מחפש המלצה ללוח אם
-
stardusty
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 445
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
אני רוצה לבנות את הHTPC שלי
ובשביל זה אני צריך המלצה על לוח האם.
אני מחפש לוח אם שיכיל הכל:
כרטיס מסך עם יציאות VGA ו DVI
TVOUT של SVIDEO ו COMPONENT
כרטיס קול עם יציאה אופטית
FIREWIRE
עדיף שיהיה בשביל AMD (יש להם גירסאות של 35W)
תודה לכולם.
ובשביל זה אני צריך המלצה על לוח האם.
אני מחפש לוח אם שיכיל הכל:
כרטיס מסך עם יציאות VGA ו DVI
TVOUT של SVIDEO ו COMPONENT
כרטיס קול עם יציאה אופטית
FIREWIRE
עדיף שיהיה בשביל AMD (יש להם גירסאות של 35W)
תודה לכולם.
בכל הכרטיסים המשולבים האלו יש רק 2 סלוטים עבור כרטיסי PCI.
זה לא נראה לכם מעט מדי?
כרטיס PVR תופס מקום אחד, מה שמשאיר רק עוד מקום אחד עבור כל דבר אחר (כרטיס wireless, שדרוג כרטיס מסך בעתיד, הרחבה של USB2.0, הרחבה של firewire).
מה עושים עם כל זה?
שאלה נוספת: האם מעבד Sempron מספיק עבור הצגת חומר HD/SD והקלטות או שצריך מעבד Athlon? אני שמתי לב שכולם שמים Athlon, השאלה אם זה מחוייב?
תודה,
ליאור
זה לא נראה לכם מעט מדי?
כרטיס PVR תופס מקום אחד, מה שמשאיר רק עוד מקום אחד עבור כל דבר אחר (כרטיס wireless, שדרוג כרטיס מסך בעתיד, הרחבה של USB2.0, הרחבה של firewire).
מה עושים עם כל זה?
שאלה נוספת: האם מעבד Sempron מספיק עבור הצגת חומר HD/SD והקלטות או שצריך מעבד Athlon? אני שמתי לב שכולם שמים Athlon, השאלה אם זה מחוייב?
תודה,
ליאור
לדעתי מספיק סמפרון...למרות שבעקבות ירידת המחירים האחרונה, ההפרשים קטנים.
אכן, בלוחות אם MATX יש רק עוד שני סלוטים PCI...ורק אחד פנוי אחרי התקנת הכרטיס PVR. אבל יש גם סלוט PCI-E נוסף . יש כבר כרטיס PVR על PCI-E...
בכל מקרה, אם אתה מתכנן להשתמש עם יותר מ-PVR אחד ויש לך מארז גדול, לך על לוח ATX רגיל.
אצלי השרת בנוי על לוח MATX (מעבד סלרון ישן) וכל שלשת הסלוטים PCI מלאים בכרטיסי PVR...אני שוקל ברצינות להחליף ללוח ATX כדי לאפשר חיבורי SATA לעוד כוננים (כרגע כל ה-4 מלאים בהארד דיסקים) ואולי עוד כרטיס DVB-S עתידי...
אורן.
אכן, בלוחות אם MATX יש רק עוד שני סלוטים PCI...ורק אחד פנוי אחרי התקנת הכרטיס PVR. אבל יש גם סלוט PCI-E נוסף . יש כבר כרטיס PVR על PCI-E...
בכל מקרה, אם אתה מתכנן להשתמש עם יותר מ-PVR אחד ויש לך מארז גדול, לך על לוח ATX רגיל.
אצלי השרת בנוי על לוח MATX (מעבד סלרון ישן) וכל שלשת הסלוטים PCI מלאים בכרטיסי PVR...אני שוקל ברצינות להחליף ללוח ATX כדי לאפשר חיבורי SATA לעוד כוננים (כרגע כל ה-4 מלאים בהארד דיסקים) ואולי עוד כרטיס DVB-S עתידי...
אורן.
שדרוג כרטיס המסך נעשה על סלוט נפרד (pci-x16) משני הסלוטים הללו.
Sempron 3000 ומעלה אמור לעשות את העבודה גם עבור HD.
במחירי מעבדי AMD כיום ההפרש בין מעבד "רגיל" לסמפרון קטן ביותר (אלא אם תיקח את גירסאת 35W)
ואם אתה מחפש מעבד 35W תצטרך לוח עם תושבת AM2 (לא 939).
Sempron 3000 ומעלה אמור לעשות את העבודה גם עבור HD.
במחירי מעבדי AMD כיום ההפרש בין מעבד "רגיל" לסמפרון קטן ביותר (אלא אם תיקח את גירסאת 35W)
ואם אתה מחפש מעבד 35W תצטרך לוח עם תושבת AM2 (לא 939).
ליאור
לאחרונה הרכבתי את ה-HTPC שלי , עם הלוח אם שציינתי קודם + מעבד sempron 35W
הדבר האחרון לפי דעתי שצריך להטריד אותך זה הרעש של מאוורר המעבד, ל-AMD יש את טכנולגית ה-cool&quiet ורוב הזמן המאוורר של המעבד פועל 1500rps ואפילו ההנהלה אצלי לא התלוננה על רעשים מיותרים.
אני חושב שצריכים יותר להטריד אותך הרעשים בהדיסק הקשיח הספק והמאווררים של המארז.
BTW
אתה יכול למצוא היום גם לוח אם של DFI עבור AMD AM2 כולל VGA+DVI+SVIDEO ויציאת SPDIF מוכנה
הדבר האחרון לפי דעתי שצריך להטריד אותך זה הרעש של מאוורר המעבד, ל-AMD יש את טכנולגית ה-cool&quiet ורוב הזמן המאוורר של המעבד פועל 1500rps ואפילו ההנהלה אצלי לא התלוננה על רעשים מיותרים.
BTW
אתה יכול למצוא היום גם לוח אם של DFI עבור AMD AM2 כולל VGA+DVI+SVIDEO ויציאת SPDIF מוכנה
רשמת שהשתמשת בלוח אם של Asus.. הבעיה בו שאין יציאת SPDIF וצריך למצוא איפשהו ברקט עם SPDIF.. שלפי מה שראיתי יהיה קשה מאד למצוא בארץ..momo2005 כתב:לאחרונה הרכבתי את ה-HTPC שלי , עם הלוח אם שציינתי קודם + מעבד sempron 35W
BTW
אתה יכול למצוא היום גם לוח אם של DFI עבור AMD AM2 כולל VGA+DVI+SVIDEO ויציאת SPDIF מוכנה...
שתף אותי איך מצאת לבעיה הזאת פתרון...
תודה
1. לגבי מאוורר - אז צריך אבל כמו שאמרתי הוא לא מרעיש יותר מדי ואם עדיין זה מטריד אותך תמיד תוכל לשים קירור פסיבי מאוחר יותר...
2. לגבי הברקט - ניסיונות שלי למצוא אחד מתאים עד עכשיו לא צלחו אתה יכול לחפש שרשור שלי בנושא בפורום
יש לוודא מראש את חיבור הפינים וב-shuttle שהצעת נדמה לי שיש גם IN וגם OUT בזמן שבלוח של ASUS אמור להיות רק OUT כך שתאימות מלאה בטח לא תהיה
2. לגבי הברקט - ניסיונות שלי למצוא אחד מתאים עד עכשיו לא צלחו אתה יכול לחפש שרשור שלי בנושא בפורום
יש לוודא מראש את חיבור הפינים וב-shuttle שהצעת נדמה לי שיש גם IN וגם OUT בזמן שבלוח של ASUS אמור להיות רק OUT כך שתאימות מלאה בטח לא תהיה