משרד התקשורת הורה ל-HOT להפסיק לשווק את HOTnet
איזה חרטא "הוט מקדמים הצטרפות להוטנט", למה בזק לא מקדמת את בבז"ל כבר שנים?
אתמול התקשרתי לבזק בשביל תשתית, אמרתי להם שיש לי ספק ובאופן מפתיע (אחרי שיחה מאד ארוכה) קיבלתי סוף סוף הצעה שמתקרבת למחירים של הוט אבל מה זה בתנאי שאני אסכים לעסקת חבילה עם ספק תקשרות. שאלתי איזה ספק תקשרות? בזק בינלאומי כי הם הכי זולים.... מעניין פעם אחרונה שהתקשרתי לבזק בינלאומי הם ניסוי לשכנע אותי שהאינטרנט שלהם הכי טוב ובגלל זה אני צריך לשלם להם יותר מהספק הישן שלי.
דרך אגב בניגוד לבזק, שעדכנתי מחיר בהוט לפני שבועיים, הציעו לי להצטרף להוטנט, אמרתי לא תודה (פעם אחת) והמחיר של התשתית של הוט נשאר אותו דבר!
אתמול התקשרתי לבזק בשביל תשתית, אמרתי להם שיש לי ספק ובאופן מפתיע (אחרי שיחה מאד ארוכה) קיבלתי סוף סוף הצעה שמתקרבת למחירים של הוט אבל מה זה בתנאי שאני אסכים לעסקת חבילה עם ספק תקשרות. שאלתי איזה ספק תקשרות? בזק בינלאומי כי הם הכי זולים.... מעניין פעם אחרונה שהתקשרתי לבזק בינלאומי הם ניסוי לשכנע אותי שהאינטרנט שלהם הכי טוב ובגלל זה אני צריך לשלם להם יותר מהספק הישן שלי.
דרך אגב בניגוד לבזק, שעדכנתי מחיר בהוט לפני שבועיים, הציעו לי להצטרף להוטנט, אמרתי לא תודה (פעם אחת) והמחיר של התשתית של הוט נשאר אותו דבר!
לא הבנת...eran405 כתב:איזה חרטא "הוט מקדמים הצטרפות להוטנט", למה בזק לא מקדמת את בבז"ל כבר שנים?
דרך אגב בניגוד לבזק, שעדכנתי מחיר בהוט לפני שבועיים, הציעו לי להצטרף להוטנט, אמרתי לא תודה (פעם אחת) והמחיר של התשתית של הוט נשאר אותו דבר!...
במבצע ההשקה כשביקשת את הוט עם הוטנט, קיבלת לכאורה חוזה בנדל, "משולב" ב- 349 ש"ח סה"כ.
כעת, כשרוצים לצאת מהוטנט ולהשאר עם הוט בלבד, מקבלים זימבור - צריך לעבור "למבצע קיים" אבל מסתבר שהמבצע הקיים הוא 379 ש"ח להוט פלטינום, כלומר ל- 100Mbps ללא ספקית, כך יוצא שאתה נשאר כבול להוט+הוטנט ובלי יכולת לעבור ספק ללא "קנס". נסיון לצאת מהם גורר עליה של 50 ש"ח במחיר.
הוט מתרצים את זה כמעבר לחוזה חדש וש"אי אפשר לפצל את הוט מהוטנט בחוזה", אבל בפועל משלמים 20 ש"ח עם החוזה המשולב או בלי. האופציה של אי-השילוב מעולם לא עלתה על הפרק, ולכן יש כאן משום הטעיה וכבילה בלתי חוקית, לכאורה. זול או לא זול - רק על הדבר הזה הם צריכים להענש.
זה לא "קנס" זה שמעלים לך את המחיר אם אתה שובר חוזה איתם כי אתה תמיד יכול להתנתק מהם (כל המסלולים שלהם ללא התחייבות). אני לא מבין מה ההבדל בין מה שהם עשו לכל בנדל אחר שיש לדוגמא אצל רב הספקים. אם אני אשבור את הבנדל באמצע אז ברור שתנאי המבצע שלו מתבטלים ואני יכול או לקבל את ההצעה החדשה מהספק או להתנתק ממנו.
לעומת זאת מה שסיפרתי על בזק, זה בדיוק לקדם את בבז"ל כי הם ניסו למכור לי בנדל עם ספק כאשר יש הנחה למחיר של התשתית רק אם אני מסכים לעבור לבבז"ל...
לא שבאמת איכפת לי מהוט או הוטנט סתם מעצבן שאני חי במדינה כל כך עקומה....
לעומת זאת מה שסיפרתי על בזק, זה בדיוק לקדם את בבז"ל כי הם ניסו למכור לי בנדל עם ספק כאשר יש הנחה למחיר של התשתית רק אם אני מסכים לעבור לבבז"ל...
לא שבאמת איכפת לי מהוט או הוטנט סתם מעצבן שאני חי במדינה כל כך עקומה....
לא הבנת. בנדל בדר"כ נועד לבצע עסקה שהיא יותר זולה או יותר יקרה, אבל היא משולבת בעסקה אחת.eran405 כתב:זה לא "קנס" זה שמעלים לך את המחיר אם אתה שובר חוזה איתם כי אתה תמיד יכול להתנתק מהם (כל המסלולים שלהם ללא התחייבות). אני לא מבין מה ההבדל בין מה שהם עשו לכל בנדל אחר שיש לדוגמא אצל רב הספקים. אם אני אשבור את הבנדל באמצע אז ברור שתנאי המבצע שלו מתבטלים ואני יכול או לקבל את ההצעה החדשה מהספק או להתנתק ממנו.
לא שבאמת איכפת לי מהוט או הוטנט סתם מעצבן שאני חי במדינה כל כך עקומה.......
בפרסום הובן שניתן לבקש את הוטנט דרך הוט, ניתנו רמזים עבים לכך (למשל, "דחיפת שטר" של 20 ש"ח לתוך כיס החולצה של האזרח), וזה הדבר הטבעי לעשות (גם אם הוטנט מופרדת, לכאורה, היא עדיין חברה בת והחברה האם יכולה להעביר אליה את הפרטים לצורך קיום העסקה).
מה שקרה הוא שמעולם לא דובר על כך שזו תהיה עסקה הדוקה, בתור ברירת מחדל. מכיוון שעם השילוב או בלי, הוטנט עולה 20 ש"ח (בניגוד לספקיות אחרות שניתן להתמקח על המחיר, ולכן מיותר לעשות בנדל שכזה) - אין שום טעם לבצע איחוד בין החוזים. זה טמטום צרכני ממדרגה ראשונה, והוט יודעים את זה.
מכיוון שהאופציה ללא "בנדל" לא הובררה במפורש, יש כאן משום הטעיה מכיוון שכרגע אם תרצה לצאת מהוטנט, אתה חייב לשבור את החוזה שלך גם עם הוט עצמה, ולעבור בעל-כורחך לחוזה ב- 379 ש"ח ב- 100Mbps על תשתית בלבד. זאת אומרת, שנכבלת ללא רצונך להוטנט. כשאתה מבקש לבצע בנדל עם נטויז'ן או 012, למשל, אתה יודע במפורש שמדובר בבנדל. כאן זה לא היה ברור, והחוזה המשולב, קרי "HOTNET Platinum" לא היה באתר (שאר הספקיות כן היו).
אם אני עדיין לא ברור, תסתכל על התלונות בשרשור פייסבוק ספציפי בדף של הוט: https://www.facebook.com/hot.net.il/pos ... 1411647307
אני דווקא כן הבנתי. ואני מסכים שזה אולי מעצבן וזה השירות הכי טוב להוט ופחות טוב ללקוח. אני פשוט חושב שזה ספציפית לא שובר את תנאי החוזה שלהם ויותר מזה שכל שאר הספקים (כולל בזק) עושים דברים הרבה יותר גרועים כבר שנים....
עכשיו שמתי לב, שבטריפל הנוכחי של הוט הם מכריחים אותך לבחור ספק כחלק מהבנל וכנראה שהוטנט יותר זולים מכל אופציה אחרת (זה מה שאני מבין מהאתר שלהם). שוב במקרה הזה זה אולי זה "צודק" כי באמת הוטנט זולים אבל לדעתי זו באמת הפרה של תנאיי הרישיון שלהם. ובכל מקרה יש גם עוד טענה אם הבנתי נכון שהם צריכים להפרד מבחינה ארגונית אחד מהשני.
עכשיו שמתי לב, שבטריפל הנוכחי של הוט הם מכריחים אותך לבחור ספק כחלק מהבנל וכנראה שהוטנט יותר זולים מכל אופציה אחרת (זה מה שאני מבין מהאתר שלהם). שוב במקרה הזה זה אולי זה "צודק" כי באמת הוטנט זולים אבל לדעתי זו באמת הפרה של תנאיי הרישיון שלהם. ובכל מקרה יש גם עוד טענה אם הבנתי נכון שהם צריכים להפרד מבחינה ארגונית אחד מהשני.
זה כן, כי האופציה המופרדת לא הוסברה כלל בתחילת המבצע. לכאורה, היה מיותר למשתמשי הכבלים לדבר ישירות עם חברת הוטנט כאשר האחרונה היא חברה בת וניתן לסגור דרכה מבצע ע"י העברת המנוי או לכל הפחות להעביר את פרטיו לחברת הוטנט שהאחרונה תסגור איתך עיסקה בנפרד. היה צורך ואולי אפילו חובה להבהיר שמדובר בעיסקה משולבת. בסופו של דבר הלקוח רואה את השורה התחתונה בחשבון, אבל כשהוא רוצה לעבור, הוא פתאום שם לב שהוא כבל ספקית אינטרנט בספקית תשתית בעל-כורחו, אז יש עם זה בעיה, בלשון המעטה.eran405 כתב:אני דווקא כן הבנתי. ואני מסכים שזה אולי מעצבן וזה השירות הכי טוב להוט ופחות טוב ללקוח. אני פשוט חושב שזה ספציפית לא שובר את תנאי החוזה שלהם ויותר מזה שכל שאר הספקים (כולל בזק) עושים דברים הרבה יותר גרועים כבר שנים.......
הם לא מכריחים אותך... כולם התלהבו מהוטנט ורצו להתחבר אליהם. אין שום בעיה להתקשר להוטנט בנפרד ולבקש להתחבר תמורת 20 ש"ח בחודש. מעולם לא היתה התניה של עסקה משולבת, אך מעולם לא היתה הבהרה שזה מה שיקרה בפועל. היה טבעי לבקש מהוט לשדך בינך לבין הוטנט. במקום להעביר אותך להוטנט (כחלק מהפרדה מבנית, נניח) ולסגור עסקה נפרדת שם, הם הניחו(ממש...) שאתה רוצה לסגור עיסקה משולבת בכבילה. האזרח הסביר לא ירצה דבר כזה כי גם ככה המחיר זהה, אז אם בעוד שנה וחודשיים הוא ירצה להפרד מהוטנט, הוא צריך לשלם על זה עוד 50 ש"ח להוט? אני לא משפטן, אבל לדעתי יש כאן מהלך של חוסר תום-לב מצד הוט.eran405 כתב: עכשיו שמתי לב, שבטריפל הנוכחי של הוט הם מכריחים אותך לבחור ספק כחלק מהבנל וכנראה שהוטנט יותר זולים מכל אופציה אחרת (זה מה שאני מבין מהאתר שלהם). שוב במקרה הזה זה אולי זה "צודק" כי באמת הוטנט זולים אבל לדעתי זו באמת הפרה של תנאיי הרישיון שלהם. ובכל מקרה יש גם עוד טענה אם הבנתי נכון שהם צריכים להפרד מבחינה ארגונית אחד מהשני....
נערך לאחרונה על ידי barman ב 05/03/2012 12:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
לא צריך להיות תמימים.
להוט לבדה אין שום אינטרס להכריח את הלקוח לקחת גם ספקית אינטרנט, אז מה קרה שהם כן מחייבים אותו? כי פתאום יש להם חברה בת שמספקת את השירות הזה ו"במקרה" הם גם הכי זולים, מה שמדרבן את הלקוחות להתחבר אליה ולא לשאר החברות שבאופן מפתיע הן יותר יקרות גם בהשוואה לבאנדל עם הוטנט וגם בהשוואה למחיר שלהן מחוץ לבאנדל, תמוה...
להוט לבדה אין שום אינטרס להכריח את הלקוח לקחת גם ספקית אינטרנט, אז מה קרה שהם כן מחייבים אותו? כי פתאום יש להם חברה בת שמספקת את השירות הזה ו"במקרה" הם גם הכי זולים, מה שמדרבן את הלקוחות להתחבר אליה ולא לשאר החברות שבאופן מפתיע הן יותר יקרות גם בהשוואה לבאנדל עם הוטנט וגם בהשוואה למחיר שלהן מחוץ לבאנדל, תמוה...
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
טמטום ,שירות הלקוחות של בזק תמיד דוחף את בזק בינלאומי ,ושירות הלקוחות של בזק בינלאומי רק אומר דברים רעים על הוט ומשבח את בזק ומנסה לדחוף לך באנדלים שלהם ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- stompy
- חבר ותיק

- תגובות: 1416
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
IamEzio כתב:טמטום ,שירות הלקוחות של בזק תמיד דוחף את בזק בינלאומי ,ושירות הלקוחות של בזק בינלאומי רק אומר דברים רעים על הוט ומשבח את בזק ומנסה לדחוף לך באנדלים שלהם .....
אמת אני מוכן לעלות שיחה מוקלטת ולהוכיח שכל פעם שאני מנסה להצטרף לבזק בנלאומי הנציג מציע לי תשתית בזק בבאנדל וגם לפעמים מעלה נציג של בזק בגאווה.
ואני חושב שהוט עשו טעות שהם לא עושים תהפרדה
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
מעניין, כמה שעות אחרי הפרסום של זה הוט פנו אלי ונתנו לי את המבצע עם תשתית בלבד ללא ספק... חבל שרק פעולה של משרד התקשורת גרמה להם לפעול בצורה הגיונית, אני מבחינתי כבר הייתי מוכן להגיש תביעה.Nunatak כתב:טוב מאד, בדיוק בגלל הנושא הזה אני כבר שבועיים וחצי עברתי איתם 7 נציגים משירות לקוחות, שימור לקוחות ופניות הציבור ואני הולך גם לתבוע אותם....
יש הבדל בין להציע באנדל ואפילו לדחוף באנדל, לבין להכניס אותך לבאנדל ללא ידיעתך. מה גם שה"באנדל" הזה הוא לא 329+20 ש"ח אלא הוא 349 ש"ח ואז הוא "לא ניתן להפרדה", למרות בחוזה עצמו הספק מופיע תחת "שירותים נוספים" (והמבצע הוא על ה- 329 ש"ח בלבד).IamEzio כתב:טמטום ,שירות הלקוחות של בזק תמיד דוחף את בזק בינלאומי ,ושירות הלקוחות של בזק בינלאומי רק אומר דברים רעים על הוט ומשבח את בזק ומנסה לדחוף לך באנדלים שלהם .....
תסתכל כאן: https://www.hot.net.il/Handlers/Takanon ... 3021222427
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
הוט למשרד התקשורת: לבקשתכם נפסיק שת"פ עם הוט-נט
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000730788
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000730788
-