הוט: עד סוף שנת 2014 תשתית אינטרנט FTTB בפריסה מלאה
-
nerya40
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1221
הוט – מערכות תקשורת בע"מ
("החברה")
20 ביולי 2011
לכבוד, רשות ניירות באמצעות המגנ"א
לכבוד, ערך הבורסה לניירות ערך בת"א בע"מ באמצעות המגנ"א
ג.א.נ.,
הנדון: דוח מיידי בדבר שדרוג תשתיות
בהמשך לאמור בדוח התקופתי של החברה (כפי שפורסם ביום 10 במרץ 2011 (מספר אסמכתא: 2011-01-
075777 ; ר' סעיף 1.20 לדוח), בקשר עם כוונת החברה לפעול לשדרוג תשתיות ההפצה הקיימות שלה,
החברה מתכבדת להודיע בזאת, כי ביום 19 ביולי 2011 , אישר דירקטוריון החברה התקשרות בהסכמים
לביצוע שדרוג התשתיות כאמור.
על פי ההתקשרויות שאושרו, תרכוש הוט טלקום (תאגיד בשליטה מלאה של החברה) מצדדים שלישיים
ציוד אופטי מתקדם, עבודות ושירותים לצורך שדרוג התשתיות, לרבות שירותי תחזוקה, בהתאם לפריסה
וללוחות הזמנים שיוסכמו בין הצדדים מעת לעת.
עלות שדרוג התשתית כאמור לעיל, הכוללת את עלויות רכישת הציוד והשירותים, לתקופה שעד סוף שנת
2014 , מוערכת על ידי החברה בשלב זה בסך של כ- 550 מליון ₪ למשך כל התקופה האמורה.
בכבוד רב,
הוט – מערכות תקשורת בע"מ.
HOT תשדרג את תשתיות הרשת שלה בהשקעה של 555 מיליון ש"ח
תהיה חברת הטלקום הראשונה בישראל שתפעל על גבי תשתית סיבים אופטיים
הרצל עוזר: " HOT נערכת לאספקת שירותי הדור הבא של הטלוויזיה והאינטרנט בישראל"
דירקטוריון HOT אישר אתמול השקעה של מעל לחצי מיליארד ש"ח, לשדרוג תשתית הרשת של החברה, כך
שתהיה הראשונה בישראל להעניק שירותי טלוויזיה ואינטרנט על גבי תשתית מתקדמת של סיבים אופטיים.
עלות השדרוג ברשת החברה כוללת את ביצוע העבודות בשטח ואת רכישת הציוד והשירותים. הפרויקט צפוי
. להסתיים עד סוף שנת 2014.
שדרוג הרשת יאפשר ל HOT את הרחבת היצע השירותים המתקדמים ללקוחותיה בכל תחומי פעילותה של
הקבוצה, ובכלל זה: אספקת חבילות גלישה אולטרה מהירות באינטרנט, הגדלת מספר ערוצי ה- HD והתלת
מימד, הרחבת קיבולת התעבורה ברשת לטובת אספקת שירותי VOD משופרים ושירותים עתידיים נוספים.
פרויקט השדרוג של החברה יספק מענה לגידול הצפוי בשימושים ובאפליקציות הדורשים רוחבי פס גבוהים,
וישרת את החברה ולקוחותיה בעשור הקרוב.
במסגרת הפרויקט, יבוצעו עבודות תשתית הכוללות הנחה תת קרקעית של תשתיות סיבים אופטיים וציוד נלווה.
עבודות אלו יבוצעו על ידי מספר חברות קבלניות שנבחרו על ידי HOT בחודשים האחרונים.
ראוי לציין כי לאחרונה סיימה החברה פיילוט במספר רחובות בעיר רעננה, בעקבותיו הופקו הלקחים ליישום
הפרויקט בשטח.
הרצל עוזר, מנכ"ל HOT " : HOT רואה בשדרוג התשתיות לרשת סיבים אופטיים, קפיצת דור ביכולת להעניק
שירותי טלוויזיה ואינטרנט מתקדמים, מהלך זה מבטא היטב את שאיפתנו להתאים את היצע השירותים שלנו
לצרכיו המתקדמים של הלקוח ולשמור על פער טכנולוגי מהמתחרים."
אפשר להגיד שעוד פחות משנתיים כבר נראה פה אנשים בפורום שמחוברים בסיבים אופטיים FTTB עם מהירויות אדירות.
תקוו שהוט תציע מהירות של 1Gb כלולה בטריפל בעלות של 329 שקל חחח... וכמובן גם 20 שקל לספק במהירות של 1Gb.
("החברה")
20 ביולי 2011
לכבוד, רשות ניירות באמצעות המגנ"א
לכבוד, ערך הבורסה לניירות ערך בת"א בע"מ באמצעות המגנ"א
ג.א.נ.,
הנדון: דוח מיידי בדבר שדרוג תשתיות
בהמשך לאמור בדוח התקופתי של החברה (כפי שפורסם ביום 10 במרץ 2011 (מספר אסמכתא: 2011-01-
075777 ; ר' סעיף 1.20 לדוח), בקשר עם כוונת החברה לפעול לשדרוג תשתיות ההפצה הקיימות שלה,
החברה מתכבדת להודיע בזאת, כי ביום 19 ביולי 2011 , אישר דירקטוריון החברה התקשרות בהסכמים
לביצוע שדרוג התשתיות כאמור.
על פי ההתקשרויות שאושרו, תרכוש הוט טלקום (תאגיד בשליטה מלאה של החברה) מצדדים שלישיים
ציוד אופטי מתקדם, עבודות ושירותים לצורך שדרוג התשתיות, לרבות שירותי תחזוקה, בהתאם לפריסה
וללוחות הזמנים שיוסכמו בין הצדדים מעת לעת.
עלות שדרוג התשתית כאמור לעיל, הכוללת את עלויות רכישת הציוד והשירותים, לתקופה שעד סוף שנת
2014 , מוערכת על ידי החברה בשלב זה בסך של כ- 550 מליון ₪ למשך כל התקופה האמורה.
בכבוד רב,
הוט – מערכות תקשורת בע"מ.
HOT תשדרג את תשתיות הרשת שלה בהשקעה של 555 מיליון ש"ח
תהיה חברת הטלקום הראשונה בישראל שתפעל על גבי תשתית סיבים אופטיים
הרצל עוזר: " HOT נערכת לאספקת שירותי הדור הבא של הטלוויזיה והאינטרנט בישראל"
דירקטוריון HOT אישר אתמול השקעה של מעל לחצי מיליארד ש"ח, לשדרוג תשתית הרשת של החברה, כך
שתהיה הראשונה בישראל להעניק שירותי טלוויזיה ואינטרנט על גבי תשתית מתקדמת של סיבים אופטיים.
עלות השדרוג ברשת החברה כוללת את ביצוע העבודות בשטח ואת רכישת הציוד והשירותים. הפרויקט צפוי
. להסתיים עד סוף שנת 2014.
שדרוג הרשת יאפשר ל HOT את הרחבת היצע השירותים המתקדמים ללקוחותיה בכל תחומי פעילותה של
הקבוצה, ובכלל זה: אספקת חבילות גלישה אולטרה מהירות באינטרנט, הגדלת מספר ערוצי ה- HD והתלת
מימד, הרחבת קיבולת התעבורה ברשת לטובת אספקת שירותי VOD משופרים ושירותים עתידיים נוספים.
פרויקט השדרוג של החברה יספק מענה לגידול הצפוי בשימושים ובאפליקציות הדורשים רוחבי פס גבוהים,
וישרת את החברה ולקוחותיה בעשור הקרוב.
במסגרת הפרויקט, יבוצעו עבודות תשתית הכוללות הנחה תת קרקעית של תשתיות סיבים אופטיים וציוד נלווה.
עבודות אלו יבוצעו על ידי מספר חברות קבלניות שנבחרו על ידי HOT בחודשים האחרונים.
ראוי לציין כי לאחרונה סיימה החברה פיילוט במספר רחובות בעיר רעננה, בעקבותיו הופקו הלקחים ליישום
הפרויקט בשטח.
הרצל עוזר, מנכ"ל HOT " : HOT רואה בשדרוג התשתיות לרשת סיבים אופטיים, קפיצת דור ביכולת להעניק
שירותי טלוויזיה ואינטרנט מתקדמים, מהלך זה מבטא היטב את שאיפתנו להתאים את היצע השירותים שלנו
לצרכיו המתקדמים של הלקוח ולשמור על פער טכנולוגי מהמתחרים."
אפשר להגיד שעוד פחות משנתיים כבר נראה פה אנשים בפורום שמחוברים בסיבים אופטיים FTTB עם מהירויות אדירות.
תקוו שהוט תציע מהירות של 1Gb כלולה בטריפל בעלות של 329 שקל חחח... וכמובן גם 20 שקל לספק במהירות של 1Gb.
- lior19
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 243
הלוואי. בוא נראה מי יקדים למי - חברת החשמל או הוט. גם חברת החשמל אוטוטו מתחילה בפריסת סיבים אופטיים, אבל בחברת החשמל זה נראה לי יקח יותר זמן.
אני מחכה כבר שיהיה אינטרנט על סיבים אופטיים במהירות העלאה גבוהה מאוד. אם הוט יעשו את זה, תאמינו לי שלבזק לא תהיה כל ברירה אלא גם לעשות את זה, כי אחרת לקוחות יתחילו לעזוב את בזק, ובזק יעשו הכל כדי להתחרות בהוט.
אני מחכה כבר שיהיה אינטרנט על סיבים אופטיים במהירות העלאה גבוהה מאוד. אם הוט יעשו את זה, תאמינו לי שלבזק לא תהיה כל ברירה אלא גם לעשות את זה, כי אחרת לקוחות יתחילו לעזוב את בזק, ובזק יעשו הכל כדי להתחרות בהוט.
-
nerya40
-
- חבר ותיק

כל מה שאתה אומר כרגע, באמת קורה.lior19 כתב:הלוואי. בוא נראה מי יקדים למי - חברת החשמל או הוט. גם חברת החשמל אוטוטו מתחילה בפריסת סיבים אופטיים, אבל בחברת החשמל זה נראה לי יקח יותר זמן.
אני מחכה כבר שיהיה אינטרנט על סיבים אופטיים במהירות העלאה גבוהה מאוד. אם הוט יעשו את זה, תאמינו לי שלבזק לא תהיה כל ברירה אלא גם לעשות את זה, כי אחרת לקוחות יתחילו לעזוב את בזק, ובזק יעשו הכל כדי להתחרות בהוט....
חברת החשמל תגיע לכדי 60% מהפריסה רק בשנת 2017.
בזק כבר כעת עורכת פיילוט בפתח תקווה ע"י שימוש בסיבים אופטיים.
מהירות ההעלאה תישאר נמוכה יחסית עד שחברת החשמל תיכנס, כי כרגע אין שום אינטרס לחברות התשתית "לוותר" על התשלום הגבוה שהלקוחות העסקיים משלמים.
- lior19
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 243
הוט יודעים כבר שחברת החשמל תיכנס אוטוטו. באפריל יהיה בחירת משקיע במיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל. לפי מה שקראתי בכתבה, צפוי שעד סוף שנת 2012, 10% מהמדינה יהיה להם אינטרנט על סיבים אופטיים של חברת החשמל.
66% מהמדינה זה תוך 7 שנים לפי מה שרשום, אבל נראה לי שיקדימו בהרבה. ברגע שחברת החשמל תשווק בפועל אינטרנט, כולם יכנסו לזירה הזאת של הסיבים האופטיים, ויתנו גם ללקוחות פרטיים מהירויות העלאה גבוהות במיוחד.
הכל תלוי בזה כשחברת החשמל תשווק אינטרנט בפועל. אני מחכה יום יום לרגע הזה, שסוף סוף נוכל להעלות קבצים ולשלוח קבצים במהירויות העלאה שוות למהירות ההורדה (אינטרנט סימטרי).
66% מהמדינה זה תוך 7 שנים לפי מה שרשום, אבל נראה לי שיקדימו בהרבה. ברגע שחברת החשמל תשווק בפועל אינטרנט, כולם יכנסו לזירה הזאת של הסיבים האופטיים, ויתנו גם ללקוחות פרטיים מהירויות העלאה גבוהות במיוחד.
הכל תלוי בזה כשחברת החשמל תשווק אינטרנט בפועל. אני מחכה יום יום לרגע הזה, שסוף סוף נוכל להעלות קבצים ולשלוח קבצים במהירויות העלאה שוות למהירות ההורדה (אינטרנט סימטרי).
- Bonanja
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1665
לדעתי הם יכולים עדיין לגבות תשלום גבוה עבור הלקוחות העסקיים, עבור תמיכה מיידת, הבטחה של 24\7 אינטרנט בלי נפילות ועוד ועוד, אני מאמין שזה גם מה שיקרה.nerya40 כתב:כל מה שאתה אומר כרגע, באמת קורה.lior19 כתב:הלוואי. בוא נראה מי יקדים למי - חברת החשמל או הוט. גם חברת החשמל אוטוטו מתחילה בפריסת סיבים אופטיים, אבל בחברת החשמל זה נראה לי יקח יותר זמן.
אני מחכה כבר שיהיה אינטרנט על סיבים אופטיים במהירות העלאה גבוהה מאוד. אם הוט יעשו את זה, תאמינו לי שלבזק לא תהיה כל ברירה אלא גם לעשות את זה, כי אחרת לקוחות יתחילו לעזוב את בזק, ובזק יעשו הכל כדי להתחרות בהוט....
חברת החשמל תגיע לכדי 60% מהפריסה רק בשנת 2017.
בזק כבר כעת עורכת פיילוט בפתח תקווה ע"י שימוש בסיבים אופטיים.
מהירות ההעלאה תישאר נמוכה יחסית עד שחברת החשמל תיכנס, כי כרגע אין שום אינטרס לחברות התשתית "לוותר" על התשלום הגבוה שהלקוחות העסקיים משלמים....
- Nazaret2005
-
- חבר פעיל

- תגובות: 51
מעניין יותר ליראות את מהירות העלאה שיביאו בחבילות כאלה, אני לא היתפלה אם זה יהיה 1:200 (כלומר 1גיגה על 5מגה) , מה שבטוח שיותר מ 20מגה קו עולה לא יהיה בישראל גם בעוד 10 שנים 
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
בזק במהירות של 1 גיגה נותנת העלאה של 20 מגה.
אם יהיה לך מהירות העלאה של פחות מ2% ממהירות ההורדה, אתה לא תוכל להגיע למהירות הורדה שכזאת.
אם יהיה לך מהירות העלאה של פחות מ2% ממהירות ההורדה, אתה לא תוכל להגיע למהירות הורדה שכזאת.
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
רק חבל שהם לא ממשים זאת בחבילת הTOP100 שלהם .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- stompy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1416
טו אוווב
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced
things are about to change
open up the gates
systems get replaced
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
מעניין, איך אפשר לבדוק האם בניין מסוים כבר מחובר לסיב אופטי
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
חיברו להרבה בניינים ובתים פרטיים בשכונה שלי בסיבים אופטים אבל לא שמים את המרכזיה/טרמניל אז ככה שהסיבים סתם שוכבים להם שם.
- loko11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 478
תפסיק כבר לקדם את החברה בכל הודעה שניה שלך
זה שקוף שאתה עובד שם
זה שקוף שאתה עובד שם
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
אתה לא צודק, שיקדם, אחרת עוד פעם יצעקו שבזק מונופולloko11 כתב:תפסיק כבר לקדם את החברה בכל הודעה שניה שלך
זה שקוף שאתה עובד שם...
-
nerya40
-
- חבר ותיק

אני לא מקדם את החברה ואני גם לא עובד שם.loko11 כתב:תפסיק כבר לקדם את החברה בכל הודעה שניה שלך
זה שקוף שאתה עובד שם...
מה כל מי שמפרסם דברים על חברה מסויימת הוא עובד בה ? מזה קשור...
חוץ מזה, בזק עדיין מונופול!
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

אולי פספסתי משהו... באיזה תחום בדיוק בזק מונופול היום? אם לך אין אף שירות של בזק, ולא חסר לך שום דבר, אז כנראה יש לך בחירה, ולכן בזק כבר לא מונופול.... תקן אותי אם אני טועהnerya40 כתב:loko11 כתב:תפסיק כבר לקדם את החברה בכל הודעה שניה שלך
זה שקוף שאתה עובד שם...
חוץ מזה, בזק עדיין מונופול!...
-
nerya40
-
- חבר ותיק

המצב שקיים כיום זה בגלל הגבלות אגרסיביות של משרד התקשורת. אם המשרד לא היה מתערב, בזק ממזמן הייתה מתמזגת עם YES ועם בזק בינלאומי ומציעות שירותים הכוללים את הכל. ובמחירים מאוד נמוכים בגלל שבזק היא אימפריה. כרגע היא קבוצה התקשורת החזקה והגדולה ביותר בישראל.dima_vy כתב:אולי פספסתי משהו... באיזה תחום בדיוק בזק מונופול היום? אם לך אין אף שירות של בזק, ולא חסר לך שום דבר, אז כנראה יש לך בחירה, ולכן בזק כבר לא מונופול.... תקן אותי אם אני טועהnerya40 כתב:loko11 כתב:תפסיק כבר לקדם את החברה בכל הודעה שניה שלך
זה שקוף שאתה עובד שם...
חוץ מזה, בזק עדיין מונופול!......
בזק כרגע מחזיקה בכ- 70% משוק הטלפון הקווי ויש לה את המחירים הכי גבוהים. חייבים להגביל אותה על מנת לאפשר למתחרות אחרות לגנוב לקוחות ע"י הצעות מחיר זולות יותר.
ומהצד השני קבוצת HOT היא הקבוצה הכי חלשה בזירה ולכן משרד התקשורת מאפשר לה לעשות דברים שלפעמים מעצבנים את הקבוצות האחרות. אין מה לעשות זאת מדינה סוציאל דמוקרטי, עוזרים לחלשים על חשבון החזקים.
בזק שווה כיום כ- 17.5 מיליארד שקל לעומת הוט ששוויה עומד על כ- 3.5 מיליארד שקל. ולשתי החברות יש את כל השירותים (טלוויזיה, תשתית אינטרנט, ספק אינטרנט, קו טלפון, סלולר, שיחות בינלאומיות ועוד)
ובשוואה לקבוצות האחרות:
סלקום שווה כיום כ- 5 מיליארד שקל ואורנג' שווה כיום כ- 4.5 מיליארד שקל.
לשם השוואה נוספת, גם אם תאחד את כל קבוצת הוט עם קבוצות סלקום ואורנג' עדיין לא תגיע לשווי העצום של בזק.
אז רק תבין כמה בזק היא מונופול שאם בזק רוצה היא יכולה למוטט את הקבוצות האחרות בשנייה. הבעיה שעומדת בפניה היא משרד התקשורת.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

מכל מה שאמרת לא עולה כבזק היא מונופול, אלא עולה כהקבוצה כל כך חזקה, שנאלצים להגביל אותה. מצד שני, למרות שקיימים פתרונות מתחרים במחירים זולים, עדיין בזק מחזיקה כ-70% משוק השיחות, ולמה זה?
אני אישית משתמש בשירותים של בזק, ומשלם את המחיר הנדרש מסיבה אחת פשוטה - יציבות. לצערי הרבה, אני כל כך הרבה שומע מסביב על תקלות בהוט (גם אינטרנט וגם טלפוניה, שאני אישית לא רוצה להכניס את הראש הבריא שלי למיטה החולה. אבל זאת דעתי האישית
אני אישית משתמש בשירותים של בזק, ומשלם את המחיר הנדרש מסיבה אחת פשוטה - יציבות. לצערי הרבה, אני כל כך הרבה שומע מסביב על תקלות בהוט (גם אינטרנט וגם טלפוניה, שאני אישית לא רוצה להכניס את הראש הבריא שלי למיטה החולה. אבל זאת דעתי האישית
-
nerya40
-
- חבר ותיק

לא תמיד ההגדרה תואמת את המצב בשלמותו. (לדוגמה קח מצב שעד היום המדינה שלנו מצאת ב- "מצב חירום" למרות שלא תמיד אנחנו באמת במצב חירום).dima_vy כתב:מכל מה שאמרת לא עולה כבזק היא מונופול, אלא עולה כהקבוצה כל כך חזקה, שנאלצים להגביל אותה. מצד שני, למרות שקיימים פתרונות מתחרים במחירים זולים, עדיין בזק מחזיקה כ-70% משוק השיחות, ולמה זה?
אני אישית משתמש בשירותים של בזק, ומשלם את המחיר הנדרש מסיבה אחת פשוטה - יציבות. לצערי הרבה, אני כל כך הרבה שומע מסביב על תקלות בהוט (גם אינטרנט וגם טלפוניה, שאני אישית לא רוצה להכניס את הראש הבריא שלי למיטה החולה. אבל זאת דעתי האישית...
מקרה נוסף, אפשר להחשיב גם את חברת מיקרוסופט כמונופול. למרות שיש לה מתחרים והיא נמצאת בשוק חופשי, אבל בגלל שהחברות האחרות פשוט לא מצליחות להתחרות בה אפילו שחלקן משווקות מערכות הפעלה בחינם לעומת מיקרוסופט שמוכרת כל מערכת הפעלה ב- 500 שקל. ועדיין היא מחזיקה ב- 90% מהשוק. זה הגדרה של מונופול.
אבל חזרה לנושא, בזק מעבירה תשתיות גם לחברות אחרות (גם חברת הוט נשענת במקרים מסוימים על התשתית של בזק). ולכן כרגע לבזק יש שליטה על הכל והיא יכולה ביום בהיר להגיד שהיא יותר לא מעבירה את התשתיות שלה לחברות אחרות , להוריד מחירים בצורה דרסטית ולהציע שירותים מאוחדים והנה בבום אחד הוט נופלת.
חברה כזו היא מאוד מסוכנת לתחרות, ובמדינה סוציאל דמוקרטי (שאין בה שוק חופשי) היא לא יכולה להתחרות באמצעות מחירים אלא ע"י איכות, שיווק ושירות. ולכן כמו שאתה אומר בזק "תותחית" בנושא הזה.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

אבל עדיין, ללקוחות של החברה לא משנה למי שייכות התשתיות בהן החברה משתמשת. אותי כלקוח מעניינים שני דברים 0הסדר שלהם לא משנה):
1. יציבות השירות
2. מחיר השירות
לא משנה לי ממש למי שייך ה-backbone עליו נשענת החברה. ואם עדיין 70% מכלל הלקוחות בוחרים בבזק בגלל איכות השירות, שירות איכותי וכד', וזאת למרות המחיר הגבוה יותר מהמתחרה, אז מה זה אומר? לדעתי זה אומר רק שמצב של המטחרה (במקרה שלנו הוט) ממש לא טוב, והוא צריך לשאוף ולהשתפר בכל פרמטר האפשרי, ולא בהכרח במחיר. לגבי המחיר גם יש פתגם כזה - "קונים בזול - יוצא יקר", ולא מעט קורה שזה באמת כך
1. יציבות השירות
2. מחיר השירות
לא משנה לי ממש למי שייך ה-backbone עליו נשענת החברה. ואם עדיין 70% מכלל הלקוחות בוחרים בבזק בגלל איכות השירות, שירות איכותי וכד', וזאת למרות המחיר הגבוה יותר מהמתחרה, אז מה זה אומר? לדעתי זה אומר רק שמצב של המטחרה (במקרה שלנו הוט) ממש לא טוב, והוא צריך לשאוף ולהשתפר בכל פרמטר האפשרי, ולא בהכרח במחיר. לגבי המחיר גם יש פתגם כזה - "קונים בזול - יוצא יקר", ולא מעט קורה שזה באמת כך
-
nerya40
-
- חבר ותיק

הוט תמיד משתפרת. היא לא נשארת אדישה ובגלל זה תמיד מעודדים אותה. כבר בנושא הזה אתה יכול לראות שהיא הראשונה שהחלה פריסה מסיבית של סיבים אופטיים בשקעה של מעל לחצי מיליארד שקל. ועד 2014 תציע כבר שירותים אדירים, כמו למשל: אינטרנט במהירות מאוד גבוהה, הרחבת היקף ערוצי ה- HD, שידורי תלת מימד, הרחבת ה- VOD, סנכרון בין השירותים השונים (לדוגמה, כאשר הטלפון יצלצל תוכל לראות התראה על כך בטלוויזיה, תוכל להתקשר מהמחשב לטלפונים, כמו כן גם מסמארטפונים כמו בשירות Bphone של בזק.) ועוד שירותים רבים הצורכים רוחב פס רחב.dima_vy כתב:אבל עדיין, ללקוחות של החברה לא משנה למי שייכות התשתיות בהן החברה משתמשת. אותי כלקוח מעניינים שני דברים (הסדר שלהם לא משנה):
1. יציבות השירות
2. מחיר השירות
לא משנה לי ממש למי שייך ה-backbone עליו נשענת החברה. ואם עדיין 70% מכלל הלקוחות בוחרים בבזק בגלל איכות השירות, שירות איכותי וכד', וזאת למרות המחיר הגבוה יותר מהמתחרה, אז מה זה אומר? לדעתי זה אומר רק שמצב של המתחרה (במקרה שלנו הוט) ממש לא טוב, והוא צריך לשאוף ולהשתפר בכל פרמטר האפשרי, ולא בהכרח במחיר. לגבי המחיר גם יש פתגם כזה - "קונים בזול - יוצא יקר", ולא מעט קורה שזה באמת כך...
לגבי ה- 70% זה בנוגע לטלפון הקווי. בתשתיות האינטרנט הוט מחזיקה בכ- 41% ובטלוויזיה מחזיקה בכ- 61%.
ככה שתמיד יש מגמת שיפור.
חוץ מזה, לכל האמור למעלה, זה לא אומר שלהוט יש איכות לא טובה. להוט גם כן יש איכות טובה.