כיצד לחבר בית חכם למחשב - המלצות

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
ramoz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני רוצה להטמיע מערכת חכמה בביתי במהלך השיפוצים.
כרגע הבית בשיפוצים מסיבים, כל הקירות נבנו מחדש, מערכת החשמל תוחלף וכל אופציה שתציעו תהיה רלוונטית. בלי מגבלות חציבה וכדומה.

אני לומד על עניין הבית החכם בחודשים האחרונים ומנסה להבין איזו צורה תתאים לי.
X10, PLCBUS וכו

בגדול אני רוצה לעשות את הכל בעצמי, אני סטודנט להנדסה, אומנם בלי נסיון בבית חכם, אך עם סבלנות, קליטה מהירה ורצון עז ללמוד.

אשמח להמלצה על סוג התשתית המומלצת ביותר.
אין תקציב מוגדר מאחר והעבודה תתבצע על ידי בלבד והכסף יוקצב עבור חלקים בלבד.
(במקרה הצורך נביא חשמלאי מוסמך)

מה שאני מחפש זה שליטה מלאה בבית, דרך המחשב, דרך שלטים כגון הרמוני ובעיקר שליטה כאשר אני מחוץ לבית דרך הפלאפון.

מה שאני לא מצליח למצוא אחרי חיפושים רבים זה איך אני מחבר את כל הממשק למחשב.
בקרים ומפסקים יש בשפע, אני לא מוצא את הרכיב שאותו אחבר למחשב בו מותקנת התוכנה אשר יאפשר שליטה בבקרים וברכיבים.

קראתי המון באתר אבל אשמח אם על כל המלצה או תשובה תסבירו באיזה חלקים לדעתכם כדאי להשתמש.

אני מנסה ללמוד את תחום האלקטרוניקה, כתיבת תוכנה לבקרים וכו, מה ההמלצה בנושא? לקנות בקרים כתובים או לתכנת בעצמי, להשתמש בבקרים על הלוח חשמל, בקרים על השקעים(X10) וכו

תודה רבה!

רם

ramoz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

אין תשובה?

שליחה #2 

לאף אחד אין עצה או המלצה בנושא??

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

הי,

X10 זו טכנולוגיה ישנה ואינה מתאימה למתח עבודה 220V כמו בארצנו.
כן, זה נכון שישנהם מספר חברות שעשו הסבות לX10 ל220V אבל המלצתי תתרחק מסוג פיתרון זה.

לגבי PLCBUS.
הרכיב שמאפשר שליטה באמצעות מחשב נראה נקרא 1141 והוא קיים בשני תצורות USB או RS232.
הרכיב נראה פיזית כמו ספק כוח של מחשב נייד.
ישנם מספר תוכנות שיאפשרו לך לשלוט על הבית מבפנים ומבחוץ, חלקם חינמיות וחלקם בתשלום...
אם אתה חסיד של תוכנות חינמיות, תציץ בקישור הבאה.
http://www.solidmation.com/en/habeetatplanner.shtml

היות ואני משווק מוצרי PLCBUS בישראל, חלים עלי מגבלות הפורום לגבי המלצות.

לעומת זאת, אשמח לענות על כול שאלה טכניות ...

במידה ואתה מעוניין להכיר יותר לעומק אילו פתרונות או בקרים קיימים לPLCBUS, תוריד את הקטלוג המוצרים מהקישור הבאה....
http://www.smartly.co.il/AllSites/1/Ass ... 202011.pdf

תודה מראש
ניר

ramoz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה!

שליחה #4 

תודה על תשובתך,

אשמח אם תרחיב על הPLCBUS, מאיפה ניתן לקנות בקרים ורכיבים, ומאיפה ניתן ללמוד על הנושא.
האם הבקרים מגיעים מתוכנתים או שאני צריך לתכנת אותם? במידה וצריך לתכנת, האם זה באמצעות דיאגרמת סולמות?

מה צריך להכין בבית במהלך השיפוץ הנוכחי (מזכיר כי זה שיפוץ מקיף, רצפה, קירות, הכל חדש)

אשמח אם תפרט ככל העולה ברוחך, אני צמא ללמוד על הנושא וקראתי כמעט כל מאמר שמצאתי באתר.
אני להוט להתחיל בשיפוץ וכל המלצה או מידע יעזור.

תודה!

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

אשמח אם תרחיב על הPLCBUS, מאיפה ניתן לקנות בקרים ורכיבים,
...
למיטב הבנתי עומדות בפנייך שתי אפשרויות עיקריות, לכול דרך יש את היתרונות וחסרונות שלה :D
רכישה בחו”ל
-במקרים מסוימים יכול להוזיל את הרכישה.
-אחריות מוגבלת, בגלל שעלויות שליחת הציוד גבוהות מאוד, ולוקחות לא מעט זמן.
-הספקה בסביבות 3-5 שבועות, תלוי במלאי.
ישנם הרבה אתרים אינטרנטיים שמוכרים, הקישור הבאה יוביל אותך לאתר היצרן
http://x10-hk.com/store/index.php

רכישה בארץ
- אחריות ושרות בארץ.
- רוב (אם לא כול) הפריטים זמינים במלאי.
- תמיכה ועזרה בעברית...
למיטב ידיעתי כיום ישנם שני יבואנים בארץ, היות וחל איסור פרסום בפורום, אני מציע לך לפתוח דפדפן ולחפש בגוגל "PLCBUS"
אתה תמצא שני פרסומים ממומנים (אחד מהם זה אנחנו :lol: )
מאיפה ניתן ללמוד על הנושא.
...
עקומת לימד מאד קצרה, בייחוד לאור העובדה שציינת שאתה איש טכני וקולט מהר,.. נתן ללמוד במספר דרכם:
* קריאת החומר שנכתב בפרסומים קודמים על גבי הפרום.
* פניה ישירה לאחד היבואנים, אנחנו עושים הדרכות, לקבוצות וליחידים...
* חיפוש מידע על ידי GOOGLE.
לצערי כללי הפורום מגבילים אותי (בצדק) ולא מאפשרים לי למסור לך פרטי התקשרות יותר מפורטים.
האם הבקרים מגיעים מתוכנתים או שאני צריך לתכנת אותם? במידה וצריך לתכנת, האם זה באמצעות דיאגרמת סולמות?
...
לא, התכנות הרבה יותר פשוט:
לכול בקר יש לחצן תכנות, לחיצה ממושכת על הלחצן למשך 5-6 שניות תכניס את הבקר למצב תיכנות, כאשר הבקר במצב תכנות שולחים על גבי רשת החשמל את הכתובת רצויה באמצעות צב"ד או מחשב, ואז הבקר שהייה במצב תכנות מאמץ את הכתובת שנשלחה.
מרגע זה כול שליחת פקודה לכתובת של הבקר תגרום לביצוע פקודה....
שים לב שבאמת מדובר בהסבר של 5-10 שניות ויש עוד לא מעט ללמוד...
מה צריך להכין בבית במהלך השיפוץ הנוכחי (מזכיר כי זה שיפוץ מקיף, רצפה, קירות, הכל חדש)
...

לPLCBUS ישנם 3 סוגי בקרים, וכל בק מצריך תשתית שונה:
מיקרו בקרים: בקרים אלו מצטיינים בגודל פיזי קטן מאוד והם מיועדים להתקנה מאחורי המפסקים.
מפסקים: אלו בקרים שדומים למיקרו בקרים אבל הם מכילים גם את המפסק עצמו, הם מיועדים למי שרוצה להחליף מפסק רגיל עם מפסק PLCBUS ללא צורך בחציבות...
בקרי מסילת DIN: בקרים אלו מותקנים בארונות חשמל ומצריכות תשתית מתאימה.

קשה לי לפרט בכתיבה את כול המשמעויות והאפשרויות שנובעות, ...
אשמח אם תפרט ככל העולה ברוחך, אני צמא ללמוד על הנושא וקראתי כמעט כל מאמר שמצאתי באתר.
...
כמ שכתבתי, חובתנו לכבד את כללי הפורום, אני מעודד אותך לפנות טלפונית לאחד היבואנים, אנחנו עושים הדרכות אשיות עם הדגמות על בית אמיתי, אישית אני מתחייב לך שהדרכה כזו תאפשר לך בביטחון מלא להבין לעומק ולהעריך הם זה פיתרון שמתאים לך

מקווה שעזרתי, ולו במקצת
ניר

ramoz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

תודה רבה, מעריך כל מילה

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שלום לך

שליחה #7 

אני התקנתי בדירתי מערכת בית חכם של חברת Loginn, אשר פרטים אודותיה פורסמו כאן באתר לפני כמה שנים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=772
http://www.hometheater.co.il/article010 ... -DIY-חלק-ב

המערכת מבוססת על PC כבקר מרכזי, עליו רצה באופן קבוע תוכנה שמנהלת את כל האוטומציה של הבית.
התוכנה שולטת על מערך בקרים (מפסקים, דימרים, תריסים, כניסות מחיישנים למיניהם), המותקנים כולם בלוח החשמל המרכזי (משם עליך להריץ צינורות שיגיעו לכל המכשירים הנשלטים). במקרה של תקלה או איתחול מכוון של ה- PC, הבקרים ממשיכים לפעול על פי המצב האחרון שתוכנתו לו - כך שלדוגמא אורות שהיו דלוקים יישארו כך גם אם הבקרים מאבדים את הקשר עם ה- PC.
את תכנות התרחישים וההתנהלות של התוכנה - אתה חופשי לבצע בעצמך ללא כל מגבלות. עד היום אני מבצע שינויים בתכנות על פי הדרישות המשתנות שלנו.
ניתן לשלוט על המתרחש בבית במגוון דרכים: אוטומציה באמצעות חיישנים, שלטי אינפרא אדום, ממשק משתמש חלונאי שאתה יכול לכתוב ולערוך בעצמך ולהתחבר אליו דרך האינטרנט מהסמארטפון.

daveil
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

תודה על המאמרים oferlap,

אבל בנאדם - 2012... המאמר פורסם ב 2006... השתנו כמה דברים מאז לא?
:)

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”