנדרטית של קפה (לפי כף מדידה)?
2. בזמן שאני מחכה להרתחת המים לקיטור, מתחיל טפטוף קל מהאיזור של הראש של המכונה שתופס את כף החליטה, והטפטוף נהפך למפל קטן ברגע שאני פותחת את ברז הקיטור ואז הוא מפסיק מיד. האם מדובר בתופעה תקינה?
הרמתי טלפון לחנות ואמרו לי שזו הדרך של המכונה לשחרר לחץ קיטור, דבר הכרחי למניעת פיצוץ הדוד. זה נשמעת לי דרך קצת מוזרה, כי אם בטעות אני שוכחת את ידית החליטה במכונה בזמן הקצפת החלב אז אני מקבלת פתאום עוד קפה לא רצוי...
החנות נמצאת בטבריה ולהחזיר את המכונה זה לוותר על דמי משלוח + להוסיף משלוח, ולכן אני רוצה להיות בטוחה לפני שאני עושה את זה...
אני פרנואידית או צודקת?
3. אם זו פעולה תקינה של המכונה ואני מחליטה בכל זאת להחליף, האם הסאקו פוקוס אמורה להיות תחליף ראוי?
האם זה נכון שעבור קפוצ'ינו (למתחילים) יש עדיפות לסאקו פוקוס בעוד שהגאג'יה פיור מצטיינת יותר באספרסו?
תודה מראש וחג פורים שמח!