HELP! הפלסטיק של הנורות במרנץ נמס כולו

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
סוף סוף מצאתי ורכשתי 2275 שנת 76 :-) מאוד אוהב איך שהוא נשמע.
חלק מהנורות בסקאלה לא תקינות והזמנתי סט מלא של כל הנורות למכשיר מאי. ביי.
טרם הגיעו, אבל פתחתי לראות וחשכו עיניי - הפלסטיק אסמבלי של הנורות הותך כולו.
גם לא ממש מצאתי איך לפרק אותו ולהוציא אותו החוצה - אשמח אם למישהו יש תמונה או שרטוט.

האם מישהו מצא workaround לבעיה??? לא מצאתי באינטרנט את החלק מפירוקים וקראתי שזו תופעה די נפוצה

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #2 

למרנץ שברשותך אם אינני טועה יש צורך בנורות פיוז של 8V וכנראה ששמו שם נורות פיוז של 6V
וזה מה שגרם לפלסטיק להיות נמס ואף לשריפת הנורות.

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אני היחיד בפורום המפואר הזה שנתקל בזה?
Help...Please...
Rust never sleeps

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

פורום קטן כאן - מה לעשות - אבל אם תוריד service manual מתאים תוכל לבדוק ספסיפקציות ולקבל תשובות הכי טובות - כמו כאן:

נורות פונקציה בלוח PY-01 הם נורות 2 פיני 8V 40mA ויש 8 כאלה - מנורות indication של stereo ובדגמים איפה שיש dolby הם מנורות של 8V 60mA

נורות תאורה בסקאלה (5 כאלה שם) בלוח PZ-01 הם 8V 200mA (מספר IN1008037) אבל יהיה יותר קל למצוא של 150mA (חלק מהמודלים של Marantz משתמשים בנורות 8V 300mA מצופה אבק כחול).

נורית פוינטר של סקאלה - אני לא מוצא ב-SM אבל ככל הנראה מדובר בנורה של 70mA 6.3V בקוטר 3mm - (אולי 8V לא בטוח - תבדוק מה כתוב על המנורות הקיימות) ואלו קשה למצוא - אפשר אצל David Wojnarowski - dwojo שיש לו אתר בשביל זה וניתן לכתוב לו ל[email protected] זה בדרך - כלל גם מנורות של power meters תבדוק ותראה לפי קוטר.

ל-eBay יש הרבה שמות מצחיקות כמו flea bay ו-e-pay וכל מיני כאלה שנתנו מי שקונה שם אלקטרוניקה לוינטאז' וחלקים וקיטים שג'ו בנה בגראז' שלו. לא תמיד - אבל כדאי לקנות מאתרים שמתמחים.

נורות ל-Marantz על-פי מודל אפשר לקנות בקיט מתאים כאן.

about הפלסטיק השרוף - עכשיו אפשר להגיד שזו בעיה שהדרך הכי אלגנטי לצאת ממנה זה חלק חדש. אם אין - מאלתרים. פלסטיק אפשר לשייף - לנסר - לחתוך - מה שבא לך. אני עובר על פלסטיק שרוף עם נייר זכוכית (בהתחלה grain גדול - עד grain קטן מאוד - לליטוש צבע של רכב - נייר איכות מגרמניה) ואם צריך צובע. פלסטיק שנשרף וסגר חור של מנורה שאי אפשר לשים מנורה חדש - אפשר לקודח חור חדש - ואז מחליק כמו שאמרתי עם נייר זכוכית.

איך מוציאים פלסטיק? ממה שאני רואה - אם אתה מתכוון לסקאלה - יש שני ברגים בכל צד - אבל נראה לי שתהיה צריך קצת לגלות לבד ו-make your way through עם קצת משחק... לא לפגוע בפוינטר של ה-dial וחיווט של סקאלה - שום דבר לא בכוח!!!

בזמן שאני כותב לך תשובה, מצאתי אתר של איך עושים led במקום המנורות הרגיל ב-Marantz. בגלל שאני שונאת led לא הייתי מפרסם url שלו. led עושה אור לא יפה בוינטאז'! אבל, הבחור הזה, יש לו טריק עם ה-led, שהוא משייף - כדי לקלקל קצת האור החזק שלהם - אז אפשר לראות כאן.

בהצלחה
Marantz 2275 lamp / dial assembly access
 Marantz 2275 lamp / dial assembly access
Marantz 2275 Dial Lamps
 Marantz 2275 Dial Lamps
Marantz 2275 Dial Assembly Exploded
 Marantz 2275 Dial Assembly Exploded
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 07/03/2012 16:09, נערך 2 פעמים בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

בכלל באתר הזה אפשר לראות איך לעשות שיחזור להרבה מודלים של Marantz כולל הכלים שצריך וגם קצת background - חברה נחמדים שם שפירסמו הכל.

הנה עוד תמונה בשבילך:
Extract bi-pin lamps from PY-01 board
 Extract bi-pin lamps from PY-01 board
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 07/03/2012 16:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

tnsilver
המון תודה, בסוף השבוע אשקיע את הזמן לזה, וכשאצליח לפרק את הפלסטיק לחלוטין אצלם לפני ואחרי מה שאצליח לעשות...
אגב, מצאתי מדריך מצולם טוב לפירוק והחלפת הנורות במרנץ לדגם 2235 זה בטח דומה בשאר הדגמים. מצרף לינק למי שיצטרך:
http://www.sound-thinking.org/index.php ... topic=3212
Rust never sleeps

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

הזמנתי כבר לפני מספר ימים את הקיט הזה:

http://www.ebay.com/itm/Marantz-2275-EX ... 941wt_1346

מקווה שאכן יתאים