ניבגל כתב:הי..
אני מחפש פיתרון אקוסטי להופעות במערת אבן צרה ארוכה קשתית וגבוהה עשויה אבן ובטון!
אורך החלל - 10 מטר, רוחב 5 מטר, גובה 5.5.
הבעיה נוצרת כאשר מופיעה להקה עם מערכת תופים - הצלילים "מתגלגלים" החוצה מהבמה (שנמצאת בקצה החלל) באופן מחריד וכואב. גם גיטרות מגברות מאד מציקות.
הפיתרון שחשבתי עליו הוא לרפד את הבמה בשטיח ואת הקירות סביב הבמה בספוגים עבים + ליצור חסימה חלקית בין הבמה לקהל על ידי וילון פתוח - בעצם לבנות מיני אולפן באופן כזה שרוב הרעש הקר והמתכתי ישאר בבמה ומה שיצא החוצה ישמע נעים וחם.
האם זה נשמע ראלי? ישים? הגיוני?
תודה

ניב
...
פתרון אקוסטי במקרה כזה הוא אישי, לפי הזמנה ורק בליווי של איש מקצוע העוסק בתחום.
מנסיוני בהרכבת מערכות שמע ומוזיקה בחללים בעיתיים אני הייתי ממליץ לעבור לכלים חשמליים, מערכת תופים חשמלית "חירשת" לבחוץ ולכן אינה תופסת נפח ומפיקה תדרים לחלל.
שאר הנגנים לא פחות חשובים כי עיניין המוניטורינג הוא חשוב לא פחות. מיקום הבמה ביחס לקהל צריך להיות מדויק בשביל למנוע פידבקים.
פתרון נוסף זה לתחום את המתופף מאחורי לוחות פרספקס ומאחוריו לבנות קיר אקוסטי לבליעת גלים, ככה הגלים לא נעים קדימה וחלקם נבלעים מאחורה, לאחר מכן כיוון עדין מאוד של הקונדנסרים על גבי מיקסר מקצועי + פרוצסור יפיק צליל מעודן ולא "בועט מידי".
ממליץ בחום להעזר באיש מקצוע על מנת לבנות STAGE איכותי.
אגב, אם החלל אכן עוזר אקוסטית למתופף, אפשר אפילו להתסדר ללא הגברה מיוחדת או איטום מיוחד, לדוגמה: