"צרות של עשירים" לאחר שידרוג ל100 מגה אינטרנט.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Hertz33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #1 

אז הבעיה שלי היא כזאת. מותקן לי במחשב קשיח של 1TB שהוא מתפקד ככונן מרכזי עליו מותקנת מערכת ההפעלה ועליו גם מתבצעות הורדות. עד עכשיו היה לי אינטרנט 12 מגה ומנוי פרימיום בנטלואד כאשר הורדות תמיד היו על כל רוחב פס. עכשיו אני מוריד על בערך 7-8MP/S כאשר פה מתחילה הבעיה. הכונן תמיד עסוק בקריאה/כתיבה בגלל הכמות המידע שמגיע אליו מה שמקשה מאוד על שאר הפעולות. אפילו את הדפדפן לוקח כדקה עד שנפתח שלא לדבר על סרטים. יש לי עוד כונן של 320GB שנועד לגיבויים. כמובן המצב האידיאלי הוא להחליף ביניהם אבל זה מצריך התעסקות בהעברות ופרמוטים שאין לי זמן/רצון להתעסק בהם. כמובן רכישת כונן נוסף במחירים הדרקוניים של היום הוא לא אופציה, אני לא אשלם 800 שקל על כונן שלפני כמה חודשים עלה לי 250.
איך לעזאזל אני פותר את העיניין הזה?
נערך לאחרונה על ידי Hertz33 ב 05/03/2012 13:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #2 

התשובה נמצאת בגוף השאלה..
תחליף בין הכוננים.

תן לנו יותר פרטים על איזה מחשב מדובר, מה המפרט שלו ?
כמו כן מה הדגמים של הכוננים.

* בקשר לעריכה יש לך מצד שמאל בהודעה שלך לחצן "ערוך" אשר יפתח את ההודעה מחדש ותוכל לערוך את הכותרת גם.

Hertz33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

או קיי תודה.
המפרט הוא:
מעבד QUAD Q9400
זכרון 4GB
OS WINDOWS 7 ULTIMATE
לגבי הלוח אם לא זוכר בוודאות, אני לא ליד המחשב אבל של GIGABYTE.

הכונן הראשי של Samsung f4 1TB
הכונן השני של WD Caviar Blue 320GB
כאמור להחליף בין הכוננים הוא פתרון שגם אני חשבתי עליו אבל יש לי על הכונן השני 750GB של חומרים שאין לי לאן להעביר. אומנם ברשותי 2 כוננים חיצוניים של 1ו 2TB אך הם מלאים עד אפס מקום.
כנראה אין מנוס מלרכוש כונן נוסף של 1TB. האם כוננים ECO GREEN מומלצים למרות שהמהירות היא 5400? אני מדבר על סמסונג.
מצד שני יש את Hitachi במהירות של 7200 באותו מחיר אבל אני לא סגור לגבי טיבם או של Seagate ב540 יש לי ניסיון מר איתם.
"על החתום...."

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #4 

או הגיע הזמן למחוק דברים שאתה לא צריך :)
את ה 320 גיבוי תעביר את המידע אל 1T שיש לך.
ותשתמש בה 320 להורדות.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Hertz33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני כל הזמן מוחק דברים. ה100 מגה הזה הוא צרה צרורה :). ה320 לא יחזיק מים הרבה זמן. 7 סרטי בלוריי והוא מלא.
"על החתום...."

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #6 

צודק, מכה העתיד :wink:
אתה תקוע עם המחירים המטורפים של הדיסקים.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Hertz33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אין מנוס מלרכוש 1tb פנימי נוסף. כנראה אלך על seagate. כואב לחשוב שלפני 5 חודשים שילמתי בידיוק חצי על אותו הנפח ואם חוק מרפי כנראה אחרי חודש יחרו מחירים הנורמליים אבל זה מה יש.
"על החתום...."

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #8 

לא מבין מה הבעייה אם אתה אומר שC עסוק כל הזמן בהורדה אז פשוט תשנה את התיקייה שאליה תוכנת ההורדות שלך שומרת אל הכונן הקטן יותר וזהו... :roll:
אם איזו תוכנה אתה מנהל את ההורדות?
להנות וכמה שיותר :)
OLED77G4 / HTPC RYZEN 9 3900X RTX3070TI MADVR/ PIONEER LX504 /
MOREL MT3

Hertz33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

הבעיה היא שאני מוריד 40GB בשעה. אחרי 7 שעות הHDD הקטן כבר יהיה מלא ושוב אני באותה הבעיה.
עוד שאלה - האם הכונן הנוסף יהיה עסוק כל הזמן בקריאה/כתיבה זה לא יעמיס על המערכת באותה מידה?
ועוד שאלה, למישהו יש חוות דעת על כונני Hitachi לטוב או לרעה? או שכדאי להוסיף 40 ש"ח לSeagate?
"על החתום...."

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #10 

במקרה הזה הייתי משקיע ולוקח 3 טרה או 2 טרה פנימי או USB 3 ופשוט מייעד אותם להורדות.. (Y)
גם אצלי יש 4 דיסקים של 2 טרה כאשר 3 מהם כבר מלאים ב 100%....
זה בעייה אם אתה אוגר (f)

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

WD Caviar Blue 320GB אתה מחזיק בתור הארדיסק איחסון ? :roll: לא חבל ?
תשים אותו למערכת.

את הסמסונג תעביר לאיחסון.
בקשר להארדיסקים אחרים - לא הייתי הולך על סיגייט וגם לא היטאצ'י כלל, 2טרה של סמסונג - יעשה את העבודה [כן 650-700 שקל... טירוף מה שהולך בסצינה הזו.. אך מצד שני 500ג'יגה עולה 400 בערך. תעשה חישוב לבד מה משתלם.]

וכמו שהמליצו לפניי, תעשה ניקוי במחשב, תריץ תוכנות SPY, אנטי וירוס.. תבדוק שאין דברים שסתם רצים במערכת, תכבה תוכנות שעולות עם המחשב שאתה לא צריך [הוא יעלה יותר מהר גם..], תמחק דברים שאתה לא צריך [תוכנות משחקים וכו' שלוקחים משאבים מהמערכת]

מה גם שהסדרה הכחולה של WD מומלצים להריץ מערכת הפעלה [הירוק לאיחסון..] הייתי הולך על זה.

Hertz33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

adirbooking כתב:WD Caviar Blue 320GB אתה מחזיק בתור הארדיסק איחסון ? :roll: לא חבל ?
תשים אותו למערכת.

את הסמסונג תעביר לאיחסון.
בקשר להארדיסקים אחרים - לא הייתי הולך על סיגייט וגם לא היטאצ'י כלל, 2טרה של סמסונג - יעשה את העבודה [כן 650-700 שקל... טירוף מה שהולך בסצינה הזו.. אך מצד שני 500ג'יגה עולה 400 בערך. תעשה חישוב לבד מה משתלם.]

וכמו שהמליצו לפניי, תעשה ניקוי במחשב, תריץ תוכנות SPY, אנטי וירוס.. תבדוק שאין דברים שסתם רצים במערכת, תכבה תוכנות שעולות עם המחשב שאתה לא צריך [הוא יעלה יותר מהר גם..], תמחק דברים שאתה לא צריך [תוכנות משחקים וכו' שלוקחים משאבים מהמערכת]

מה גם שהסדרה הכחולה של WD מומלצים להריץ מערכת הפעלה [הירוק לאיחסון..] הייתי הולך על זה.
...
תודה. כאמור לה היית בעיה לפני כן עם 12 מגה הורדה. הבעיה נוצרה כשהתחלתי להוריד על 8mb/s מה שמצריך כתיבה/קריאה מתמדת של הקשיח. החלפה בין הכוננים לא תפתור לי את בעיית המקום. עד עכשיו קראתי רק ביקורות טובות על 2tb של סיגייט. מה שבהדל של 10 שקל בינו לבין סמסונג מקבלים מהירות קריאה מהירה יותר. מצד שני חורה לי לשלם 730 שקל על מהשהו שהכפיל את מחירו פי 2.5. אני פשוט לא יכול להמשיך למחוק דברים, גם ככה אני משאיר רק את מה שאני מחשיב לתוכן איכותי.

Hertz33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

עדכון.
נרכש היום קשיח חדש 2tb של סיגייט במחיר מופקע. הבעיה אכן נפתרה. חגיגת הורדות נמשכת וכמות ההופעות וסרטים בלוריי גודלת. תודה לכל מי שניסה לעזור.
:)
"על החתום...."

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תתחדש ותהנה ידידי היקר.
שמח שהבעיה נפתרה, צוואר הבקבוק היה ידוע, תפתור גם אותו [ע"י החלפת מערכת ההפעלה להארדיסק הקטן.]

חוץ מזה ?
תתחיל להמליץ על כל מה שאתה מוריד :)
גם לנו מגיע להנות 8) (Y) (f)

Hertz33 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אכן זה מה שאעשה בהזדמנות, אעביר את הOS לHDD הקטן. בינתיים אני בגל הופעות. החלפתי לא מזמן לכרטיס מסך של AMD 6750 ככה שאני מקבל גם DTS-HD המיוחל. כרגע אני ממליץ על הופעה של Gotan Project. מוזיקה לטינית משולבת עם אלקטרונית וקצת היפ הופ. מעולה.
"על החתום...."

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”