תקלה ב-PURE

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
nadavmm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #1 

שלום,
ברשותי GAGGIA PURE בת שנה וחצי.
מזה מס' חודשים, בזמן הקצפה יוצאים מעט מים מהראש...
זה לא ממש הפריע לי כל עוד הקפה יצא מצויין.
ובכל זאת החלטתי לסדר את העניין.
המכונה נקייה מאבנית (טיפול כל 3-4 חודשים), ניסיתי את הטריקים שמוסברים באתר עם הכנסת הסיכה לבורג שבראש...
לא ממש עזר, או יותר נכון המצב החמיר - עכשיו בכל הקצפה יורדים כ-100-80 מ"ל מים (מדדתי).
הקפה עדיין מצויין, אבל עכשיו זה ממש מציק.
כשמכניסים את הסיכה לבורג של הראש לא ממש מרגישים קפיץ או משהו כזה, הרגשתי קשיחות.

ממליצים לפתוח לגמרי את הראש? מה הסיכון?

תודה,

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

כמו שזה נראה מהתרשים (אין לי פיור) יכול להיות שיש או אבנית או שומני קפה על האטם מס' 21 מה שמונע ממנו לאטום בצורה טובה ולכן כל פעם שיש קצת יותר לחץ בדוד כמו בהקצפה מים נוזלים דרכו
http://www.partsguru.com/user/PARTS%20E ... 0COLOR.pdf
אני מניח שאם תוכל לנקות את האטם איכשהו אז הוא יחזור לתפקד כמו שצריך
הסיכון בכך ? זה נראה כמו פירוק רציני של המכונה והבוילר- יכול להיות שצריך להוציא את הבוילר כדי להגיע לאטם מה שדורש יכולת טכנית רצינית וגם יבטל לך כמעט בטוח את האחריות, נראה לי שעדיף לתקן במעבדה. בכל אופן אין לי את המכונה הנ"ל אז אני רק יכול להעריך מישהו עם ניסיון אם המכונה בטוח יוכל לעזור יותר

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #3 

יש לי מכונה באותו מצב שוכבת לי במחסן, במידה ותצליח לתקן, אני ישמח אם תעדכן אותי, אגב, את הראש אני חששתי לפתוח, כיוון שאין לי מי שימכור לי חלקים, ובמידה ואפתח, ויש שם אטם, לא יהיה לי מאיפה להביא.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #4 

כנראה שאין צורך לפרק כלום מלבד הרשת עצמה.

בשרטוט שצרפתה עמוד 3 חלקים 21-22-23, זה שסתום חד כיווני מוחזר קפיץ, כנראה בגלל זמן ואבנית השסתום (ג'ולה מאוקולון) תפוסה חלקית ואינה חוזרת למקומה.

קח קיסם-רצוי לא מעץ שלא ישבר בפנים או סיכה משרדית, ולאחר שפרקתה את הרשת החדר את הקיסם עד שתתקל בהתנגדות של הקפיץ, לחץ ושחרר בעדינות, הזרם מים וחזור על פעולה זו מספר פעמים עד שהג'ולה תתישב טוב ותאטום,ובא לציון גואל.

אם המצב נהיה גרוע יותר אז אין ספק שזאת הסיבה, ומשום מה השסתום לא מסוגל להתיישב במקומו, כנראה בגלל הצטברות אבנית בתושבות, או קפיץ תקוע.
בהצלחה.

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

shtud כתב:יש לי מכונה באותו מצב שוכבת לי במחסן, במידה ותצליח לתקן, אני ישמח אם תעדכן אותי, אגב, את הראש אני חששתי לפתוח, כיוון שאין לי מי שימכור לי חלקים, ובמידה ואפתח, ויש שם אטם, לא יהיה לי מאיפה להביא.
...

לקופי-טים יש כמה אטמים שאתה רוצה דניאל..

nadavmm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #6 

אחרי המון משחקים התופעה נחלשה (לא נעלמה) ודיי נמאס לי.
ממש לא טריוויאלי להזיז שם משהו עם סיכה (שיכולה אולי לפצוע איזה אטם בסביבה).
נחייה ככה,

תודה לכולם.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”